• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizden gizli birikim yapıyor musunuz

Eşlerin ister çalışıyo olsunlar ister çalışmıyo olsunlar ortak birikimleri dısında ayrı ayrı da birikim yapmaları gerekiyo bence.

Yani bu bireysel emeklilik seklinde olur, evde kenara bi seyler koymak seklinde olur, yatırım olur o kisilerin kendi tercihi.

Buraya kadar tamam da ben bi tek gizli kısmına takıldım. Neden gizli ki? Acık acık koyuyorum kenara ben de bi seyler deseniz daha hos olmaz mı? Yani tabi bireysel hesabınızın miktarını tam olarak bilemez esiniz ama bi birikiminiz oldugunu bilsin. Öylesi daha hoş bence. Tamamen gizlemeyi biraz rahatsız edici buluyorum ben.

Hi ama o zaman da o paraya el atılıyo en ufak bi seyde derseniz onun da ayarını sizin tutturmanız lazım. Yani o para cidden birikim ve özel olmalı sıkısmadıkca ortak hesaplardan halledilmeli her sey.

İşte bu yüzden insanlar hep başkalarının üzerine ev alır,hesap açtırır vs.
Sonra da eş bunu öğrenince yıkılır.
Üzerine alan kişi de kazık atar.
Kişi dimyata giderken eldeki bulgurdan olur.
Hayır anlamadığım bu dünyada insan eşine güvenmeyecekse kime güvenir ki zaten?
valla ben anneme babama guvenmıyorum
esıme hıc guvenmem
yrn oburgun o bana kazık atsa 5 parasız sokaklarda kalsam dahamı ıyı

evlenince kocanın tavrına göre bir strateji belirlersin .Mesela benim kocam para konusunda çok açık ve güvenilir biri .Saklı olmamı gerektiren bir durum yok .Annem mesela gizli biriktirirdi ama yine bize harcardı nihayetinde çünkü babam çok iyi hoş adamdı ama saftı maaşını aldığı gün bir akraba çıksa kendini acındırsa adama hepsini verebilecek kadar saftı .Bazı erkek de çok ketumdur o tip bir adamsa bak ondan gizle .Diyorum ya duruma göre değişir .
bnm babamda senın baban gıbı verır kımseye dayanamaz
bn evlenıncede calısmayı dusunen bırıyım
bence kadınlar kendını dusunmelı burada neler okuyoruz hıc umulmadık anda kocalarının aldattıgını ogrenenler vs vs tedbırlı olmalı ınsan her zmn

bnm babamda senın baban gıbı verır kımseye dayanamaz
bn evlenıncede calısmayı dusunen bırıyım
bence kadınlar kendını dusunmelı burada neler okuyoruz hıc umulmadık anda kocalarının aldattıgını ogrenenler vs vs tedbırlı olmalı ınsan her zmn
Kadın tabii ki kendini düşünmeli .Sonuç itibariyle aç kalsak her işi yapamayız .Belli başlı işleri yapabiliriz .Dünya hali bu .

valla ben anneme babama guvenmıyorum
esıme hıc guvenmem
yrn oburgun o bana kazık atsa 5 parasız sokaklarda kalsam dahamı ıyı

Bilemicem tabii herkesi hayatı farklı.
Sen kendin için en doğrusunu bilirsin zaten.
imagemaker imagemaker 'in dediği gibi adamına göre değişiyor bu sistem.
:KK54:

bende ayrı birikim yapmam ama cuzdanımın bir köşesinde 100 lira muhakkak bulundururum günlük paramdan hariç. acil durumlar için. geçen gün eşim yanına para almamış iş dönüşü markete uğrayacaktık bende var dedim çıkardım. --oo senin gizli çıkın mı var deyip güldü ve devamında itiraf ediyorum bende 1 kere senden 100 lira saklamıştım kendime harcamak için (kulaklık , hoparlör vs hastalığı varda) ama kısmet olmadı yine eve alışveriş yaptım dedi.:KK49:

yani saklasak ta özel bir şeye harcamak nasip olmuyor:KK45:

Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.

Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?

nasıl biriktirebiliyosunuz valla helal olsun.

ah canim 100 tl mi biriktirdin :) inan cok tatli buldum davranisini. kendini cok zorlama ve kisitlama derim ben. el altinda biraz paran tabikide bulunsun, ama illa onun ihtiyaci olur diye degil, kendi ihtiyaclarin icinde gerekli bu.

aferin sana, evini esini gelecegini dusunmeye devam et, paranin kiymetini bil. sen kazanmasan bile. senden ornek alsin bircok bayan.

biriktirdiğimi bilir ama ne kadar olduğu konusunda fikri yoktur.... maaşıma dokunmaz harcadığım paranın hesabını sormaz... ama ben ona sorarım ne kadar kaldı maaşından diye :) az cadılığım var sanırım bu ara ;) sıkıştığımızda zuladan az çıkış yapsana der ;)

sonuçta ikimiz için harcayacaksam gizli saklı iş yapmanın bir mantığı kalmıyor bence. bizim ortak bir yerimiz var ikimizde maaşları oraya koyarız ilk başta tüm faturalar vs ödenir bidaha ay sonuna kadar o paranın içinden harcarız. ben eşimin nekadar harcadığını bilmem oda benimkini bilmez, yeni maaşı aldığımızda da kutuda kalanla birleştirir aynı sistem devam ederiz. o kendi kendine birikiyor zaten.

ben eşimden para saklamıyorum evet gizli biriktiriyorum ama bi işini görebilecek kadar olduğunda gene onun için evimiz için harcayacağım sonuçta başka türlü amaçla biriktirenler var mıdır bilmiyorum ama bana öyle gelmiyor bence her kadın evi için çocukları için birikim yapar en azından ben öyle düşünmek istiyorum :)
Ben başlıktaki sorunuza istinaden dedim. Benimde birikimim var ama Bu benim değil bizim. Eşimin maaş kartı dahi bende zaten neyi kimden saklıycam.

İşte bu yüzden insanlar hep başkalarının üzerine ev alır,hesap açtırır vs.
Sonra da eş bunu öğrenince yıkılır.
Üzerine alan kişi de kazık atar.
Kişi dimyata giderken eldeki bulgurdan olur.
Hayır anlamadığım bu dünyada insan eşine güvenmeyecekse kime güvenir ki zaten?
Bu dünyada öyle çok da güvenmemeli insan.. Hiçkimseye...

Back