Esimmmmmm

Ben İstanbul’da doğdum büyüdüm, bana göre de hoş değil market poşetiyle bakkala girmek, buna özellikle dikkat ederim, cahillikle alakası ne? Eşinizin köyde yetiştiğini bilerek evlenmişsiniz ayrıca ayıp da değil köyde yetişmek neden bunu ayıp bir şey gibi söylüyorsunuz orasını anlamadım. 30-40 haneli köyde yetişmiş olmasına rağmen! eşiniz sizden daha düşünceliymiş

Ben de gitmem köyde yetişmekle cehaletle ne alakası var hayatımda köye gitmem bile sayılıdır yani büyük şehirde büyüdüm bu mahalle kültürü illa girmem gerekirse elimdekileri kapıya bırakır girerim tabi canınız isterse her şeyle girersiniz ama adam da esnaf belki kırılır bunu düşünmek size cehalet mi geliyor ?

Ay ne buyuk olay yapmis oyle.. benimki onu der bazen.. baska markett poseti elimizde o an baska yere girme der.. girer cikarim uzatmayiz.. buyutulcek birsey degil

Başka derdiniz mi yok Allah aşkına ? Her köyde yetişen cahil ve dar görüşlü mü ?
İşte bütün dar görüşlü ve cahil kesimin zihniyetini resmen kusmuş konu sahibi,
Kalabalık içinde, çok katlı beton yığınlarında, sebzeyi bile hazır kesilmiş almanın modernizm olduğunu sanan zihniyet işte tam da budur.
Onlar o kadar moderndir ki kitap okumaya ve dimağlarını geliştirmeye tenezzül bile etmezler zira o beton yığınları onlara bu özellikleri doğuştan yüklemiştir.

3 buyuk sehir nedir ya? Futfol takimi gibi nitelendirmis bir de
Koylu kocan evlenince sehirliydi sonradan mi koylu oldu? Ne degisik kafalar yasiyorsunuz ya hayret birsey
Ben de ankarada buyudum ama biz de girmeyiz market posetiyle bakkala. Inceliktir yani bu koyluluk degil.
Ayrica canım Atam ne iyi demis: Köylü milletin efendisidir!..

Bunun şehirde veya köyle yetişmeyle alakası ne anlayamadım. Bu nazekettir sevgili forumdaşım.
Köyde büyümedim, 35 yıl İstanbul'un merkezi bir ilçesinde yaşadım. Şimdi memleketimde yaşıyorum, mahalledeki bakkaldaki kızlarla da muhabbetim var ama marketten alışveriş yaptığım zaman değil market poşetiyle bakkala gitmek , bakkalın önünden bile geçmem bazen.

Bende girmemeye çalışırım açıkçası.zorunda kalinca da utána sıkıla girerim.bunun cehaletle ilgisi değil tam tersine incelikle görgülü olmakla başkalarına saygı duymakla alakası var.sizin o cahil köylü dediğiniz kocanız anasından babasından görgü almış .size bugüne kadar kimsenin uyarıda bulunmaması da garip.yani hiç mi denk gelmediniz böyle bir olaya?

Eskiden büyük marketten alışveriş yapıp ardından başka bir markete girerdim işten cıkarken. Marketlerin çanta saklama dolapları olurdu. Diger yerden aldıgımı görmesinler diye kutuya saklar sonra çıkarken alırdım poşetleri ama daha sonra nasıl olsa tanımıyorlar, nerede uygun ordan alırım diyerek saklamadım. Yalnız çok çok gereksiz birşeye bakkala gitmem, gideceksem de çantama örgü file katlayıp koydum ona yaparım alışverişleri poşetle gitmem.

Poşetle gitmek gereksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…