eşin pasif olması

• Konu Sahibi Konu Sahibi Gif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Siz alıştırmış olabilir misiniz eşinizi bu duruma? Bazen biz kadınlar güçlü olduğumuzu göstermek için herşeyi üstleniriz.
evet elimden gelen şeyleri yapayım derken üstüme kaldı her şey. tamir bilirim ve severim. elimden geliyor diye yapıyorum nasılsa diye yaparken yaparken üstüme kaldı mesela. yada fatura yatırmak vs nasıl olsa halledebilirim derken derken. başka sorumluluklarım da arttığı için artık hepsini kaldıramamaya başladım. ciddi canım sıkılıyor bu duruma. şöyle arkamı yaslayıp birileri halleder nasılsa diyemiyorum.

Boşanmayı düşünmez misiniz? Bu şekilde bir evlilik hayatı size de zulüm eşinize de çünkü.

Şimdi de tersine alıştırın :) sonuç olarak seneryoyu yazan sizsiniz. Yavaş ve tatlı bir şekilde her şeyi yaptırabilecek bir hava sezdim. Agresifleşmeyin bence. Çok sıkıntılı bir konu değil bence.

Reactions: Gif
boşanmak hala bir çözüm ama mesela aileden de öyle aman aman destek alamıyorum. hatta bu ev konuları çok canımı sıkmıştı. o da ev bulup tutamadı. öyle tekrar konuşalım diye görüştük öyle devam kararı almıştık.

yani şunu demek istiyorum. kendime güveniyorum. her konuda kendi kendime yetiyorum ve genelde becerikliyimdir. bir şeyi araştırarak illa çözerim bir şekilde vs. dünyanın her yerinde de yaşarım bir şekilde kendime yeterim vs diye güvenim var. ama bazen birinden destek istiyorum. ne ailem öyle adam akıllı destek ne eşim. insanlara yük olmayı sevmem ama bazen her şey üst üste geliyor işte. orda yardım bekliyorum eşimden yada ailemden ama daha çok üzülüyorum.

Ay ya anlıyorum seni eşim asker yılın 8 ayı görevde yani hiç yok . Hastane işlerine yetiş alışverişe yetiş çocuğu kreşe götür getir onu sosyellestir hepsi benim üzerimde evde bişey bozulsa kendim yaparım evi su basar makineler bozulur tamircilerle abi kardeş olduk artık . Bazen bende diyorum niye ben prenses nayif aşko kızlardan olamadım diye

Şimdi de tersine alıştırın :) sonuç olarak seneryoyu yazan sizsiniz. Yavaş ve tatlı bir şekilde her şeyi yaptırabilecek bir hava sezdim. Agresifleşmeyin bence. Çok sıkıntılı bir konu değil bence.
genel olarak bir çabası var. en azından bir iki hafta dikkat eder ama sonra özüne döner. sorun beceremiyor oluşu. annesi babası ayrılmış. annesi her işi kendi yapmış. suyunu bile önüne getirmiş. evleri sobalıydı. odunu kömür bile annesi getirmiş. ne o ona sorumluluk vermiş ne eşim sorumluluk almış. şu an benimle kendi max. halini yaşıyor. ve o da yorgun bu açıdan. hatta son çatışmalarımız ve boşanma noktasına gelmemiz normaldi. ama pek çok çok insan için normal olan şeyler benim için lüks. üzülüyorum. ne gidebiliyorum ne yürütebiliyorum.

Siz alıştırmış olabilir misiniz eşinizi bu duruma? Bazen biz kadınlar güçlü olduğumuzu göstermek için herşeyi üstleniriz.
o zannediyor ki ben aslan burcu olduğum için öne çıkmayı seviyorum. hayır valla bu işleri halledebilen biri olsa geride durmaya seve seve razıyım. bekliyorum geride duruyorum. öne çıkmayınca mecbur ben hallediyorum. tamirciye birlikte gittik mesela. durdum ben önce anlatmadım o lafa girsin diye. baya bir zaman sessizlik oldu. sonra ben sinirlenerek tamirciye durumu anlattım.

baştan ben yapamıyorum diyip çoğu şeyi ben bıraktım artık. araba konusunu tamamen ona bıraktım ben mesela, bilgisayar tv internet işlerini de. yapamadığım için değil, hepsini yaparım ama ben yorulurum. annem böyle her şeyi üstlene üstlene çok yoruldu. bu yüzden direkt ben beceremiyorum diyip çekiliyorum. siz de yavaş yavaş başlayın buna bence

Gorumcemlerden biri size özel ders vermeli bu konuda bayilir insan kullanmaya, cevresinde bir erkek olmadan bir şeyi halletmek istemez illa erkek olacak. Kendimizi zor kurtardim.

Gorumcemlerden biri size özel ders vermeli bu konuda bayilir insan kullanmaya, cevresinde bir erkek olmadan bir şeyi halletmek istemez illa erkek olacak. Kendimizi zor kurtardim.
akıllı olup milleti çekeceğine deli ol millet seni çeksin durumu sanırım.

Ben kesinlikle size hak verdim bende bu durumda olsam sinir olurdum. Bencede erkek bazi seylerde bir adim onde durmali kendi halletmeli bazi seyleri. Yol tarifi konusunda da navigasyon acsin madem aklinda tutmak istemiyor. Sizde ne kadar sorarsa sorsun cevap vermeyin yol tarif etmeyin bir sure kaybolur bir yolunu bulur. Diger konularda da bilmiyorum ya aklima birsey gelmedi isiniz zor. Allah kolaylik versin diyim.

google zannediyor beni. beynini asla yormuyor. önce araştır sonra sor diyorum. google soracağı şeyleri bile bana soruyor. iş yerinde de biraz benzer bir vaka yaşadım. baktım her şey bana kalıyor ben nasıl olsa hemen hallediyorum bir şekilde çözüyorum diye. kendimi geri çektim. o da sorun oldu sonra bir tartışmayla tavrımı koydum halloldu. valla bu zamanda akıllı olmak suç. zaten akıl da değil bu. başka bir duruma dönüşüyor artık.

Aynı durumu üvey babamda yaşadık bilirim yani ha var ha yokluğunu. Elbette kadında sorumluluk alıp halletmeli işleri daha doğrusu erkeğe muhtaç olmadan bunu ona hissettirmeden yaşarsa çok daha sağlıklı oluyor. Gel gör ki istesekte bazı durumlarda biz çözüm sağlayamıyoruz. Birde sizinde söylediğiniz gibi en büyük sıkıntı yalnız kadın olduğunu düşünüyorlar, seni ciddiye almıyorlar. Babam o kadar yoktu ki bizde annemi bekar sanarlardı. Hatta bi ustayla ev yaptırdığımız süreçte hep eksik yapıp gitmelerinden konu açılmıştı bana '' e tabi birde başınızda erkek olmayınca daha çok sıkıntı yaşıyorsunuzdur '' dedi. Maalesef acı ama gerçek. Ben elimden geldiğince ev yapım aşamasında araştırıp bir şey bilmediğimi düşünmesinler, dolandırmasınlar diye uğraşsamda asla söz dinletemiyorum. Çok ağladık o süreçte ve işin komik yanı babam müteahhit ona rağmen ilgisizdi. Yemin ediyorum bir Allah'ın kulu da kendi işini tam yapıp gitmedi. Hakkımı asla helal etmedim hiçbirine. Meslek sahibi ol ya da olma bu ülke de söz geçirebileni iyi tanıyorlar. Erkeğinde olması gereken yerler var oda olmayınca niye var diyorsun. Boşandılar zaten yemin ederim o kadar huzurluyum ki. O varken kendi kabiliyetimin farkına bile varamamışım bize bahsettiği, övündüğü işiyle strese sokar icraat göstermezdi. Şimdi artık iyi kötü yalnızım ama en azından ben uğraşıyorum diyorum. O yüzden mümkün olduğunca evlilikten uzak durucam gerçek anlamda sorumluluk sahibi biri olduğunu kanıtlarsa düşünülebilir. Hoş bizim sülalede erkekler çalışmaz pek kadınlar daha çok yorulan, emek gösteren taraftır :)

Belkide aptali oynamak lazim bazen. Belli etmiceksin bilipte yapmadigini bende yapamadim diyip bekliceksin ya da bi sekilde atlatacaksin is yeri icin daha kolay bu durum bir sekilde halledilir. Ama ayni durum ev icinde olunca daha zor . Google a soracagi seyleri sordugunda en kolayi aa neymis bir bak bende ogrenim diyebilirsiniz. Diger islerde de ornegin tamir nasil halledebilirim degil once nasil esime bu isi yaptirtabilirim diye dusunmelisiniz yavas yavas birseyleri ogrenir yapmaya baslar diye dusunuyorum . Yapmazsa da zaten herseyi siz kendi basiniza halledebiliyorsunuz ayrilin .

akıllı olup milleti çekeceğine deli ol millet seni çeksin durumu sanırım.

Ay sorma hadi kendi kocasina yapsin sorun yoktu.
Boşandi eşimin başina sardi kendini, ilk zamanlar bir kaç defaligina eşim yardimci oldu bir kardeş olarak normal yani o kadari ama bir baktik her haftasonu eften püften kendisinin de gayet yapabilecegi şeyler için eşimi cagirmaya başladi eşim işim var diyip gitmiyordu tabi coguna, hatta cocugun oyuncagina bilmem ne lazim onu al gel diye ayakciliğini yaptirmaya bile çalişti. İlla her şeye yanina bir erkek arar.

Eşim en sonunda telefonlarini bile acmamaya başladi yakamizi birakti.

eşiniz ve babanız olmayadabilirdi hayat bu (tabii ki gecinden versin). 13 yıllık sürücülük hayatımda 4 tane falan kaza yaptım, yolda kaldım, sayısız sanayiye gittim. yakın zamanda da araç bakımındaydım tek başıma saatlerce. eğer kendinden emin durursanız kimsenin sizi sallamama gibi bir olayı olmuyor. siz eğer işler eşit olsun yoruluyorum deseniz anlarım ama sizin kafanızda bir kadın-erkek prototipi var ne babanız, ne de eşiniz ona uymadığı için yoruluyorsunuz.

Konu sahibi her işe koşan biri olarak sizi çok iyi anladım. 18 yaşında üni kazandım evimden ayrıldım, mezun oldum atandım uzaklara gittim. yıllarca evden ayrıyken dışarıda meslek yap, gel ev sahibine laf anlat, arıza çıkar tamirci çağır Allahın memleketinde… tüm bu süreçlerde ailemin aklı bende hiç kalmadı. Babam açıkça da söyledi girlinred her işi halleder, içimiz çok rahat diyerek… tam evlendim hah eril enerjim düşecek çok şükür derken eşim terfi alıp iyice yoğunlaşan iş temposuyla beni evin erkeği yaptı bu gönül yorgunluğunu çok iyi bilirim insan yanına yoldaş istiyor, ayağı tökezlerse arkasında desteği devreye girsin istiyor. ama nasıl başa çıkılır henüz çare bulamadım. Gerçi benim eşim vakitsizlikten ilgilenemiyor. Mesela aynı mesleği yapsaydık kazan kaldırırdım

Ben size katılıyorum kaza olduktan sonra karşı taraf ile eşiniz muhattap olmalıydı insanlar kadın sürücüyü daha bi ezme moduna girebiliyor haklarının farkında bi koca karşı tarafa geri adım attırabilirdi

Ben de böyleyim yer yön duygum hiç yok

Bence ilişkinizde haklı haksız yok. Sadece tarzlarınız farklı, beklentileriniz farklı. Eşinizin yaptıkları sizin beklentilerinizi karşılamıyor. Ya onu bu şekilde kabul edeceksiniz ya da ayrılacaksınız.

faturalar konusunda onu yaptım. önceleri ben öğle aramda atm den yatırıyordum. nasılsa atm var iş yerime yakın diye. çocuk olduktan sonra kaldıramamaya başladım. ama ona da güvenemiyordum odemez cezalı ödememiz gerekir diye. ama sonra artık iş hayatı çocuk vs kaldırmayınca ona bıraktım. 5-6 kez elektrikler kesildi unuttuğu için. ama sonra en çok elektriğe dikkat etmeye başladı. çünkü hemen ceza da ekliyor elektrik. öyle öyle öğrendi faturaları.

ama öğretme süreci de yorucu ya. normalde aslında sanayi tarafına gitsek ona tek git diyecektim. evden çalışıyorum ve işlerim de vardı. ama sonra her zaman gittiğimiz yere gitmesini söyledim. hatırlamadığını söyledi. navigasyondan işaretleyecektim. şimdi dedim bulamaz falan mecbur ben de gittim. e eşimdi ev de temizlenecek ben temizleyeceğim. çocuğun sınavı var ben çalıştıracağım. yemekleri yaptı.. holü süpür dedim süpürdü ama bunları da benim organize etmem gerekiyor. yemeği öğrendi artık o konuda tam sorumluluk alıyor. bu ev halkı ne yiyecek diye düşünüp mutlaka hazırlıyor bir şekilde bişiler. pandemide baya yemek de öğrendi. o dönem o çalışmıyordu ben de aşırı yoğun çalışıyordum. ama yine de hala benim çok fazla sorumluluğum var ve çok yoruluyorum zihin olarak. sonra stres ve panik atak olarak vucuduma yansıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…