• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizden gizli birikim yapıyor musunuz

Bazıları eşim bunu hakwtmiyo yazmış ne alaka yaa sanki hanımefendi para saklayıp eğlenmeye gidiyorum demiş :)bence de güzel bir şey gele o sıkışık zamanlarda ilaç gibi gelir :)

bende para biriktirmeyi çok seviyorum am herşey dilimde olduğu için istesem de gizleyemem:) maaşımı aldığım gün şu kadar param olduu diye sevindirik olduğum için herşeyi biliyor sağolsun, daha evli değilim gerçi evli olunca da böyle olur sanırım

bizimde paramız ortakdır borçlara verilir kalan harçlığımız olur ama eşim o harçlığın bile hesabını bilmez çok eli açık o yüzden ben ara ara gizli biriktiriyorum

Kv gizli biriktiriyor en son 6-7 bin civarı bişey vardı hesabında beraber bankaya gitmiştik o zaman gördüm eşime dedim eşimde dedi ki gizli biriktiriyor bide bir sürü altını var gizli almış ve benim dugunum den çaldı 10 tane falan şimdi nerden biliyorsun diyeceksin düğünde ki insanlar görmüş ben diyince inkar etti kp ise evet aldik gizlice almış olsak bile sanane dedi

Kv gizli biriktiriyor en son 6-7 civarı bişey vardı hesabında beraber bankaya gitmiştik o zaman gördüm eşime dedim eşimde dedi ki gizli biriktiriyor bide bir sürü altını var gizli almış ve benim dugunum den çaldı 10 tane falan şimdi nerden biliyorsun diyeceksin düğünde ki insanlar görmüş ben diyince inkar etti kp ise evet aldik gizlice almış olsak bile sanane dedi

Hesap-kitap işi bende. Ama hesaplarımıza beraber bakarız, nereye ne harcanacak biliriz. Bakarız mesala, bu ay borçlarımız nereye var, hesaplarız, maaştan artanı koyarız bankaya, lazım oldukça çekeriz.

biz ikimizde çalışıyoruz hesap işi bendedir. maaşı alır direk getirir. ödemeleri yaparım kalan kısımdan ara ara harçlık veririm eşime. geriye ne kaldı sormaz bilmez ordan 3-5 kenara koymaya çalışırım bilmediği. ama bide kumbaramız var bozukları koyduğumu, ordada iyi birikim oluyo . yani iki birikim yaıyorum bi ortak olan bide gizli:) Gizli diyorum ama denilen gibi gizli harcamıyorum lazım olunca sıkışınca bak buda var diyip söylüyorum mutlu oluyo:)

Ben şahsen kendim böyle bir birikim yapmıyorum fakat ablam yıllarca kendisi para birikimi yapmıştı ve ev alacakları zaman biriken o para müthiş yardımcı olmuştu onlara. Bence bunda sakınca yok fakat birikim yaptığını karşı tarafa söylemek şartıyla. Yani ufak tefek bişiler atıyorum demekte fayda var. Nesi kötü olsun ki hem yine ikiniz için biriktiriyorsunuz sonuçta.

zaten onun harçlığından bişey kalmayınca benimkinden alıyor az az...artık daha az vericem çünkü ailemize bir melek geliyor hesaplı olmamız lazım..:KK68:

Aynen. Bazen alışverişte bakıyoruz da fikir sahibi olmak için bebek bezi-bebek maması falan filan, Allah yardımcınız olsun. Bebek kısmetiyle gelirmiş derler. Hayırlısıyla alın kucağınıza ;)

Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.

Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?
esin hesabini bilmiyorsa para idaresi yapman uygun birsey.ayrica mutfak harcligindan artanlari da biriktirebilirsin. evinizin bereketi olur.

Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.

Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?

daha dun akşam eşimin cebınde kuruş kalmamış.maaşı almaya 10 gun var.çıkardım geçen aydan kenara koyduğum 100 doları verdim.allahım nasıl mutlu oldu..bi ara burda hatta oyle konu açtım.yok anam ben bırıktıremıyorum.bı ara erkeğe guven olmaz bırıktır dedım ama yok dayanmıyorum verıyorum eline..sen devam et cocuk yoksa ıyı bırıkım olur

Yapıyodum,
Taa ki benim odun, ödemeler kitlendiğinde ''sende vardır aşkım ya'' cümlesini kullanana dekk..
Bunlar iyilikten ne anlarki, hep fırsat hep suistimal :KK53:
Şimdi parayı bulduğum gün eziyorum :KK8:

İnternet şifrelerimiz hep ortak.
Birikim hesabımız da ortak.
Birbirimizden gizlimiz saklımız yok.
Kocam benden gizleseydi ben çok üzülürdüm,ben de kendimi onun yerine koyup saklamıyorum hiç bir hesabımı.

Aynen. Bazen alışverişte bakıyoruz da fikir sahibi olmak için bebek bezi-bebek maması falan filan, Allah yardımcınız olsun. Bebek kısmetiyle gelirmiş derler. Hayırlısıyla alın kucağınıza :KK66:
çok sağol canım ALLAH razı olsun..aminn

BENCEDE iyi yapıyorsun.benim 6 kardeşim var ailemin durumu iyi değil .hepsi okuyor .şehir dışındalar.bende ufak tefek biriktirdiğimi onlara harçlık gönderiyom.eşim bilse istemez ve sonrasında sorun yapar.ve BEN ÇALIŞIYRUM .

Back