Adam neden ceza alsın ki? Aldatmak bir suç değil kanunen. Ama başkasının özel konuşmalarını dinlemek suç. Bugün beni aldatıyor diye kocasını dinler yarın mirası kardeşime verecek diye anasını babasını dinler, öbür gün beni patrona kötülüyor diye iş arkadaşını dinler.Yani nasıl denir bilmiyorum ki normal evli insanlarda özel hayatın ihlali diye bir şey olamaz. Bana çok ters geliyor.
Ben eşimin her şeyi bilmezsem o da benimkini bilmezse ne kadar sağlıklı evlilik olur ki?
Kadın mecbur kalmış yapmış. Alla alla adam ceza alacağına kadın alıyor.
Hiç kız arkadaşlarınızla özel konuşmuyor musunuz? Annenizle dedikodu yapmıyor musunuz? En yakın arkadaşınızla görümcesini konuşmuyor musunuz?Yani nasıl denir bilmiyorum ki normal evli insanlarda özel hayatın ihlali diye bir şey olamaz. Bana çok ters geliyor.
Ben eşimin her şeyi bilmezsem o da benimkini bilmezse ne kadar sağlıklı evlilik olur ki?
Kadın mecbur kalmış yapmış. Alla alla adam ceza alacağına kadın alıyor.
Casus yazılımı bırak, geçen gün arkadaşıma bir şey anlatıyordum, whatsapptan yazdım; onbeş dakika sonra "araba kullanıyordum telefonum X'in elindeydi, gördü mesajını" yazdı. Biraz rezil oldum ama güldük geçtik, çok ciddi değildi. Bir de bundan daha ciddi özel konularımı üstelik haberimiz yokken okuduğunu düşün.Adam neden ceza alsın ki? Aldatmak bir suç değil kanunen. Ama başkasının özel konuşmalarını dinlemek suç. Bugün beni aldatıyor diye kocasını dinler yarın mirası kardeşime verecek diye anasını babasını dinler, öbür gün beni patrona kötülüyor diye iş arkadaşını dinler.
Geçerli bahanenin sonu yok ki.
Üstelik onlar karı-koca olsalar da hukuk önünde iki ayrı insanlar. Hukuk buna göre davranmak zorunda. Bireysel olarak bizler evliliklerimizde birbirimize şifre vermeyi, her sırrı anlatmayı tercih edebiliriz ama anlatmayanlar ne olacak.
Ben mesela anlatanlardan değilim. Hoşlanmam. Özel alanım olsun isterim. Ama kimseyi aldatmadım. Buna rağmen diyelim ki eşim pirelendi ve telefonuma casus yazılım yükledi. Benim haklarım ne olacak?
Peki ya diyelim ki eşin senin telefonuna casus yazılım yükledi ve arkadaşının sana anlattığı sırrı bu vesileyle öğrendi. Arkadaşının hakları ne olacak? Özel hayatın gizliliği önemli bir kural. Bizler her birimiz bireysel olarak bu haktan feragat edebiliriz ama hukuk feragat etmeyenleri de düşünmek zorunda.
Adam neden ceza alsın ki? Aldatmak bir suç değil kanunen. Ama başkasının özel konuşmalarını dinlemek suç. Bugün beni aldatıyor diye kocasını dinler yarın mirası kardeşime verecek diye anasını babasını dinler, öbür gün beni patrona kötülüyor diye iş arkadaşını dinler.
Üstelik onlar karı-koca olsalar da hukuk önünde iki ayrı insanlar. Hukuk buna göre davranmak zorunda. Bireysel olarak bizler evliliklerimizde birbirimize şifre vermeyi, her sırrı anlatmayı tercih edebiliriz ama anlatmayanlar ne olacak.
Ben mesela anlatanlardan değilim. Hoşlanmam. Özel alanım olsun isterim. Ama kimseyi aldatmadım. Buna rağmen diyelim ki eşim pirelendi ve telefonuma casus yazılım yükledi. Benim haklarım ne olacak?
Peki ya diyelim ki eşin senin telefonuna casus yazılım yükledi ve arkadaşının sana anlattığı sırrı bu vesileyle öğrendi. Arkadaşının hakları ne olacak? Özel hayatın gizliliği önemli bir kural. Bizler her birimiz bireysel olarak bu haktan feragat edebiliriz ama hukuk feragat etmeyenleri de düşünmek zorunda.
Hiç kız arkadaşlarınızla özel konuşmuyor musunuz? Annenizle dedikodu yapmıyor musunuz? En yakın arkadaşınızla görümcesini konuşmuyor musunuz?
Hiç eşinizin bilmesinden hoşlanmayacağınız, kendinize özel bir düşünceniz olmuyor mu?
Ben de iki insanın bu derece "ben" olmaktan çıkmasını anlamıyorum. Sevgilim, eşim ne kadar yakınım olursa olsun, ne kadar canım olursa olsun babamı anneme şikayet ettiğimde eşimin bunu öğrenmesini istemem mesela.
Her ilişkinin dinamikleri farklı işte. Bana göre en yakın ilişkide bile insanın kendine ait bir alanı olmalı.
Erken kalkan yol alır bebişim. Önce mar ile ben geldik!Ama ben bunları yazmaya gelmiştim. Yine bana kalmamış. İnsan bir iki şey eksik yazar, sep de sebeplensin der. Neyse gideyin bari.
Bu arada kadına iyi olmuş, çok da iyi güzel olmuş...
Adam neden ceza alsın ki? Aldatmak bir suç değil kanunen. Ama başkasının özel konuşmalarını dinlemek suç. Bugün beni aldatıyor diye kocasını dinler yarın mirası kardeşime verecek diye anasını babasını dinler, öbür gün beni patrona kötülüyor diye iş arkadaşını dinler.
Hiç kız arkadaşlarınızla özel konuşmuyor musunuz? Annenizle dedikodu yapmıyor musunuz? En yakın arkadaşınızla görümcesini konuşmuyor musunuz?
Hiç eşinizin bilmesinden hoşlanmayacağınız, kendinize özel bir düşünceniz olmuyor mu?
Ben de iki insanın bu derece "ben" olmaktan çıkmasını anlamıyorum. Sevgilim, eşim ne kadar yakınım olursa olsun, ne kadar canım olursa olsun babamı anneme şikayet ettiğimde eşimin bunu öğrenmesini istemem mesela.
Her ilişkinin dinamikleri farklı işte. Bana göre en yakın ilişkide bile insanın kendine ait bir alanı olmalı.
Şöyle ki, benim eşimle evlilik hayatımda her şey şeffaf ötesi, mail şifrelerimizi de biliriz, banka şifrelerimizi de, pin kodlarımızı da. Ama bu yaptırımla olacak bir şey değil. 1 kere de mailine girip kontrol mahiyetinde bakmışlığım yok, o da benimkine bakmaz. Telefonunu karıştırmam, o da benimkini karıştırmaz. Verdiğiniz örnekler farklı şeyler bence. Elbette arkadaşlarımla bir çevrem var, çeşitli whatsapp guruplarım var, bunlar eşimi enterese etmez zaten.
Ancak şu da bir gerçek ki çaresizlik insana pek çok şey yaptırır. Kocasının aldattığını ispatlamak için casus program yükleyen kadın yarın bunu bir çok şeyde yapacak anlamı hem çıkar hem de çıkmaz. Tamamen kişisel bir durum. Ancak ispat edemiyorsa da bir şekilde bunu kanıtlamak zorunda. Oturup beklesin mi?
Rasyonel olarak suç olabilir ama etik olarak da eşinin yaptığı suç. Bence fitleşiler. Yoksa erkekleri yaşam alanımızın ücra köşelerine falan koyalım demiyorum.
Ama dava açıp eşim beni aldatıyor, telefon kayıtlarının incelenmesini istiyorum dersen yasal yoldan zaten elde edersin bu bilgileri bildiğim kadarıyla. Telefona gelen mesajı maili okumak ayrı, telefona casus program yüklemek ayrı.
Aldatmasaydı?Şöyle ki, benim eşimle evlilik hayatımda her şey şeffaf ötesi, mail şifrelerimizi de biliriz, banka şifrelerimizi de, pin kodlarımızı da. Ama bu yaptırımla olacak bir şey değil. 1 kere de mailine girip kontrol mahiyetinde bakmışlığım yok, o da benimkine bakmaz. Telefonunu karıştırmam, o da benimkini karıştırmaz. Verdiğiniz örnekler farklı şeyler bence. Elbette arkadaşlarımla bir çevrem var, çeşitli whatsapp guruplarım var, bunlar eşimi enterese etmez zaten.
Ancak şu da bir gerçek ki çaresizlik insana pek çok şey yaptırır. Kocasının aldattığını ispatlamak için casus program yükleyen kadın yarın bunu bir çok şeyde yapacak anlamı hem çıkar hem de çıkmaz. Tamamen kişisel bir durum. Ancak ispat edemiyorsa da bir şekilde bunu kanıtlamak zorunda. Oturup beklesin mi?
Rasyonel olarak suç olabilir ama etik olarak da eşinin yaptığı suç. Bence fitleşiler. Yoksa erkekleri yaşam alanımızın ücra köşelerine falan koyalım demiyorum.
BDV’de kaç tane buna benzer konu açıldı da konu uzmanları hemencecik yardımcı oluverdi. Yazan veya yazmayan o kadar çok insan vardır ki bunu kullanan. Bir o kadar da bilmeyen.
Bilemiyorum büyük konuşmamak lazım bazen insan sağlıklı psikolojiyle düşünemeyebilir. Allah göstermesin de o günleri, belki yaşamadan bilinmez. Bazıları çok soğuk kanlı olurken bazıları tez canlı olup bunun sonuçları olabilir..
Bu tür programların çıkmasının bir amacı mutlaka ki var, mutlaka iyi amaçlar için kullanılmadıkları kesin. Açıkçası şu durumda kadına kızamıyorum.
Hah bu dediğin çok önemli sep.Kadın cahil zaten, kızacak bir durum yok. Bilse başına gelecekleri yapmazdı. Ama bile bile yapanlarda sıkıntı büyük.
Burda hata kadının avukatında. Bunların delil olarak sunulamayacağını biliyor olması gerekirdi.
Birkaç yıl önce kuzenimin başına geldi benzer olay. Eşinin aldattığından şüphelenmiş, telefonunu kurcalamış. Delilleri de kendi telefonuna aktarmış. Boşanma davası açarken onları kullandırtmadı avukatı, suç kapsamına girer diye. Bak casus program falan yok, birinin özel bilgilerini izni olmadan çekmiş sadece. Mahkeme de telefon kayıtlarını istediler bir sonraki duruşmaya geldi kayıtlar.
Aldatmasaydı?
Varsayalım ki BDV'de gördüğümüz kıskanç üyelerden herhangi biri bu kadın ve kendi kıskançlıkları yüzünden casus yazılım koyuyor, tek amacı da eşini takip etmek. O zaman özel hayatına girmiş olmuyor mu?
Bu kadının yaptığının BDVdeki onlarca kadının yapacağından tek farkı, burada aldatma sonucunun çıkmış olması. Böyle bir sonuç çıkmasaydı da kadın senelerce adamı takip etseydi nolacaktı?
Ben eşimin kendi kuruntuları yüzünden telefonuma casus yazılım kurup adım adım beni takip etmesini kabul edemezdim mesela.
Hah bu dediğin çok önemli sep.
Sen ben bile bu şekilde elde edilen delillerin kullanılamayacağı bir yana üstüne suç olduğunu bilirken bir avukatın bu konuyu atlaması çok büyük bir hata.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?