Eşimle tartışmamız

Merhabalar,
4 yıllık evliyim. Eşimle tartıştım bugün. Sizlerin de fikrini almak istiyorum. Eşimin ailesi maddi açıdan sıkıntılı durumdalar. Dolayısıyla eşim zaman zaman ailesine destek çıkar. Hatta bizden borç aldıkları ve geri ödemedikleri de çok oldu. Örneğin bir ara 20 bin TL aldılar ve ödenmedi. Kızkardeşi harçlık istediği her zaman gönderdi. Sürücü kursu parasını, kpss kursu parasını ödedi hatta. Abisi de zaman zaman sıkışınca ister. Bu bazen 300-500 bazen 1000-1500 TL gibi miktarlar olur. Abisi evli ve çocuklari var. Durumları olmadığından beklenti içinde de olmadım. Eşim bekar iken onlara daha rahat destek oluyordu tabi. Ailecek büyük bir borcun içindeler, krediler katlana katlana borç büyümüş. Zaman zaman tartışmalarımiz oldu bu konu ile ilgili. Her seferinde "ama onların ihtiyaçları var" oldu cevabı. "Niye karışıyorsun paraya mi ihtiyacın var? Farzet ki gönderdigim paraya kendime birşey aldim? gibi yanıtlar da aldım. Bugün yine hesaptan para çekildiğini ve kardeşine gönderdiğini öğrenince hem habersiz olması hem de sürekli olması nedeniyle biraz kızdım. Çünkü artık kızkardeşi çalışıyor. Eşim tartışma sırasında "keşke evli olmasaydim" gibi bir söz sarfetti çok kırıldım. Ailem bu durumda iken evlenmemem gerekirdi dedi. "Demekki onlar için kendi mutluluğundan vaz mi geçiyorsun?" dedim. Sonra pandemi döneminde annemin bazen market masrafını karşılamami yüzüme vurdu. Annem emekli memur. Bazen bana para verdiği dahi oldu. Kendi kartını bana verdi zaten. Market kasasında bazen acele olunca, kendimden ödeme yaptım. Sanıldığı gibi büyük miktar değil. Örneğin bir ekmek, biraz meyve gibi olmuştur anneme aldığım şeylerde. Bunları yüzüme vurmasına da şaşırdim. Çünkü annem karşılığını maddi olarak mutlaka verir. Kendide görüyor ve biliyor bunu. Siz ne düşünür ne söylersiniz? Ben mi hataliyim?
Not: Bu arada çalışıyorum. Maaşım eşimden daha yüksek. Çocuğum yok.
Maaşımı ayırırım madem ailesine veriyor kendi maaşıyla versin

Merhabalar,
4 yıllık evliyim. Eşimle tartıştım bugün. Sizlerin de fikrini almak istiyorum. Eşimin ailesi maddi açıdan sıkıntılı durumdalar. Dolayısıyla eşim zaman zaman ailesine destek çıkar. Hatta bizden borç aldıkları ve geri ödemedikleri de çok oldu. Örneğin bir ara 20 bin TL aldılar ve ödenmedi. Kızkardeşi harçlık istediği her zaman gönderdi. Sürücü kursu parasını, kpss kursu parasını ödedi hatta. Abisi de zaman zaman sıkışınca ister. Bu bazen 300-500 bazen 1000-1500 TL gibi miktarlar olur. Abisi evli ve çocuklari var. Durumları olmadığından beklenti içinde de olmadım. Eşim bekar iken onlara daha rahat destek oluyordu tabi. Ailecek büyük bir borcun içindeler, krediler katlana katlana borç büyümüş. Zaman zaman tartışmalarımiz oldu bu konu ile ilgili. Her seferinde "ama onların ihtiyaçları var" oldu cevabı. "Niye karışıyorsun paraya mi ihtiyacın var? Farzet ki gönderdigim paraya kendime birşey aldim? gibi yanıtlar da aldım. Bugün yine hesaptan para çekildiğini ve kardeşine gönderdiğini öğrenince hem habersiz olması hem de sürekli olması nedeniyle biraz kızdım. Çünkü artık kızkardeşi çalışıyor. Eşim tartışma sırasında "keşke evli olmasaydim" gibi bir söz sarfetti çok kırıldım. Ailem bu durumda iken evlenmemem gerekirdi dedi. "Demekki onlar için kendi mutluluğundan vaz mi geçiyorsun?" dedim. Sonra pandemi döneminde annemin bazen market masrafını karşılamami yüzüme vurdu. Annem emekli memur. Bazen bana para verdiği dahi oldu. Kendi kartını bana verdi zaten. Market kasasında bazen acele olunca, kendimden ödeme yaptım. Sanıldığı gibi büyük miktar değil. Örneğin bir ekmek, biraz meyve gibi olmuştur anneme aldığım şeylerde. Bunları yüzüme vurmasına da şaşırdim. Çünkü annem karşılığını maddi olarak mutlaka verir. Kendide görüyor ve biliyor bunu. Siz ne düşünür ne söylersiniz? Ben mi hataliyim?
İhtiyacın mı var diyormuş ya. Her hafta ihtiyaç çıkarırdım. Elbise ihtiyacım vardı bunu aldım, hava serindi mağazaya girdim hırka aldım, Eylül sonuna sonbahar tatiline ihtiyacım var Abant’a tur satın aldım, pikemize yıkarken çamaşır suyu döküldü yeni pike takımı aldım, mutfağımız çok kötü usta çağırdım 20 bin dedi mutfak yaptıracağım vs vs.
Kendi maaşımın da dörtte birini ya da yarısını yollarım anneme benim için biriktirsin.
Ama bunlar da anlık tepki işte. Sağlıklı ve uzun vadeli çözüm değil.

Merhabalar,

Sondaki not kısmını okuyunca önceki yazdıkların anlamsız kalıyor
Farz et kendime harcadım de eşine bence

Ailesine milyarlar harcayıp,siz annenize birşey aldığınız zaman lafını etmesine çok sinirlendim.ayıp ayip

Tabiki lafını ettim. Başka bir konuda tartıştım da... dediği şu: senin annenin ihtiyacı mi var? Çok ilginç bir düşünce yapısı var. "Neden annene birşey yapma eğilimindesin?. annenin parası var" diyor. Ki anneme tek yaptığım market alışverişi oldu. Birkaç kez oldu, ama devede kulak onun ailesine yaptıkları yanında. Bunu da söyledim ona.
Neden anneme birşey yapma eğiliminde miyim? :sinirli: elin sümüklü oğlunun aç ailesini doyururken beni doğuran büyüten okutan meslek sahibi yapan anneme neden birşey yapma eğiliminde olmayayım?

Bence ailesinden kendine kalmıyor
Aldığı para cuzi para sıradan hepimiz gibi memur parasi.
Bu parayla evin gecimi bile ne kadar zor oluyor.
Ben geçen ay hesapladım çocuğuma 1000 lira sadece doktor parasi gitti.
Yeme içme bez parası oda enaz 700
Kira doğalgaz elektrik bakıcı parası 3000
Yani bir maasla hiçbir cacik olmuyor.
Sizin maasiniza guvenmis o.
Sizin paranız olmasa bukadar rahat hareket edemez.
Ve bu devran böyle donmemeli.
Sizi kandirmis sizin durumunuz iyi felsn değil.
Sizde bu değirmeni kit kanaaat donduruyorsunuz.
Herşey iki katı zamnlaniyor şahsen ev almaya niyetlendik sadece niyette kaldi.
Bizde birikmiş 200 evler en kotusu bulundugum ilde 600.
Kisaca hayat aşırı aşırı pahali.
Esinin evlenme durumu yokmuş zaten.
Resmen sayenizde ailesine level atlatmis.
Bir yaptırım yapmaniz şart
Pahalılık olmasına rağmen, kredi kartıni biraz fazla ödeyelim buna da söylenir zaman zaman. Neden bu kadar çok oldu bu ay diye? Genelde evin alışverişini ben yaparim ( alışveriş yapmayı severim) sanıyor ki ben çok harcıyorum. Bundan sonra sen yapacaksın dedim. Kendisi görsün pahalılığı. Kesinlikle bir yaptırım şart.

Pahalılık olmasına rağmen, kredi kartıni biraz fazla ödeyelim buna da söylenir zaman zaman. Neden bu kadar çok oldu bu ay diye? Genelde evin alışverişini ben yaparim ( alışveriş yapmayı severim) sanıyor ki ben çok harcıyorum. Bundan sonra sen yapacaksın dedim. Kendisi görsün pahalılığı. Kesinlikle bir yaptırım şart.
Kredi kartı fazla çünkü ailenden bize kalmadı deseydin.
Ailesi yuzunden sizin rizkinizi azaltma derdinde.
Öyle dünya yok.
Ben şuan heray giderlerinizi bakiyorum yene içme olmadan 5000 gidiyor.
Sağlık bebek temel ihtiyaclar.
Bir ara 6.5 gidiyordu ben hamileydim
İnanın öyle olmuyor.
Sizin çocuk olsun ozaman gorurum onu.
Çocuğun her adımı para.
Arkadaşlarımin çocukları büyük mesela
Aylık özel okula indirim kazanmışlar ikibin besyuz veriyoruz iki çocuğa diyorlardı.
Eşiniz de oturmuş ailem soyle.
Aile üyeleri az kazanıyordu ona göre harcayacak.
Okuyanla okumayan kardeşin aynı standartta yaşatmaya çalışıyor eşiniz
Bu olmaz.
Herks belli standartta yaşamak için bedel ödüyor.

Tüm maaşını vermiyor eşim. Evin geçimine katkısı var yanlış anlasilmasin. Aslında ailesinin sürekli bize güvenmesi ve her durumda rahatça para istemeleri sorun. Ve en son konuşmamızda eşimin anneme yaptığım market alışverişini başa kakmasi.
Ortak hesabı ayırıp şöyle bir düzene geçseniz? ev için ikiniz de 4er bin TL koysanız aylık? Kalan parayı artık isteyen kendisine isteyen ailesine. Size kalır 4500 o da kalan 2500 ile ister yeğenleri doyursun ister kendini

Ortak hesabı ayırıp şöyle bir düzene geçseniz? ev için ikiniz de 4er bin TL koysanız aylık? Kalan parayı artık isteyen kendisine isteyen ailesine. Size kalır 4500 o da kalan 2500 ile ister yeğenleri doyursun ister kendini
Onu düşündüm bende, teklif de ettim. Bu ay maaş ayrımını uygulayacagim.

Eltim okumamış. Ev hanımı. Neden çalışmıyor? dedim. 2 çocukla nasıl çalışsın dediler. Çocuk bakıcılığı yapabilir dedim eşime. Üstelik kendi ailesi ve eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyor. İstese çalışır. Cevap yok Neden yorsun kendini biz varken? Öyle düşünüyorum.
Haklısınız ben de hamile kalır kalmaz işi bırakacağım, hamile halimle işte sürüneyim mi de de hem eşinizin hem kayınailenizin popişleri tutuşsun bakalım

Haklısınız ben de hamile kalır kalmaz işi bırakacağım, hamile halimle işte sürüneyim mi de de hem eşinizin hem kayınailenizin popişleri tutuşsun bakalım
Şu an çocuğum olmadığına, özellikle abisi ve eşinin mutlu olduğunu düşünüyorum. Tedavi oldum ama olmadı malesef. Bir daha deneyeceğim...

En gıcık olduğum durum o.
Elti hanım oturacak
Kaba etini buyutecek
Çalışan kizimiz da sabahleyin yollara dusecek.
Ne için eş ailesi için.
Asla kendinize böyle hayatı layık görmeyin.
Evet. Üniversite okumak için dökülen ter, girdiğimiz ve stres olduğumuz finaller, vizeler. Aileden ayrı okumanın verdiği sıkıntılar. İşe girdikten sonra, kamuda bile olsa yöneticinin ağız kokusunu çekmek. O ise erken yaşta evlenip, stres yaşamadan çocuk sahibi de olup yaşıyor.

Erkeklerin özellikle evlendikten sonra kendilerini ailelerine karşı ıspatlama gibi bir dertleri var. O da ailelerin devamlı beklenti içinde olmalarından kaynaklanıyor. Oysaki ki kız tarafı için bu böyle olmuyor. Erkek burda da kul hakkına girmiş oluyor. Emin olun aynı durum kız kardeşlerinde olsa hak hukuk üzerine de çok yorumlar yaparlar. Akıl verirler ve müdahil olurlar. Siz de en azından bu ayki maaşınızdan ortak giderler sonrası kalan parayı kendinize ayırın. Sadece eşinizin tepkisini bile görmeniz yeterli olacaktır. Çünkü kendi maaşıyla yetemeyeceği için yine size yüklenecek. Ancak tavrınız net olursa galip çıkan siz olacaksınız. Hatta ailesi dahi tepkinizin farkında olsunlar. Bu şekilde çözüm bulunur.

Erkeklerin özellikle evlendikten sonra kendilerini ailelerine karşı ıspatlama gibi bir dertleri var. O da ailelerin devamlı beklenti içinde olmalarından kaynaklanıyor. Oysaki ki kız tarafı için bu böyle olmuyor. Erkek burda da kul hakkına girmiş oluyor. Emin olun aynı durum kız kardeşlerinde olsa hak hukuk üzerine de çok yorumlar yaparlar. Akıl verirler ve müdahil olurlar. Siz de en azından bu ayki maaşınızdan ortak giderler sonrası kalan parayı kendinize ayırın. Sadece eşinizin tepkisini bile görmeniz yeterli olacaktır. Çünkü kendi maaşıyla yetemeyeceği için yine size yüklenecek. Ancak tavrınız net olursa galip çıkan siz olacaksınız. Hatta ailesi dahi tepkinizin farkında olsunlar. Bu şekilde çözüm bulunur.
Ailesi ile bu konuda hiç sohbetim olmadı. Onlar aramızda geçen bu gerginliklerin hiçbirinden haberdar değiller. Kendileri ile mesafeli bir iletişimim var. Ayrı şehirlerde oturuyoruz zaten. Bana bir saygısızlıklari olmadı. Ben de saygısızlık etmedim. Ancak maddi konularda istediler hep..

Beklenti olayına katılıyorum. Hatta ailesi bence sadece ihtiyaçları olduğu için değil bunun bir mecburiyet olduğunu bile düşünüyor olabilirler. Yani yardım etmeli bize gibisinden. Ki yardıma karşı değilim. Karşı olduğum nokta bunun alışkanlığa dönüşmesi ve ben birşey yapsam gözüne batması... tavrımı koyacağım.

En güzeli maaşı ortak hesaplara almamak en azından yarısını ayırın bir kenara memurmuşsunuz ne güzel gelecke korkunuz da olmaz. Belki bugüne kadar görmediniz ama çocuğunuzun olmamasının bir sebebi vardı.

X