• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşinizi seviyorsunuz ama beğenmiyorsunuz

çok acımasızca
Niye ki? Düşünsene sen eşini sevsen burada bu şekilde bir konu açabilir misin? Ne denmesi bekliyorsun, çekersen adam uzar, yeniden beğenirsin mi?

Eşini seven insan elleri titrer de yazamaz, bunu bir şekilde okursa nasıl üzülür diye düşünür önce.

ve sana son tavsiyem bir evlilik danışmanına git. önce kendin git görüş sonra gerekirse eşini de götürürsün. orada daha sağlıklı kararlar alınsın. boşanacaksan ya da devam edeceksen de daha sağlam adımlarla ilerlersin. belki ev hanımısın sosyal güvencen yok. boşandıktan sonra seni küçük yaşta sırf iyi diye evlendiren ailene sırtını dayamadan hatta onların fikirleri altında yaşamadan kendin olabileceğin bir yaşantıda olursun. maalesef ülkemiz bu acı gerçeklerle dolu. emin ol yalnız değilsin bu konuda. Başta Sezen Aksu olmak üzere birçok sanatçının küçük gelinler diye başlattığı kampanyalar var. medyada çok ses getiriyor baktığında ama topluma yayılması zaman alıyor. 8-9 yaşlarında 18-19 da okulda olması gereken kızlarımız kız okur mu diye küçük yaşta evlendirilirse bunun kopuklukları da 10 yıl sonra işte böyle çıkar. boydu kaştı olur ileri sürülenler. acı ve ben çok üzülüyorum. daha nicelerin böyle olmaması için eğitim şart. Allah yardımcın olsun.

görücü usulu oldu bizimki mantık evliliği sonradan sevdim ama aşka dönüşmedi ne yazıkki

Pes edip çekip gidenlere oldum olası sinir olmuşturum. Çabalayacaksınız gerekirse yıllarca. Ancak boyunu evlendiğinizde biliyordunuz. Boy Allah vergisi ne yapsın adamcağız? Kilo konusu tartışılır. Kilo vermesini sağlayabilirsiniz. Zira kilo hem sağlık meselesi hem de estetik olarak pek hoş durmuyor kabul edelim. Kilo vermesi konusunda çaba harcayabilirsiniz ama boyunu beğenmiyorsanız en başta aklınız neredeydi hanımefendi diye sorarlar size. Ha ne yaptıysam olmadı sevemiyorum diyorsanız şu soruların cevabını net şekilde vermelisiniz.

1- Çocuğun bir vebal bir günahı yokken ayrıldım. Çocuğa ne diyeceğim?
2- Diyelim ki ayrıldık ayrı olduğum yaşam ayrıldığıma değecek mi. Bundan daha mutlu olabilecek miyim?
3- Ayrıldığınızı varsayarsak, ayrıldıktan sonra tekrar bir yuva istiyor muyum istemiyor muyum. YAni tekrar evlenmeyi düşünür müsünüz ömür boyu bekar kalmak mı istiyorsunuz?
4- Diyelim ki evlenmeyi düşünüyorsunuz. Evleneceğiniz adamın şimdiden iyi çıkacağının garantisi yok. Artı şimdiki eşinizle iletişimde pek problem yaşamıyormuşsunuz. Sırf boy yüzünden ayrıldığınız aklınıza gelecek belki de kafanızı nereye vuracağınızı bilemeyeceksiniz.

Bu tarz sorular uzar gider. Ancak en önemli soru şu. Kısa boylu olması ve kilolu oluşu evliliği bitirmeme değecek mi sorusu. Artı eksi değerlendirmesi yapmanızı öneririm. Kusursuz insan yok dünyada. Eğer eşinizin sizin gözünüzdeki eksilerinden fazlaysa kaybettiğinize muhtemelen üzülürsünüz. Artısı eksisinden fazla olan insan sayısı dünya üzerinde nadir hanfendi.

Ki tek sorun boy ve kiloysa çok pişman olursunuz gibime geliyor. Bence artı eksi analizi yapın. Herşeye rağmen sevmiyorum nefret ediyorum görmek istemiyorum diyorsanız da adama boş yere mutsuzluk yaşatmayın boşanın. Ama buralarda okuyoruz. Milletin binbir türlü sorununun yanında bu mu sorun diyesi geliyor insanın. NAcizane tavsiyem kazanmaya çalışın. KAybetmek çok kolay çünkü. Kazanmak ise bazen bir ömür sürebiliyor.

Niye ki? Düşünsene sen eşini sevsen burada bu şekilde bir konu açabilir misin? Ne denmesi bekliyorsun, çekersen adam uzar, yeniden beğenirsin mi?

Eşini seven insan elleri titrer de yazamaz, bunu bir şekilde okursa nasıl üzülür diye düşünür önce.

evet ben bu şekilde devam etmesini zaten onaylamıyorum ama düşünsene çocukların olduğu bir ailede kaybetmek gitmek en kolay seçim. nu kazanmak için sevebilme ihtimalleri bile var en büyüğü zaten çocukları ve unutmayın mutluluk kaşla gözle değil geçirdiğin kaliteli zamanla anlaşıır.

görücü usulu oldu bizimki mantık evliliği sonradan sevdim ama aşka dönüşmedi ne yazıkki

Pes edip çekip gidenlere oldum olası sinir olmuşturum. Çabalayacaksınız gerekirse yıllarca. Ancak boyunu evlendiğinizde biliyordunuz. Boy Allah vergisi ne yapsın adamcağız? Kilo konusu tartışılır. Kilo vermesini sağlayabilirsiniz. Zira kilo hem sağlık meselesi hem de estetik olarak pek hoş durmuyor kabul edelim. Kilo vermesi konusunda çaba harcayabilirsiniz ama boyunu beğenmiyorsanız en başta aklınız neredeydi hanımefendi diye sorarlar size. Ha ne yaptıysam olmadı sevemiyorum diyorsanız şu soruların cevabını net şekilde vermelisiniz.

1- Çocuğun bir vebal bir günahı yokken ayrıldım. Çocuğa ne diyeceğim?
2- Diyelim ki ayrıldık ayrı olduğum yaşam ayrıldığıma değecek mi. Bundan daha mutlu olabilecek miyim?
3- Ayrıldığınızı varsayarsak, ayrıldıktan sonra tekrar bir yuva istiyor muyum istemiyor muyum. YAni tekrar evlenmeyi düşünür müsünüz ömür boyu bekar kalmak mı istiyorsunuz?
4- Diyelim ki evlenmeyi düşünüyorsunuz. Evleneceğiniz adamın şimdiden iyi çıkacağının garantisi yok. Artı şimdiki eşinizle iletişimde pek problem yaşamıyormuşsunuz. Sırf boy yüzünden ayrıldığınız aklınıza gelecek belki de kafanızı nereye vuracağınızı bilemeyeceksiniz.

Bu tarz sorular uzar gider. Ancak en önemli soru şu. Kısa boylu olması ve kilolu oluşu evliliği bitirmeme değecek mi sorusu. Artı eksi değerlendirmesi yapmanızı öneririm. Kusursuz insan yok dünyada. Eğer eşinizin sizin gözünüzdeki eksilerinden fazlaysa kaybettiğinize muhtemelen üzülürsünüz. Artısı eksisinden fazla olan insan sayısı dünya üzerinde nadir hanfendi.

Ki tek sorun boy ve kiloysa çok pişman olursunuz gibime geliyor. Bence artı eksi analizi yapın. Herşeye rağmen sevmiyorum nefret ediyorum görmek istemiyorum diyorsanız da adama boş yere mutsuzluk yaşatmayın boşanın. Ama buralarda okuyoruz. Milletin binbir türlü sorununun yanında bu mu sorun diyesi geliyor insanın. NAcizane tavsiyem kazanmaya çalışın. KAybetmek çok kolay çünkü. Kazanmak ise bazen bir ömür sürebiliyor.

Yahu ne kısa boylu adamlar var karizmadan ölüyorlar sizin fiziksel beğenmezliğinizin ötesinde sevgisizliğiniz var.
Zaten 19 yaşında evlenmişsiniz mantık evliliği yaptım diyorsunuz 19 yaşında hangi mantık kendinden 10 yaş büyük kısa ve göbekli bir adama he dedirtir ki ?
Bu işte farklı bir iş var gibi geldi bana

Yapmayın tabi.
Ama
Tarih gözü kara insanların iyi niyetlerini anlık heveslerine kurban ettikten sonra döktüğü gözyaşlarıyla dolu.
Safi meraktan soruyorum eşinizin size yakışmadığını söyleyen arkadaş/arkabanız var mı ?
akrabalarımdan samimi olduklarıma ben bu konuyu açtığımda tepkilerini alıyorum eşin iyi kıymetini bil falan diyolar. ama arkadaş çevremde yanına yakışmıyo diyen çok

Katlanmaya çalışırdım. Sonuçta bu olasılığı göze alarak evlenilir. Dayanılamayacak gibiyse onu daha iyi bir biçime getirmeye çalışırsın. "Onu beğeniyorum" diye kendini şartla.

akrabalarımdan samimi olduklarıma ben bu konuyu açtığımda tepkilerini alıyorum eşin iyi kıymetini bil falan diyolar. ama arkadaş çevremde yanına yakışmıyo diyen çok
Demek ki arkadaşlarınız eşinizi yeterince iyi tanımıyor.
Siz ve akrabalarınız eşinizin iyi biri olduğu konusunda hemfikirseniz demek ki bu adam iyi biri.
Bizim de bu tip önyargılarımız olmuştur çok güzel arkadaşlarımızın sonradan tanıştığımız eşlerini yanına yakıştıramadığımız vs ancak arkadaşımızın eşiyle tanışıp ne kadar iyi biri olduğunu görünce adamın tipine yorum yapmaktan vazgeçiyoruz ne kadar eğlenceli olduğuna ya da ne kadar merhametli,ne kadar iyi bir baba eş olduğuna yorum yapıyoruz.
Arkadaşlarınız art niyetli.

evet ben bu şekilde devam etmesini zaten onaylamıyorum ama düşünsene çocukların olduğu bir ailede kaybetmek gitmek en kolay seçim. nu kazanmak için sevebilme ihtimalleri bile var en büyüğü zaten çocukları ve unutmayın mutluluk kaşla gözle değil geçirdiğin kaliteli zamanla anlaşıır.
Valla canım konuda çocuk kısmını görmemiştim henüz. Tabii onlara üzülürüm ama ben adamla empati yaptım doğrusu. Hani ben evli olsam, bana her baktığın da " ama ben bunu hiç beğenmiyorum" diyen bir kişinin, hala eş olarak yanımda kalıp, beni bir yalanın içinde yaşatmasını istemem.
Haklısın, en ideal çözüm olarak, Rabbim tekrar kalbini ısındırsın inşallah. Bence de kilo vermesini sağlar, giyim kuşamda yönlendirirse belki bişeyler değişir. Ya vedud da çeksin bol.

Ya bu adam bir fitre meselesi yüzünden geber demiş ya size!
Siz daha bu adama iyi mi diyorsunuz?
Kaynana ise çok arsız bir tip, siz daha mantık diyin bu ilişkiye. Bana göre mantığın baş harfini bile barındırmıyor evliliğiniz.

Ya bu adam bir fitre meselesi yüzünden geber demiş ya size!
Siz daha bu adama iyi mi diyorsunuz?
Kaynana ise çok arsız bir tip, siz daha mantık diyin bu ilişkiye. Bana göre mantığın baş harfini bile barındırmıyor evliliğiniz.
evet bunlarda var ama ben daha çok artılarını görmek istiyorum

Ben de sevgilimin gorunusunu begenmiyorum. Yani onu tanimayip yolda sadece gorsem etkilenmem. Ama aradigim bu degil ki zaten. Benimle ilgilenmesini, beni deli gibi sevmesini, insanligini, adamligini seviyorum. Deli gibi de kiskanirim yeri geldiginde. Yani fiziksel begegnmezsen de baska seylerinden etkilenirsin ve sana cekici gelir.

Back