• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizden gizli birikim yapıyor musunuz

valla bende gizli biriktiriyorum haberi bile yok . söylememde . çeyreklerim paralarım :) birsürü şeyler var . söylersem alır bende dursun der ! liderliği yönetmeyi seviyorda . zaten çalıştığımı ona veriyorum . ötesini bilmesine gerek yok . . çnkü ben yüz kremine bile 150 200 lira vern biriyim o gereksiz görür istesem almaz. ondan kendim alıyorum 150 yse 50 diyorum :)) kozmatiğe ve giysiye harcıyorum gizli gizli napıyım .

nasıl biriktirebiliyosunuz valla helal olsun.

ben çok komik bir şekilde birikim yapıyorum:) mesela bugün kızıma pişik kremi aldım 25 tlye ama ona 35 verdim gibi düşünüp 10tlyi kenara attım:) bozuk paralarla falan hiç birikmiyo çünkü:) biz ev kredisi ödüyoruz ayda 4bin... maaşlarımızdan kalan 1500 tl ile geçinmeye çalışıyoruz..:)benim hiç masrafım yok gibi bisey ayda 200 tl kızıma 500 tl esime ayırıp geri kalan ev masrafından ayırıyorum..:)

Bir ara yapıyordum sonra zulamı yakaladı sonra yine biriktirdim falan ama her sıkıştığımızda vardır illa ver falan diye büyüyü bozdu şimdi harcıyorum hep
Geçen niyet etmişim demekki cüzdanın köşesinden 40 lira çıktı:KK48:
Gittim harcadım rahatladım:KK71:

bende 16 aylık evliyim para biriktirmeyi severim kenarda üç beş kuruşta olsa kendimi güvende hissederim kenarda birikmişi yine ihtiyaç için harcarım kenardaki de giderse kendimi çıplak gibi hissederim bekarken çalışırkende böyleydim öğrenciykende böyleydim
eşim birikim yaptığımı biliyo yerini de biliyodu hiç tenezzül edip almadı buna yeltenmedi bile. Hoşuna gidiyo bu durum biliyorum. Allah kabul etsin biriktirdiğimle kurbanımızı kestik. Suan kenarda pek bişey yok diyebilirim :KK48:

Bu dünyada öyle çok da güvenmemeli insan.. Hiçkimseye...

Tabii ki insanoğlu beşer şaşar.
Allahım şaşırtmasın inşallah.
Elbette benim de kötü deneyimlerim,tecrübelerim olduğu için hiç kimseye %100 güvenmem.
Önce Allahıma sonra kendime güvenirim.
Ama para hesaplarını ayıramam ayıp gelir,günah gelir bana.
He yarın Allahım korusun anlaşmazlık olursa 3 ağlar,5 kızar,eyvallah der yeniden tutunurum hayata.
Çok şükür çalışıyorum,zamanında birikimimle aldığım yerler var,sağlığım olduğu sürece muhtaç olmam hiç kimseye.

Esasında durumun pek gizliliği kalmamış ama :) Dünyanın binbir türlü hali var, bak paraya sıkışmış çıkartıp vermişsin, maksat parayı kendine ayırıp harcamak değil aile için olduğu sürece bence iyi bir yöntem...

Aldığımız verdiğimiz belli olduğundan yapmıyorum. Hani eskiler derler eşinizden gizli mutlaka bişeyler olmalı elinizin altında diyorlar ama bence olmamalı.

ben biriktiriyorum şuan
eşime uzundur istediği saati alabilmek için biriktiriyorum...
saat biraz pahalı ben de henüz tam parayı denkleştiremedim.
oyüzden gizlice biriktiriyorum hediye alıp süpriz yapacağım

Hayir, biriktirmiyorum. Biriktirmeme firsat kalmiyor. Biriktirmeye de ihtiyac hissetmiyorum, sonucta esimin hesabindaki parada benim hesabimdaki de bize ait. Ben den sakli bir sey yapmaz ben de ondan sakli birsey yapmam.

Bende hep yaparım çalışmıyorum ama internet ortamında bazen kazanıyorum 3-5 bişey 2-3 ayda bir çıkarıp veriyorum sıkıştıkça mutlu oluyor ve rahatlıyor ve bu bana dünyalar ediyor :)

Eşimden gizli biriktirmem haberi olur biriktirdiğimin bir kadının kendi kenarında da parası olması gerektiğini düşünüyorum ama gizli değil ha eğer eş bunu kullanıyorsa sürekli para var diye istiyorsa gizlenebilir belki ama hoş değil. Bizde sonuçta eşimizin bizden gizli biriktirmesini istemeyiz.

Birikim yapmak neden kötü olsunki..bilsin yada bilmesin sonuçta biriktirdiğinizi eşinizden gizli harcamadığınız sürece bence mantıklı.Hep söylüyorum bi kadının kıyıda köşede acil durumlar için herzaman bir miktar parası bulunmalı.
Bizde birikimler benim kontrolümdedir. Eşim bilir birikim yaptığımı ama miktarını söylemem.ihtiyaç olduğundada kullanırız..

Bence eger eve gelen tek gelir kocaya aitse, hanimin ondan gizli para biriktirmesi dogru degil. Para biriktirmek tabii ki cok guzel ama bu bence gizli olmamali

Bence eger eve gelen tek gelir kocaya aitse, hanimin ondan gizli para biriktirmesi dogru degil. Para biriktirmek tabii ki cok guzel ama bu bence gizli olmamali

neden ki ? tamam tek geliri o getiriyor ama o parayi bana harcamam icin veriyor bende biseylerden kisip biriktiriyorum evim icin oturma odamiz yok mesela oturma grubumu alabilirim biriktirerek yada uniyi kazanirsam kayitta vs kullanirim ve esime yuk olmam eskiden de annelerimiz calismiyodu ama mutfak harcliklarindan biriktiriyolardi ben bu dusunceyi yanlis goruyorum

neden ki ? tamam tek geliri o getiriyor ama o parayi bana harcamam icin veriyor bende biseylerden kisip biriktiriyorum evim icin oturma odamiz yok mesela oturma grubumu alabilirim biriktirerek yada uniyi kazanirsam kayitta vs kullanirim ve esime yuk olmam eskiden de annelerimiz calismiyodu ama mutfak harcliklarindan biriktiriyolardi ben bu dusunceyi yanlis goruyorum

Bence çok mantikli çünkü ...gereksiz yere para harcamaktansa yerine gore harcamak mantikli..yani günlük 5 lira kenara koymak zor olmasa gerek

birikim deyince bende 25-30 bin tl var heralde diyorum :))) miktar önemli değil ama her kadının kötü günler için birikim yapmalı..

Back