• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşin pasif olması

• Konu Sahibi Konu Sahibi Gif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
boşanmak hala bir çözüm ama mesela aileden de öyle aman aman destek alamıyorum. hatta bu ev konuları çok canımı sıkmıştı. o da ev bulup tutamadı. öyle tekrar konuşalım diye görüştük öyle devam kararı almıştık.

yani şunu demek istiyorum. kendime güveniyorum. her konuda kendi kendime yetiyorum ve genelde becerikliyimdir. bir şeyi araştırarak illa çözerim bir şekilde vs. dünyanın her yerinde de yaşarım bir şekilde kendime yeterim vs diye güvenim var. ama bazen birinden destek istiyorum. ne ailem öyle adam akıllı destek ne eşim. insanlara yük olmayı sevmem ama bazen her şey üst üste geliyor işte. orda yardım bekliyorum eşimden yada ailemden ama daha çok üzülüyorum.
Ben sizi anladım,hak da veriyorum. Yani sanayiye arabayı ben götüreceksem ,tutanaktır kazadır herşeyle ben ilgileneceksem niye evlendik,bekarken de zaten ben götürüyordum diyorsunuz.

Ben size katılıyorum kaza olduktan sonra karşı taraf ile eşiniz muhattap olmalıydı insanlar kadın sürücüyü daha bi ezme moduna girebiliyor haklarının farkında bi koca karşı tarafa geri adım attırabilirdi
evet maalesef. toplumun yapısı belli. ben erkek ihtiyacı hissetmesem bile onlar tavırlarından bir şekilde bunu hissettiriyorlar. ben normalde babama bile yansıtmayacaktım. tutanak tutup olay yerinden ayrılacaktım. ama adam ciddiye almadı resmen. oyaladı baya bir karanlıkta soğukta bekledik durduk. çevreden bir adam yardımcı oldu. o olmasa belki kaçar giderdi hiç ciddiye almazdı. yine ona rağmen de erkek bir akraba çağırmak zorunda kaldık. bir de çok saçma sapan konuşuyor adam. ben sinirleniyorum. tekrar aynı şekilde aynı adamla muhatap olmak istemedim. karısı mesela tutanak tutmak istedim diye ayıp ya falan diyor. adam istemesem tutanak tutmam diyor. ben de hasar daha çok diyor. ters yönden girdi. yol benim diye ve hastaneye hastamıza gidecektik beklemedim ben ilerledim. o zaten daha yolun başında ve ters yöndeydi. bana bağırdı bir bekleyemiyorsun diye. ben durdum çünkü ilerliyordu artık geçiş mesafesi kalmamıştı. ona rağmen sinirlendi ilerledi arabaya bile isteye sürttü. indik hala üste çıkma çabasında. ben orda erkek sürücü olsam o camı bile açıp bana söylenmezdi. kadın olduğum için güç aldı. kaçardı da terste olduğundan diğer arabalardan kaçamadı. insanlar toplandı vs.

adamın tavrından net anladığım için o muhatap olsun istedim kalan süreçte de.

Ben sizi anladım,hak da veriyorum. Yani sanayiye arabayı ben götüreceksem ,tutanaktır kazadır herşeyle ben ilgileneceksem niye evlendik,bekarken de zaten ben götürüyordum diyorsunuz.
ya bir de muhatap olduğum adam normal biri olsa gene ben ona yansıtmadan hallederdim belki. ama su an ihtiyacım vardı işte. baya baya ihtiyac işte. rutin bir iş bölmesi bile değil. adamın halini de anlattım.

Ben de böyleyim yer yön duygum hiç yok 😅

Bence ilişkinizde haklı haksız yok. Sadece tarzlarınız farklı, beklentileriniz farklı. Eşinizin yaptıkları sizin beklentilerinizi karşılamıyor. Ya onu bu şekilde kabul edeceksiniz ya da ayrılacaksınız.
evet ona sığınıyor. benim yön duygum yok diyor.

faturalar konusunda onu yaptım. önceleri ben öğle aramda atm den yatırıyordum. nasılsa atm var iş yerime yakın diye. çocuk olduktan sonra kaldıramamaya başladım. ama ona da güvenemiyordum odemez cezalı ödememiz gerekir diye. ama sonra artık iş hayatı çocuk vs kaldırmayınca ona bıraktım. 5-6 kez elektrikler kesildi unuttuğu için. ama sonra en çok elektriğe dikkat etmeye başladı. çünkü hemen ceza da ekliyor elektrik. öyle öyle öğrendi faturaları.

ama öğretme süreci de yorucu ya. normalde aslında sanayi tarafına gitsek ona tek git diyecektim. evden çalışıyorum ve işlerim de vardı. ama sonra her zaman gittiğimiz yere gitmesini söyledim. hatırlamadığını söyledi. navigasyondan işaretleyecektim. şimdi dedim bulamaz falan mecbur ben de gittim. e eşimdi ev de temizlenecek ben temizleyeceğim. çocuğun sınavı var ben çalıştıracağım. yemekleri yaptı.. holü süpür dedim süpürdü ama bunları da benim organize etmem gerekiyor. yemeği öğrendi artık o konuda tam sorumluluk alıyor. bu ev halkı ne yiyecek diye düşünüp mutlaka hazırlıyor bir şekilde bişiler. pandemide baya yemek de öğrendi. o dönem o çalışmıyordu ben de aşırı yoğun çalışıyordum. ama yine de hala benim çok fazla sorumluluğum var ve çok yoruluyorum zihin olarak. sonra stres ve panik atak olarak vucuduma yansıyor.
Kac kere elektriginiz kesilmis bak hala hayattasiniz birakin kaybolsun size ne siz sadece kendi sorumluluklariniza odaklanin digerlerini yapamazsa da birakin yapamaya yapamaya ogreniyor bence iki olayda yorucu yapmakta ogretmekte ama bir kere ogrenince yorgunlugunuzun birini daha almis oluyor olaya boyle bakin malesef eslerimizi iyi secmeliyiz yoksa annesinin ogretecegi seyleri biz ogretmek zorunda kaliyoruz

Hepimiz istersek hayatımızla ilgili şeyleri tek başına yapıp idare edebiliriz elbette ama eşimiz de ihtiyaç duyduğumuzda yardımcı olsun. Kaza ile ilgili muhatap olduğunuz kişiyle sıkıntı yaşamışsınız, kendisi ilgilenmeliydi örneğin. Araba için bir yere gidecekse yolu bilmiyorsa, navigasyon ne işe yarıyor? Tembel, ilgisiz, sıradan şeyleri yaparken bile yönlendirilmesi gereken eş beni de rahatsız ederdi.
Faturalari da otomatik ödemeye bağlasaydınız, 5-6 kez kesilme durumu yaşayana kadar.

Gorumcemlerden biri size özel ders vermeli bu konuda bayilir insan kullanmaya, cevresinde bir erkek olmadan bir şeyi halletmek istemez illa erkek olacak. Kendimizi zor kurtardim.😂😂😂
Ya bakma erkekler de bunu istiyor aslında. Ama bize öyle erkekler düşmedi ya da bizimkiler sadece kavanoz kapağı açmak istiyor 😂

Faturaları neden telefonunuzun banka uygulamasından online ödemiyorsunuz ki ? 5 dk sürmüyor. Otomatik ödeme talimatı da verebilirsiniz iki tıkla. Diğer konularda sizi haksız bulamadım. Çok becerikli ve iş bitirici bir eşim var, böyle olmasaydı yürütemezdik çünkü birçok konuda ben beceriksiz kalabiliyorum ve sorun çözme becerim onunki kadar iyi değil. Ama herkesin eksi yönleri var, olumlu taraflarına odaklanmaya çalışın. Çünkü insanlar pek değişmiyor. En iyisi olduğu gibi kabullenmeye çalışmak yürümüyorsa da yolları ayırmak..

Uzun yıllar tek yaşadım. Araba ev usta tek hallediyorum. Sağlık sektöründeyim ve üniversitelerde hiyerarşi vardır bilirsiniz belki. Alt kıdem erkek arkadaşlar diş çekemezdi gider ben çekerdim yani tek de güçlüyüm demek istiyorum öyle yapamam edemem insanlarından değilim. Bekarım . Evlenince sorumluluklarımın bazılarını devretmek isterim ya bu beni güçsüz yapmaz ki. Valla yanımda erkek varken eşya taşımayı filan da sevmem. Hele yol soran erkek hiç sevmem aç navigasyonu yani bilmiyorsan ben öyle gidiyorum . Aslında kadını erkeği de yok. Kadın arkadaşlarımın da böyle mıy mıy tiplerini sevmiyorum. İnsanları yönetmek çok zor zaten . Ben sizi haklı buldum ama geç kalmışsınız eşinizin mizaç bu . Düzelmez diye düşünüyorum .

Ben de konu sahibini haklı buldum, sürekli görev adamı olmaktan yorgun düşmüş belli ki... Eşiniz gibi bi adama saygı duyamazdim ya ben de, ister toplumsal kalıplar deyin ister başka bir şey, erkek ağırlıklı bir sektörde de çalıştığım için de olabilir çevremde hep iş bitirici elinden her iş gelen erkekler var...
Eşiniz acaba girişken mi değil? Hani iş biliyordur belki ama insanlarla muhattap olmak istemiyordur gibi... Ve o klasik soru geliyor, evlenmeden önce böyle değil miydi?

Kazayı siz yapmışsınız sizin uğraşmanız normal ama adamlar sorun çıkarmış burada eşinizin yanınızda olması gerekirdi. Erkek biraz daha atılgan olmalı yoksa pasif diye damgalanır işte. Ben de pasif duran adamı sevmiyorum

Back