8 sene olacak evleneli.
Bekarken de evlendikten sonra da kalabalık bir arkadaş grubuyla haftada bir çıkardı eşim,hiç sorun etmedim. Hamile kaldım ve hamileliğinin sonuna doğru kendi iradesiyle gitmemeye başladı. Doğum sonrası zaten ilk 3 ay teklif bile etmedi gideyim diye. Bende o yokken program yapardım kendime,ikimizin de nefes alacağı alani gibi bakardım olaya.
Kızım 2,5 yaş civarındayken tekrar basladık eski düzene dönmeye bende kızimla birşeyler yapmaya başladım,anne kız akşamı dedik adına da.
Şimdi yine hamileliğin son demlerindeyim,yine kendi iradesiyle bırakacak zira kızımın okulu tatil,akşama kadar yoruluyorum,akşam onu parka havuza vs götürmek durumunda ki bende dinleneyim. Bebek doğunca da yine kızımla ilgilenme kısmı onda akşam işten gelince. Ödevlerine yardım edecek vs.
Bunları neden anlattım,çünkü bu bilinçtir.
Tabiki her daim iç içe olamayız,olmayalım da,zaten aynı çati altındayiz ama sorumluluklarımizın bilincinde olmalıyız. Çocuklarımı babamın evinden getirmedim,tamam ben anneyim ama eşimde baba. Üzerine düşeni yapmak durumunda. Tabiki bunaldığı zamanlar olacaktır ama bilir ki o bir bunalıyorsa ben beş bunalıyorum. Ona göre davranması gerekir ki ben sadece 1 akşam yemeğe çıkmasından bahsediyorum. Kaldı ki gezi vs iş ile ilgili değilse teklif dahi etmez/etmemeli.
Hayat arkadaşımsa bu böyledir benim için.
Bende aksi şekilde davranamam zaten.