Eşiniz size aynısını söylese ne yapardınız?

Harcadığınız paranın tutarını aklınızda tutuyorsanız ya durumunuz yeterince iyi değildir ya da eşinizi gerçekten cimridir.Anladığım kadarıyla eşinizi aşırı kontrolcü.O varken o harcayınca sıkıntı yok ama habersiz olunca sıkıntı büyük.Ne aldığınızı sürekli bildiriyorsunuz bu bile çok itici bana göre.çalışmıyorsanız en azından kendiniz için harcayabildiğiniz bir miktar olmalı ve ne aldığınız onu hiç ilgilendirmemeli..

Valla kocanız anlattığınız gibi sizce şahane bir adamsa , tek seferlik birşeyse neden buraya konu açacak kadar dertlendiniz o zaman. Bir paragraf direktif vermişsiniz de; merak etmeyin, burada kimse o muhteşem kocanızı boşayın diye size baskı yapıp, sizden sonra kendine almayacak.
Konunuza gelecek olursak sizin o şahane bulunmaz hint kumaşı eşiniz, çalışmadığınız için parasının gücü ile sizi yola getirmeye çalışmış, bana karşı gelme doğum ücretini karşılamam demeye getirmiş.

Sorunda o cimri değil ilk kez ondan habersiz bir şey almıyorum ki geçen ay 300₺lik harcama yaptım pijama ve kolye aldım hiçbir şey demedi ala ala bunlarımı aldın diyip güldü güzellermiş dedi yani cimri değil bir kaç ay önce 500₺ harcama yaptım yine bir şey demedi yani normalde demiyor o yüzden bu kadar gücendim ya hep böyle olsa her aldığıma laf etse veya her aldığım için izin istesem anlarım ama öyle değil ona sormadan alırım hep ne alıcaksam bu sefer hariç bir şey demiyor normald
Aldığın şeyler kitap olduğu içindir eşini bilemem ama erkeklerin çoğu kitap okumayı gereksiz görüyor ve kitaba para ödemeyide tabi ki :) bence olay kitap alman sadece başka bişey olsa dediğin gibi sesini çıkarmazdı yine bu arada bilmiyorum kitap okurmu eşin sever mi ?

Birazcık bu yönde kişisel gelişim kitaplarına larşı... dediği şey şu annelerimiz dururken başkasının yazdıklarına göremi yetiştiricem çocuğu
"Başkasının yazdıkları" denilen şey pedagogların okullardan öğrendiği ve bilim insanların araştırdığı şeyler. Üstelik evrenseller. Çocuk yetiştirmek sadece yemek yedirip uyutmak değildir. Duygusal ihtiyaçlar da var.

Bazı erkekler kitaba verilen parayı bola gitmiş sayıyor. eşiniz de öyle düşünüyor olabilir.

Şimdi kızlar size kısa bir özet geçicem 6 aylık hamileyim ve uzun süredir hamilelik doğum ve doğum sonrası için kitap arayışındaydım eşime hiç bahsetmedim ablamla araştırıyorduk veya konuşuyorduk dünde 200₺ lik kitap alışverişi yaptım biri hamilelik süreci, doğum vs bilgileri veriyor baya iyi bir kitap diğeri 0-12 ay bebek bakımı gelişimi vs bir kitap diğeride 0-2 yaş kitabı tamamiyle eğitici bilgi verici türden ilk hamileliğim ve zerre bilgim yok. Doğum esnasında neyle karşılaşıcam bebeği bana verdiklerinde ne yapıcam nasıl davranıcam nasıl büyütücem bilmiyorum bende bilgi almak için, bilinçli olmak için bunları aldım aldıktan sonra ise eşime attım bunları aldım diye ordan biraz başladı ama ben pek takmadım işte be kadar verdin ne gerek vardı başkasından öğreneceğine annenden kaynanandan öğren vs dedi (sanki ailelerimiz zamanında çok bilinçlilermiş gibi... eski ailelerin çoğu çocuğu büyütmüşlerdi o kadar çok bilgili değillerdi bence bir çok yanlış vardı en çokta ilk çocuklarda) bir şey demedim telefonu kapattık akşam işten geldi işte bunları okucaksın hepsini bitirceksin vs vs dedi başlarda hiç alınmadım takmadım çünkü biraz daha bir şeyler söyleyince gerçekten kendimi kötü hissettim sanki babasından fırça yermiş gibi hissettim o an kendimi bir de şey dedi işte özele gidiyorum eğer ki doğum ücreti 3bini geçerse devlette olursun doğumunu dedi bende devlette olmak istemiyorum (yanlış anlaşılmasın bizim buradaki devlet hastanesini sevmiyorum aşırı ilgisiz bir hastane) bende biraz ters çıkıştım daha doğrusu ters değilde onun o lafını red ettim hayır falan diye o da görürüz diyince bende bir şey demedim yanından gittim ama gerçekten yani çok kötü hissettim kendimi bu kitaplar benim için değil aslına bakarsak çocuk için ona daha iyi anne baba olabilmek adına aldım ama babasından azar işiten sorguya çekilen kız konumuna düştüm şu an konuşmuyorum... normalde parayı pek takmazdı niye böyle yaptı bilmiyorum anneme 300 ₺ borcum vardı o paradan vercektim ablamda sonra verirsin bu kitapları al bize acelesi yok diyince bende öyle yaptım belki ondandır bilemiyorum ama baya kötü hissettim yani kendimi... birde durumumuz şükürler olsun iyi her ay 4bin₺ geliyor çalıştığı yerden de neredeyse 3500₺ geliyor durumumuz var yani doğum içinde var ama bazen pintiliği tutuyor çocuk için hala daha bir şey almadık yavaştan almaya başlayalım sona kalınca daha çok sıkışırız hepsi üst üste geleceği için diyorum ama pek tınlamıyorum alırız daha var diyor para var nasılsa diyor falan filan.... normalde gerçekten çok ince düşünen biri paranın yaşına bakmaz dışarı dolaşmaya çıkarız 500-600 harcar eve öyle geliriz o giden paranında arkasından bakmaz aksine ben bakarım ne yaptıkta gitti falan diye veya eve bir şey eksikse fazlasıyla alır eder yeri gelir aileme alışveriş yapar babam yurt dışında olduğu zamanlar sürekli onlara bana çalıştığı yerden ahşap hediyelikler getirir aslında özünde iyi ama niye böyle yapacağı tuttu bilmiyorum...

LÜTFEN KIRICI ŞEKİLDE YORUM YAPMAYIN KARŞINIZDAKİNİNDE BİR İNSAN OLDUĞUNU BİLİN VE HEMEN SAÇMA SAPAN BUNLA HAYATA NASIL GEÇER BU ADAMI BOŞA GİBİ BOŞ CÜMLELERDE KURMAYIN...
Sonda ki cumleniz tuhaf olmuş. Isteyen evlen der, isteyen bosan. Herkesin fikrinden etkileniyor musunuz?
Bazen Insanların tuhaflıkları tutabiliyor. Esinizin ters bir gününe gelmiş olabilirisiniz. Cok mesele yapacak birşey yok bence. Fakat devlette doğum yaparsın demesi güzel değil. Kendiniz çalışmıyor musunuz?

Sonda ki cumleniz tuhaf olmuş. Isteyen evlen der, isteyen bosan. Herkesin fikrinden etkileniyor musunuz?
Bazen Insanların tuhaflıkları tutabiliyor. Esinizin ters bir gününe gelmiş olabilirisiniz. Cok mesele yapacak birşey yok bence. Fakat devlette doğum yaparsın demesi güzel değil. Kendiniz çalışmıyor musunuz?
Şu an çalışmıyorum ama aylık gelirim var var takriben 2bin tl falan ama eşimle ortak tutuyoruz birde yurt dışı vatandaşı olduğum için doğumdan sonrada her ay para gelicek düzenli bir şekilde yani kendi geçimimi sağlayacak şahsi param var fakat ben evlilik hayatında benim senin para diye ayırt edilmesine karşıyım nasılki ortak bir hayat paylaşılıyorsa bana göre para eve giren kazançta ortak olmalı düşüncesindeyim😊 etkilenmek değil burada bir çok konu okudum ve gerçekten bazıları robota bağlamış gibi boşan bunla ömür geçmez vs diyorlar takılmıyorum ama sinirde olmuyor değilim bir şeye dayanarak söylenilse anlarım hani çok büyük olumsuzluklara şahit olunsa kadın ezilse bükülse şiddet görse amenna ama diğer türlü söylenildiği zamana alaya alınıyormuş gibi geliyor sinir oluyorum😅

Şimdi kızlar size kısa bir özet geçicem 6 aylık hamileyim ve uzun süredir hamilelik doğum ve doğum sonrası için kitap arayışındaydım eşime hiç bahsetmedim ablamla araştırıyorduk veya konuşuyorduk dünde 200₺ lik kitap alışverişi yaptım biri hamilelik süreci, doğum vs bilgileri veriyor baya iyi bir kitap diğeri 0-12 ay bebek bakımı gelişimi vs bir kitap diğeride 0-2 yaş kitabı tamamiyle eğitici bilgi verici türden ilk hamileliğim ve zerre bilgim yok. Doğum esnasında neyle karşılaşıcam bebeği bana verdiklerinde ne yapıcam nasıl davranıcam nasıl büyütücem bilmiyorum bende bilgi almak için, bilinçli olmak için bunları aldım aldıktan sonra ise eşime attım bunları aldım diye ordan biraz başladı ama ben pek takmadım işte be kadar verdin ne gerek vardı başkasından öğreneceğine annenden kaynanandan öğren vs dedi (sanki ailelerimiz zamanında çok bilinçlilermiş gibi... eski ailelerin çoğu çocuğu büyütmüşlerdi o kadar çok bilgili değillerdi bence bir çok yanlış vardı en çokta ilk çocuklarda) bir şey demedim telefonu kapattık akşam işten geldi işte bunları okucaksın hepsini bitirceksin vs vs dedi başlarda hiç alınmadım takmadım çünkü biraz daha bir şeyler söyleyince gerçekten kendimi kötü hissettim sanki babasından fırça yermiş gibi hissettim o an kendimi bir de şey dedi işte özele gidiyorum eğer ki doğum ücreti 3bini geçerse devlette olursun doğumunu dedi bende devlette olmak istemiyorum (yanlış anlaşılmasın bizim buradaki devlet hastanesini sevmiyorum aşırı ilgisiz bir hastane) bende biraz ters çıkıştım daha doğrusu ters değilde onun o lafını red ettim hayır falan diye o da görürüz diyince bende bir şey demedim yanından gittim ama gerçekten yani çok kötü hissettim kendimi bu kitaplar benim için değil aslına bakarsak çocuk için ona daha iyi anne baba olabilmek adına aldım ama babasından azar işiten sorguya çekilen kız konumuna düştüm şu an konuşmuyorum... normalde parayı pek takmazdı niye böyle yaptı bilmiyorum anneme 300 ₺ borcum vardı o paradan vercektim ablamda sonra verirsin bu kitapları al bize acelesi yok diyince bende öyle yaptım belki ondandır bilemiyorum ama baya kötü hissettim yani kendimi... birde durumumuz şükürler olsun iyi her ay 4bin₺ geliyor çalıştığı yerden de neredeyse 3500₺ geliyor durumumuz var yani doğum içinde var ama bazen pintiliği tutuyor çocuk için hala daha bir şey almadık yavaştan almaya başlayalım sona kalınca daha çok sıkışırız hepsi üst üste geleceği için diyorum ama pek tınlamıyorum alırız daha var diyor para var nasılsa diyor falan filan.... normalde gerçekten çok ince düşünen biri paranın yaşına bakmaz dışarı dolaşmaya çıkarız 500-600 harcar eve öyle geliriz o giden paranında arkasından bakmaz aksine ben bakarım ne yaptıkta gitti falan diye veya eve bir şey eksikse fazlasıyla alır eder yeri gelir aileme alışveriş yapar babam yurt dışında olduğu zamanlar sürekli onlara bana çalıştığı yerden ahşap hediyelikler getirir aslında özünde iyi ama niye böyle yapacağı tuttu bilmiyorum...

LÜTFEN KIRICI ŞEKİLDE YORUM YAPMAYIN KARŞINIZDAKİNİNDE BİR İNSAN OLDUĞUNU BİLİN VE HEMEN SAÇMA SAPAN BUNLA HAYATA NASIL GEÇER BU ADAMI BOŞA GİBİ BOŞ CÜMLELERDE KURMAYIN...
Belki baba olma korkusu gibi korkulari ya da hazir hissetmeme durumu vardir. Bu da üstüne gelince kotu konuşmuş. Bu gibi durumlari gorunce gerçekten 1-2 sene bekleyin sonr çocuk düşünün diyenlere hak veriyorum. Hazir hissetmek gerek. Hazir hissrtmek derken maddi anlamdan daha çok manevi hazirlikdan bahsediyorum hevesli olsaydi sizin gibi çok hoş karşilardi. Hatta evladimin cahil, pinti anne değil de gorgulu iyi yetişdirilmiş annesi olucak derdi ( cahil kelimesini okumayan anlaminda kullanmadim, dogurup çocukla ilgilenmeyen hiç bir şey araşdirip oğrenmeyen anlaminda kullandim). Eşinin fazla ustune gitme. Ama guzelce neden boyle davrandiğini sor. Içine atmakla olmuyor. Korkusu varsa anlayişla karşila. Genelde baba olunca rahatlari bozulur diye korkarlar. Bebek olunca geçer tabi

Şu an çalışmıyorum ama aylık gelirim var var takriben 2bin tl falan ama eşimle ortak tutuyoruz birde yurt dışı vatandaşı olduğum için doğumdan sonrada her ay para gelicek düzenli bir şekilde yani kendi geçimimi sağlayacak şahsi param var fakat ben evlilik hayatında benim senin para diye ayırt edilmesine karşıyım nasılki ortak bir hayat paylaşılıyorsa bana göre para eve giren kazançta ortak olmalı düşüncesindeyim😊 etkilenmek değil burada bir çok konu okudum ve gerçekten bazıları robota bağlamış gibi boşan bunla ömür geçmez vs diyorlar takılmıyorum ama sinirde olmuyor değilim bir şeye dayanarak söylenilse anlarım hani çok büyük olumsuzluklara şahit olunsa kadın ezilse bükülse şiddet görse amenna ama diğer türlü söylenildiği zamana alaya alınıyormuş gibi geliyor sinir oluyorum😅
Ya onlar normal hayatta da var. Kendi herseyi yasar. Sana gelince ben olsam bidi bidi diye baslar.
Evlilikte para ayrimi olmasından yana degilim(benim evliligimde yok) ama zaten hamilelik ve dogum gibi hassas bir konuda kadini tehdit eder konuşmakta çok kötü.
Tartisma sureci bittikten sonra soyleyebilirsin.
Kendi adima ciddi bir konu yoksa kavga tartisma dram sevmiyorum. :KK66:

Kitap okumayi gereksiz goruyor, muhtemelen kendisi hic okumadigi icin. Erkekler boyledir genelde kisisel gelisime kapalidirlar. Annem babam nasilsa biz de oyle oluruz diye dusunuyordur
Ben de kitaba verilen parayı gereksiz gordu diye düşündüm

Iste kadinlar hep calişsa da ,erkeklerin su ala ala bunu mu aldin ya da ne gerek vardi.Devlet hastanesinde dogum yaparsin laflarini duymasa.Eşinizin sözlerinin elle tutulur yanı yok malesef.Insanin bebek sevincini kursaginda bırakir boyle adamlar.

Bu ve benzeri şeyler yaşanıyor eşler arasinda
Sonuçta iki farklı aileden gelme insanlariz
Bakış açımız yeri geliyor kardesimizle tutmuyor
Benim esimde devlet hastanesini ozele tercih ediyordu.
Ben kendin gidebilirsin dedim ben özeli tercih ediyorum dedim konu kapandı
Bu ve buna benzer bir çok seyde oluyor zitliklarimiz
İkiz degiliz ya.
Herks fikrini soyler sonra bir paydada bulusuruz
Bazen aldığım şeyler ona gereksiz gelir
Fazla harcadigimi düşünüyor
Bende aynen öyle diyorum yoluma bakıyorum 😉

Bu ve benzeri şeyler yaşanıyor eşler arasinda
Sonuçta iki farklı aileden gelme insanlariz
Bakış açımız yeri geliyor kardesimizle tutmuyor
Benim esimde devlet hastanesini ozele tercih ediyordu.
Ben kendin gidebilirsin dedim ben özeli tercih ediyorum dedim konu kapandı
Bu ve buna benzer bir çok seyde oluyor zitliklarimiz
İkiz degiliz ya.
Herks fikrini soyler sonra bir paydada bulusuruz
Bazen aldığım şeyler ona gereksiz gelir
Fazla harcadigimi düşünüyor
Bende aynen öyle diyorum yoluma bakıyorum 😉
Bu arada ben çalışıyorum olay evhanimligi yada çalışma meselesi degil kesinlikle aileden gördüğü kültür.
Benim ailem hep özele gider esimin ailesi devlete.

Canım zaten gelirin varmış ağzın yok mu niye hesap veriyosun sen adama, 300 TL harcamışsın ona kızmadı diyosun 2 bin TL gelirin var istediğin gibi harca.300 TL 500 TL bunlar para değil bu kadar ezdirme kendini. Bide bu konularda eşin cimriyse hep fiyatı baştan yüksek söyle, mesela ben acıbadem de doğurcam 30 bin TL dedim 10 binlik hastaneye kafa üstü atladı. Bebek odası genelde 20 bin diyorum 6,7 bini görünce seviniyor. Ağzını hep 3 katından aç 😂😂

ilk çocuğunuz
Heves edip almışsın
Böyle sözünü etmesi çık mantıksız
Saçmalık başka bir şey değil

He he evet kaynanandan öğren de benimki gibi 34 günlülken mandalina suyu versin..Çok biliyor o eşin sen en iyisini yapıyorsun o çocuğu yaptıysa her türlü masrafını karşılayacak yapacak bir şey yok

Ay insan kocişinize de bir şey demeye korkuyor 🤣 yani hamilelik 9 ay hadi ilk 3 ay beklediniz diyelim sonrasında aylık bir iki kitapla başlasaydınız . Ömründe kitapla haşir neşir olmamış insan kitaba verilen parayı fuzuli görür doğal olarak , sizinde okuma alışkanlığınız yoksa iki katı fuzuli görür. Şey de garip üç yüz harcadım bir şey demedi , beş yüz harcadım bir şey demedi. Gelirin bir kısmı sizinmiş, demeye hakkı yok zaten bu kocanızın özünde çok iyi olduğunun delili değil yani 🙃 Normalde böyle değilse boşa kafaya takip , devlet özel diye zitlasip vs. vs. moralinizi bozmayın. Ters anına denk gelmiş, sizinde alıngan anınıza belli ki.

Siz calissanizda sizin aldiklariniz gozune batacak belli ki. 200 tl ne ki, kitap fiyatlarindan haberi yok herhalde. Kendi de okusa iyi olur, tabi cocukla siz ilgileneceksiniz simdiden belli. Surekli hesap vermek zorunda degilsiniz.

X