• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşiniz çok zengin olsaydı bebeğinizi büyütmek için....

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
bebek doğdu. şimdilik izin var ama eylülde mini mini birler, çalışkan ikiler beni bekliyor olacak okulda. acaba diyorum eşim çok zengin olsaydı mesleği bırakır mıydım. bazen evet diyorum bu soruya. yavruma dokunmaya kıyamıyorum,onu yabancı bir bakıcıya nasıl emanetedeceğim.. hoş, daha ortada bakıcı da yok... senağlama

siz olsaydınız mesleği bırakır mıydınız?

kesinlikle bırakırdım ben. bebeğimi kendim büyütmek isterim,heranını onunla yaşamak isterim

canım ben bir senedir izindeyim bebeğimi büyütmek için...
bazen diyorum ondan nasıl ayrılıcam işe başlayacağım....ama bazen de diyorum bir an evvel işe başlasam özledim çalışmayı sosyal hayatı...denge olmalı bence...yani çalışarakta iyi bir anne olabiliriz...
ben çalışmayı özledim belki bundan böyle konuşuyorumdur...

bazen diyorum ondan nasıl ayrılıcam işe başlayacağım....ama bazen de diyorum bir an evvel işe başlasam özledim çalışmayı sosyal hayatı...denge olmalı bence...yani çalışarakta iyi bir anne olabiliriz...

valla ben hiç özlemedim çalışmayı canım ya. halbuki deli gibi severdim işimi. öğrencilerle yatar, öğrencilerle kalkardım. şimdi böyle çok rahatım. ama ekonomik yönden zorlanırız çalışmazsam. siz zorlandınız mı?

2 ay sonra bebeğim bir yaşına basacak bende çalışmaya başlayacağım. hiç ama hiç canım istemiyor.
ekonomik yönden zorlanmadık 1 yıldır. zorlanmayızda aslında ama ilerisi için çalışmak gerekiyor. ilkokul çağına kadar çalışmak istemezdim bana kalırsa..
zengin olsaydık çok kesinlikle bırakırdım hiç aklıma bilede gelmezdi.

çalışarakta iyi bir anne olabilirmiyimi sordum kendime. çok zor geldi. şimdiden düşünüyorum bakıcı evişlerine karışmayacak ev işi için haftada bir kadın gelecek buna rağmen hergün yemek yapmam gerekecek yoğurdunu geceden yapmam zaten 700 de evde olacağım bebeğim 800 de uyuyor bir saat onunla zar zor vakit geçirebileceğim.o uyuyunca ertesi günün yemeklerini yapacağım kalk yat işine dönecek diye korkuyorum.offff çok zor gedi şimdi. düşünmüyeyim en iyiysi.

ayy çok zor bir durum ya.. ben çalışmıorum evdeim ama bazen çalışsam die duşununce kötu oluo insan yavrumu bırakıp gidemem dıorum ama gidenler nasıl gidio..ilk başlarda ayrılmak zor gelebilir ama zamanla alışır insan ya.. beni işten çok nasıl bi insana emanet edilecek çocuk o duşunduruo ben mesela kendi ailemden başkasına emanet edemem buyuk konuşmayım ama.. asıl zor kısmı bu ..
Allah kolaylık versin..

Alışıyosun çare yokki .... ayrı kalmayada başkasının bebeğine bakmasınada gece 2 saat görüp ertesi günün planını yapıp hemen uyumayada kendine zaman ayıramamayada....çok zengin olsak sigortamı isteğe bağlı öder ve çalışmazdım çocuğumu sosyal ortamalrda gezdirir değişik aktivetelere sokar ev işi yapmaz ve kendimede daha çok zaman ayırabilirdim .. bunu eminim eşimde çok isterdi ama allaha şükür ediyoruz biz ne olursa olsun kimseye muhtaç olmadan ve çocuğumuzada en iyi geleceği en iyi eğitimi sağlamak için çalışıyoruz

asla o eşinizin zenginliği sizin değil elinizde güzel bir meslek varken çalışın derim iyi bir bakıcı bulursunuz o çocuğun evde köle gibi didinip duran kadına değil çalışan kendine güveni tam anneye ihtiyacı var.çalışan anneler hiçbir zaman suçluluk duymasın bence yaptıklarınız onlar için zaten.

benim esim Donald Trump bile olsa ben calisirdim. bende 6 ay ara verdim ama daha kalsaydim kafayi yerdim evde. bebegimle cok güzel ve kaliteli bir zaman gecirdik bu dönemde. su an haftada 3 gün calisiyorum 4 günde bebisimle tam gün ilgileniyorum. En baslarda herkes krese veriyorsa bende veririm falan diyordum ama ise baslamaya yakin coktan caymistim. Allahtan kayinvalidem bakmayi kabul etti de icim rahat. sonucta kimse bir aile üyesinden daha iyi bakamaz.

Kesinlikle bırakırdım hiç düşünmeden 3 yıllık bir ara verdim şimdilik...

ne mutlu sana canım. bunu ben de isterdim ama ben o kadar ara veremem. milli eğitime bağlı çalışıyorum. anca 1 yıl ücretsiz izin alırım bu kez de ekonomik yonden fena olur bizim için. aslında ben kendi annemin çalışmasını isterdim ama o ev hanımıydı. oğlum da isteyebilir bunu. şimdilik kafam karışık ama fikirleriniz için çok teşekkürler arkadaşlaar.

benim esim Donald Trump bile olsa ben calisirdim. bende 6 ay ara verdim ama daha kalsaydim kafayi yerdim evde. bebegimle cok güzel ve kaliteli bir zaman gecirdik bu dönemde. su an haftada 3 gün calisiyorum 4 günde bebisimle tam gün ilgileniyorum. En baslarda herkes krese veriyorsa bende veririm falan diyordum ama ise baslamaya yakin coktan caymistim. Allahtan kayinvalidem bakmayi kabul etti de icim rahat. sonucta kimse bir aile üyesinden daha iyi bakamaz.

kimse aile üyesinden iyi bakamaz haklısın canım. ama benim kayınvalidm yok ve annem de şehir dışında yaşadığı için bebeğime bakmasını istemem. bakmayı istedi aslında ama ben istemiyorum. lohusalık zamanımda 2 ay yanımda kaldı ve bunun mumkun olmayacağını o zaman anladım.

allah nasip ederde çocuğum olursa kesinlikle kendim büyütücem eşimde aynı fikirde şuan bulunduğumuz yer dolayısıyla 1 yıldır çalışmıyorum zaten ama çalışıyo olsamda farketmez eşim çok zengin değil ama normal standartlara göre maaşı çok iyi o yüzden ayağımı yine yorganıma göre uzatır kendim büyütürdüm bu zamanda kimseye emanet edemem bebeğimi neler duyuyoruz gözümüz iyice korktu eşimle valla...

ben de ne şarttta olursa olsun çalışmaktan yanayım. pedanın dediği gibi zaten çocuklarımızın geleceği için çalışmıyormuyuz? sosyal , kendine güveni olan,gerektiğinde kendi başına ayakları üzerinde durabilen bir anne olmak gerektiğini düşünüyorum .dünyanın binbir türlü hali var.gerçi benim için konuşmak biraz daha rahat oluyor ayda 8 gün çalışıyorum nöbetlerden dolayı ama yine de kreş,aile ferdi veya bakıcı seçeneklerinden en uygununa karar verilebiir

ben de ne şarttta olursa olsun çalışmaktan yanayım. pedanın dediği gibi zaten çocuklarımızın geleceği için çalışmıyormuyuz? sosyal , kendine güveni olan,gerektiğinde kendi başına ayakları üzerinde durabilen bir anne olmak gerektiğini düşünüyorum .dünyanın binbir türlü hali var.gerçi benim için konuşmak biraz daha rahat oluyor ayda 8 gün çalışıyorum nöbetlerden dolayı ama yine de kreş,aile ferdi veya bakıcı seçeneklerinden en uygununa karar verilebiir
aslında haklısınız ancak her olay kendi içinde anlamlanıyor sonuçta sizin mesai saatelerinizle benimki arasında dağlar kadar fark vardır.Ben bir şirketin yoğun bir biriminin yöneticisiydim,sabah sekizde evden çıkıp akşam sekizde anca evde olabilirdim cumarteside çalışma oluyordu bizde akşama kadar telefon kulağında,karşında müşteri bu arada çalışmalarından sorumlu olduğun çalışma arkadaşların inan kafam uğulduyordu bu şekilde bebeğimle ilgilenmem çok zor olurdu.Kadının ekonomik bağımsızlığına bende çok önem veriyorum,tabiki çalışıcam ancak oğlum üç yaşına gelsin sosyal ortamı gelişsin,bana olan bağımsızlığı azalsın çalışmaya başlıyacağım,ekonomik olarak oğlum için dha iyi olucağına inanıyorum yoksa çalışmazdım...

Son düzenleme:
çalışma şartlarıyla ilgili elbetteki düşüncelerimiz bende sevhan gibi zor şartlarda çalışıyorum. bazen haftasonuda. ulaşım eve bir saat ayrıca enfeksiyon riski yüksek ...
bende nöbet usulu yada haftanın belli günleri çalışsam çalışmayı düşünürdüm ama bebeği sabah 700 de bırakıp 700 de alacağım.ve aile büyüklerinin bakma şansı yok.
hal böyle oluncada insan çalışmak istemiyor.yoksa ömür boyu çalışmayayım diye bişi yok elbette.

ben 10 sene çalıştım..evlenelı 1,5 sene oldu..8aylık oldumm..1 sene daha evde cocuma bakr calısırım dıom...bana yemek yapmak,,temızlık yapmak,,çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk anlamsız ve boşa gecen zaman olarak gelıo..kendımı hergun braz daha gerılemış hıssedıyorum...bır dunya egtım aldım işimi çok sevıyom şimdi evde herkezden ailemden uzak temzlıkn T sını bılmezken eşşek gıbı temzlık yapmak ciddi piskolojımı bozuyooo..kafamı dagtcak hıcbısey yokkk...butun ailem ark izmırde ben istanbulda...çalşmak benı kendıme gtırr dıe düşünüyommm....allh hayrlısını nasp etsn:Saruboceq:

ben zaten ev hanımıyımm ama ölede olmasa kesinlikle bırakılmalı diyorummm :delphin:

aklıma şey geldi erkeklerde baba oluyolar ama işten falan çıkmayı düşünmüyolarr ne tuhaf dimi ama bis heranım onunla geçsin diye yapıyoruz bunu ama erkeklerin öle bi şansı yokk malesef bi kere daha kadın olduğuma çok mutlu oldumm

ben çalışmaktan vazgeçmeyi düşünmüyorum doğum iznim bitince işime geri döneceğim.. çalışmak bana çok iyi geliyor kafam dağılıyor böylece bebeğimle daha iyi ilgileniyorum.. sürekli evde olarak strese girmektense

Back