Ben de öğretmenim ve seninle aynı zamanlarda doğmuş bebeklerimiz.Sırf biraz daha büyüsün diye oğlumun doğumunu şubata getirmek istemiştik Allah da isteğimizi gerçekleştirirdi.
Doğum öncesi iznimi aktarttım şimdide 35 gün rapor alınca yaz tatili.Okullar açılana kadar 7 aylık olacaklar sonrada 1. dönem için 4 ay ücretsize ayrılmayı düşünüyorum.Böylece 1 yaşını bulmuş olacak.Eşinde en az bir öğretmen kadar kazanıyorsa birkaç ay ücretsiz düşün derim.İdare ederiz artık tek maaş yaşayanlar nasıl yapıyorsa bizde öyle yaparız diye düşündük eşimle benim eşimde öğretmen.
Bakarız belkide geçimde sorun yaşamazsak 2.dönemde ayrılırım ücretsize.
Bakıcı ile ilgili öyle şeyler duyuyorumki çok korkuyorum bende.En azından yaşını bulsun da derdini anlatabilsin diyorum.
Benim ablamın gözü önünde karşı komşusunun çocuğunu bakıcı 2. kattan aşağıya atmış cinnet geçirmiş bakıcı.Çok üzgünüm çoookBana yalvarıyor resmen nolur bırakma Ege yi diye.Allah psikopatlardan korusun minicik günahsız yavrularımızı.
aslında çalışmak, çalışmamak tamamen ailenin şartlarına bağlı. Her aile için farklı sonuç çıkıyor tüm yazılanlara bakıldığında. Durumu iyi olup evinde çocuğuna bakmak isteyen bakıyor, çalışmayı seven ve çocuğuna bakacak insanı olan çalışmaya devam ediyor. Herkes en doğru kararı kendisi veriyor zaten. önemli olan çocuklarımızla geçirdiğimiz zamanı verimli geçirmek. Bütün gün evde olup da çocuğunu odasında oyuncaklarıyla ya da tv nin başında tek başına bırakıp kendi işine gücüne bakan anneler de var ne yazık ki. Ve bir de önemli olan konu allah çalışmak istemeyen, evinde çocuğuyla vakit geçirmek onu en iyi şekilde kendinin büyüteceğine inandığı için kimseye emanet etmek istemeyen annelerimizi maddi olanaksızlılardan dolayı çalışmak zorunda bırakmasın .bu durumda olan bayanların eşlerine allah bol kazanç versin.
köle gibi mi?asla o eşinizin zenginliği sizin değil elinizde güzel bir meslek varken çalışın derim iyi bir bakıcı bulursunuz o çocuğun evde köle gibi didinip duran kadına değil çalışan kendine güveni tam anneye ihtiyacı var.çalışan anneler hiçbir zaman suçluluk duymasın bence yaptıklarınız onlar için zaten.
annem çalıştığı için beni anneannem büyüttü, 12 yaşıma gelene kadar gece gündüz o baktı. 18den sonra da okumak adına farklı şehir farklı ülke derken ailemle sadece 6-7 sene beraber yaşadım diyebilirim. küçükken hep içimde bir ev özlemi vardı. arkadaşlarımın annelerini, kendi evlerinde yaşamalarını kıskanırdım. isterdim ki sabahları annem bana kahvaltı hazırlasın, hasta olduğumda benimle annem ilgilensin, derslerime annem yardım etsin. klasik anne kız paylaşımlarımız olmadı maalesef. anneannem bana çok iyi baktı, dedeme dedebaba dedim, dayımsa abim gibi oldu. ama neden kendi ailem yanımda değildi? bana iyi gelecek sağlamak için para kazanıyorlardı. benim büyümemi kaçırdılar. ben hala annemi babamı suçlarım, keşke beni özel okulda okutmasalardı ama daha fazla şey paylaşsaydık. neyse fazla uzatmayayım, bu yaşadıklarımdan ötürü evlenmeden önce eşimle anlaşma yaptım, çocuğumuz olunca ona kendim bakarım, çalışmam dedim. durumumuz çok şükür iyi ama kötü olsaydı da ben çalışmaz yine kendim bakardım çocuğuma..
demek istediğim, çocuğunuz büyürken ona en iyisini sağlamak amacıyla için farklı şeylere odaklanıp çocuğunuzun size ihtiyacı olduğunu unutmayın.
seninle ayni fikirdeyim. sadece bir tek cumlene katilmiyorum. durumun olmazsa baska secenegin olmaz. eger faturalarini odeyemiyorsan kirani odeyemiyorsan ya da ne bilim mutfak alis verisini yapamiyorsan cocugun istedigi seyleri/ihtiyaclarini alamiyorsan, sende anne olarak kendinde sucluluk duymayacakmisin? senin dedigin ozel okul filan lukse girmis, ama normal temel ihtiyaclarini karsilayamayacaklar var. bu yuzdende calismak zorunda olanlar var. herkes bu kadar rahat konusamaz bu yuzden.
yanlis anlamadim kesinlikle. ama bu sozunden yola cikacak olursam benimde cocuk dusunmemem gerekiyor. cunku yasim 30 a yaklasmis nerdeyse ve calismak zorundayim. ancak calisirsam ihtiyaclarimizi karsilayabilecegiz. diger turlusu mumkun degil. simdi omur boyu bu sekilde olacagimi dusunursem, benim anne olmaya bile hakkim yok.ben çalışmaya karşı değilim, yanlış anlaşılmasın. dediğim her zaman çocuğun ön planda tutulması gerektiği. ben de zamanı gelince çalışacağım, kendim için de bunu yapmam şart. ama önce kızım şöyle bir 2 yaşına gelsin, bana bağımlılığı azalsın :)
şöyle bir durum da var, bazı insanlar kendi ihtiyaçlarını karşılayamazken, çocuk dünyaya getiriyorlar. ben bunu biraz bencillik olarak görüyorum. bir çocuğun yemek barınma okuma güvenlik sosyalleşme gibi ihtiyaçları en temel olanlardır. bunları hali hazırda karşılayamacak durumda olanlar çocuk yapmayı tekrar düşünmeliler bence.
ne güzel bir soru.ben de sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum.sadece mezunum tabi ikizlerim var ve yine sürpriz bir şekilde hamile kaldım.ve atanamayacağımı düşündükçe karalar bağlıyorum çok ağlıyor üzülüyorum.hem özgüven için hem mesleğim için hem de para kazanmak için çalışmak istiyorum ama olmuyor.siz bana ne derdiniz:18:bebek doğdu. şimdilik izin var ama eylülde mini mini birler, çalışkan ikiler beni bekliyor olacak okulda. acaba diyorum eşim çok zengin olsaydı mesleği bırakır mıydım. bazen evet diyorum bu soruya. yavruma dokunmaya kıyamıyorum,onu yabancı bir bakıcıya nasıl emanetedeceğim.. hoş, daha ortada bakıcı da yok... senağlama
siz olsaydınız mesleği bırakır mıydınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?