• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizden gizli birikim yapıyor musunuz

para biriktiriyorum
gizli işler beni bozar
enınde sonunda ortaya cıkacaksa ve onu harcasam meydana cıkacaksa yok abı ben u grasmım

Ben çalışmıyorum o yüzden bir birikimin yok eşim çalışıyor onunda yok borç filan var...çalışıyor olsaydım kendi paramdan üç beş koyar ihtiyaç durumları için kullanırdim...şuanda bebek var birde adamdan gizli biriktirme yapmam. .

eger esınızın maasıyla gecınıyorsanız haber verebılırsınız bırıkımınızden
ama sız kendı maasınızdan bırıktırıyorsanız soylemenıze gerek yok bence bu dunyanın bınbır turlu halı var sonucta bugun ıyısınız yrn kotu olmayacagınızın garantısı yok para garantınız olur en azından

Bende daha yeni evliyim 1 aylık.Çalışıyorum eşimin verdiği harçlık var ayrıca annem veriyo destek olmak için 450 tl birikmiş 1 ayda ama haberi var 450 tl biriktirdiğimden banka hesabına koy diyo üstünde taşıma yok diyorum bende gördükçe daha çok biriktiresim geliyor diyorum ama tabi o para yine evime gidecek mesela ayakkabılığımız yok o parayla alcam

Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.

Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?

hayır gizli saklı değil. birikimimiz ortak.

ama nişanlılık döneminde gizli birikimden neyi kastettiğinizi anlayamadım. sonuçta sadece nişanlıyım, harcadığım biriktirdiğim nişanlımı ilgilendirmezdi...

100 lira birikim olmuyor sizinki harclik atiyorsunuz siz kenari.Birikim deyince bence 3000-5000 var kenarda sandim :)

şu anda ücretsiz izindeyim çalışmıyorum
çalışırken paramızı ortak havuza koyardık ve kendimize eşit miktarda harçlık ayırırdık
eşim sigara kullandığı ve biraz para hesabından uzak olduğu için harçlığını ucu ucuna yetirir
ben de tam aksi tasarrufu severim
kendi tasarrufumda olan bu paradan her ay illaki bir küçük altın yaptım
tasarruf yaptığımı eşim bilir ama ne yaptığımı bilmez, sormaz da
ben de şu kadar altınım var demeye gerek duymadım

şu anda eşim bana harçlık veriyor
ben yine her ay veya iki ayda bir, gram altın yapmaya devam ediyorum
zor günlerde "ver paşam demektense, ver köşem" demek için :KK66:
daha çok da oğlumuzun eğitimi için kenarda para dursun istiyorum

nişanlıyken de eşim maaşını getirir bana teslim ederdi
ortalama bir harçlık alırdı
gerisini onun adına biriktirmiştim
kendi maaşımdan da biriktirmiştim, evlenirken de eşyalarımızı bu paralarla aldık
ailelerin desteğini de ev peşinatına kullandık
tasarruf iyidir kızlar, kim becerebiliyorsa o yapmalı diyorum :)

Esimden gizli birsey yapmam, birikim yapsam da esimin bilgisi dahilinde. Ikimiz de kazandiklarimizi ortaya koyup giderleri cikardiktan sonra, esim bir miktarini sende dursun diyerek bana veriyor. Ben de mecbur kalmadikca o paraya dokunmyorum, azar azar da olsa birikiyor.
Ondan gizli yaparsam hicbirseyin tadini alamam.

ben kendi maaşımdan kenara para atmaya çalışıyorum 3000-4000 milyar oldu eşimin haberi var ondan
bide kredikartına borcum var 500 tl ondn haberi yok onu taksit yaptırdm 60 tl her ay veriyoum eşimden habersiz ondan haberi yok
birde kumbaram var bozuklukları atıyorum 55 tlm var ondan haberi var da yok gibi bişi :) :)
ama kart borcum bitsin her ay gram altın alıcam ondan habersiz ev almak istioruz allah nasip ederse
o zaman çıakrıveririm

bence de biriktirmek lazım. sonuçta zor durumlar için kullanılıyor o para da. hatun milleti kirli çıkıdır :) jastalık olur, acil bir organizasyon olur, harcanılır :)

para biriktirmek güzel bişi, her gün 5 tl bir kenara koysan, inan zor günde derman oluyor... eşinden gizli yapmak değil de, şekerim inan ki atıyordum bir kenara, unutuyordum bahanesi çok daha güzel:P sonuçta zor gününüzde, toparladıklarını ondan sakınacak değilsin

Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.

Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?

valla annemde yapıyordu bende yapıyorum.yok onda bişey..bende atarım kenara para.bence yapmaya devam et.zaten insanların cebinde zor durumda kaldığında yardımına yetişçek parası olmalı..

Cok kismadan fazla paran varsa biriktir annem maasin yarisindan fazlasini ayirir bizi muhtac eder yooook diye aglardi tek maas geciniyorduk daha sonra babam cikis tazminati aldi annem cikardi parasini ev aldi baska hic birikim ve babamin isi yokken eger bu kadar abartmiyorsan fazla kalani biriktiriyirsan biriktir ben biriktiremiyorum cok giderim var oglumdan kisamam yedirmem oyuncak almam gezdirmem sart

Ben çalışıyorum.. Eşimle hemen hemen aynı maaşları alıyoruz. İkimiz de mühendisiz. Banka kartım internet şifrelerim hepsi onda. Her türlü harcamayı fatura ödemelerini o yapar sonuna kadar güvenirim.Ben kendi kredi kartım ile istediğim şekilde harcama yaparım kart borcu ne kadar geldi bilmem bile eşim de bu güne kadar tek kelime etmemiştir. Ben ce para konularında eşler birbirine sonuna kadar açık olmalı ve yatırımlar karşılıklı konuşularak en mantıklı yatırım yolu seçilmeli. Mesela ufak birikim yapma şansınız var ise
bireysel emeklilik hesabı açtırıp her ay 1 küçük altın parasını oraya yatırabilirsiniz şu anda Türkiye'deki en çok getirisi olan birikim yöntemi bu. Ya da daha fazla birikim imkanınız var sa ev araba gibi bir mülk alıp borca girip beraber ödemek.

Ben gizli para biriktiremiyorum içimde tutamıyorum sanırım benimde öyle bir sorunum var. Ama 13 yılın sonunda biraz birikim yapmamız gerektiğini öğretmiş oldum. Şimdi birlikte birikim yapıyoruz. Hatta o benden daha hevesli artık.

Bencede bir bayan kenara biraz parq atmali benim eaim sagolsun ne kadar gelirse okadar rahatlar bende baktim olmuo son aldigim 300 tl lik zammi soylemedim.her ay bi altin aliyorum evde gerekli ihtiyaclari aliyorum mesela tencerelerim eskimisti.sonra hamileyim dogumdan sonra calisamazsam 3-5 elimde olsun zati kaynanam da devamli para istercesine laf atip duruo naz yapio eee bu dunya hali belli olmaz ihtiyac halinde zaten cikartip harciyoruz.

Gizli biriktirmekten kasti,zaten esinin bildigi gizlilikte konu sahibinin. Yoksa esinden para saklamak, cirpmak degil anladigim kadariyla..
Bir yerde okumuştum, 'zengin olmak istiyorsaniz, evinizin ekonomik işlerini kadinlariniza birakin' diyordu...
Kredi borclari bittikten sonra, aynısını yapmayi kararlastirdik eşimle.
Benim sevgili kocam kabul etti beceremedigini çünkü.

Back