içimi kararttınız evlenmesem mi ne yapsam :18:
yahu peki önceden belli değil miydi eşlerinizin bu huyları sonradan mı çıktı, insan kendini belli etmez mi ? yada aşkla evlenmeyenler mi çoğunlukta ?
evlen .her erkek aynı deqıl.dağınıklık çoğunda olsada bı evlilikten soğutmaz.
önemlı olan evlendıkten sonra ilişkinin monatanlasmaması.sevgı saygının bıtmemesı.malesefte bu çoğu evlılikte değışıyor.ıyı bır es ,ıyı bır evlılık sorunsuz bır hayat demek.
ben erkek arkadaşımı bazen deniyorum. yani bir erkeğin en çok nefret ettiği şeyler trip atılması surat asılması falandır. kırıldığım bişey olduğunda denedim onu uzattım bilerek bakalım çirkinleşecek mi yada yanlış bi davranışı olacak mı diye. ama hep alttan aldı, sevdiğini söyledi, gönlümü almaya çalıştı. şimdiye kadar en ufak bi hatası olmadı. çok şükür, maşallah diyeyim. monotonlaşmamak için de elimizden geleni yapıcaz artık ikimizde. ben genelde renkli ve yenilikçiyimdir normal hayatımda evliliğe de yansıtırsak mutlu oluruz inşallah.
en önemlisi de biz ömürlük evlenmek istiyoruz ikimizde. fikir ayrılıkları olabilir ama dünyada bütün fikirleri aynı olan iki insan yoktur ki zaten.
içini karartmak istemem ama maalesef çıkarken kaybetme korkusuyla alttan alıolar. evlenince hiçte öle olmuo. şahsen iki haftalık evliyim. severek evlendim ama pişmanım. bende diodum bana hayatta öle davranmaz dieama bilemiosun biras şans sanırım. insanlar kaybetme korkusuyla rol yapabiliorlar. düşün işte daha cicim ayı bile olmadan pişman olabilio insanlar yıllarca evli kalmaya gerek yok ilk günden deişebiliolar. umarım sen şanslısındır.
sevdiğim özelliği yok.sevmediğim özelliği kendi başına bi borç kapatamaması,kavga anında insanın düşmanına etmeyeceği kadar patavatsız laflar etmesi..amaan evlenmesedik keşke
yaa işte 2 haftalık evli olduğun için pişman gibisin.merak etme zamanla geçiyo o duygu.pembe gözlükleri bi kenara bırakmayı öğreniyo ınsan zamanla.merak etme,sen de şanslı olduğunu düşündüğün günleri yaşacaksın...
inşallah öyle olur ama her geçen daha kötüye gidior gibi geliyorçok pişmanım evlendiime
neden peki?? yani ne yapıyo seni bu kadar üzecek??ya da ne yapmıyo da üzülüyosun böyle??
kaynanam fesat ve elinden geleni ardına koymuyor. sesimi çıkartmıyorum ona rağmen eşim görmüyor görmek istemiyor ve beni ezdiriyordaha ilk günlerden böyle ise ilerisini düşünemiyorum. benim babaannemde neler yapmış ama babam ne annesini ne annemi ezdirmemiş aradaki dengeyi kurmuş. ama her insanın önceliği farklı. sadece bana yapılsa yine ses çıkartmam ama kadın abarttı annemle anneannemi çağırıp bir dünya laf söylemiş. annemi öldürsen söylemez ben anneannemden zorla öğrendim (birşeyler sezerek). öğrendikten sonrada bir saygısızlık yapmadım yapmamda. sadece eşim ufak şeylere tepki verdiğinde dayanamayıp açtım ağzımı yumdum gözümü ona anlattım. annesi hakkında laf söyledim. belki yapmamalıydım ama dayanamadım. sonrasındada bunları kullandım. ama eşim annesine toz kondurmuyor. bide üzerine inciltici laflar söylüyor. insan soğuyor. kadın benim ablama enişteme elalem diye hitap ediyor ki ablam annem eniştem ve yiğenim benim bu dünyadaki herşeylerim diyebilirim. ki eniştem abim hatta evimizin babası gibidir. annemde babamın emaneti, çok sabırlı ve sessiz bir insan. hala benim öğrendiğimden haberi bile yok. ve hala onlara o kadar iyi davranıyorki için için kızıyorum ona. gerçi napsın ben mutlu olayım diye sesini çıkartmıyor. velhasılı kaynanam yılan gibi sürekli laf sokma modunda. dün akşam geldiler gayet güleryüzlü ağırladım. eşim anlarmı hatalarını bilmiyorum. ama kadın böyle davranmaya devam ederse huzur falan kalmıcak aslında dolaylı olarak oğlunada yapıyor farkında değil. ilk günlerimiz onun yüzünden hep didişerek geçti. benimde içimden çıkmıyor. çıkacağınıda sanmıyorum. aslında en çok koyan kaynanamın yaptıklarına karşı eşimin benim yanımda olmaması ben gidip annesine birşey yapmasınıda beklemiyorum bana dese ki "ne yapalım annemide böyle idare edicez artık" o bile yeticek bir dahada ağzımı açmam ama malesef yok
ÜZÜLDÜM( aslında daha çok yenisiniz ya o yuzden böyle.zamanla anlayacaktır eşin neyin ne olduğunu.boşwer sen yine de saygıuzıslık etme.en azından yaptığı onca şeye ragmen ben saygısızlık etmedim diyebilrsinbenim babaanneme benziyomuş biraz kayınvaliden.annem çok çekmiş elinden ama şimdi öle değil.yani zamanla herkesin hırçınlığı gecıyo.haa olan anneme oldu,hiçbişiyi unutmamış ama hala bıraradalar.karadeniz kayınvalideleri baskın olurlar biraz sen nerelisin yada kaynvaliden nereli bilmiyorum ama...eşler annelerinin biricik oğullarıdır ki aslında evlendıkten sonra anaları daha bı kıymetlı olurlar.mesela benım eşim evlendıkten sonra ailesine dusmeye basladı cünkü bende gördü aileye olan ilgiyi,alakayı o da öğrendi :)) haklısın kızmakta da kırılmakta da.inşallah duzelir esin de.inşallah sen de unutabılırsın,ınsallah üstünü örtebilirsin yaşadıklarınızın...
güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :) malesefki hem erkek için hemde ailesi için geçerli evlendikten sonra kıymetli olma durumu :) eşim ailesiyle hiç geçinemezdi hatta evlenmeden önce bir ara ayrı eve çıkmayı falan düşündü ben ikna ettim. ama şimdi çok kıymetliler. geçen gün söyledim aynı evde bile duramıyodun diye sinirli bi anımda öle demişimdir dedi güldü geçti. aileside bi evlensede gitse diye gözünün içine bakıyordu. şimdi en son bize geldiklerinde giderken annesi eşimle görüşmedi sonra kapıdan döndü ay dedi bizle gelcek sandım ondan öpmedim dedi. bakışları hareketleri çok sinir bozucu. bende napiim rol yapıorumii davranıorum ama içimden gelerek diil. içimdeki sevgiyi tüketti. şu an beklemede (tabi rutin laf sokmalarını saymazsak). birdaha birşey yaptığında ses çıkarmıcam eşimi gözlemlicem o da buna karşılık birşey yapmıyorsa, annesini uyarmıyorsa ona göre davranıcam. bende insanım bir sabrederim iki sabrederim ama hayatımıda kimsenin rezil etmesine izin vermem. yine saygısızlık yapmam. ama birdaha da görüşmem. eşim buna karşı çıkarsada büyük konuşmıyayım ama ayrılırım. çünkü iyi niyet varsa hata yapılır o hata da affedilir. ama insan kötü niyetliyse ondan korkulur. başı teneşire gelene kadar uğraşır. buda beni de yıpratır eşimi de. sevgi illaki biter saygı da. düşman olur çıkarız. Rabbim kötü niyetli insanlardan herkesi korusun.
senin kaynanan ufak yolda oğlum evlendi ama hala benımledır demeye getırıyo heeeee!evlendirmeseydın madem o kadar kıymetlıydı allah allah yau!
gelin kaynana ilişkilerinde yada erkek tarafı kız tarafı ilişkilerinde bazen rol yapılır sıkma canını.kızdgn da olur kırıldığın da söleyemezsın kötülk olmasın dıye sonra da rol yaparsın,ben de yaparım bir çok kişi de yapar.bence de eşini bi gözlemle bakalım napıyo.onun yanında laf soktuğunda bikaç kere susup gözlemlesen eşinin tepkisi göre tavır gelıstirsen.eger eşin bişi demiyosa sen saygısızlık boyutuna gırmeden kayınvalıdenın ağzının payını versen.eşin de bişi derse napayım sen beni korumazsan ben böle korurum dersin
inşallah sevginiz de bitmez saygınız da.bak 3.5 yıllık evlıyım,ilk başlarda her gün boşuyodum kafamda eşimişimdi öyle mi?? değil ayda bir kez boşuyorum allah sağlıktan da gulmeden de mutluluktan da huzurdan da ayırmasın inşallah...
AMİN :)
zaman geçtikçe senede boşamaya başlarız :) yarın 1 ay olcak ayda boşamaya terfi etcem sanırım. bazen öle oluoki sanki yıllardır evliymişim gibi yorulmuşum gibi gelio. Allah sağlık versin gerisi boş da korkuom ya bana ya kocama bişi olcak hasta falan olcaz die çünkü oda üzülüodur bi tarafta anası bi tarafta eşi. benim babaannemde böleydi babam annemi hiç ıonlarla yannız bırakmasdı. öle öle babamı yedi bitirdi adam hasta oldu 10 yıl hastalıkla uraştık sonundada kaybettik babamı yedi bitirdi. sona kendide hasta oldu ama ne fayda olan bize olduonun için korkuom kocamıda çok bunaltmak istemiom. hayırlısı olsun diom sadece.
bu arada buraya yazdıkça rahatladıımı farkettim
içini karartmak istemem ama maalesef çıkarken kaybetme korkusuyla alttan alıolar. evlenince hiçte öle olmuo. şahsen iki haftalık evliyim. severek evlendim ama pişmanım. bende diodum bana hayatta öle davranmaz dieama bilemiosun biras şans sanırım. insanlar kaybetme korkusuyla rol yapabiliorlar. düşün işte daha cicim ayı bile olmadan pişman olabilio insanlar yıllarca evli kalmaya gerek yok ilk günden deişebiliolar. umarım sen şanslısındır.
aynen bende iyi özelliklerini düşünüorum düşünüorum maalesef yok yane bi tek bencede güvenmesi.kötü özellikleri ben çalışmaya başladım.ev işleri temizlik,bulaşık yemek herşey bana bakıor o kadar çabalıorum koşturuyorum doğru dürüst dinlenemıorum ne bı yardım edıo halıdan çorabını bıle kaldırmıo, ne de en azından bır teşekkür. düğüm düğüm oluyo bazen herşey boğazımda..En başta annesine,ailesine ve akrabalarına çokkkkkkkkkkk düşkün olması.(Beni ikinci plana atması çok zoruma gidiyor),
Evde bana yardımcı olmaması,
Beni dinlememesi,
Sözlediğim sözlere değer vermemesi,
Ya baktım da ben bu adamla nasıl bu evliliği sürdürücem
İyi yönleri;
Paranın hesbını sormaması,
Bana güvenmesi,
Valla başka bişey bulamadım.
Yeni evli olduğumuz için sabırla değişmesini bekliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?