eşinin ailesiyle yaşamak ölümmüş.....ölüyorum

smol

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2012
108
1
arkadaşlar bu siteye sırf bu derdimi yazmak için üye oldum gizli yazıyorum şuanda ve zor giriyorum nete...evleneli 1ay oldu...ve eşimin ailesiyle yaşamayı kabul ederek nişanlanmıştım şimdi ise 1 aylık gelinim daha ilk günden ağlama krizlerine girdim..çokkk pişmanım kabul ettiğime ve şimdi napıcamı bilemiyorum...kaynana kaynata görümce beraber yaşıyoruz.halim çok zor...bana bi eziyetleri yok ama herkonuda çok zorlanıyorum...inanaın wc ye gitmek bile sorun..gece wc ye gidince uykulu uykulu üstünü giyinmek ,sonra uykularının kaçması ve sabaha kadar uyuyamamk,eşine kafana göre yemek yapamamak,kafana göre yiyip içememek,tv izleyememek ayaklarını uzatıpta,banyoya çok zor girmek ve biriyle ya karşılaşırsam düşüncesiyle banyodan çıkarkenki zorluklar,eşimle gezmeye gitsek acaba çağırsakmı ayıp olurmu diye düünmek,yatak odasında adete sessiz sinema oynamak ve bunun ilişkiye yansıması ,ve en en en çok koyanda bana kendime ait bir düzenimin olmaması,evinin hanımı olamamak çünkü kaynana va o evin hanımı sen sadece hizmetçisin varın yoğun iş yapmak yemek yapmak yapmassan vay haline,....kaynatam işten 5 de geliyor eşim 6buçuk 7 de ...ben eşimi bekliyorum onlarla yemiyorum..malum yeni evliyiz heves ediyorum onunla karşılıklı yemeği..ben eşimi beklicem diyorum odama çekliyorum..bu seferde alınıyolar niye bizle oturmuyor diye...kaynana hanım şimdide kocasına bir tabak yemek vermeyi çok görmeye başladı..evde gelin varya tabi glin verecek babasına yemeği onlarda yicekler..tamam veririm sorun yok ama iş biraz inada bindi...haksızmıyım sizce gündüz bütün işler bende yemek yapmak bende herşeyden elini eteğini çekti bari akam olunca yaptığım yemeklerden kocana birtabak koy...bu b,le çok gelmeye başladı kadına...açık açık söledim bunu hala anlamıyor galiba beni...bende vermiyorum kadına inat..sonra kaynatam sinirleniyo adam aç işten gelio yemek beklio bikeresinde yemeden yatağa yattı....şimdi burda kim haklı sizce...ara sıra veriyorum...ikisi yiyo yedirip içirip kaldıırp yıkıyorum..tam yoruldum oturim derken eşim gelio onada hazırla yedir içir derken çk yoruluyorum..kaynanam yüzünden eşime dinç bi şekilde hizmet edemiyorum..sonra noluyo kaynanamla kaynatam salonda keyiflerine bakıyolar başbaşa tv izleyen onlar dilediklerini dilekleri gibi yaşan onlar..tabi benim aptal eşimde yanlarına gidio..ee gelin hanım mutfaklarda yine...şöle bi uzanayım diyorum salonda mümkün değil kaynata var erkez biyerde uzanmış..e bende odama idiyorum snra bizle oturmuyo oluyo.buarada kaynanam 52 kaynatam 55 yaşında......beraber almayı çok heves ediyodu kaynanam malesef cahillikle kabul ettim ama herşeyi gönlüne göre yaşayan onlar....yeni evlilimi yaşayamıyorum..oysa ne çok beklemiştim evlenmeyi 5 sene bekledim eşimi 16 yaşından 22 ye kadar...eşim şimdi24yaşında ben22.....ev almak için bu yolu seçtik para biriktirelim alıcam ev çıkıcaz diyor...sabret diyor...ama günlerim bu yazdıklarımla geçiyor..nasıl sabredeyim..keşke diyorum ev alana kadar evlenmeseydik yıllarca baba evinde bekleseydim ama durmadımki aptal kafam illede istedim gözüm hiçbişe görmedi ..eşimle mutluyum ama ailesiyle değil..ben ne yapacam şimdi...gençliğimi yeni evliliğimi hizmetçilikle mi geçiricem...hiç mutlu değilim bu evde buz gibi soğudum..nefes alamıyorum..herkez bana noldu sana hiç yüzün gülmüo diyor nişanlıyken şenşakraktın diyor ses etmiyorum ama bana acıyarak bakıyolar nasıl kabull ettin be kızım berber durmayı diyolar...kiraya çıkalım diye çok baskı yaptım eşime ama kesinlikle çıkmam diyor ee tabi çıkmaz burda yediği önünde yemediği arkasında...ben ev alıp anca öle çıkarım diyor...kaynanamada söledim bigün ağlama krizi gelmişti yine ben dedim ayrı eve çıkcam dedim..o da ağladı tamam dedi siz mutlu olun yeterki dedi akşam konuşalım hepberaber dedi..ama eşim eve gelmeden halletti bişe konuşmaya gerek yok oturacaksın....benide çalıştırmıyor..yalvarıyorum bende çalışim beraber daha çabuk biriktiriz diyorum yok diyor aldığı para da 900 tl..bu parayala ev mev alamayız diyorum sen bana bırak diyor..allahtan maşımıza dokunmuyolar ..gerekirse maaşın hepsini koyarım arada diyor kenara..ben çalışsam daha süper olur diyorum neler diyorum neler ama anlamıyo beni evde anasıyla oturtmaktan ne anlıo bilmiyorum..çıldırıcam..kaynanamın hastalıklarını dinliyorum yedi24..ve aırı derecede çok konuşuyor asla beni dinlemiyor ..hani dinlese az konuşsa boş konuşmasa belki biraz daha güzel geçebilir günlerim derleşirim falan ama asla öle biri değil..bazen aklından şüphe ediyorum..çünkü bi sölediğini gün içerisinde 25 kere tekrar edebilio..e bende kafa kalırmı kalmaz..ilkokulun karşısında oturyoz bi yandan çocuk sesi bi yandan kaynanamın çenesi vallahi genç yaşta sinir hastası olucam..nolur bana akıl verin yol gösterin...napıcamı bilmiyorum...durma istemiyorum bu evde...ama eşim başka yol göstermiyor bana...dediğiniz tek kelime benim için kıymetli..bana yol gösterin lütfennnn...

Son düzenleme:
Allah yar ve yardımcın olsun ,bugün senin için dua edicem namazda...Bu durumdan çok kolay sıyrıldım çünkü kayınpederim eşimle beni istemedi aynı evde. Kendi tuttu evimzi.Allah ondan razı olsun.Kayınvalidem çok iyi biri en azından kayınvalidelerin zalim olduğu bir dönem de gelin,gelinlerin zalim olduğu bir dönemde de kayınvalide olmuş.Halden anlıyo.Yine de yanında istemişti bizi ama Allah yadım etti.

owf jnm bnm çok zor durumun ...senle yaşıtız da...üzüldüm gerçekten....ve ne desem bilmiyorum herşey eşinde bitiyor çünkü...hem kiraya çıkmaz hem çalıştırmaz....

Çalışman için eşini ikna etmekten baska şansın yok gibi gözüküyor,ya da diretip kiraya çıkacaksınız yanlız nerde yasıyorsunuz bilmiyorum ama eşinin aldığı hem kiraya hem fatura yeme ıcmeye yetermi?sizin calısmanız şart hayat zor yasam git gide zorlaşıyor.Keşke demek ne kadar da kötü:KK43:(

Allah sabır versin canim.. İşin zor tabii.. Kayinvalidenin herseyi senden beklemesi hos değil.. Biraz rahat nefes almak istiyorsan yavas yavas elini en azindan mutfaktan çek..
Birden olmaz tabi yavas yavas, alistira alistira..

Calismakta israr etsen? Ailen falan destekçin mi? Baban karsisina alsa esini kizimin yuzu eskisi gibi gulmuyor, sorun nedir dese? Bi ise girsin calissin degisiklik iyi gelir falan diye alttan alttan işlese? Ne bileyim aklima bisiy gelmiyor cunku dedigin gibi esin bu durumdan memnun.. Ekmek elden su golden, maasina dokunulmuyor.. Kolay kolay cikmayi kabul etmez.. Ancak calisirsan rahat bir nefes alabilirsin..

Bu kadar hevesli evlenip çok çabuk bıkmışsınız.
Bıkmakta haklısınız tabi ama kayınvalide ile aynı evde yaşam başka nasıl olabilirki,bunu hiçmi düşünmediniz.
Herşeyden önemlisi anne ,babanız bunu nasıl kabul etti,onlar uyarmalıydı sizi.

Burda hepimizin önereceği şey belli,tek çare sizinde çalışmanız,onada eşim izin vermiyor diyorsunuz.
Eşininizin aldığı maaşla kirada geçinmeniz bile zor gözüküyor.Mutlaka çalışmalısınız o evden ayrılmak için.

Allah yar ve yardımcın olsun ,bugün senin için dua edicem namazda...Bu durumdan çok kolay sıyrıldım çünkü kayınpederim eşimle beni istemedi aynı evde. Kendi tuttu evimzi.Allah ondan razı olsun.Kayınvalidem çok iyi biri en azından kayınvalidelerin zalim olduğu bir dönem de gelin,gelinlerin zalim olduğu bir dönemde de kayınvalide olmuş.Halden anlıyo.Yine de yanında istemişti bizi ama Allah yadım etti.

allah razı olsun canım dua et yalvarırım bak kaynatandan allah razı olsun ayırmış sizi bizimkilerde içiçe yaşamak istiyor hata bende niye geldimki..eşimi çok seviyorum ondan kabul ettim ama şimdi ondan bile soğumaya başladım sanki bana bunları çektirio diye allahım yardım et boğuluyorum
owf jnm bnm çok zor durumun ...senle yaşıtız da...üzüldüm gerçekten....ve ne desem bilmiyorum herşey eşinde bitiyor çünkü...hem kiraya çıkmaz hem çalıştırmaz....

eşimde bitiyo evet canım
ana zorluğa gelemem diyor direk evime çıkıcam diyor lanet olsun

Yasiniz cok genc ikinizinde,

kac yil ciktiniz evlenmeden?

keske bekleyipte para biriktirip evlenseydiniz direk kendi evinize girerdiniz.

ama bu türlü bence pek saglikli degil,cünkü sorunlar cikinca kaynana kayinbaba ile bu sizin iliskinizede yansiyacaktir ve belkide 2-3 yil ayri eve cikamiyacaksiniz.ve ararnizda ya bu sürede yipranma olursa diyerekten ben derim ki keske bekleseydiniz!!

dedigim gibi zamaniniz aslinda daha cok varmis ileride evlenmek icin, 24 ve 22 ne ki.

bence eşini ikna etmeye çalış ne bilim güzel güzel anlat olmuyor böyle bak beni seni bekledim ama bu günler için mi falan de ben sana istediğim gibi davranamıyorum falan işte canım konuşmayı dene bence

Ah be kuzum hem erkekler isterki evlenelim hemen kadin yanimda olsun amaaaa,hele birde baskici erkek olunca bunun üstüne durumun cok zor olur.

Parkonun dedigi gibi ailen keske karsi ciksaydi.

ev üstünde ev olmuyor!

Ah be çiçeğim, keşkelerle yaşamak için en büyük adımı atmışsın :KK50:

Keşke annen, baban seni uyarsaymış izin vermeselermiş.. Ama geleceğin için ya eşini gerçekten ikna edip çalışman lazım (çünkü o maaşla geçinmek çok zor gibi görünüyor) ya da çok ama çoook vurdumduymaz olup sabır etmen lazım. Ki, bir de şöyle birşey var: Ne çok duyduk ev alıpta ev ayırmak isteyenleri ya da 1 yıl kayınvalideyle kalalım sonrasında evleri ayırırız diyip, ayırmayanları. İşte herşey her zaman 'eş' de bitiyor..
Umarım herşeyin gönlünce olur, Allah yardımcın olsun, sana bol bol sabır versin inşallah. Dualarım seninle ..

Çalışman için eşini ikna etmekten baska şansın yok gibi gözüküyor,ya da diretip kiraya çıkacaksınız yanlız nerde yasıyorsunuz bilmiyorum ama eşinin aldığı hem kiraya hem fatura yeme ıcmeye yetermi?sizin calısmanız şart hayat zor yasam git gide zorlaşıyor.Keşke demek ne kadar da kötü:KK43:(

keşke demek berbat bi duygu canım ..kira ve iş lafını duyunca çıldırıyor sonra birbirimize giriyoruz ..çok zor durumdayım..bana sakın kira ve iş deme diyor ..geri düşünüyor çok

Allah sabır versin canim.. İşin zor tabii.. Kayinvalidenin herseyi senden beklemesi hos değil.. Biraz rahat nefes almak istiyorsan yavas yavas elini en azindan mutfaktan çek..
Birden olmaz tabi yavas yavas, alistira alistira..

Calismakta israr etsen? Ailen falan destekçin mi? Baban karsisina alsa esini kizimin yuzu eskisi gibi gulmuyor, sorun nedir dese? Bi ise girsin calissin degisiklik iyi gelir falan diye alttan alttan işlese? Ne bileyim aklima bisiy gelmiyor cunku dedigin gibi esin bu durumdan memnun.. Ekmek elden su golden, maasina dokunulmuyor.. Kolay kolay cikmayi kabul etmez.. Ancak calisirsan rahat bir nefes alabilirsin..

bazen işten çekiyorum kendimi ama içim rahat etmiyor mızmızlanıyor gibi ..oğlu gelince çok iş yaptım yoruldum diyor..yaptığı işte hergün tertemiz balkonları yıkamak temizlik hastalığı var biraz..ben napcamı şaştım arkadışm...babam da ayrılmamı istemiyor evinin kapısını çalmam demiş anneme çıkarsa..bilmio benim ne çektiğimi..ah babam keşke bana mani olsaydın...ama gözüm bişe görmüyoduki..lanet olsun..çalışmak konusunda çok fazla ısrar edicem bakalım inşalah çok istiyorum

Bu kadar hevesli evlenip çok çabuk bıkmışsınız.
Bıkmakta haklısınız tabi ama kayınvalide ile aynı evde yaşam başka nasıl olabilirki,bunu hiçmi düşünmediniz.
Herşeyden önemlisi anne ,babanız bunu nasıl kabul etti,onlar uyarmalıydı sizi.

Burda hepimizin önereceği şey belli,tek çare sizinde çalışmanız,onada eşim izin vermiyor diyorsunuz.
Eşininizin aldığı maaşla kirada geçinmeniz bile zor gözüküyor.Mutlaka çalışmalısınız o evden ayrılmak için.

düşünemedimki abla cahillik..heşey tozpembeydi ama şimdi kara bulutlarla şavaşıyorum kendim ettim kendim buldum ama burda harcanmak istemiyorum
çalışsam süper olucak yine konuşuam bakalım

Ah be çiçeğim, keşkelerle yaşamak için en büyük adımı atmışsın :KK50:

Keşke annen, baban seni uyarsaymış izin vermeselermiş.. Ama geleceğin için ya eşini gerçekten ikna edip çalışman lazım (çünkü o maaşla geçinmek çok zor gibi görünüyor) ya da çok ama çoook vurdumduymaz olup sabır etmen lazım. Ki, bir de şöyle birşey var: Ne çok duyduk ev alıpta ev ayırmak isteyenleri ya da 1 yıl kayınvalideyle kalalım sonrasında evleri ayırırız diyip, ayırmayanları. İşte herşey her zaman 'eş' de bitiyor..
Umarım herşeyin gönlünce olur, Allah yardımcın olsun, sana bol bol sabır versin inşallah. Dualarım seninle ..

allah razı olsun abla
ailem çok diretmedi oturmayacasın bir diye
neden bilmiyorum
ama annem bana zorluklarını saydı karar senin dedi çok istekli olduğum için bişey diyemedi keşke evlatlıktan red ederim deseydi de gözümü korkutsaydı
vurdumduymazlık değil en ince şeyleri bile kafaya takan biriyim nolcak benim halim

Konuyu tamamen okumadım ama alim olmam gerekmiyor içeriğini bilmem için..

Gözünüzü karartıp evlenmeyin , bu vb. konular size örnek olsun genç kızlar :KK3:

Yaşıtlarım evlendi bende evleneyim, aman birini bulayım, evde kalmış demesin safsatalarını düşünerek kendinizi ateşe atmayın..

Sevin, sevilin ve uygun şartları bekleyin.. Gerekirse birlikte çalışıp kurun yuvanızı..

Evlenmek için evlenmeyin..

Sonra böyle hem gittiğiniz evin düzenine alışamadığınızdan yakınırken , karşı tarafından sizi evine alarak ödün verdiğini farketmezsiniz bile.. Eş adayınızın pasif olmasının bedellerini öderken, kaynanaya görümceye sararsınız mazallah..

bence sen eşinin yanında biraz rahatsızlan :KK14:,bazı isteklerini yapma,anlasın ne kadar yoğun olduğunu...Anlatabildim mi? Anladığım kadarıyla eziyet eden tipler değiller ama kayınvaliden yaşı da çok genç olmasına rağmen senin verdiğin rahatlığa alışmış.Eşine tavır koy ama abartmadan ince ince işle yani.Yatkta karşılık verme ben çok yoruluyorum bütün gün dinlenemıyorum de yatar yatmaz uyu..Belki onunla ilgilenmezsen anlar.Sen yemeğini bile onu bekleyerek yediğinden o kadar rahat ki.Bence hayatta çalıştırmaz o senibaşka yöntemler bul.Özel hayatınız olmazsa biraz dank edebilir.

canım çok zor bir durum allah sabır versin sana...ama tavsiyem ayrı eve çıkma bence. çünkü eşin 900 tl maaşla hem kira hem de diğer masraflara yetişemez..bence çalışma yönünde ikna et eşini..en azından para biriktirmeniz daha kolay olur, hem tüm gün işte olacağın için yüzlerini daha az görürsün, çalıştığın içinde kimse senden iş, sohpet vs. beklemez..yaşadığın sıkıntıları eşinle paylaş ve çalışma konusunda ikna et..

Eşinize,iki seçenek sunun.Ya kiraya çıkalım ya da ben çalışmaya başlayacağım bu şekilde olmuyor,mutlu da değilim diye söyleyin.Erkek arkadaşımla çıkarken,evlenince ailesiyle aynı evde kalmayı kabul etmiştim.Kız istemeye gelecekleri zaman,durumu aileme anlattım,babam istemedi.Yapamazsın aynı evde dedi.Ben yine de evlenmeyi çok istiyordum.Sonradan kıyafet konusunda anlaşamadık ve bitti.Şimdi iyiki olmamış diyorum,kayınvalidemle aynı evde yapamam.İnşallah bir an önce eşiniz ikna olur.

Canim benim Allah yardimcin olsun, daha 1 aylik evlisiniz senin boyleri seyleri dusunmemen gereken zamanlar :KK19:
Madem esin ise gitmeni istemiyor acaba evden yapabilecegin bir is olmazmi, el isleri filan elinden geliyormu, az da olsa butceye katkisi olur.
Onun disinda bence esini is konusunda tatli tatli ikna etmeye calis bu boyle gidemez esinin kazandigi parayla uzun bir sure biriktirmek zorunda kalirsiniz..

Yasiniz cok genc ikinizinde,

kac yil ciktiniz evlenmeden?

keske bekleyipte para biriktirip evlenseydiniz direk kendi evinize girerdiniz.

ama bu türlü bence pek saglikli degil,cünkü sorunlar cikinca kaynana kayinbaba ile bu sizin iliskinizede yansiyacaktir ve belkide 2-3 yil ayri eve cikamiyacaksiniz.ve ararnizda ya bu sürede yipranma olursa diyerekten ben derim ki keske bekleseydiniz!!

dedigim gibi zamaniniz aslinda daha cok varmis ileride evlenmek icin, 24 ve 22 ne ki.

bence eşini ikna etmeye çalış ne bilim güzel güzel anlat olmuyor böyle bak beni seni bekledim ama bu günler için mi falan de ben sana istediğim gibi davranamıyorum falan işte canım konuşmayı dene bence

Ah be kuzum hem erkekler isterki evlenelim hemen kadin yanimda olsun amaaaa,hele birde baskici erkek olunca bunun üstüne durumun cok zor olur.

Parkonun dedigi gibi ailen keske karsi ciksaydi.

ev üstünde ev olmuyor!

ablalarım çok konuştum eşimle biraydır konuşuyorum da yeni evliliğim bunları konuşmakla geçti
ama saçını başını yoluyor ben bişeler dedikçe kafayı yedi heralde gerizekalı
çok hırslıyım ona ve kendimede
ben kendim istemiştim nolcakki diyodum yeterki evlenelim
yuva kurmak isteği beni yaktı
güzel güzel de konuştum ciddi ciddi de konuştum olmadı ama pes etmicem ya iş ya kira
ama böle direincede ilişkimiz etkilenio:KK43:

allah razı olsun abla
ailem çok diretmedi oturmayacasın bir diye
neden bilmiyorum
ama annem bana zorluklarını saydı karar senin dedi çok istekli olduğum için bişey diyemedi keşke evlatlıktan red ederim deseydi de gözümü korkutsaydı
vurdumduymazlık değil en ince şeyleri bile kafaya takan biriyim nolcak benim halim

Kız, bana abla deme bende daha 26 yaşındayım :KK9: yeni evliyim bende, benimde kayınvalidem görümcemler (bende 4 tane var) sürekli derler, ne anladık biz gelinden gelinn yanımızda olmayınca, ama dönüyorum arkamı he he diyorum geçiyorum:KK36:.
Bende senin gibi en ufacık şeyleri takıyordum, yavaş yavaş öğreniyorum aldırmamayı. Babam çok yardımcıdır bu konuda sağolsun.
Ama seninki tabii ki farklı. Ne diyeceğimide bilemedim ama hemen hemen nasıl neler hissettiğini tahmin edebiliyorum. 3.şahıslar yüzünden insanın aklına boşanmak bile gelince eyy gidi eyyy :KK31:. Çooooook sabırlı ol şimdilik senden rica ediyorum ve kesinlikle eşine baskıyla,dayatmakla,tehditle yaklaşma.Kaybeden sen olursun.
Ve için sıkıldıkca buraya gel ve istediğin kadar içini dök.. Bunlar çok önemli..

X