evet elimden gelen şeyleri yapayım derken üstüme kaldı her şey. tamir bilirim ve severim. elimden geliyor diye yapıyorum nasılsa diye yaparken yaparken üstüme kaldı mesela. yada fatura yatırmak vs nasıl olsa halledebilirim derken derken. başka sorumluluklarım da arttığı için artık hepsini kaldıramamaya başladım. ciddi canım sıkılıyor bu duruma. şöyle arkamı yaslayıp birileri halleder nasılsa diyemiyorum.Siz alıştırmış olabilir misiniz eşinizi bu duruma? Bazen biz kadınlar güçlü olduğumuzu göstermek için herşeyi üstleniriz.
Boşanmayı düşünmez misiniz? Bu şekilde bir evlilik hayatı size de zulüm eşinize de çünkü.aynı yolu bin beş yüz gitmişiz. aynı evde yaşıyoruz. aynı zamanda araç kullanmaya başlamışız. hala evin yolunu sorabiliyor. her gün size gökyüzü mavi mi diye biri sorsa emin olun bir süre sonra sinirleniz kaldırmayabilir.
Şimdi de tersine alıştırın :) sonuç olarak seneryoyu yazan sizsiniz. Yavaş ve tatlı bir şekilde her şeyi yaptırabilecek bir hava sezdim. Agresifleşmeyin bence. Çok sıkıntılı bir konu değil bence.evet elimden gelen şeyleri yapayım derken üstüme kaldı her şey. tamir bilirim ve severim. elimden geliyor diye yapıyorum nasılsa diye yaparken yaparken üstüme kaldı mesela. yada fatura yatırmak vs nasıl olsa halledebilirim derken derken. başka sorumluluklarım da arttığı için artık hepsini kaldıramamaya başladım. ciddi canım sıkılıyor bu duruma. şöyle arkamı yaslayıp birileri halleder nasılsa diyemiyorum.
boşanmak hala bir çözüm ama mesela aileden de öyle aman aman destek alamıyorum. hatta bu ev konuları çok canımı sıkmıştı. o da ev bulup tutamadı. öyle tekrar konuşalım diye görüştük öyle devam kararı almıştık.Becerikli insan iyidir evet,eşiniz pasif değil beceriksiz. Siz de becerikli bir kadınsanız yanınızda en az sizin kadar becerikli birini istemeniz normal de. Bir sorun var, artık evlenmişsiniz.adamı aldığınız yere iade edemeyeceğinize göre. Yapacak bir şey yok gibi görünüyor
Ay ya anlıyorum seni eşim asker yılın 8 ayı görevde yani hiç yok . Hastane işlerine yetiş alışverişe yetiş çocuğu kreşe götür getir onu sosyellestir hepsi benim üzerimde evde bişey bozulsa kendim yaparım evi su basar makineler bozulur tamircilerle abi kardeş olduk artık . Bazen bende diyorum niye ben prenses nayif aşko kızlardan olamadım diyeçalışan bir kadınım. ev işini de dışarı işini de iş bölümü yapmadık. ben öyle düşünüyordum. ama artık çok yoruldum. bazı şeylerde arkama yaslanmak istiyorum olmuyor. sabahları mesela oğlumu o hazırlıyor götürüyor. o konuda arkama yaslanmış oluyorum. evdeyse kahvaltıyı o hazırlar. dışarı işlerinde de ben bir adım önde gibi oldum daha pratik hallediyorum işleri diye diye üstüme kaldı.
temmuz ayından beri üst üste geldi her şey. doğum günüm vardı hem eşim hem çevrem kimse kutlamadı. yoğun bir değersizlik duygusu yaşadım. zaten hiç kutlanmaz ama artık dile getirdiğim için bu yıl kutlanır diye beklentiye girmiştim. bu kısım önemli değil.
ağustosta işimle ilgili güzel gelişmeler yaşadım gerçekten çok mutlu oldum sonrası yine kötü oldu. ev sahibinden ciddi sıkıntılar yaşadım. eşimle sıkıntılar yaşadım boşanma evresinden döndük. 1 ay falan ayrı yaşadık.
son bir aydır da arızalarla ilgili sıkıntı yaşıyorum. telefonum suya girdi. hattım gözümün önünde düştü kayboldu yenisini çıkartım. telefonum hala tamirde nerdeyse bir ay olacak. arabama biri göz göre göre vurdu. ısrarla tutanak tutmak istemediler. zar zor tuttum. ortak tanıdıklar çıktı gelenler de ısrarcı oldu. ben belgem olsun elimde işleme koymam ararım dedim.
bugün de fiyat aldım eşime falan arattım çünkü muhatap olmak istemiyorum. o gün tutanak tuttunuz bizi üzdünüz falan demişler. sigortadan yaptırın demişler. diğer belgeleri almamıştım göndermelerini bekliyorum ya göndermezlerse gerginliği. tutanağı da bulamıyorum. o kadar ısrar ettiler ki sigortasız biz yaptıralım diye. onun rahatlığı ile tutanağa o kadar önem vermedim.
eşim ne alaka diyeceksiniz. işte başka ailelerde bu işlerle erkekler ilgileniyor. kaç gündür müsait olamadım bugün dedim hadi gidelim fiyat alalım. bin kez gittiğimiz tamircinin yerini hatırlamıyor falan. benim demem gerekiyor sen ara konuş vs diye. tamam kazayı ben yaptım. normalde de ben uğraşırım vs ama artık psikolojim kaldırmıyor. insanlarla uğraşmayı aldırmıyor. adam da çok cins biriydi sırf kadınım diye zaten baya bir zaman oyaladı tutanak tutmak istemedi. başka bir yakınımı çağırdım zar zor tuttuk. babamı aramıştım öncesinde. ortak tanıdık diye. sen konuş ben muhatap olmayayım dedim. o da aramak istemedi. ben yeni sürücüyüm. o yılların sürücüsü.. daha iyi halleder diye ona söylemiştim.
tamam normalde güçlüyüm her şeyi halledebiliyorum vs ama bazen de birinin kolunun altına sığınmak istiyorum. ama yok. aile evindeyken de ne abim ne babam çok sahiplenici tipler değildi. gece 12-1 de gelirdim hiç alalım karşılayalım durumu olmazdı. araba olsa da her yere kendim giderdim alalım gelelim götürelim olmazdı. eşim desen o da pasif bir tip. ben yaptıkça daha kenara çekildi. üstelik emir vermemden de rahatsız. ona göre şunu yap bunu yap demek emir. ama düşünüp de yapmaz hiç. ben demesem arabayı götür diye götürmez. ben dediğimde de özellikle üst üste dersem emir vermişim oluyor. becerikli iş bitirici sahiplenici birinin varlığına ihtiyaç duyuyorum. yüklerimin altından artık kalkamamaya başladım. neden böyle oluyor.
genel olarak bir çabası var. en azından bir iki hafta dikkat eder ama sonra özüne döner. sorun beceremiyor oluşu. annesi babası ayrılmış. annesi her işi kendi yapmış. suyunu bile önüne getirmiş. evleri sobalıydı. odunu kömür bile annesi getirmiş. ne o ona sorumluluk vermiş ne eşim sorumluluk almış. şu an benimle kendi max. halini yaşıyor. ve o da yorgun bu açıdan. hatta son çatışmalarımız ve boşanma noktasına gelmemiz normaldi. ama pek çok çok insan için normal olan şeyler benim için lüks. üzülüyorum. ne gidebiliyorum ne yürütebiliyorum.Şimdi de tersine alıştırın :) sonuç olarak seneryoyu yazan sizsiniz. Yavaş ve tatlı bir şekilde her şeyi yaptırabilecek bir hava sezdim. Agresifleşmeyin bence. Çok sıkıntılı bir konu değil bence.
o zannediyor ki ben aslan burcu olduğum için öne çıkmayı seviyorum. hayır valla bu işleri halledebilen biri olsa geride durmaya seve seve razıyım. bekliyorum geride duruyorum. öne çıkmayınca mecbur ben hallediyorum. tamirciye birlikte gittik mesela. durdum ben önce anlatmadım o lafa girsin diye. baya bir zaman sessizlik oldu. sonra ben sinirlenerek tamirciye durumu anlattım.Siz alıştırmış olabilir misiniz eşinizi bu duruma? Bazen biz kadınlar güçlü olduğumuzu göstermek için herşeyi üstleniriz.
akıllı olup milleti çekeceğine deli ol millet seni çeksin durumu sanırım.Gorumcemlerden biri size özel ders vermeli bu konuda bayilir insan kullanmaya, cevresinde bir erkek olmadan bir şeyi halletmek istemez illa erkek olacak. Kendimizi zor kurtardim.
google zannediyor beni. beynini asla yormuyor. önce araştır sonra sor diyorum. google soracağı şeyleri bile bana soruyor. iş yerinde de biraz benzer bir vaka yaşadım. baktım her şey bana kalıyor ben nasıl olsa hemen hallediyorum bir şekilde çözüyorum diye. kendimi geri çektim. o da sorun oldu sonra bir tartışmayla tavrımı koydum halloldu. valla bu zamanda akıllı olmak suç. zaten akıl da değil bu. başka bir duruma dönüşüyor artık.Ben kesinlikle size hak verdim bende bu durumda olsam sinir olurdum. Bencede erkek bazi seylerde bir adim onde durmali kendi halletmeli bazi seyleri. Yol tarifi konusunda da navigasyon acsin madem aklinda tutmak istemiyor. Sizde ne kadar sorarsa sorsun cevap vermeyin yol tarif etmeyin bir sure kaybolur bir yolunu bulur. Diger konularda da bilmiyorum ya aklima birsey gelmedi isiniz zor. Allah kolaylik versin diyim.
Aynı durumu üvey babamda yaşadık bilirim yani ha var ha yokluğunu. Elbette kadında sorumluluk alıp halletmeli işleri daha doğrusu erkeğe muhtaç olmadan bunu ona hissettirmeden yaşarsa çok daha sağlıklı oluyor. Gel gör ki istesekte bazı durumlarda biz çözüm sağlayamıyoruz. Birde sizinde söylediğiniz gibi en büyük sıkıntı yalnız kadın olduğunu düşünüyorlar, seni ciddiye almıyorlar. Babam o kadar yoktu ki bizde annemi bekar sanarlardı. Hatta bi ustayla ev yaptırdığımız süreçte hep eksik yapıp gitmelerinden konu açılmıştı bana '' e tabi birde başınızda erkek olmayınca daha çok sıkıntı yaşıyorsunuzdur '' dedi. Maalesef acı ama gerçek. Ben elimden geldiğince ev yapım aşamasında araştırıp bir şey bilmediğimi düşünmesinler, dolandırmasınlar diye uğraşsamda asla söz dinletemiyorum. Çok ağladık o süreçte ve işin komik yanı babam müteahhit ona rağmen ilgisizdi. Yemin ediyorum bir Allah'ın kulu da kendi işini tam yapıp gitmedi. Hakkımı asla helal etmedim hiçbirine. Meslek sahibi ol ya da olma bu ülke de söz geçirebileni iyi tanıyorlar. Erkeğinde olması gereken yerler var oda olmayınca niye var diyorsun. Boşandılar zaten yemin ederim o kadar huzurluyum ki. O varken kendi kabiliyetimin farkına bile varamamışım bize bahsettiği, övündüğü işiyle strese sokar icraat göstermezdi. Şimdi artık iyi kötü yalnızım ama en azından ben uğraşıyorum diyorum. O yüzden mümkün olduğunca evlilikten uzak durucam gerçek anlamda sorumluluk sahibi biri olduğunu kanıtlarsa düşünülebilir. Hoş bizim sülalede erkekler çalışmaz pek kadınlar daha çok yorulan, emek gösteren taraftır :)çalışan bir kadınım. ev işini de dışarı işini de iş bölümü yapmadık. ben öyle düşünüyordum. ama artık çok yoruldum. bazı şeylerde arkama yaslanmak istiyorum olmuyor. sabahları mesela oğlumu o hazırlıyor götürüyor. o konuda arkama yaslanmış oluyorum. evdeyse kahvaltıyı o hazırlar. dışarı işlerinde de ben bir adım önde gibi oldum daha pratik hallediyorum işleri diye diye üstüme kaldı.
temmuz ayından beri üst üste geldi her şey. doğum günüm vardı hem eşim hem çevrem kimse kutlamadı. yoğun bir değersizlik duygusu yaşadım. zaten hiç kutlanmaz ama artık dile getirdiğim için bu yıl kutlanır diye beklentiye girmiştim. bu kısım önemli değil.
ağustosta işimle ilgili güzel gelişmeler yaşadım gerçekten çok mutlu oldum sonrası yine kötü oldu. ev sahibinden ciddi sıkıntılar yaşadım. eşimle sıkıntılar yaşadım boşanma evresinden döndük. 1 ay falan ayrı yaşadık.
son bir aydır da arızalarla ilgili sıkıntı yaşıyorum. telefonum suya girdi. hattım gözümün önünde düştü kayboldu yenisini çıkartım. telefonum hala tamirde nerdeyse bir ay olacak. arabama biri göz göre göre vurdu. ısrarla tutanak tutmak istemediler. zar zor tuttum. ortak tanıdıklar çıktı gelenler de ısrarcı oldu. ben belgem olsun elimde işleme koymam ararım dedim.
bugün de fiyat aldım eşime falan arattım çünkü muhatap olmak istemiyorum. o gün tutanak tuttunuz bizi üzdünüz falan demişler. sigortadan yaptırın demişler. diğer belgeleri almamıştım göndermelerini bekliyorum ya göndermezlerse gerginliği. tutanağı da bulamıyorum. o kadar ısrar ettiler ki sigortasız biz yaptıralım diye. onun rahatlığı ile tutanağa o kadar önem vermedim.
eşim ne alaka diyeceksiniz. işte başka ailelerde bu işlerle erkekler ilgileniyor. kaç gündür müsait olamadım bugün dedim hadi gidelim fiyat alalım. bin kez gittiğimiz tamircinin yerini hatırlamıyor falan. benim demem gerekiyor sen ara konuş vs diye. tamam kazayı ben yaptım. normalde de ben uğraşırım vs ama artık psikolojim kaldırmıyor. insanlarla uğraşmayı aldırmıyor. adam da çok cins biriydi sırf kadınım diye zaten baya bir zaman oyaladı tutanak tutmak istemedi. başka bir yakınımı çağırdım zar zor tuttuk. babamı aramıştım öncesinde. ortak tanıdık diye. sen konuş ben muhatap olmayayım dedim. o da aramak istemedi. ben yeni sürücüyüm. o yılların sürücüsü.. daha iyi halleder diye ona söylemiştim.
tamam normalde güçlüyüm her şeyi halledebiliyorum vs ama bazen de birinin kolunun altına sığınmak istiyorum. ama yok. aile evindeyken de ne abim ne babam çok sahiplenici tipler değildi. gece 12-1 de gelirdim hiç alalım karşılayalım durumu olmazdı. araba olsa da her yere kendim giderdim alalım gelelim götürelim olmazdı. eşim desen o da pasif bir tip. ben yaptıkça daha kenara çekildi. üstelik emir vermemden de rahatsız. ona göre şunu yap bunu yap demek emir. ama düşünüp de yapmaz hiç. ben demesem arabayı götür diye götürmez. ben dediğimde de özellikle üst üste dersem emir vermişim oluyor. becerikli iş bitirici sahiplenici birinin varlığına ihtiyaç duyuyorum. yüklerimin altından artık kalkamamaya başladım. neden böyle oluyor.
Belkide aptali oynamak lazim bazen. Belli etmiceksin bilipte yapmadigini bende yapamadim diyip bekliceksin ya da bi sekilde atlatacaksin is yeri icin daha kolay bu durum bir sekilde halledilir. Ama ayni durum ev icinde olunca daha zor . Google a soracagi seyleri sordugunda en kolayi aa neymis bir bak bende ogrenim diyebilirsiniz. Diger islerde de ornegin tamir nasil halledebilirim degil once nasil esime bu isi yaptirtabilirim diye dusunmelisiniz yavas yavas birseyleri ogrenir yapmaya baslar diye dusunuyorum . Yapmazsa da zaten herseyi siz kendi basiniza halledebiliyorsunuz ayrilin .google zannediyor beni. beynini asla yormuyor. önce araştır sonra sor diyorum. google soracağı şeyleri bile bana soruyor. iş yerinde de biraz benzer bir vaka yaşadım. baktım her şey bana kalıyor ben nasıl olsa hemen hallediyorum bir şekilde çözüyorum diye. kendimi geri çektim. o da sorun oldu sonra bir tartışmayla tavrımı koydum halloldu. valla bu zamanda akıllı olmak suç. zaten akıl da değil bu. başka bir duruma dönüşüyor artık.
akıllı olup milleti çekeceğine deli ol millet seni çeksin durumu sanırım.
gücünü hissettiğim tek konu bana hiçbir şey taşıtmaz. hafif bir şey olsa bile tüm poşetleri kendi alır kendi taşır. ama şu işlerden yoruldum artık. araba ortak araba. ama her şeyini ben düşünmek zorunda kalıyorum. ikimiz aynı anda öğrendik arabayı. aile evinde arabası olmadığı babası olmadığı için klasik erkekler gibi araba meraklısı değil. ve bilmiyor.
ama ne sanayide ne kaza anında erkekler kadınları tam olarak ciddiye almıyor. bazı durumlarda gerekiyor işte. hele böyle dallı budaklı şeyler olunca istiyorum atılsın öne çıksın. ben hadi öne çık demeyeyim. erkek bir akraba çağırınca adam ciddiye aldı da tutanağı tuttu mesela. öncesinde baya bir bizi oyaladı saçma sapan konuştu durdu. polis de çağırmak istemedim hem iki tarafa ceza kesiliyor diye aklımda bilgi vardı hem de gelmiyorlarmış vs diye son seçenek olarak saklı tuttum. yakınlardaki erkek bir akrabayı çağırdık.
Ben size katılıyorum kaza olduktan sonra karşı taraf ile eşiniz muhattap olmalıydı insanlar kadın sürücüyü daha bi ezme moduna girebiliyor haklarının farkında bi koca karşı tarafa geri adım attırabilirdiçalışan bir kadınım. ev işini de dışarı işini de iş bölümü yapmadık. ben öyle düşünüyordum. ama artık çok yoruldum. bazı şeylerde arkama yaslanmak istiyorum olmuyor. sabahları mesela oğlumu o hazırlıyor götürüyor. o konuda arkama yaslanmış oluyorum. evdeyse kahvaltıyı o hazırlar. dışarı işlerinde de ben bir adım önde gibi oldum daha pratik hallediyorum işleri diye diye üstüme kaldı.
Ben de böyleyim yer yön duygum hiç yokaynı yolu bin beş yüz gitmişiz. aynı evde yaşıyoruz. aynı zamanda araç kullanmaya başlamışız. hala evin yolunu sorabiliyor. her gün size gökyüzü mavi mi diye biri sorsa emin olun bir süre sonra sinirleniz kaldırmayabilir.
faturalar konusunda onu yaptım. önceleri ben öğle aramda atm den yatırıyordum. nasılsa atm var iş yerime yakın diye. çocuk olduktan sonra kaldıramamaya başladım. ama ona da güvenemiyordum odemez cezalı ödememiz gerekir diye. ama sonra artık iş hayatı çocuk vs kaldırmayınca ona bıraktım. 5-6 kez elektrikler kesildi unuttuğu için. ama sonra en çok elektriğe dikkat etmeye başladı. çünkü hemen ceza da ekliyor elektrik. öyle öyle öğrendi faturaları.Belkide aptali oynamak lazim bazen. Belli etmiceksin bilipte yapmadigini bende yapamadim diyip bekliceksin ya da bi sekilde atlatacaksin is yeri icin daha kolay bu durum bir sekilde halledilir. Ama ayni durum ev icinde olunca daha zor . Google a soracagi seyleri sordugunda en kolayi aa neymis bir bak bende ogrenim diyebilirsiniz. Diger islerde de ornegin tamir nasil halledebilirim degil once nasil esime bu isi yaptirtabilirim diye dusunmelisiniz yavas yavas birseyleri ogrenir yapmaya baslar diye dusunuyorum . Yapmazsa da zaten herseyi siz kendi basiniza halledebiliyorsunuz ayrilin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?