Eşiniz de görmüştür mutlaka, yakın gözlüğü ile birisinin yüzüne baksanız neler neler görür insan. Onlar ayva tüyü deyip geçmesi lazım. Yok tamamen tüysüz olsun yakın gözlüğü ile bile görünmesin. Olur mu öyle şey? Hadi eşim cahillik etti diyelim al dedi ama "Kadın dediğin tüysüz olur" ne demek ya ben ona celallendim. "Sen o zaman kadın bul. Ben de gelmiyorum" dedim (ailesinin yanında kalıyor ben de pazar gecesi uçakla yanına gidecektim) telefonu yüzüne kapadım. 4 kere aradı açmadım. Hoşçakal diye mesaj atmış. Şaşırdım şimdi biz sevgili olsaydık ayrılmıştık o zaman diye düşündüm içimden, ama fazla da düşünemedim çünkü yoga dersine yetişmeye çalışıyordum. Yoga dersinde de telefonu kapatmak zorundaydım, bu sıkı kural. Neyse dersten sonra eve gelirken açtım baktım bana ulaşamayınca dünya kadar özür mesajı atmış. Eve gireyim de bakayım diyordum ki bir baktım ben o kafayla anahtarımı evde bırakıp çıkmışım, kapıda kaldım. Bizim sitede bir komşu var kadın kedileri besliyor. "Şurada yavrular vardı gördün mü onları, albay sulamış oraları yavruları bulamıyorum" diye ağlamaklı. Neyse kadınla yavru aradık, bulduk onları anneleri geri taşımış. Ben de dedim "ben kapıda kaldım". Kadın oğlunu çağırdı, oğlu açık olan camdaki sürgü teli ittirdi, yan duvardan bacağını atıp eve girdi de kapıyı açtı sağ olsun. Yan komşum da dışarıya çıktı ne oluyor diye. Bunlar "hadi kahve içelim" dediler. Ben de "gelin bende içelim" dedim. Öteki komşu kurabiye getirdi ben de kahve yaptım, balkonda güzel güzel içiyoruz. Eşim deli gibi arıyor. Ben de açtım "şu an konuşmak için müsait değilim misafirler var kahve içiyoruz" dedim kapadım, adam iyice meraklandı
Kasten yapmadım ama iyi oldu. Sonra çok özür diledi falan ama gidince sağlam bir konuşma yapacağım. Hayır birbirimize kusurlarımız nazik bir dille söyleyebiliriz bunda bir şey yok ama "kadın dediğin..." ile başlayan cümle nedir yahu?
Bu arada ben de kadın erkek fark etmez, koltuk altı deodorantı kullanmadan toplu taşımaya binen herkese ceza kesilmesi taraftarıyım. Şimdi erkekler için de ürün reklamları var ama hatırlar mısınız eskiden deodorant, şampuan, duş jeli reklamlarında sadece kadınlar vardı. Oysa erkekler leş gibi geziyor.