Esimmmmmm

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
Ben mi abartiyprum eşim mi saçmaliyor.
B.m den alisveris yaptik.
Mahalle bakkalindan bir sey almak istedim .
Yok market poşetleriyle bakkala gidilirmi diye abuk sabuuuk konuştu.
Ne alakası varya canim ister marke poşetiyle bakkala giderim canim ister market poşetiyle bakkala giderim..

Bıktım cahilliklerinden.
Koyde yetişmis olmasina bağliyorum.
Isten geldim orucluyum ve orucu açmk gelmiyor içimden.
Beyfendinin umru degil.
Gitmis kek yiyor.

Ben 3 buyuk şehirden birinde kndibde 30 40 haneli bir koyde yetsmis onla alakali hep yapardi ama bu sefer cok sinir oldum.

Abartiyom mu haklimi

Iftara 15 dk kaldi ve ben yatiom;((((

Bencede mahalle bakkalina , elde poşetlerle gitmek hoş olmuyor.

Sizin o 3 büyük şehir dediginiyse neyse bende galiba onlardan birinde büyüdüm.

30 40 haneli bir köyde yetişen biri demek ki hassas biri oluyormuş.

Kiyaslamaniz bir garip geldi kulağıma.

Market poşetiyle mahalle bakkalına ben de girmem. Hayatımda köy görmedim, annemin de köyü yok babamın da, yedi göbek şehirde yetişmişiz ama mahalle esnafına saygılı davranmayı öğrendik çok şükür. Basit mahalle kuralı, görgüdür bu.

Köyde büyüdüğünü sonradan mı öğrendiniz?
Bunun köyde yetişmekle değil, eski mahalle kültürüyle alakası var aslında. İnsan mahallesinin bakkalıyla tanış olur, sonra marketten bir şey almayı bakkala ihanetmiş gibi hisseder filan. =)) O poşetle o yüzden ayıp olur diye girilmez... Buna huy, alışkanlık, incelik, gereksiz incelik diyebilirsiniz ama cahillik ne alaka çözemedim.

Mahalle bakkalına market poşetiyle girmemek cahillik değil, inceliktir. Her zaman selam verdiğin, az çok seni tanıyan kişiye "senden değil marketten alışveriş yapıyorum" demiş olmamak için girilmez o poşetlerle bakkala.

He bu inceliği anlamayıp bir de bunu cahillik olarak görüp, daha da vahimi köyde yetişenleri aşağılayan bir üslup kullanan kişiler benim gözümde cahilden daha kötü bir sıfat hakediyor.

Eşiniz adına çok üzücü bir durum. Cahil biriyle evlenmesi daha iyi olurdu onun için. En azından düzeltilebilir bir durum o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…