Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Her ilişkinin kendi dinamiği olduğu konusunda sizinle hemfikirim. İşin o boyutu ayrı, herkes kendisine nasıl uygunsa o derecede paylaşır eşiyle.Bu biraz insanların bakış açısına göre değişir bence.
Bir arkadaşım var eşinin maaşı eşinde, kendi maaşı kendinde kalıyor. Taksitleri paylaşmışlar, eşi kirayı, elek su vs ödüyor, bu da çocuğun masraflarını karşılıyor. Kalan paraları kendinde kalıyor kimse kimseye sormuyor. Bunu bana ilk söylediği zaman şok içinde şok yaşadım.
Bizim de her şey ortada hatta hesaplardan biri eşimin üstüne ama ben daha çok online işlem yaptığım için benim telefonum kayıtlı cep şifre için. Aynı şekilde eşimde de var bunlar. Telefonu ortada.. Ben face kullanmıyorum. Eşimin telefonundan bazen bakıyorum güzel şeyler oluyor capsler falan. Hatta beğeniyorum, paylaşımlara yorum yapan arkadaşlarına cevap yazıyorum, eşime yazıyorum diyorum. Çünkü biliyorum o pek sallamıyor ben de nezaketen cevap veriyorum. Yani bu yaşadıklarınla alakalı bir şey. Aldatmasaydı normal bir insan neden eşinin telefonuna yüklesin ki böyle bir şey. Psikolojik sorunları vardır ya kendinin ya da eşinin. Yani merkezde yatan bir anormallik. Bu durumda casus program yükleme suçundan öte ciddi sorunlar vardır ki bu da sağlıksız bir evliliğin içinde olduklarını gösterir.
Her ilişkinin kendi dinamiği olduğu konusunda sizinle hemfikirim. İşin o boyutu ayrı, herkes kendisine nasıl uygunsa o derecede paylaşır eşiyle.
Ama "Aldatmasaydı normal bir insan neden eşinin telefonuna yüklesin ki böyle bir şey." demişsiniz ya, buraya katılamayacağım. BDVdeki konulara bakarsanız eşini adım adım takip etmek isteyen o kadar çok kadın var ki. Hiçbir şüphe olması da gerekmiyor bunu yapmaları için.
Doğrudur her duruma göre ayrı aksiyon alınmaz, alınamaz.Dünya nüfusu 5 milyarsa olayları her karaktere göre kategorize etmemiz mümkün değil.
Bilim bile birkaç kategori çıkarıyor onlar üstünde grupluyor hastaları. Kocasını dişi sinekten kıskanan ve bunların türevleri, kombinasyonları kadınları ayrı ayrı incelemeye kalkarsak bu işin içinden çıkamayız.
Evet, başka şeylerde kullanmayabilirler, peki ya kullanırlarsa? O zaman ne olacak? İşte kişisel tercihe bırakmamak için toptan yasaklamış, çünkü özel hayat özel hayattır.Şöyle ki, benim eşimle evlilik hayatımda her şey şeffaf ötesi, mail şifrelerimizi de biliriz, banka şifrelerimizi de, pin kodlarımızı da. Ama bu yaptırımla olacak bir şey değil. 1 kere de mailine girip kontrol mahiyetinde bakmışlığım yok, o da benimkine bakmaz. Telefonunu karıştırmam, o da benimkini karıştırmaz. Verdiğiniz örnekler farklı şeyler bence. Elbette arkadaşlarımla bir çevrem var, çeşitli whatsapp guruplarım var, bunlar eşimi enterese etmez zaten.
Ancak şu da bir gerçek ki çaresizlik insana pek çok şey yaptırır. Kocasının aldattığını ispatlamak için casus program yükleyen kadın yarın bunu bir çok şeyde yapacak anlamı hem çıkar hem de çıkmaz. Tamamen kişisel bir durum. Ancak ispat edemiyorsa da bir şekilde bunu kanıtlamak zorunda. Oturup beklesin mi?
Rasyonel olarak suç olabilir ama etik olarak da eşinin yaptığı suç. Bence fitleşiler. Yoksa erkekleri yaşam alanımızın ücra köşelerine falan koyalım demiyorum.
Evet, başka şeylerde kullanmayabilirler, peki ya kullanırlarsa? O zaman ne olacak? İşte kişisel tercihe bırakmamak için toptan yasaklamış, çünkü özel hayat özel hayattır.
Kocasını aldattığını kanıtlamasının yolu var. Mahkemeye başvurur, telefon kayıtları dökülür zaten. Delil toplamakla sorumlu olan savcı, tarafların böyle bir sorumluluğu yok.
Ben gece geç saatlerde mesaj, telefon geliyor, gece saat 3'te işim çıktı diye evden çıkıp gidiyor desem savcı zaten telefon kayıtlarının dökümünü alıyor ve bunlar ortada aldatma yoksa benimle paylaşılmıyor, böylece gizlilik ihlali de olmuyor.
İşte bu kanıt değil, sorun orada. Hukuken kanuna aykırı şekilde elde edilmiş belge delil niteliği taşımaz. Sen bugün casus yazılımın önünü açarsın yarın öbür gün birisi kalkar ceza davası için bunu ortaya koyar, olmaz.
Sorun bu belgenin hukuka aykırı elde edilmesi. Aile davalarında olay basit görünebilir ama yarın öbür gün ceza davalarında kullanılsa ne olacak? Yatak odalarımıza gizli kamera koymaya kadar gider bunun yolu İpek durduramazsın.
Şimdi karı koca arasında olan mevzu bir bakarsın acayip yerlere gitmiş.
İşin bir boyutu bu.
Diğer boyutu tamamen bireysel haklarla ilgili.
Hani sen diyorsun ya çeşitli whatsapp gruplarım var eşimi enterese etmez diye. Ya başka birinin eşini enterese ederse? Burada BDV'de az mı görüyoruz kadınlar eşim arkadaşlarıyla kadın-kız muhabbeti mi yapıyor diye whatsapp mesajlarını okumaya çalışan hatunları. Sınırı nerede çekeceğiz?
E tabii kadın bilemeyebilir. Kabahat avukatta zaten. O belgeleri dava dosyasına koymaması lazımdı. Yeni mezun mudur, nedir.Dediklerin doğru ama bunu kadın bilmiyormuş onu da geçtim onu yönlendiren avukat bile çeki düzen vermemiş olaya. Erkek kadın ilişkilerinde hala ailenin korunması yasası mevcut ve kadın şöyle bir durumda bir şekilde ispat etmek zorunda ama aklına gelmemiş. Bu yaptığı şeyin en kestirme ve kati olduğunu düşünmüş. Bu normal insanların yapacağı bir şey değil tabi. Sonuç sıfır da olabilir, yani eşi aldatmıyor da olabilirdi. Bu farklı bir konu ama eşinin yaptığı da en az karısının yaptığından bin beter kötü. Kimse yerinde olmak istemez sanırım.
Kaldı ki sosyal hayatta telefonun kimin eline geçebilir ki? İş yerinde kullandığımız PClerin büyük kısmı bir çok kişi tarafından görülebiliyor hatta takip edilebiliyor.
iş arkadaşlarına bu kadar güvenmiyorsan ya telini yanına alacaksın ya da artık herkesin bir ekran şifresi var değil mi? yani bu kadar da ayrıntılı düşünecek olduktan sonra bu işin içinden çıkılmaz.E tabii kadın bilemeyebilir. Kabahat avukatta zaten. O belgeleri dava dosyasına koymaması lazımdı. Yeni mezun mudur, nedir.
E adamın yaptığı da alkışlanacak bir şey değil tabii ama ben bu karısının yaptığından bin beter kötü kısmına katılmıyorum.
İş yerinde kullandığımız PC'ler örneğin işveren tarafından takip edilebiliyor ve kontrol edilebiliyor ama biz bunu bilerek giriyoruz o işe. İş bilgisayarların kontrol edilmesinin sebebi şirket bilgileri, casusluk, cinsel taciz vs gibi durumlara önlem almak.
Açılan davalar var bu konuda mahkemeler işverenleri haklı buluyor. Özel mevzuları kendi özel bilgisayarından telefonundan yapmak zorundasın diyor.
Vallaha İpek geçirmek isteyen bir tuvalet molasını fırsat bilir ele geçirir, bir program yüklemek kaç dakika sürecek? Kaçımız arkadaşımızla oturduğumuz masadan kalkıp tuvalete giderken telefonumuzu yanımıza alıyoruz?
Hah işte ben de onu diyorum. Ben iş arkadaşlarıma güvenirim. Genel olarak insanlara bir yamukluk görmediğim sürece güvenme eğilimindeyim ama ya bir başkası bu kesin benim arkamdan iş çeviriyor diye iş arkadaşının telefonuna bir şeyler yüklemeye çalışırsa?iş arkadaşlarına bu kadar güvenmiyorsan ya telini yanına alacaksın ya da artık herkesin bir ekran şifresi var değil mi? yani bu kadar da ayrıntılı düşünecek olduktan sonra bu işin içinden çıkılmaz.
Bence Mune zaten eşin ya da sen böyle bir şey yapmazsınız.Sokakta bu kadar gaspçı, tecavüzcü, katil dolaşırken bu kadının 6 yıla kadar hapsinin istenmesi ağır olmuş ama bir cezayı hak ettiğini de düşünüyorum şahsen, istediğiniz kadar evli olun, erkekle kadının özel alanları olmalı, tamam evlilikler şeffaf olmalı, dürüstlük ve güven üzerine olmalı lakin kendimi düşününce eşimin telefonuma casus program kurmasını istemem, ben annemle, kızkardeşimle veya bir arkadaşımla konuşurken konuşmanın her detayını öğrenmesini hiç hoş bulmam, belki annem özel bir derdini anlatıyor, damadının duymasını istemediği bir sıkıntısı var belki ya da kızkardeşim belki bana cinsel hayatıyla alakalı bir sorununu anlatıyor, hoş mu yani eşimin kızkardeşimin yatak odası detaylarını öğrenmesi.
Aynı şekilde bende eşime yapmam, erkek erkeğe belki gayet bel altı konuşmalar yapıyor, erkek sohbetleri ediyordur, belki küfürlü konuşuyor karşısındaki arkadaşı.
Aldatıyorsa kadın bunu her şekilde hisseder, ispat için böyle programlara gerek yok, kendini ikna için mi program kuracaksın yoksa boşanırken tazminat için mi?
Beni aldatan adamdan kuruş istemem, bana sevgi, saygısı bitmiş biri, emeklerimi dünyayı önüme serse karşılayamaz çünkü.
Bence Mune zaten eşin ya da sen böyle bir şey yapmazsınız.
Bu eğilimde olan insanlar normal şartlarda bunu yapıyorlarsa başka açıkları vardır. Mesela aşırı kıskanç olan ve kocasını böyle takip etmek isteyen kadın bir tek kendini bu yönde oyalamayıp adama hayatı zindan etme noktasına gelir, biliyoruz, okuyoruz BDV de kıskanç kadın sendromlarını. Kaldı ki kendi kuruntularından dolayı eşinden şüphelenen insan hayata karşı güvensizdir, öz güveni de yoktur, kolay depresyona girer ve bir dizi zayuf karakter örnekleri. Ben normal evliliklerde zaten olacağını sanmıyorum. Varsa daha önce çok kez teklemiştir bu yuva.