• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin ailesi ile yakınlık

angelogretmen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2024
16
3
1
29
Merhaba arkadaşlar, ben 1 buçuk yıllık evliyim. Eşim de ben de ailemizden uzakta başka bir şehirde yaşıyoruz işimiz dolayısıyla. Size bir konuda danışmak istiyorum. Evlendiğimizden beri normal misafiri geçtim, ailesi yatılı olarak kalıyor. Ailesinden kastım anne, baba değil. Onlar tabii ki kalacak ama bahsettiğim hala, teyze, kuzen vs. Bizim memleketlerimizde farklı. Dolayısıyla yemek kültürümüz bambaşka. Şahsen ben daha tam aileyi tanımadan böyle yatılı misafir ağırlarken çok geriliyorum. Çok fazla ortak tanıdığımız vs de olmadığı için sohbet imkanı da çok kısıtlı. Evine gelen insanla sessiz oturmakta garip oluyor. ( eşim işteylen yalnız kalıyoruz haliyle akrabalarıyla.) Ayrıca sinir olmaya da başladım. Büyükşehirlerde evler minicik. 2+1’ler bile neredeyse 1+1’den hallice. Yorganlar, yastıklar hep vakumlu. Sürekli vakumla uğraşmaktan gerçekten sıkıldım. Eşimi çok seviyorum ama daha yeni evliyken bunlara katlanmak istemiyorum sanırım. Ben yalnızlığı, sessizliği seviyorum onun etkisi de olabilir bilemiyorum. Lütfen kırıcı yorum yapmayın🙏

Merhaba arkadaşlar, ben 1 buçuk yıllık evliyim. Eşim de ben de ailemizden uzakta başka bir şehirde yaşıyoruz işimiz dolayısıyla. Size bir konuda danışmak istiyorum. Evlendiğimizden beri normal misafiri geçtim, ailesi yatılı olarak kalıyor. Ailesinden kastım anne, baba değil. Onlar tabii ki kalacak ama bahsettiğim hala, teyze, kuzen vs. Bizim memleketlerimizde farklı. Dolayısıyla yemek kültürümüz bambaşka. Şahsen ben daha tam aileyi tanımadan böyle yatılı misafir ağırlarken çok geriliyorum. Çok fazla ortak tanıdığımız vs de olmadığı için sohbet imkanı da çok kısıtlı. Evine gelen insanla sessiz oturmakta garip oluyor. ( eşim işteylen yalnız kalıyoruz haliyle akrabalarıyla.) Ayrıca sinir olmaya da başladım. Büyükşehirlerde evler minicik. 2+1’ler bile neredeyse 1+1’den hallice. Yorganlar, yastıklar hep vakumlu. Sürekli vakumla uğraşmaktan gerçekten sıkıldım. Eşimi çok seviyorum ama daha yeni evliyken bunlara katlanmak istemiyorum sanırım. Ben yalnızlığı, sessizliği seviyorum onun etkisi de olabilir bilemiyorum. Lütfen kırıcı yorum yapmayın🙏
Yatılı misafirden hiç hoşlanmam.Önce rahatsızlığınızı eşinizle konuşsanız akrabalarına dur diyecek bir insan mı? Eğer eşiniz dur demeyecekse gelmek istediklerinde müsait olmadığınızı söyleyin bir kaç kez müsait olmadığınızı söyleyip anlayıp gelmeyi bırakırlarsa ne ala ama anlamazlarsa bu sefer doğrudan yatılı misafir istemediğinizi söylersiniz

Ben de sevmem yatılı misafir tabi gelenler çok samimi arkadaşım değilse. Çok zor, biliyorum, uzun süre maruz kaldım ben de. Eski eşimin tüm sülalesi sırayla gelip kalırdı. İçim bayılırdı artık. Onlar bu konuda çok rahat, ben kimsenin evinde rahat edemem mesela. Ne diye geliyor sizinkiler ? Tatil bölgesinde mi yaşıyorsunuz yoksa öylesine ziyarete mi? Hala, teyze, genç yeni evli çiftin muhabbetinden ne anlayacak da geliyorlar, çok saçma. Hani akranlarınız olsalar neyse. Bunlar hassas konular bi yandan da. Eşinizle konuşsanız bile ters tepebilir. Biz çok kavga ediyorduk mesela bu yüzden. Ben "gelmesinler" bile diyemiyordum sadece suratın asıldı, muhabbet etmedin, geçtin içerde oturdun falan diye söyleniyordu. Ama elimde değil gerçekten tanımadığım etmediğim sadece eşim sebebiyle bağımın olduğu insanla ne konuşacağım ? Kendi halamla teyzemle muhabbet etmem.

Ben de sevmem yatılı misafir tabi gelenler çok samimi arkadaşım değilse. Çok zor, biliyorum, uzun süre maruz kaldım ben de. Eski eşimin tüm sülalesi sırayla gelip kalırdı. İçim bayılırdı artık. Onlar bu konuda çok rahat, ben kimsenin evinde rahat edemem mesela. Ne diye geliyor sizinkiler ? Tatil bölgesinde mi yaşıyorsunuz yoksa öylesine ziyarete mi? Hala, teyze, genç yeni evli çiftin muhabbetinden ne anlayacak da geliyorlar, çok saçma. Hani akranlarınız olsalar neyse. Bunlar hassas konular bi yandan da. Eşinizle konuşsanız bile ters tepebilir. Biz çok kavga ediyorduk mesela bu yüzden. Ben "gelmesinler" bile diyemiyordum sadece suratın asıldı, muhabbet etmedin, geçtin içerde oturdun falan diye söyleniyordu. Ama elimde değil gerçekten tanımadığım etmediğim sadece eşim sebebiyle bağımın olduğu insanla ne konuşacağım ? Kendi halamla teyzemle muhabbet etmem.

Eşim allahtan çok anlayışlı ama bir şey diyemiyor. Benim ailemde gelse bir şey demez. Elinden ne geliyorsa yapar. Ama gelen misafirin erkeğe çok zararı yok haliyle. Kadın her şeyle ilgileniyor. Kırmamak adına bir şey diyemiyor maalesef.

Çözüm basit, ben evde yatılı misafir varken özel birşey yaşamak istemiyorum rahat edemiyorum böyle giderse karı koca ilişkimiz de sorunlar olmaya başlayacak, içimden eşimle özel şeyler yaşamak geldiğinde o var bu var şu var diye düşünmek istemiyorum. Daha bir buçuk yıllık evliyiz yatılı misafir nedir ? Sen söylemeye utaniyorsun ama onlar gelmeye utanmıyor, bir sorgula bunu istersen, diyebilirsiniz. Senden çok ben zaman geçiyorum senin akrabalarınla, bu kadar çok hevesli olsam kendi ailemi neden kurmak isteyeyim gider öz ve öz akrabalarimla zamanımı geçirirdim.

Eşinize istemediğinizi söyleyin. Bi şey diyemiyorum derse de sen işteyken ben rahat edemiyorum geldiklerinde izin al deyin. Nasılsa o kadar izin alamaz. Çok saçma ya ne alaka hala dayı yatılı gelmek. Hani sizin olduğunuz yerde düğün falan olur kırk yılın başı bi gece belki ama bu şekilde çok anlamsız.

Yatılı misafir sevmiyorsanız müsait olmadığınıza dair şeyler söyleyin.. Zorla gelecek değiller herhalde. Çözümü basit.

Aynı benim ailem sürekli birbirlerinde kalırlar tatil anlayışı farklı şehirde yaşayan akrabada kalmak ama yeni nesilde yok. Annemin teyzesi dayımda 1 2 ay kalır ama dayım gidip gelininin kızının evinde bile 2 gün kalmıyor artık. Bende de kimse kalmaz. Ama annem aynı şehirde yaşadığı halasına bile gidip kalıyor. Tuhaf içinde olduğum halde tuhaf. Ben istemezdim. Farklı şehirden eşimin anne babası gelir onlara kal derim kalmazlar allahtan köye giderler direkt sadece yemeğe gelirler

Sınırlarınızı çizeceksiniz var mı başka çaresi.
Eşinizin anlayışlı olma kısmı neresi için geçerli, hayır diyememek ve sürekli misafir ağırlamak anlayış değil ki, müsait değiliz demeyi öğrenmeniz lazım, bunu yapabilseniz insanlar gelmemeyi öğrenirler zaten.

Çok konu açılmaya başladı böyle zamanla cinnet geçireceksiniz zaten ufaktan dolmaya baslamişiniz zaten.Ben de eşimi çok seviyorum ama bunu kabul etmiyorum evim tatil köyü değil benim bir süre sonra ne konuşacağım ev yatılı gezmesi kaldırılsın turlara gitsin millet beleş tatil yeme içme için gelin görme bebek görme gibi ara tatiller var zaten.Zamanla Esinizede bileneceksiniz zaten o yeni evli hevesi bitsin hele

Sürekli yatılı misafir kapatılsın yatılı misafirler için tesis açılsın aklıma başka birşey gelmiyor derdi ayrı suratı ayrı temizliği ayrı yemeği ayrı çarşafı yıkaması ayrı yazarken yoruldum misafir berekettir derdik eskiden .Dert oldu artık bu kafadakiler bırak bereketi karı kocanin ayrılma sebebi olmaya başladılar

Samimi de değilmişsiniz neden gelip kalıyolar ki? Müsait değilim diyip reddedin alınırlarsa alınsınlar bu ne yahu. Kocanız işe gidiyormuş siz baş başa kalıyormuşunuz ne alaka yani. Yemek, bulaşık, nevresim, ağırlama, ikram falan da sizdedir kesin. Kocanızın keyfi yerinde yani. Siz hayır diyeceksiniz siz istemiyorum diyeceksiniz. Bu böyle olmaz.

Ayy durum çok zor ya. Biz aynı şehirde oturuyoruz daha dayısı halası kuzeni bize gelmiş değil biz bayramlarda onlara gideriz bu kadar. Bu biraz da o ailenin düşüncesizligi olmuş hele yatılı misafir çok çok zor ama bu konu da eşinin de yapacak bir şeyi yok yani gelmeyin dese de çok hoş olmaz bunu onların bir şekilde düşünmesi lazım ne diye gelirsin yani. Yine de eşine durumu anlat çok yoruluyorum diye ama elinden bir şey gelmez gibi. Kv anlayışlı biriyse belki onunla konuşabilirsiniz belki o bir şekilde akrabalara söyler

Tabi hizmeti ikramı temizliği yapmayan kocaya ne var sözde misafir ağırlıyor işte ne güzel öyle bende bin kisiyi ağrılarım elektrik süpürgesi toz bezi tencere sapını domates patates doğrama tahtasını koyun bakalım önüne çay kahve tatlı sunumunu vs bir daha yatılı misafir istermi denendi onaylandı bu formül Tabi herkes bunu yapabilir mi yaparmi onu bilmem böylece anlıyor anlamayanda .Birde valla hiçbir işin ucundan tutmayip sırf hizmet bekleyenlerle insan kendini garson hizmetli hissediyor o kadar yatılı kalan her işi yapsın valla buda denendi onaylandı tabi buda kimisine ters gelebilir ben kendime bakarım alışveriş bile sıkıntı bu devirde ben paramı biriktirme taraftarıyım yemek ciddi bir meblağ işin o yönüde var yalanmi çok uzun süre kalıp elini cebine atmayan misafir de akıl işi değil herşey paramı evet çok şey para.Cok sevdiğim insana gözüm görmez bunu yoksa ben böyle düşünüyorum.

Back