görücü usulu oldu bizimki mantık evliliği sonradan sevdim ama aşka dönüşmedi ne yazıkki
Pes edip çekip gidenlere oldum olası sinir olmuşturum. Çabalayacaksınız gerekirse yıllarca. Ancak boyunu evlendiğinizde biliyordunuz. Boy Allah vergisi ne yapsın adamcağız? Kilo konusu tartışılır. Kilo vermesini sağlayabilirsiniz. Zira kilo hem sağlık meselesi hem de
estetik olarak pek hoş durmuyor kabul edelim. Kilo vermesi konusunda çaba harcayabilirsiniz ama boyunu beğenmiyorsanız en başta aklınız neredeydi hanımefendi diye sorarlar size. Ha ne yaptıysam olmadı sevemiyorum diyorsanız şu soruların cevabını net şekilde vermelisiniz.
1- Çocuğun bir vebal bir günahı yokken ayrıldım. Çocuğa ne diyeceğim?
2- Diyelim ki ayrıldık ayrı olduğum yaşam ayrıldığıma değecek mi. Bundan daha mutlu olabilecek miyim?
3- Ayrıldığınızı varsayarsak, ayrıldıktan sonra tekrar bir yuva istiyor muyum istemiyor muyum. YAni tekrar evlenmeyi düşünür müsünüz ömür boyu bekar kalmak mı istiyorsunuz?
4- Diyelim ki evlenmeyi düşünüyorsunuz. Evleneceğiniz adamın şimdiden iyi çıkacağının garantisi yok. Artı şimdiki eşinizle iletişimde pek problem yaşamıyormuşsunuz. Sırf boy yüzünden ayrıldığınız aklınıza gelecek belki de kafanızı nereye vuracağınızı bilemeyeceksiniz.
Bu tarz sorular uzar gider. Ancak en önemli soru şu. Kısa boylu olması ve kilolu oluşu evliliği bitirmeme değecek mi sorusu. Artı eksi değerlendirmesi yapmanızı öneririm. Kusursuz insan yok dünyada. Eğer eşinizin sizin gözünüzdeki eksilerinden fazlaysa kaybettiğinize muhtemelen üzülürsünüz. Artısı eksisinden fazla olan insan sayısı dünya üzerinde nadir hanfendi.
Ki tek sorun boy ve kiloysa çok pişman olursunuz gibime geliyor. Bence artı eksi analizi yapın. Herşeye rağmen sevmiyorum nefret ediyorum görmek istemiyorum diyorsanız da adama boş yere mutsuzluk yaşatmayın boşanın. Ama buralarda okuyoruz. Milletin binbir türlü sorununun yanında bu mu sorun diyesi geliyor insanın. NAcizane tavsiyem kazanmaya çalışın. KAybetmek çok kolay çünkü. Kazanmak ise bazen bir ömür sürebiliyor.