Eşinizi nasıl dövmelisiniz ?

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.574
598
Suudi Arabistan'ın resmi televizyonunda 'eşinizi nasıl dövmelisiniz' dersi

Suudi Arabistan'ın resmi televizyon kanalında kadınların nasıl dövülmesi gerektiğine dair ders verilerek, büyük sopalar veya keskin nesneler yerine misvak öneriliyor.

Perşembe, 19 Mayıs 2016 11:57

Suudi Arabistan'ın resmi televizyon kanalında yayımlanan bir derste, "İslami aile doktoru" erkeklere eşlerini nasıl dövmeleri gerektiğini öğretiyor.

Videoda Halid Es-Sakabi isimli bir adam, erkeklere eşlerinin kendilerine itaat etmemesi durumunda onları dövmelerini söylüyor.

Ancak erkeklerden eşlerine hemen saldırmamalarını isteyen adam, İslami kurallara göre öncelikle kadınların disipline edilmesi gerektiğini belirterek, İslam'da kadın ve erkek arasında eşitlik olmadığını vurguluyor.

Dayağın büyük sopalar ya da keskin nesnelerle yapılmaması gerektiğini söyleyen adam, erkeklere eşlerini misvakla dövmelerini tavsiye ediyor.

Derse göre misvakla dövülmek, kadınların "eşlerine karşı hata yaptıklarını" anlamalarına yetiyor.

Kaynak : http://haber.sol.org.tr/dunya/suudi...nunda-esinizi-nasil-dovmelisiniz-dersi-156421

Şimdi siz biz burada arapları eleştiriyoruz ya..
Bazı arkadaşlar, aradan böyle 3-5 saçma arap çıktı diye bütün araplara kötü diyemezsiniz dememek için zor tutuyordur belki..
Hani arapları kutsallaştırmamak lazım diye kamu spotu, bazıları ümmete küfür gibi algılar arapa laf edince..

Ama aynı kitap dövmeyede izin veriyor.
Adamlar ne yapsın, ellerinde ki metin belli.
nerde yazıyo ben vallahi göremedim ya. ilmihalleri oluyo ya okurdum. temizlik üzerine falan şeyler var bide namaz kılmazsa yüzüne olmamak şartıyla vurun çocuğa tarzında şeyler var.

din buysa dinsizim. dinleri bunların olsun.

Şimdi siz biz burada arapları eleştiriyoruz ya..
Bazı arkadaşlar, aradan böyle 3-5 saçma arap çıktı diye bütün araplara kötü diyemezsiniz dememek için zor tutuyordur belki..
Hani arapları kutsallaştırmamak lazım diye kamu spotu, bazıları ümmete küfür gibi algılar arapa laf edince..
arap kültüründe çok fazla açık var
her toplumda olduğu gibi doğrular ve yanlışlar vardır haliyle
ortadoğu geçmişten bu güne süre gelen yanlışların etkisinden kurtulamıyor sebebi dinin yaptırımları bencede

Şimdi siz burada arapları eleştiriyorsunuz ya..
Bende öyle düşünen arkadaşlardanım.
Cidden yazdığın gibi "genelleme yapmayın!" yazmamak için kendimi zor tuttum.
Fakat bunun sebebi "ümmete küfür" felan olarak görmem değil, ırk temelli hareket etmenin söz konusu millet ne olursa olsun yanlış olduğunu düşünmem.
Nasıl Türkleri genellemek yanlış ise, Arapları genellemekte o kadar yanlış.
İşin ilginç yanı, genellemeye maruz kalan Araplar birbirine en az bir K.Kore ile Abd arasında olduğu kadar düşmanlar.
Yani, Suudi'lerle Suriye'lileri bir tutmak mümkün mü?
Suud destekli bir terör var Suriye'de, bu iki ülke insanı birbiriyle aynı görülebilir mi?
Suriye kalkınmış, her farklılığı bünyesinde barındıran ve buna rağmen özgürlük içinde yaşayan bir ülke idi.
Başkanı Alevi, ordu komutanı Sunni vb. Her mezhep, her din barınabiliyordu.
Tıpkı bir Hindistan gibi. Yan komşuları üçlemeye inanırken kendileri oruç tutuyordu.

Asla ama asla, ırklar üzerinden yapılan genellemeler doğru değildir.

Fakat Suudi Arabistan'ın dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri olduğu fikrini bende destekliyorum.
Kendi halkına karşı barbar, dış ülkelere karşı ise tamamen fesatlar.
Abd uşağı iğrenç bir yer.

Back