- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.496
- 63
- 40
- Konu Sahibi Madamgonca
-
tamam işte ben tattım dıyor ama tekrar tatmak ısterım gıbı bsy demıyor kıAdaM birşey dememişki ?
Neye parladınız,ben çocuk güzelliğini tattım demek istemiş sadece.
doğru analız ettınız ama çocuk sahıbı olmak hassas bır konu.Diğer konularınızı da hatırlıyorum sizin, eşinizin 2. evliliği olması konusuna çok takılıyorsunuz bence. Her şeyi ilk evliliğine ve çocuk sahibi olmasına bağlamanız çok yersiz. Şimdiye kadar kafanızdaki bu ve benzeri sorunlarınızı çoktan halletmiş olmanız gerekiyordu. Fakat sizin bazı şeyleri aşamadığınızı düşünüyorum.
tamam işte ben tattım dıyor ama tekrar tatmak ısterım gıbı bsy demıyor kı
doğru analız ettınız ama çocuk sahıbı olmak hassas bır konu.
Sizi önemseyip sizin onayınızla olsun istemiş. Normali de bu değil midir? İkinizin de ilk evliliği olsa yine sizin onayınıza bırakması gerekmez mi? Sonuçta çocuk için kadın istemese de zorla olacak diye diretenler de var. Bu kadının bedenini duygularını daha fazla sarsan bir süreç değil mi?belki benımkı de onlardandır adet yerını bulsun dıye evlendım bır tane de çocuk yapayım dıyordur belkı
sevgilim değil ki o benim eşim açık açık sorması gerekmez miydi?Yahu adam daha ne desin demiş iste,Sizin anlatımınız aşağıdaki bundan ne anladınız ?
çocuk çok tatlı sen bilmezsinbirgün anlayacaksın ''
sen istersen çocuk sahibi oluruz sana bağlı tamamen.'' dedi.
Sadece küçük bir ışık bekliyo sizden okadar....
işte bende bunu düşünüyorum çocuk doğunca sadece sen istedin diye yoksa benım için mesele değildi derse ya.Evet hassas bir konu elbette fakat eşinizin istemediğine dair bir işaret yok. Çok istiyorum deyip çocuk olduktan sonra aslında senin için istiyordum da diyebilir sonuçta. Önemli olan siz ne istiyorsunuz, bu evlilikte mutlu musunuz, eşinize sorumluluklar konusunda güveniyor musunuz? Hayat ve insanlar herzaman yanıltmaya müsaittir. Hiçbir şeyden tamamen emin olamayız oyüzden ben şahsen tek başına sorumluluğunu alamayacağım hiçbir şeye girişmem. Bu da kendine güvenmekle mümkündür. Kendinize ne kadar güveniyorsunuz bunu tartın öncelikle.
çocuk konusu gecince istemsizce sınırlenıyorum. sankı demek ıstyor kı ben bu duyguyu yasadım ıstersen senle de yasayabılırız ama istemezsen de benım kaybedeceğim bşyim yok olsa da olur olmasa da olur der gibi.Sizi önemseyip sizin onayınızla olsun istemiş. Normali de bu değil midir? İkinizin de ilk evliliği olsa yine sizin onayınıza bırakması gerekmez mi? Sonuçta çocuk için kadın istemese de zorla olacak diye diretenler de var. Bu kadının bedenini duygularını daha fazla sarsan bir süreç değil mi?
Siz bence tartışmaya yer aramışsınız. Bir de ikinci evliliğini yapıp çocuğu olan adamlar çocuk istemezmiş birçok üye yazmış bunu. Demek ki bu toplumda bilinen birşey. Adamcağız bunu böyle düşünebileceğinizi düşündüğünden ben böyle düşünmüyorum diye nazik nazik anlatmaya çalışmış 6 yıl boyunca. Size söylediği çocuklu cümleler sanki sizi hazırlamaya çalışıyormuş gibi geldi bana. Kendisi önceden deneyimli olduğu için mi sinir ediyor sizi? İlk kez çocuğu olacak olan siz olduğunuz için de sen istemezsen olmaz demiş yani istemezsen ben seni yine severim demek istememiş mi burada da. Boşuna kendinizi üzmeyin. Siz eğer istiyorsanız da çocuk yapın mutluluğunuza bakın. Takılmayın başka şeylere...
Aslında dediğinde birşey yokta,sizi biraz bu konularda hassas düşünerek,şöyle deseydi daha iyi olur diyorsunuz.sevgilim değil ki o benim eşim açık açık sorması gerekmez miydi?
haksız yere mı takıldığımı düşünüyorsun?M Madamgonca kuzum sen artik bir psikolog destegi al , su eski es ve cocuk mevzulari cok yipratiyor seni ve evliligini
kendi kendine bas edemiyorsun , duzenli bir terapiye gitmek, icini dokmek ve karsindakinin mantikli yorumlarini dinlemek sana iyi gelecek
yoksa bu evlilik devam etmeyecek , lutfen artik takilma bu mevzulara
Kusura bakmayın ama siz bence eşinizin daha önceden çocuğu olmasına bu duyguyu ilk sizinle yaşamamış olmasına içten içe kızgın gibisiniz. Ne kadar zaman geçse de bunu içinizden atamamış olabilirsiniz. Ya da bunu bilinçaltında böyle hissettiğinizin farkında olmayabilirsiniz. Hiç öyle söylememesine rağmen söylediklerinden o anlam çıkmamamsına rağmen bu kadar üye de aynı fikirde olmasına rağmen hala “olmasa da olur der gibi” diyorsunuz.çocuk konusu gecince istemsizce sınırlenıyorum. sankı demek ıstyor kı ben bu duyguyu yasadım ıstersen senle de yasayabılırız ama istemezsen de benım kaybedeceğim bşyim yok olsa da olur olmasa da olur der gibi.
onları da diyor ama ben samımıyetıne guvenemıyorum galıbaAslında dediğinde birşey yokta,sizi biraz bu konularda hassas düşünerek,şöyle deseydi daha iyi olur diyorsunuz.
'' aşkım benim diye cümle kurup ikimizin güzel meyvesi olacak demesi yakın zamanda.
belki de bilinçaltımda öyle bir düşünce olabilir ama onun çocuğuna karsı en ufak bir kinimyok her ne kadar aramızda kan bağı olmasa da seviyorum.Kusura bakmayın ama siz bence eşinizin daha önceden çocuğu olmasına bu duyguyu ilk sizinle yaşamamış olmasına içten içe kızgın gibisiniz. Ne kadar zaman geçse de bunu içinizden atamamış olabilirsiniz. Ya da bunu bilinçaltında böyle hissettiğinizin farkında olmayabilirsiniz. Hiç öyle söylememesine rağmen söylediklerinden o anlam çıkmamamsına rağmen bu kadar üye de aynı fikirde olmasına rağmen hala “olmasa da olur der gibi” diyorsunuz.
Bakın yıllar geçmiş. Eşiniz evlenmiş boşanmış bunu bilerek evlendiniz. Kendinizi boşuna yıpratmayın. Sizinle ilk çocuğu olmayacak evet ama her baba için her çocuk ayrı bir heyecan değil midir? Kendinizi üzmeyin boşuna. Bakın babalığı nasıl ona göre karar verin bu da bir avantaj. Ne babalar var çocuk doğana kadar çocuğum olsun diye ölüp bitip, doğduktan sonra “şu çocukları sustur uyut eve öyle geleyim” diyen, kucağına bile almayan, bakımıyla ilgilenmeyen!
Benim anladığım kadarıyla istiyor. Yoksa çocuk şöyle iyi böyle güzel lafı yapmaz hiç. Ama sen yine de eşinle detaylı bir şekilde konuşup emin olabilirsinişte bende onu düşünüyorum. kendi istiyor mu yoksa sadece bana bencillik olmasın diye mi?
Öncelikle daha az "için" daha fazla noktalama işareti kullanmanızı tavsiye ederim zira okurken beynim yandı...merhaba arkadaslar herkese hayırlı cumalar,
bilenler bilir ben eşimin ikinci benim ilk evliliğim ve eşimin ilk evliliğinden bir evladı var. biz 3 yıldır evliyiz ve toplam 6 senedir beraberiz. bazı sorunlar dışında mutlu bir evliliğimiz var. beni geren bir konu hakkında eşimle tartıştık bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
eşim evlendiğimiz günden beri ''çocuğumuz doğunca şöyle olur, çocuk çok güzel sorumluluk, çocuk çok tatlı sen bilmezsin birgün anlayacaksın '' vs gibi sözler ediyor hep. en sonunda dün akşam yine böyle şeyler söyledi. bende artık bu muhabbetten bunaldığımı istiyorsa açık açık söylemesini söyledim. o da ''sen istersen çocuk sahibi oluruz sana bağlı tamamen.'' dedi. bende verdiği cevap karsısında sinir oldum. sanki sadece bebek benim için yapılacak gibi ben daha evvel evlenmediğim için sende olmadığı için yaparız benim için bendeki bir eksikliği kapatmak için onun için olsa da olur olmasa da olur gibi bir algı oluştu. bende sadece benim yok diye böyle bir düşüncen varsa bu düşünceyi sil kafandan dedim. tartışma çıktı sonradan da ben mi hassas davranmışım yoksa hatalı olan o mu?
evet tatlim , haksiz yere takiliyorsunhaksız yere mı takıldığımı düşünüyorsun?
kusura bakmayın hızlı hızlı yazarken hatalar yapmış olabilirim.Öncelikle daha az "için" daha fazla noktalama işareti kullanmanızı tavsiye ederim zira okurken beynim yandı...
Takıldığınız nokta bana biraz saçma geldi...her evladın yeri farklı sonuçta aynı ana babadan olsa bile.kaldıki eşiniz siz hazır olunca olsun demiş, bu güzel bir davranış size karşı zira annelik başka bir boyut öyle babalıkla felan alakası yok! Kadın hazır olmadan olunca aile içinde depresyondan depresyona sorundan soruna geçilen bir levellar sinsilesi de olabiliyor malesef..lohusalık vs.de cabası.
Eşinizin kıymetini bilin bence yok yere canınızı sıkmayın..
Allah gönlünüze göre versin.
Canım benim bak koca adam o kendisini düşünsün sen kendini düşün lütfen. Sen çocuk sahibi olmak istiyor musun onu düşün. Onun çocuğuna da çok iyi davrandığından şüphem yok. Sanki bilinçaltında eşinle ilgili bir sıkıntın var. Acaba çocuk yaptığı eşinden boşanıp onu yarı yolda bıraktığını düşünüp ya beni de aynı durumda bırakırsa diye mi düşünüyorsunuz?belki de bilinçaltımda öyle bir düşünce olabilir ama onun çocuğuna karsı en ufak bir kinimyok her ne kadar aramızda kan bağı olmasa da seviyorum.
kendimi eşimin yerine koyarak cevap veriyorum. yanı kendımı onun gıbı dusunuyorum. onun yerınde olsam bu sulara bır daha gırmem. o da sadece bana bencıllık olmasın dıye mı gırmek ıstıyor dusuncesı gelıyor aklıma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?