- 29 Nisan 2023
- 1.387
- 2.686
- 53
- 36
- Konu Sahibi tatlifincan
-
O kavga her türlü çıkacak gibi. Bence şimdi edin kavgayı ve gitmeyin. Diğer türlü oraya taşınırsanız kavga daha şiddetli olabilir ve sonuçları da ona göre daha kötü olur.Ne kadar anlatmaya çalışsam da anlamiyor gibi. Sanki. Engelli bir kardesi var. Onun yanında olmak istiyorum. Babam annem yaşlı onun yanında olmak istiyorum. Diğer kardeşim sorun yaşıyor. Onun yanında olmak istiyorum diyip duruyor. Benim annem de hasta. Ama ben ailemin huzuru icin zorlamıyorum istemediği için. Tabi ki annesi babası ihtiyaçlarını giderecek, bakacak. Destek olacak. Lakin bunu yaparken beni de düşünmesini istiyorum. Hiçkimsemin olmadığı üstelik de aile yapılarımızın hiç uyuşmadığı bir şehre beni götürmek istiyor. Kavga etmeyelim kirmamayayim dedikçe de daha da usteleyip duruyor.
Canım mesele aslında sadece çocuk da değil. Çocuk meselesinin dışında aile meselesi de var. Babamın yanında olmak istiyorum. Kardeşimin psikolojik sorunları var onun yanında destek ol.ak istiyorum. Abimin yanında olmak istiyorum. Diyor ki o zaman biraz orada biraz burada yaşayalım. Annesi tamam iyi hoş tatli iyi niyetli kadin. Sözüm yok. Bile isteye kötülük etmez, lakin sınırlarını hiç bilmiyor. Bir kere deprem olmuştu biz tatilde onların yanına gittiğimizde. Neyse içeri girdik. Uyuyacağız. Diyor bu gece sizin yanınızda yatayım mi? Sizce bu ve bunu gibi davranışların olduğu bir ailenin içinde yaşayabilir miyim? O kadar düşünüyorum ki. Ben bu ilçede evlenmeden önce 2 sene evlendikten sonra da 5 senedir yaşıyorum. Burada da ablası anne tarafı var. Hepsi burada. Telefon açar. Halini görmeye git. Bacımın torunu olmuş gidin. Bilmem kimin neyi olmuş gidin. Yaptırana kadar da üç kere dört kere arar.Bazı tartışmaları zamanında yapmazsanız şimdi aram bozulur mu derken bir bakmışsınız adliye kapılarını aşındırıyorsunuz. Herkesten önce kendi aile birliğinizi düşünmeniz gerekir. Senin ailen benim ailem kavgasını bırakıp tayin işini bi kaç sene daha rafa alın. 3 yaşında kreşe gider fakat bu sefer hasta olsa sürekli izin durumlarınız sıkıntı olacak desteksiz zorlanacaksınız, belki kreşe devam edemeyecek. (3 yaşta bu sene başlayanlar salgından 1 ay gidemedi mesela sonra gitti yine hasta oldu çocuklar 2 hafta gidemedi vs gibi bunlarıda hesap edin)
Biraz daha büyük olsa işler daha kolay olur.
Eşiniz o şehirde ailesine yapışık yaşayacağını zaten belli etmiş
Aklını mı kaçırdın sen. Tavrını net koymalısın. Evlenirken anlaştığımız gibi ya orta nokta ya burada kalmaya devam. Ben kararımıza uymanı bekliyorum, deyip kesip atacaksın. Bu ne ya, ekonomik gücün karar verme gücünü de etkilemeli, o evde eşit söz hakkına sahipsin, o anlaşmayı bozarken senin kırılıp kırılmayacağını düşünüyor mu? Neden pasif kalıyorsun ki? 3 yaşında çocuk, sizin tayin çıkana kadar ana sınıfı, ilkokul yaşına gelecek ne bakıcısı.Merhaba. Eşim ve ben memuruz. İkimizin de ailesi burada değil. Bir çocuğumuz var ve çocuğumuzu görümcem bakıyor. Bulunduğumuz ilçede yaşıyor. Bazı konularda aynı görüşte olmasak da bazen anlaşamasak da çok iyi insandır. Bazen ben bazen o görmezden gelir. Birbirimizin kalbini kırmaktan uzak dururuz. Ama burası çok küçük ve sağlık imkanı bakımından çok yetersiz bir ilçe olduğundan ve de merkeze çok uzak bir ilçe olmasından dolayı buradan tayin istemeyi düşünüyoruz. Ama evlenmeden önce iki aileye de aynı uzaklıkta bir şehirde duralım, diyen adam şimdi tutturmuş ailemin şehrine gideceğiz, diye. Ailesi çok kalabalık. Oraya tatile gittiğimizde bile asla ve asla biz birbirimize vakit ayıramıyoruz. Ailesi çok iyi insanlar. Seviyorum onları. Onlar da beni severler lakin Ailesi çok kalabalık ve eşime cok düşkün. Sürekli beraber olmak istiyorlar. Özellikle annesi. Her yere beraber gitmek, her seyi beraber yapmak istiyor. Yürüyüş yapsak sormadan geliyor. Asla hayır demiyor. O da ailesine çok düşkün. Oraya gittiğimizde haftada üç gün gideriz vs demeye başlamıştı bile. Ki sadece ailesi değil bütün akrabaları orada. Sürekli ziyaret halindeler. Ve sürekli karşıdaki kişinin de ziyaretini bekliyorlar. Gitmeyene küsüyorlar. Dedikodusunu yapiyorlar sonra yine görüşüyorlar. Bazilari gerçekten içten bazıları cok yapmacık. Ben ise zaten çalışıyorum. Kendime de vakit ayırmak isterim tabi ki. Oraya taşınirsak kendimize vakit ayiramayacagiz. Benim ailem çok küçük bir aile. Bu yüzden ortada bir şehre taşınalım diyorum. İstediğimizde haftasonlari da uğrayabiliriz. Bu defa da, çocuğa kim bakacak ben asla bakıcıya vermem, diyor. Çocuk üç yaşında. Kreşe de verilir, diyorum. Herkesin çocuğu nasıl bizimki de öyle. Bu yüzden büyük tartışma yaşadım. Bazen esimi kırmak istemiyorum. Bir deneyeyim diyorum. Bazen de ya bu yüzden aramız açılırsa diye de endişeleniyorum. Bu konu hakkında sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum.
O halde kesinlikle aynı şehire gitmeyin 1 saat uzaklıkta şehir varsa oraya isteyin eşinizde istediğinde gitsin görsün. Sizinde sınırlarınızı belli etmeniz net olmanız gerek. Sizi ona git bunu ara diye zorlayamaz bunu kavramalarını sağlamanız lazımdı şimdiye dek.Canım mesele aslında sadece çocuk da değil. Çocuk meselesinin dışında aile meselesi de var. Babamın yanında olmak istiyorum. Kardeşimin psikolojik sorunları var onun yanında destek ol.ak istiyorum. Abimin yanında olmak istiyorum. Diyor ki o zaman biraz orada biraz burada yaşayalım. Annesi tamam iyi hoş tatli iyi niyetli kadin. Sözüm yok. Bile isteye kötülük etmez, lakin sınırlarını hiç bilmiyor. Bir kere deprem olmuştu biz tatilde onların yanına gittiğimizde. Neyse içeri girdik. Uyuyacağız. Diyor bu gece sizin yanınızda yatayım mi? Sizce bu ve bunu gibi davranışların olduğu bir ailenin içinde yaşayabilir miyim? O kadar düşünüyorum ki. Ben bu ilçede evlenmeden önce 2 sene evlendikten sonra da 5 senedir yaşıyorum. Burada da ablası anne tarafı var. Hepsi burada. Telefon açar. Halini görmeye git. Bacımın torunu olmuş gidin. Bilmem kimin neyi olmuş gidin. Yaptırana kadar da üç kere dört kere arar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?