eşimle yalnız kalamıyorum oğlum benimle vakit geçirmek istemiyor

pembebalonn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2016
27
27
33
arkadaşlar merhaba daha önceki konularımda yazmıştım kayınvalidemin eşi vefat etti bebeğimize bakıyor maddi anlamda da destek oluyoruz daha önce arkadaşlarımın gazıyla acaba para vermesek mi falan diye düşünmüştüm fakat sonra mantıklı düşününce ihtiyacı olduğuna karar verdim..

şükür ki kimsenin gazına gelmeden yaşamayı öğrendim.
iş yerindeki arkadaşlarıma da artık aile içi meselelerimizi anlatmıyorum.

sorun şu ki şimdi ;
işten geldiğimde yemek yapılmış oluyor Allah razı olsun kaynım kayınvalidem eşim ve ben oturup yemek yiyoruz sonrasında artık eşimle yalnız vakit geçirmek istiyorum bebeğimle oynamak istiyorum çekirdek ailemle kalmak istiyorum ama asla evlerine çıkmıyorlar..

üstelik bebeğimiz babanesi evdeyken hiç bir şekilde bana yanaşmıyor onun kucağında sürekli yemeği bile o yediriryor ben yedirmeye çalıştığımda ağlıyor kayınvalidemin çok çok iyi baktığını biliyorum kıskançlık yapmak istemiyorum ama dayanamıyorum içim acıyor.

eşimle en son ne zaman oturduk beraber bir film izledik bilmiyorum.
kaynım sürekli salonda maç izliyor devamlı yatar pozisyonda işten geliyorum evimde rahat rahat bile dolaşamıyorum.
eşime söyledim bütün gün evi temizliyor yemek yapıyor bebeğimize iyi bakıyor bizim ev sıcak diye kendi evine çıkmak istemiyor. akşam oldugunda hadi yeter çık git evine nasıl diyim diyor..

hadi neyse hafta içi olsun diyip geçeyim diyorum ama haftasonlarıda sürekli aşağıdalar tamam torununu çok çok seviyor görmeden duramıyorum özluyorum diyor ama ne kahvaltımız kaldı ne başka bişeyimiz.

kocam olsa gider bende onla otururdum canım sıkılıyor bu çocuk beni hayata bağladı deyip duruyor.
kaynım da sizin televizyon daha iyi çekiyor sizin bilgisayar çok kaliteli sizde kuruyemiş var gibi kendince saçma bahaneleri var.

her ikiside beni eşimi ve torunlarını aşırı seviyorlar sanki 5 kişillik bir çekirdek aileyiz diye düşünüp öyle hareket ediyorlar her akşam eşimle yalnız kalayım gibi bir derdim de yok ama bazen tahammül edemiyorum gerçekten hele de oğlum onunlayken bana yanaşmıyor ya ister istemez öfkeleniyorum halbuki akşam oldugunda evine gitse bende çocugumla verimli vakit geçiririm eşimle vakit geçiririm olmuyor.
uyku vakti geliyor zar zor çıkıyorlar üstelik bu ara kayınvalidem sabah inmek zor oluyor gece kalsam mı demeye başladı bende gerek yok anne nerede yatcan salonda düzenim yok zaten birde yatak aç topla onla mı uğraşcaz falan dedim bozuldu belli ki..

ne yapmalıyım sizce ?

oğlumun bu hareketlerinin kayınvalidem farkında hagi git annene diyor oğlum yok anne sen anne sen deyip duruyor, eşimde üzülme demekki annem iyi bakıyor ki çocuk annemi istiyor diyor. acayip üzülüyorum. haftasonu bari görüşmesek diyorum ama yok yani kapıyı kıracak gibi öyle bir çalııyor ki..

eşimle oturup bi kahve bile içemiyoruz mutfaga gidiyor eşim sigara içmeye hemen kayınvalidem geliyor sizide özledim bütün gün bi çay koyayım da içelim falan diyor. kıramıyorum ama dayanamıyorum nolur bir akıl verin.

arkadaşlar merhaba daha önceki konularımda yazmıştım kayınvalidemin eşi vefat etti bebeğimize bakıyor maddi anlamda da destek oluyoruz daha önce arkadaşlarımın gazıyla acaba para vermesek mi falan diye düşünmüştüm fakat sonra mantıklı düşününce ihtiyacı olduğuna karar verdim..

şükür ki kimsenin gazına gelmeden yaşamayı öğrendim.
iş yerindeki arkadaşlarıma da artık aile içi meselelerimizi anlatmıyorum.

sorun şu ki şimdi ;
işten geldiğimde yemek yapılmış oluyor Allah razı olsun kaynım kayınvalidem eşim ve ben oturup yemek yiyoruz sonrasında artık eşimle yalnız vakit geçirmek istiyorum bebeğimle oynamak istiyorum çekirdek ailemle kalmak istiyorum ama asla evlerine çıkmıyorlar..

üstelik bebeğimiz babanesi evdeyken hiç bir şekilde bana yanaşmıyor onun kucağında sürekli yemeği bile o yediriryor ben yedirmeye çalıştığımda ağlıyor kayınvalidemin çok çok iyi baktığını biliyorum kıskançlık yapmak istemiyorum ama dayanamıyorum içim acıyor.

eşimle en son ne zaman oturduk beraber bir film izledik bilmiyorum.
kaynım sürekli salonda maç izliyor devamlı yatar pozisyonda işten geliyorum evimde rahat rahat bile dolaşamıyorum.
eşime söyledim bütün gün evi temizliyor yemek yapıyor bebeğimize iyi bakıyor bizim ev sıcak diye kendi evine çıkmak istemiyor. akşam oldugunda hadi yeter çık git evine nasıl diyim diyor..

hadi neyse hafta içi olsun diyip geçeyim diyorum ama haftasonlarıda sürekli aşağıdalar tamam torununu çok çok seviyor görmeden duramıyorum özluyorum diyor ama ne kahvaltımız kaldı ne başka bişeyimiz.

kocam olsa gider bende onla otururdum canım sıkılıyor bu çocuk beni hayata bağladı deyip duruyor.
kaynım da sizin televizyon daha iyi çekiyor sizin bilgisayar çok kaliteli sizde kuruyemiş var gibi kendince saçma bahaneleri var.

her ikiside beni eşimi ve torunlarını aşırı seviyorlar sanki 5 kişillik bir çekirdek aileyiz diye düşünüp öyle hareket ediyorlar her akşam eşimle yalnız kalayım gibi bir derdim de yok ama bazen tahammül edemiyorum gerçekten hele de oğlum onunlayken bana yanaşmıyor ya ister istemez öfkeleniyorum halbuki akşam oldugunda evine gitse bende çocugumla verimli vakit geçiririm eşimle vakit geçiririm olmuyor.
uyku vakti geliyor zar zor çıkıyorlar üstelik bu ara kayınvalidem sabah inmek zor oluyor gece kalsam mı demeye başladı bende gerek yok anne nerede yatcan salonda düzenim yok zaten birde yatak aç topla onla mı uğraşcaz falan dedim bozuldu belli ki..

ne yapmalıyım sizce ?

oğlumun bu hareketlerinin kayınvalidem farkında hagi git annene diyor oğlum yok anne sen anne sen deyip duruyor, eşimde üzülme demekki annem iyi bakıyor ki çocuk annemi istiyor diyor. acayip üzülüyorum. haftasonu bari görüşmesek diyorum ama yok yani kapıyı kıracak gibi öyle bir çalııyor ki..

eşimle oturup bi kahve bile içemiyoruz mutfaga gidiyor eşim sigara içmeye hemen kayınvalidem geliyor sizide özledim bütün gün bi çay koyayım da içelim falan diyor. kıramıyorum ama dayanamıyorum nolur bir akıl verin.
Haftada 1 günü sadece kendinize ayırın. Başlarda mesela diyinki anne biz cumartesi sabahı arkadaşlarla buluşucaz çocuğunuzu alın çıkın üçünüz güzelce vakit geçirin. Birkaç sefer böyle yapınca en azından Cumartesi'lerin size ait olduğunu anlayacaktır diye düşünüyorum. Eşinizde haklı kadın bütün gün el bebek gül bebek bakmış hadi yukarı denmez ki. Birkaç cumartesi sonra evde bile kalsanız gelmeyecektir bence. Yada direk konuşun anne ben şu günü sadece eşimle çocuğuma ayırmak istiyorum diye uygun bir üslupla söylerseniz bence anlayacaktır aranızda o samimiyetin oluştuğunu varsayarak söylüyorum

Düşünememişler. Esinle konustun cozemediysen bakici gerek. Ya da kendi annene baktir biraz.

dışarı çıktığımızda beni de götürün bütün hafta çok daraldım evde diyor..
habersiz çıksak çok kırıldım sanki peşinize mi takılacaktım gelme derseniz gelmem zaten kocamdan bişey görmedim diyor..

söyledim annecim acaba haftasonu inmeseniz de oğlumla başbaşa kalsam bak benden uzaklaşıyor ben üzülüyorum dedim çocuk annesinden uzaklaşır mı saçmalama diyor.

kahvaltıyı bazen sabahın köründe kalkıp hazırlıyorum sırf başbaşa yapalım diye perdeleri açtığımız an bi şekilde duyuyor görüyor kalktınız mı deyip örgüsünü alıp gelip oturuyor.

kırılgan biri hayatını oğlullarına torununa ve artık bana adadığını kocasından hiç bişey görmediğini yıllar sonra ilk kez aile hayatı oldugunu ve çok mutlu oldugunu söyleyip duruyor.
eşimde haklı olarak ne diyeyim de kadını üzeyim nasıl davranayım diyor.

bazen iş çıkışı hırsımdan çocugu alıp odaya kapatıyorum kendimi benle zorla oynasın diye deli gibi ağlıyor çocuk beni ruh hastası sanacak bu gidişle.

Düşünememişler. Esinle konustun cozemediysen bakici gerek. Ya da kendi annene baktir biraz.

kendi annem bakmaz.
bakıcıya verirsek hem bakıcıya para vercez hem eşimin ailesine yardım etcez bu sefer benim çalıştığım bakıcı ve aileye gidecek ne anladım o işten *

bir de bakıcı muhbaeti geçrisem eşim şok geçirir heralde bu kadar düzgün bakılırken aklını mı kaybettin der.

her şeyin bi bedeli var elbet.
bütün gün oğlunuza baktırdığınız kişiye oğlunuz tabii ki daha düşkün olacaktır bu bir.
ikincisi, kayınvalideniz paralı bakıcınız değil sonuçta, tüm işlerinizi görüp onu o şekilde yollayamazsınız.
bu tür bakımın, temizliğin yemeğin bedeli de onlara katlanmak elbet.
beğenmiyosanız istemiyosanız verin parasını bi temizlikçi bi de bakıcı tutun kimseye de eyvallahınız olmasın.
hem her şeyi bekleyip canınız istemediğinde de hadi git diyemezsiniz çünkü o eşinizin annesi.

KV iyi tarafları da var.. iyice bağlanmış çocuğa ve eve ama.. belki evine gidince yalnız oluyor aile sıcaklığını birakamiyor.. tabiki siz de haklısınız.. bazen torunu onun yanına gitse siz esinizle başbaşa kalsaniz.. bazen çekirdek aile bazen geniş aile dışarıda olsanız.. esiniz kardeşine söylese o da anne hadi biz çıkalım ailecek otursunlar dese.. kV anlayissiz olmaz gibi..

dışarı çıktığımızda beni de götürün bütün hafta çok daraldım evde diyor..
habersiz çıksak çok kırıldım sanki peşinize mi takılacaktım gelme derseniz gelmem zaten kocamdan bişey görmedim diyor..

söyledim annecim acaba haftasonu inmeseniz de oğlumla başbaşa kalsam bak benden uzaklaşıyor ben üzülüyorum dedim çocuk annesinden uzaklaşır mı saçmalama diyor.

kahvaltıyı bazen sabahın köründe kalkıp hazırlıyorum sırf başbaşa yapalım diye perdeleri açtığımız an bi şekilde duyuyor görüyor kalktınız mı deyip örgüsünü alıp gelip oturuyor.

kırılgan biri hayatını oğlullarına torununa ve artık bana adadığını kocasından hiç bişey görmediğini yıllar sonra ilk kez aile hayatı oldugunu ve çok mutlu oldugunu söyleyip duruyor.

bazen iş çıkışı hırsımdan çocugu alıp odaya kapatıyorum kendimi benle zorla oynasın diye deli gibi ağlıyor çocuk beni ruh hastası sanacak bu gidişle.
Sizde annecim haftaya da seninle gideriz diyin. Eve gelince çocuğu alın anne azıcık parka götüreyim diyin çıkın çocuğunuzla yarım saat geçirin hiç değilse. Yaşlılar çocuk gibi oluyor size haksızsınız diyemem sonuna kadar haklısınız. Ama kv niz de kendi içinde haksız değil bi parça bişeyleri düşünebilse keşke herşey daha sağlıklı olurdu ama olmayınca olmuyor. Allah yardımcınız olsun inşallah kimseyi kırmadan çözebilirsiniz

her şeyin bi bedeli var elbet.
bütün gün oğlunuza baktırdığınız kişiye oğlunuz tabii ki daha düşkün olacaktır bu bir.
ikincisi, kayınvalideniz paralı bakıcınız değil sonuçta, tüm işlerinizi görüp onu o şekilde yollayamazsınız.
bu tür bakımın, temizliğin yemeğin bedeli de onlara katlanmak elbet.
beğenmiyosanız istemiyosanız verin parasını bi temizlikçi bi de bakıcı tutun kimseye de eyvallahınız olmasın.
hem her şeyi bekleyip canınız istemediğinde de hadi git diyemezsiniz çünkü o eşinizin annesi.

inanın defalarca söyledim lütfen temizlk yapma diye temizlikçiye para verdirtmem zaten bize yeterince veriyorsunuz sana para kalmıyor bunlar için mi çalışcan elim ayağım tuttugu sürece herşeyi yaaprım diyor.

temzilikçi ayarladıgım halde kaç kere kapıdan yolladı.
oğlum düşkün olsun önemli değil babanesi sonuçta ama zamanlıca evine çıksa en azından bende vakit geçirebilirim onun yüzünden çocuk benden iyice uzaklaştı anlamıyor da hiç bi şekilde olur mu ole şey deyip dururyor.

kendi annem bakmaz.
bakıcıya verirsek hem bakıcıya para vercez hem eşimin ailesine yardım etcez bu sefer benim çalıştığım bakıcı ve aileye gidecek ne anladım o işten *

bir de bakıcı muhbaeti geçrisem eşim şok geçirir heralde bu kadar düzgün bakılırken aklını mı kaybettin der.
Icine ata ata patlarsin canim zamanla. Ileride de bu yillarinda cocugunla olamadiginin pismanligini yasarsin diye düşünüyorum. En sevimli zamanlari. Esin anlamiyor seni. Kv ne kadar anlayisli bilmiyorumki ona anlatsan da anlasa.

Valla durum karışık. Bence eşiniz az da olsun annesine çıtlatsın, ne biliyim bu gece erken yatıcaz falan desin. Biraz da çocuk bizi görsün desin. O kadına üzüldüm aslında belli ki torununu çok seviyor, bütün sevgisini ona veriyor. Ama siz de onun annesisiniz, çocuğun sizi de bilmesi lazım. Biraz ailece vakit geçirmenin yollarını bulun bence.

İyi de bu dünyada kimse üzülmesin diye uğraşamayız ki
Elbet birileri bir nedenden üzülür.

Annesi ya da siz üzüleceksiniz bu durumda.

Eşinize SİZİN de üzüldüğünüzü anlatabilmeniz gerek.

Üstelik eşiniz annesini haksız yere üzmüş olmayacak ki, normalde bu üzülünecek bir konu değil. Sizin eşinizle ve çocuğunuzla yalnız kalmayı istemeniz çok doğal bir hakkınız.

Amma velakin eşiniz bu işi yapabilecek gibi görünmüyor.

Her hafta sonu "annecim, sen beni anlarsın, sen kocandan görmemişsin, ben de seninle aynı mı olayım, az bir müsaade et, ailemle baş başa olayım" deyin. Ama bıkmadan usanmadan deyin defalarca bunu.

Hala devam ederse de hafta sonu perde sesini duysa bile kapıyı çalsa çalsa açmasanız nasıl olur?

KV iyi tarafları da var.. iyice bağlanmış çocuğa ve eve ama.. belki evine gidince yalnız oluyor aile sıcaklığını birakamiyor.. tabiki siz de haklısınız.. bazen torunu onun yanına gitse siz esinizle başbaşa kalsaniz.. bazen çekirdek aile bazen geniş aile dışarıda olsanız.. esiniz kardeşine söylese o da anne hadi biz çıkalım ailecek otursunlar dese.. kV anlayissiz olmaz gibi..

kaynıma söyledim bi kaç kez abla inan yukarı çıkıyoruz bana kızıyor ne diye yukarı çıkardın diye haftasonu sabahın köründe uyandılar mı acaba bugün ne yapsak acaba deyip duruyor benide sürüklüyor bazen zorla diyor.
hafta içi yemekten sonra bazen kaynım ben ders çalışcam vs diye çıkıyor kv tek başına oturuyor.
bazen öyle sinirleniyorum ki kendi kendine konuşuyor cevap bile vermiyorum sonra vicdanım sızlıyor ama dayanamıyorum yani gerçekten sinir krizi geçircem bir gün.

Kayın validenizin hiç tanıdığı akrabası yok mu ? Gezmeye gitmiyor mu ? Haftasonları onun için oturmalar ayarlayın gitsin işte falanca seni davet etti vs diye. Mesela haftasonu güne girsin akraba günü gibi sosyalleşsin azcık.Ona da değişiklik olur sizde gezersiniz başbaşa kalırsınız.

temzilikçi ayarladıgım halde kaç kere kapıdan yolladı.

Bakın sizin öncelikle şunu kabul etmeniz lazım.

O ev sizin eviniz, o evin hanımı da sizsiniz.

Evi temizlikçi temizleyecek diyorsanız, o evi temizlikçi temizlemeli.

Kayınvalideniz sınırlarını aşmış, sizinle yarışa girmiş. O kendi evinin hanımı. Bunun iyice anlatılması lazım.

Ama önce sizin anlamanız lazım. Sizin kabul etmeniz lazım. Sizin kendi haklarınızı korumanız lazım.

Çocuğunuza bakıyor olması o evin hanımı yerine karar verecek anlamına gelmez.

Kendi evlerinde yuksek ihtimalle sizde olduklari icin kombi yanmadigindan gittiklerinde yatana kadar isinmayacaktir sogukta da oturamayacaklari icin yatma saatine kadar sizde kaliyorlardir.

Merkezi sistem bir eve gecmelerini saglayin bence:)

X