Bu konu çok çok eskiymiş ve bir de 500 sayfa yazılmış. Kitap gibi okunur valla. Bir de ben yazayım o zaman. Eşime ilk rezil olduğumda yeni evliydik, televizyonda izlediğim bir habere çok canım sıkılmış ve "ne olacak bu memleketin hali" diye bir şişe şarap içmiştim (pek sık için biri değilimdir, çok az ve ender içerim, alkol dokunur bana) sonra sarhoş olup emekleyerek tuvalete gidip kusmuştum.
İkinci rezil oluşumda ise bağırsaklarımda yediğim bir şeyler çok gaz yapmıştı. Ben de çok dikkat ederim eşimin yanında gaz çıkarmamak için. Neyse gece uyuyorum bir uyandım ki eşim yatakta bağdaş kurarak oturmuş uykulu gözlerle pikeyi yelliyor "ne oldu?" dedim Yine uykulu uykulu "yahu bu os.ruklar çok pis kokuyor, uyuyamıyorum kokudan" dedi.
Bir rezillik daha anlatayım. Şu an oturduğumuz eve ilk taşındığımızda evi almamıza yardımcı olan emlakçıyı, yardımcısını ve harita mühendisini evde yemeğe çağırdık. Eşim masanın başında, emlakçı'nın yardımcısı masanın diğer başında, ben eşimin sağında, harita mühendisi kadın benim yanımda ve emlakçı da benim karşımda eşimin solunda oturuyordu. Bu arada belirteyim emlakçı çok uzun boylu bir adam. Yemek esnasında emlakçıya söylememeye karar verdiğimiz bir durum vardı ve eşim bunu unutup anlatmaya başladı. Ben de eşimi uyarmak amacıyla masanın altından ayağımla eşimin bacağına dokundum. Eşim hiç bir şey olmamış gibi konuşmaya devam etti, bu sefer ayağımı iyice sürttüm eşime, eşim yine tepki vermeyince ayağına bastım, baktım olmadı bayağı tekmelemeye başladım eşimi, eşimden yine tepki yok, anlatmaya devam ediyor ben de usulca masa örtüsünü az aralayıp göz ucuyla masanın altına baktım bir de ne göreyim. Emlakçı bacaklarını masa altından bana taraf uzatmış ve ben meğer başından beri adamın ayağını tekmeliyor muşum.
Bir de kayın ailesine rezil olma durumum var. Uzak şehirde oturan KV ve KP ilk defa bizim eve kalmaya gelmişlerdi. KP çok otoroter bir adam, bir de takıntı derecesinde hassas, böyle görgü kurallarına vs çok dikkat eder. Balkonda yemek yedik sonra da sanırım hava serinledi mi ne oldu bunlar salona geçmeye karar verdiler. Bizim evde babam esprili bir adamdır ve mesela evde bir eşya yer değiştirdiğinde "şu koltuk bu köşeye terfi etti" ya da bir yerden kalkıp başka yere oturunca "buraya terfi ettim ben" diye espri yapar. Bu arada kv ve kp'in salona geçtiğinden haberi olmayan eşim balkona bir şey götürmek isterken "a siz balkonda değil misiniz?" dedi Ben de boş bulundum "Yok onlar salona terfi ettiler" deyiverdim. O anda kayınpederimin yüzü değişti, bir şey demedi ama şok oldu, çok bozuldu. Ben de yerin dibine girdim. Her ne kadar "bizde böyle bir espri var" diye anlatmaya çalıştıysam da durumu ne kadar kurtarabildim bilemiyorum.