Şimdi kocam ciddi öküzlük yaptı. 9 senedir evliyiz, eskiden başka öküzlükleri de vardı, insan gibi konuşarak düzelttiğim. Şimdi bundan sonra da bana "kadın dediğin.." ile başlayan cümleler kuramayacak. Bu arada bu 9 yılda benim de hatalarım oldu eşimin konuşarak benim anlamamı sağladığı (örneğin sivri dilli olup eşimin yanımda olup olmamasına aldırmadan el alemle kavga ederdim)
Bu arada evet ailesinin yanına gitti, ben istemediğim için gitmedim. Evliliğimiz çatırdadı, evliliğimiz dediysem bu onun da evliliği, benim kadar onun da düşünmesi lazım, hatta onun düşünmesi lazım çünkü ben aynı olduğum çizgideyim, nerede yaşayacağımız konusunda bocalama yaşayan kendisi. Onunla aynı evde olmamak da beni pek (olumsuz anlamda) etkilemiyor (olumlu etkileri var). Evet beni o şehre taşımak istedi, farkında olarak veya olmayarak beni ailesine hizmetçi yapıp kendi fik fik gezecekti ama gitmedim.
Şimdi olumsuz yorum yapılır, isteyen istediği olumsuz yorumu yapabilir, sonuçta olumsuz bir şey bu benim anlattıklarım, kendim de farkındayım, yanlış anlaşılmasın bozulmadım, yorumların çoğu yapıcı oldu benim için. Ama çok dolup taşanlar diğer konulara da bir göz atabilir: Kocası "asla çalışamazsın, kadın kısmı çalışmaz, cesedimi çiğnersin" diyen, "kayınvalidem gillerle aynı evde yaşıyoruz, kaynanam ağzıma ediyor, eşim ayrı eve yanaşmıyor, çocuk yapsam düzelir mi? pcos'um var hamile kalamıyorum" ve "evlendiğimiz günden beri eşimden şiddet görüyorum, eskortlarla geziyor, boşanmaktan korkuyorum", "çocuğum babasız büyümesin" diyen hanımların konuları var, oralar daha rahatlatıcı olabilir, bende malzeme bu kadar. Belki ileride başka bir öküzlük konusunda görüşmek üzere herkese katlıları için teşekkür ederim.