herşeyim ters olduğu gibi,doğumuma giren ebe de zenciydi.kadını ilk gördüğümde eşime döndüm ve dehşetle:'şaka bu dimi?'dedim.eşim susmayı tercih etmişti,sinir ve sancıyla yakasına yapışıp:'bana bunun şaka olduğunu söyle!!!'diye bağırmıştım.baktım çok ciddi duruyo benden önce bir ü-hü çıktı sonra gözlerimden resmen seller boşaldı ve ses birden:'böööööh!!!'oluverdi.kadının zenci olması sadece sürprizdi,beni panikleten asıl neden kadın ufacık tefecik adeta hobbit vari yerden bitme bişey olmasıydı.saçlarını yukarıdan toplamış topuz yapmış,mavi önlüğünü giyince az sonra doğuma değil de gospel ayinine gidecekmiş havası uyandırmasıydı...yazarken bile kahkaha attim acayip bir olaydi sorma:)
benim en cok utandigim , eyvah ebe doktor bu kadin ne baksimsiz böyle der diye kaygilanmamdi, belimden asagisi uyusuk oldugu icin tabi cocugun kafasindaki tüyler oldugunu algilayamadim o bitkinlikle. zavalli esimin küt diye bayilmis da cabasi. ayrica ebe de demistir, yahu manyakmi bu kadin, ne zaman temizlik yaptigini hatirlamiyormu nedir hahah:) oysaki söz konusu bile olacak bir durum degildi yani o anki:)
hahaha:)) o an zaten insanin aklindan her türlü sacmalik geciyor hic sorma:)
dogumdan acilmisken bir anim daha geldi aklima simdi:)
gerci dogumdan sonraydi bu. bende malesef pek süt yoktu, cok istiyordum böyle sütler dolsun tassin bebegimi emzirebiliyimdiye ama cocuk doymuyordu malesef. doktor da evde kullanabilmem icin süt pompasi vermisti. sise dolana kadar uygulayin demisti. pompada elektronik, son teknolji falan hic sorma:) esim de isteydi o aksam, gec gelecekti zaten. aksam dan biraz emzirdim oglumu, baktim bu huysuzlasti, anladim doymadigini, yoruluyordu zaten emerken bayagi. bebege ve yeni duruma alismanin, süt yetersizliginin annelik duygularimi zedelemesi sonucu olacak, aglamaya basladim kendi kendime. gittim yatak odasina bebegi yataga yatirdim uykuya daldi zaten yorulduda garibim:) uyanana kadar, pompayi gögsüme takayim da biberonu bari dolsun uyanana kadar dedim. kendi kendime hem agliyorum, hem karsimda bebek, hemde iki gögsümdede pompa, süt sagiliyor tabi otomatik olarak, birde bir sesi vardiki sormayin igrenc:) ziiiir ziiiiir ses cikiyor sütsagildikca. birden bizim odanin kapisi acildi, esim gelmis duymamisim pompanin sesinden. iceri girdi bu önce bakti saskin saskin...sonra bir kahkaha patlatti. ay benim canim, hollandanin hoyrat cayirlarindaki süt verenler gibi, omuzlari da düsmüs ne yapiyorsun askim dedi, ama nasil gülüyor...( söylemedi ama resmen inek demek istedi ben biliyorum) haha
o an sinir benyime sicradi zaten br yandan gögsümde basinc, uykusuzluk, sütüm yetmiyor o üzüntü, yastigi aldim firlattim, cik cabuk, hepsi senin yüzünden , ben dogurdum, sütü de bari sen vereydin, su halime bak, lila rengine boyansam , milka inegine benzicem zaten diye tekrar aglamaya basladim. esim elini yüzünü yikamaya gitti geldi, bende dolan biberonu mutfaga götürdüm. sonradan geldi yanima gönlümü aldi tabiki sagolsun. ama o gün o kadar agladigim anlari bugün kahkaha ile hatirlamak cok güzel:))
olmuyor olmuyor5 6 yaşlarında ne hikmetse erkeklerin çiş yapma şekilleriyle acayip kafayı bozmuşum..
ama suç abimin ondan görmüştüm ayakta yaptığını
artık kafaya koymuşum bende öyle yapıcam benim neyim eksik ( sonradan anladım neyimin eksik olduğunu)
neyse ben tuvalete girerken bütün üstümü çıkartıyorum annem görmeden giriyorum yok olmuyo..herhalde bi yanlışlık yapıyorum diyorum..tekrar girdiğimde yine deniyorum yine olmuyo
abim gibi elimi öne götürmeliyim diyorum kesin ondna oolmuyo..ama yine olmuyo onun ki gibi bacaklarımdna aşağı iniyo
artık baktım ben bunu beceremiyorum tuvaletten çıkınca attım kendimi yere başladım ağlamaya annem diyo ne oldu kızım
olmuyo abim gibi olmuyo yapamıyorum ben neden onun gibi yapamıyorum bende yapıcam diye ayaklarımı yere vura vura ağlıyorum
tabi annem evdeki komşumuz başladılar kahkaha atmaya
anlatınca öğrenmiştim ama o yaş için biraz fazlaydı bildiklerim
geçenlerde annem eşime anlatıyo bu olayı
eşim kahkaha atarak
aslında pek şaşırmadım beklerim ben herşeyi bundan dedi
sayısız rezaletlere adımı altın harflerle yazdım diyosan,bura senin adresindir....diğer paylaşımlarını da bekliyos o hal...
eşimle yeni evliyken,bir davete katılmıştık.dışarıda hoş bir yerde yemek yenilecekti bizim gibi 4-5 çiftle.gittik,masayı bulduk oturuyos.karşımda otuzlu yaşlarını başlarında olan oldukça kasıntı bir kadın.nezaket icabı elimi uzatıp:'merhaba,ben flocke...'dedim.kadın bana sanki vebalıymışım gibi bakarak,hafif bi çekingenlikle daha sonra elini uzatıp:'ben de diş doktoruyum!'demişti sahte bi gülümsemeyle.bağlantıyı kurmaya çalışmama rağmen işin içindeki mantığı bulamamıştım.çaktırmadan dilimle ön dişlerimi yokladım acep bişey kaldı da hatun buna binaen mi bunu dedi diye.(meraklısına:dişlerimide sorun yoktu).yemek ve gece boyunca kadın beni hedef seçmiş gibi ne kadar harika bi kadın olduğundan bahsetti.saçlarına bilmem kaç lira harcadığını,kremlere bi servet yatırdığını ama bunun ona hiç koymadığını,işinde aman allahım bir numara olduğunu vs vs.kadın beni çenesinle orda bitkisel hayata sokuyordu resmen.zerre kadar bi zaman diliminde kendi şahsiyetini övmeyi bıraktı ve alaycı bi tebessümle masadaki bayanlara dönerek hepsinin mesleğini teker teker sordu.kimisi memurdu,bu bizim hatunun standartlarında bir meslek değildi.kimisi öğretmendi,onların zaten 3ay yattığını,buna rağmen çok para aldıklarını halbukim kendisinin ne kadar klas bir işi olduğunu,aldığı para ne kadar çok olsa da ona yetmediğini anlatmaya çalıştı.sonraki kurban bendim.pis tebessümünü sürdürerek:'eee flocke,sen ne iş yapıyosun bakiim?'dedi.hiç düşünmeden,full ciddiyetle cevapladım:'ben kepçe operatörüyüm!çok istekde bulunurlarsa,arada bi damperli kamyon kullandığım da oluyo!'^kadının tebessümü yüzüne yapıştı kaldı ve şok içersinde eşime dönüp baktı,eşim de aynı ciddiyetle kadına:'iyi para kazanıyo,bakmayın öyle,'demişti.kalan süre boyunca kadın daha ağızını açıp tek bir kelime bile etmemişti....