• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşiniz çok zengin olsaydı bebeğinizi büyütmek için....

işimi bırakmazdım maddi imkanlar elveriyorsa kesinlikle ara vermek isterdim
belli bi yaşa kadar kendim büyütmek isterdim :delphin:

tabiki bırakırdım, okul çağına kadar hep ben bakmak isterdim.
yakında doğum iznim bitiyor, ondan ayrılacağımı düşündükçe...... :(

bir de söyle düsünün. birinci icin ara verdiniz.ikinci de gelirse ara cok uzun olur ve is hayatindan koparsiniz. tekrar geri dönebilirmisiniz sizce kolaylikla islerinize. hele ki Türkiye sartlarinda. bugün giden birinin yeri yarin doluyorken. elbetteki herkes kendi nasil arzu ediyorsa rahat ediyorsa bu sekilde hayatini yönlendirir ama bu tarz seyleri de gözönünüze almanizi tavsiye ederim

ben şartlar gereği mecburen çalışamıyorum 1 yıl oluyo şehir değiştirdik tayin gereği eşimin ama evde stresede girmiyorum çalışmıyorum diye..bu bir tercih meselesi sonuçta çalışanlar işe yarar evde temizlik,yemek yapanlar boşa yaşar diye bişey yok ...insan evde otursada kendini pekala geliştirebilir ,ben ehliyetimi aldım bu sürede,dil öğreniyorum ,kişisel gelişim dahil biçok kitap bitirdim ..
şimdi burdan batıya tayin olduğumuzda tekrar çalışmayı düşünüyorum ama bebeğim olursa birgün kimselere bırakamam kendime göre terbiye etmek istiyorum ve bakıcıya falanda güvenemem.bu benim tercihim tabi .maddi sıkıntım da olmayacağı için gerekte görmüyorum.

Bende 2 yıldır çalşmıyorum özledim ama çalışmayı kendi paramı kazanmayı .
Çocuğuma daha iyi bir gelecek için çalışmaktan tarafım . Belki çocuk yuva yaşına gelene kadar çalışmam yani 3 yaşına kadar , yada ancak annem bakarsa kendime iş aramaya başlıcam .
Şimdide belki her istediğimi alıyorum ama kendi param cebimde olursa daha farklı . Anneme kardeşime faydam olur mesela . Aileme yardım etmek isterdim .

bir de söyle düsünün. birinci icin ara verdiniz.ikinci de gelirse ara cok uzun olur ve is hayatindan koparsiniz. tekrar geri dönebilirmisiniz sizce kolaylikla islerinize. hele ki Türkiye sartlarinda. bugün giden birinin yeri yarin doluyorken. elbetteki herkes kendi nasil arzu ediyorsa rahat ediyorsa bu sekilde hayatini yönlendirir ama bu tarz seyleri de gözönünüze almanizi tavsiye ederim

haklısın tatlım ama eşin çok zenginse (onu başlığına göre) korkmadan istediğin kadar ara verirsin... sonrasında eski işine dönemesen bile hani eşin çok zengin ya iş yeri açarsın illaki çalışacaksan yani... ama benim eşim çok zengin olmadığından işime geri dönmek zorundayım, bu 4 ay izin bize yetmiyor ama işverene çok geliyor..

ben zaten hamile olduğumu öğrendikten sonra kanamalarım çok düşük riskim var diye işi bıraktım sürekli yatmam gerekiyordu çünkü ama hiç düşünmden yine bırakırdım işimi...

valla ben hiç özlemedim çalışmayı canım ya. halbuki deli gibi severdim işimi. öğrencilerle yatar, öğrencilerle kalkardım. şimdi böyle çok rahatım. ama ekonomik yönden zorlanırız çalışmazsam. siz zorlandınız mı?

canım kaybetmiştim bu topici:)
ben özledim çalışmayı...belki kendi evimde düzenimde olsaydım bu kadar özlemezdim...eşim asker ve haziranda bitiyor bende yanındayım...burda evimiz idareten...kendi evimiz istanbulda...burda arkadaşım sosyal hayatım bir tek yakınım bile yok eşimden ve kızımdan başka...
allah a şükür zorlanmadık..ama eşimin aldığıyla burda ancak geçiniyoruz diyebilirim..
bu şartlardan dolayı özledim çalışmayı...bazen çok bunalıyorum ve böyle olduğum zamanlarda kızıma karşı iyi bir anne olamıyorum diye de düşünmüyor değilim...
bu koşullarda olmasaydım belki bende özlemezdim çalışmayı....a.s.

çalışarakta iyi bir anne olabilirmiyimi sordum kendime. çok zor geldi. şimdiden düşünüyorum bakıcı evişlerine karışmayacak ev işi için haftada bir kadın gelecek buna rağmen hergün yemek yapmam gerekecek yoğurdunu geceden yapmam zaten 700 de evde olacağım bebeğim 800 de uyuyor bir saat onunla zar zor vakit geçirebileceğim.o uyuyunca ertesi günün yemeklerini yapacağım kalk yat işine dönecek diye korkuyorum.offff çok zor gedi şimdi. düşünmüyeyim en iyiysi.

canım senin çalışma şartların zormuş böyle düşünmekle çok haklısın....ben yarım gün çalışıyorum genelde öğlenciyim öğlene kadar kızımla beraber olsam akşam 6 da evdeyim... yine de zor olur mutlaka...düşününce ama..
yine de önceki alışkanlıklarımı işimi özledim...işe başlayacağım zaman kıızm 15 aylık olmuş olacak...ama bakıcı eline teslim edeceğim bu düşündürüyor işte beni:(:çok üzgünüm:a.s.

ya bizim bir arkadaşımızın kızına bakıcı bakıyordu. eylülden beri bakıyordu. çok övüyorlardı kadın evin işini yemeğini filan da yapıyordu.ama dün duyduklarıma inanamadım şoke oldum. eve gizli kamera koymuşlar. akmışlar ki kadın çocukla ilgilenmiyo, eve milleti çağırıp lak lak ediyo. çocuğu habire odasına gönderiyomu git yat diyomuş karnını doyurmayı geciktiriyomuş. şimdi ben nasıl güvenicem bakıcı bulsam?

:(bu konu beni de acaip geriyor...istanbul da olacak olsam neyseydi kayınvalidem bakardı...
ama adana ya tayin isteyeceğim eşimin yanına..orada da kimseyi tanımıyoruz...eşimin arkadaşları var ama...çok iyi araştırmak lazım ya..kimseye de güven olmuyor ki:(

ya bizim bir arkadaşımızın kızına bakıcı bakıyordu. eylülden beri bakıyordu. çok övüyorlardı kadın evin işini yemeğini filan da yapıyordu.ama dün duyduklarıma inanamadım şoke oldum. eve gizli kamera koymuşlar. akmışlar ki kadın çocukla ilgilenmiyo, eve milleti çağırıp lak lak ediyo. çocuğu habire odasına gönderiyomu git yat diyomuş karnını doyurmayı geciktiriyomuş. şimdi ben nasıl güvenicem bakıcı bulsam?

ben bakıcı ararken ev işi yaparım diyenleri bir çırpıda eledim. ben yapamıyorum ev işi sen nasıl yapacaksınki? başlayacak olan bakıcının ilk lafı '' hiçbir işe karışmam eğer bebeğe ben iş yaparken bişi olursa mesulüyet alamam'' gözüme girdi hemen. bakalım deneyeince anlayacağım.
bu arada topic çok güzel. yani eşimizin çok zengin olması durumu.hal öyle olunca zaten evişine vs yardımcın kesin olur.hatta bebek bakıcın bile olur extra işleri için. sen eğlence eğtim kısmına katılırsın.
ya benim çok zengin arkadaşlarım varda ordan biliyorum süper bir sosyal hayatları var istediğinde bebeği bırakıp çıktıkları yada bebekle katıldıkları sosyal grupları var. ve inanın bebeğin gelişimi çok farklı daha sosyal ve yaratıcılar öle mızıklamıyolarda.her istedikleri asla yapılmadığı halde.tabi kendileride anneliğin tadını doya doya çıkarıyorlar.

Özel bir kurumda öğretmenim.Tüm gün çalışıyorum.Bilsem ki bir tas çorbam olacak yine çocuğuma kendim bakarım.Nitekim haziran sonuna kadar çalışıp artık ara vereceğim.Başkalarının çocuklarına hizmet ederken,kendi yavrularımızı başka ellere ve vicdanlara emanet etmek benim mantığıma ters.Burda farklı düşünen herkese saygı duyarım tabi ki.Fakat bizim ailemizde durum ve karar bu yönde..

bebek doğdu. şimdilik izin var ama eylülde mini mini birler, çalışkan ikiler beni bekliyor olacak okulda. acaba diyorum eşim çok zengin olsaydı mesleği bırakır mıydım. bazen evet diyorum bu soruya. yavruma dokunmaya kıyamıyorum,onu yabancı bir bakıcıya nasıl emanetedeceğim.. hoş, daha ortada bakıcı da yok... senağlama

siz olsaydınız mesleği bırakır mıydınız?

a.sa.sa.sa.salkisalkisalkisalkisalkisalkis

aslında çalışmak, çalışmamak tamamen ailenin şartlarına bağlı. her aile için farklı sonuç çıkıyor tüm yazılanlara bakıldığında. durumu iyi olup evinde çocuğuna bakmak isteyen bakıyor, çalışmayı seven ve çocuğuna bakacak insanı olan çalışmaya devam ediyor. herkes en doğru kararı kendisi veriyor zaten. önemli olan çocuklarımızla geçirdiğimiz zamanı verimli geçirmek. bütün gün evde olup da çocuğunu odasında oyuncaklarıyla ya da tv nin başında tek başına bırakıp kendi işine gücüne bakan anneler de var ne yazık ki. ve bir de önemli olan konu allah çalışmak istemeyen, evinde çocuğuyla vakit geçirmek onu en iyi şekilde kendinin büyüteceğine inandığı için kimseye emanet etmek istemeyen annelerimizi maddi olanaksızlılardan dolayı çalışmak zorunda bırakmasın .bu durumda olan bayanların eşlerine Allah bol kazanç versin.

bende düşünmeden bırakırdım oğlumla olmak beni mutlu ediyor okuldan geldiğimde gerilmiş oluyorum kafamda yok yazılılar yok davranış notları proje performans derken sağlıklı düşünmüyorum

Ben de öğretmenim ve seninle aynı zamanlarda doğmuş bebeklerimiz.:emir_bebek:Sırf biraz daha büyüsün diye oğlumun doğumunu şubata getirmek istemiştik Allah da isteğimizi gerçekleştirirdi.
Doğum öncesi iznimi aktarttım şimdide 35 gün rapor alınca yaz tatili.Okullar açılana kadar 7 aylık olacaklar sonrada 1. dönem için 4 ay ücretsize ayrılmayı düşünüyorum.Böylece 1 yaşını bulmuş olacak.Eşinde en az bir öğretmen kadar kazanıyorsa birkaç ay ücretsiz düşün derim.İdare ederiz artık tek maaş yaşayanlar nasıl yapıyorsa bizde öyle yaparız diye düşündük eşimle benim eşimde öğretmen.
Bakarız belkide geçimde sorun yaşamazsak 2.dönemde ayrılırım ücretsize.
Bakıcı ile ilgili öyle şeyler duyuyorumki çok korkuyorum bende.En azından yaşını bulsun da derdini anlatabilsin diyorum.
Benim ablamın gözü önünde karşı komşusunun çocuğunu bakıcı 2. kattan aşağıya atmış cinnet geçirmiş bakıcı.Çok üzgünüm çoookBana yalvarıyor resmen nolur bırakma Ege yi diye.Allah psikopatlardan korusun minicik günahsız yavrularımızı.

ne olursa olsun işimi bırakmayı düşünmem bile. tamam bebeklerimiz çok değerli olacak kıyamıyacak başkasına bırakmaya kokularını özleyeceğiz ama. benim annem ev hanımıydıda ne oldu kıt kanaat tek maaşla geçinmek kolaymı. cebimde sadece yol parası olurdu hiç öyle gezeyim eğleneyim çeşit çeşit kıyafetler alayım dediğim olmadı. bir ayakkabı alırız aylarca giyeriz. benim yaşadığım sıkıntıları çocuğumun yaşamasını asla istemem. şimdiden onun için çalışmaya başladık inşallah günün birinde gelir mutlu ede bizi daha fazla çalışırız onuın için. sadece doğurmakla büyütmekle olmuyor maalesef her anında yanında olmaya gayret edeceğim. kendi param olunca kimse evladıma ne alacağıma karışamaz eşim bile...

Back