Ben ırk olarak kastetmiyorum, konuyu başka yöne çekmeyin, genel görüşten bahsediyorum.
Görüşümü nasıl paylaşacağımı sana sormak zorunda değilim!!
Verdiğin örnekler de pes yani!!
Burada Arap erkeklerin kadına bakışını, arapların siyasetine kadar çekmişsin..
Sana bir şey diyemeyeceğim..
Çok rahatsız oluyorsan kendini tut ve alıntılama..
Sırf bir adım çıkmış, ne yazsam altında küçümseme, konuyu dağıtma çabası arıyorsunuz.
Neyse, yine de kısaca açıklayacağım;
"Bazı arkadaşlar, aradan böyle 3-5 saçma arap çıktı diye bütün araplara kötü diyemezsiniz dememek için zor tutuyordur belki.." Aynen böyle yazmışsın, benim bir yere çekmeme gerek yok ki.
Bana kalırsa görüşünü açıkça ortaya koymuşsun.
İster kadına bakış açısı isterse de kediyi sevme şekli olsun, ırka göre yapılan genellemeleri yanlış buluyorum.
Sende "hayır, ortadoğu'nun durumu belli!" diyebilirsin. Neden "oraya buraya çekme" diyerek konuyu niyet okumaya, birbirimize yakıştırdığımız davranışlara vb getiriyor, bizimle sınırlandırıyorsun?
Ki, o kadına bakış açısı kan yolu ile Araplar arasında yayılmıyor. Sebebi inanılan din. Yani, aynı derecede radikal bir insan Arap değil de Türk olsa da (ki dindar olmayanların bile nasıl davrandıklarını biliyoruz) yine aynı sonuç, vahim durum ortaya çıkacaktır.
Ama yine de genelleme yapmayı hakkın olarak görebilirsin.
Bazen insanı o raddeye zorla ulaştırıyorlar.
Konuyu siyasete çekmemin nedeni, aynı ırktan kimseler arasında oluşan uçurumu ancak o şekilde anlatabileceğimi düşünmüş olmamdır.