- Konu Sahibi Madamgonca
-
hayır hiç öyle düşünmüyorum eşinden ayrılmış ama çocuğuna her zaman çok ıyı bır baba olmuş. mükemmele yakın bir evlat yetiştirmiş annesine de çok saygı duyuyorum bu konuda.C
Canım benim bak koca adam o kendisini düşünsün sen kendini düşün lütfen. Sen çocuk sahibi olmak istiyor musun onu düşün. Onun çocuğuna da çok iyi davrandığından şüphem yok. Sanki bilinçaltında eşinle ilgili bir sıkıntın var. Acaba çocuk yaptığı eşinden boşanıp onu yarı yolda bıraktığını düşünüp ya beni de aynı durumda bırakırsa diye mi düşünüyorsunuz?
hayır hayır mesele ilk olma meselesi değil. kendim 2, kez çocuk yapacakta olsam 40 kez düşünürdüm. çünkü 1. kez o sorumluluğu yasamısım bundan sonrası için çok benım için hayatın merkezı olmazdı ve daha zor bır karar olurdu.M Madamgonca zaten size hadi gel bebek yapalım demesi saçma olmaz mı? Bence bir uzman desteğine başvurun.Çünkü bu adam ağzıyla kuş tutsa size yaranamaz.
Neden derseniz sizin ilk evlilik mevzusu ile probleminiz var bilinçaltınızda.
Benim tatdığım bir duygu noktasına madem bu kadar takılıyordunuz o zaman tüm "ilk" ve "ilk olmayan" herşeye takılıp üzülüyorsunuzdur..Esas bu durum normal değil..
Yani sizin desteğe ihtiyacınız var bir uzmana danışın derim.
Yoksa böyle evliliğinize de yazık edersiniz
Emin ol kendiside istiyordur.sirf karsisinda ki insan icin cocuk yapilmaz.o sorumluluga girilmez.evlenmeden önce de evlendikten sonra da devamlı ''çocuk çok güzel, çocuğumuz olsa '' gibi cümleler kuruyordu. fakat ben onun bu isteğinin altında acaba benım olmadığı için mi yoksa sadece kendi de istediği için mi böyle bir düşüncesi var diye düşünüyorum.
Kusura bakmayında çok saçma geldi bana..hayatın merkezi o olmaz felan ne demek bunlar..bu sözlerinizi henüz anneliği tatmamış olmanıza bağlıyorum..her evlat hayatın taaa kendisi merkezi olmaz falan da ne demekmiş!hayır hayır mesele ilk olma meselesi değil. kendim 2, kez çocuk yapacakta olsam 40 kez düşünürdüm. çünkü 1. kez o sorumluluğu yasamısım bundan sonrası için çok benım için hayatın merkezı olmazdı ve daha zor bır karar olurdu.
eşimin ilk evliliğini aşmam uzun zaman aldı. belki hala daha aşamadım. bilmiyorum yani.Kusura bakmayında çok saçma geldi bana..hayatın merkezi o olmaz felan ne demek bunlar..bu sözlerinizi henüz anneliği tatmamış olmanıza bağlıyorum..her evlat hayatın taaa kendisi merkezi olmaz falan da ne demekmiş!
Bence sizin eşinizle bilinçaltınızda alıp veremediğiniz bir durum var.
Önce bu durum için uzmanından yardım alın.
Biz burada ne desek boş!
Ayrıca yakından tanıdığım bir aile var..aynen sizinlede durum gibi.erkeğin 2. kadının 1.evliliği..
Adamın ilk evlilikten 2 çocuğu var.kadın eski sevgilisi..yani mazideki bitmeyen bir aşk.adamdan yeni bebeği oldu.
Adamı bütün çocuklarına mükemmel baba..eşine zaten aşık..eski hanımına da saygılı.onunlada görüşüyor çocuklar için alışverişe bile birlikte çıkıyorlar vs.
Şu an ki eşide hiç rahatsızlık duymuyor yani, tabiki yapacak çocukların huzuru söz konusu modunda kadında..yani aşmışlar sorunlarını.
Sizde aşmak için bir uzmana başvurun lütfen mutluluğunuzu zehir etmeyin kendinize.
onun tek dediği şey sen istersen ben çocuk sahıbı olmak ısterım yanı sana bağlı sen ıstemezsen saygı duyarım.Kısaca aşılmayacak sorunlar değil bunlar uzman desteğine alın ve mutlu olmaya bakın.
Eşinizlede açıkca konuşun.yada buraya yazdığınızı ekran görüntüsü alıp okutun.
O yorumlasın sizde rahatlayın
o yıllardır bu cumlelerı kuruyor samımıyetıne ınanmıyorum.Gereksiz yere bir alinganlik olmuş. Çocuk en çok annenin gozetimindedur 9 ay anne karninda buyutur doğurur. Babadan daha fazla uykusuz gece geçirir. Büyürken baba işte anne çocuğunun yanındadır. Tabii şimdi anne hazır hissetmeden nasıl çocuk yapılabilir ki
Eşinin tavrı çok hoş sen hazirsan bende hazırım demek istemiş
Bence eşinde çocuk istiyor ama sen böyle gereksiz alınganlık yaparsan adamın tüm istegi bi yerlerine kaçacak.
bakın esımın 2. benım ılk evlılıgım , onunda bır oglu var, annesı ıle kalır arada bıze gelır hatta cocuk sebebı ıle ana kanak eısmın davranısları arada sorun yasıyoruz ...eşimin ilk evliliğini aşmam uzun zaman aldı. belki hala daha aşamadım. bilmiyorum yani.
ama bilirsiniz toplumda vardır ya çocuklar buyunce rahta ve huzurlu bır hayata gecer insanlar ve tekrar tekrar o sorumluluğa gırmek ıstemezler.
mesela benımde bır tanıdğım vardı adamın 2.kadının 1.evliliği adamın eskı eşi vefat etmıs ve yenı eşi hamıleydı herkes adam için yazık hersey bastan baslayacak ama tabı evlendiği kadın ıster onu da çocuksuz bırakmak olmaz gıbı laflar ettıler. ben öyle olsun ıstemıyorum. sadece benım için böyle birşeye adım atılmaz.
merhaba arkadaslar herkese hayırlı cumalar,
bilenler bilir ben eşimin ikinci benim ilk evliliğim ve eşimin ilk evliliğinden bir evladı var. biz 3 yıldır evliyiz ve toplam 6 senedir beraberiz. bazı sorunlar dışında mutlu bir evliliğimiz var. beni geren bir konu hakkında eşimle tartıştık bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
eşim evlendiğimiz günden beri ''çocuğumuz doğunca şöyle olur, çocuk çok güzel sorumluluk, çocuk çok tatlı sen bilmezsin birgün anlayacaksın '' vs gibi sözler ediyor hep. en sonunda dün akşam yine böyle şeyler söyledi. bende artık bu muhabbetten bunaldığımı istiyorsa açık açık söylemesini söyledim. o da ''sen istersen çocuk sahibi oluruz sana bağlı tamamen.'' dedi. bende verdiği cevap karsısında sinir oldum. sanki sadece bebek benim için yapılacak gibi ben daha evvel evlenmediğim için sende olmadığı için yaparız benim için bendeki bir eksikliği kapatmak için onun için olsa da olur olmasa da olur gibi bir algı oluştu. bende sadece benim yok diye böyle bir düşüncen varsa bu düşünceyi sil kafandan dedim. tartışma çıktı sonradan da ben mi hassas davranmışım yoksa hatalı olan o mu?
tamam da bu her evlilik için böyle değil mi?
benim eşimde çok istiyordu ama sen istesen olur diyordu
ki ikimizinde ilk evliliği
sonra ne oldu ben istediğim zaman hamile kaldım
çok alıngan bir yapınız var bence
Nasıl yani samimiyetine inanmadığım bir adamla nasıl evlendin. Sadece bu konuda inanmıyorum deme sonuç ta aynı yatağa giriyorsunuz bu konuda inanmıyorsan diğer konuları tekrar gözden geçir.o yıllardır bu cumlelerı kuruyor samımıyetıne ınanmıyorum.
ilk tanıstığınızda evlilik düşünesi de mi yoktu?bakın esımın 2. benım ılk evlılıgım , onunda bır oglu var, annesı ıle kalır arada bıze gelır hatta cocuk sebebı ıle ana kanak eısmın davranısları arada sorun yasıyoruz ...
benımesım ılk tanıstıgımızda ne evlenmek ne cocuk ıstıyordu zamanla hersey degıstı evlendık cocukta oldu, ilk başlarda biraz bocalasada şu an iki evladınında birbirinden zerre kadar farkı yok onun gözünde...
ama benim için kendi evladım ön planda, sizde bence benim için mi yapıyor falan demeyin...
istemese zaten size sormaz, anne olmak sizinde hakkınız, ve emin olun evlat her daım hayatın merkezındedır ama kendı canından bır parcanın yerını kımse tutmaz ne eş ne arkadaş ne başkası...
hayır sadece böyle bır adım atacaksam emın olmak ıstıyorum ondansen niye bu kadar güvenmediğin bir adamla evlendin ki?
eşim çocuk Sahibi olmak istiyor birkaç zamandır böyle bir düşüncesi var ama ben korkuyorum Tereddüt ediyorum zaten benimde geçmişim sorunlu annem her defasında çocuk yapma diye tembih veriyor. Eşimde bana çocuk istemiyorsun gibi sitem etti. Bende açıkladım evet korkuyorum bi çocuğun olunca mutlu olmayacak eski eşin belki sana bşy olsa bizi rahatsız edecekler yeni çocuğuna bir hayat verebilecek misin çocuk istiyorsun diye pek çok şey söyledim.
bak bunlar senin sözlerin adamda sana bırakmış kararı doğal olarak.
hayatı zorlaştırmaktan zevk mi alıyorsun?
tek tarafın ıstemesıyle olmazadam sen istiyorsan olsun demiş daha ne desin.
sana incelik yapmış bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?