Eşimle sorunumuz

Evinde 4 büyük köpek olması evet durumunun çok iyi olduğu anlamına gelir. köpek bakım masrafı, sürekli yapılacak doz kuduz aşıları(kuduz vakalarının %97'si köpek kaynaklı olduğundan sürekli yenilenmesi gerek)+büyük ırk köpeklerin günde birkaç kg mama yemesi vs. yakından şahidim masraflarına. kedileri olan bir insan olarak şaşırtmıştı köpek bakmanın masrafı beni. Konu sahibinin haksız olma sebebi borç alınan kişinin durumu ne olursa olsun borç olarak alınan para geri ödenmelidir. adı üstünde "borç" . keşke eşiniz kardeşine kredi çektirerek baştan kendini zor duruma sokmasaymış. evlilik için hiçbir çift boyundan büyük borç altına girmemeli. pandemide sadece nikah yapmışsınız, takı da az gelmiş bu yüzden. keşke kendinizi borca sokmadan sade bir şekilde evlenseymişsiniz. insanların 5 dk şahit olacağı bir organizasyon için borca girmeye değmezdi. ama madem girdiniz ödeyeceksiniz aksatmadan. kredi çekilmiş kardeşi bir ay bile ödeyemese faiz biner zor durumda kalır. birlikte çalışıp mümkün olan en kısa zamanda ödeyin, çocuğu borç bittikten sonra yapın

Son düzenleme:
Valla şaka gibi konu.

Hem evlilik masraflarına elimi sürmeyeyim,hem eşyalarım alınsın,evim düzülsün.Eşim benim için borçlansin ama beni asla mağdur etmesin. Çalışmayayim, üstüne hamile kalayım,çocuğun masrafları da karşilansin ama benim cebimden beş kuruş çikmasin. Borç mu ,o da ne ? Önce Can sonra Canan

Bir de "Ama onun ihtiyacı yok " cümlesi kadar sinir bozucu çok az cümle vardır. Kaynanadan sürekli maddi yardım bekleyen gelinlerle,böyle milletten borç alıp ödemede yan çizen işsizlerin klasik cümlesidir genelde.

Eşiniz maddi olarak evlilige hazir degilmis, borc harc evlenmis, simdi de bebege hazir degil ama istiyo, bebegi koltuk kirlenti saniyo olabilir. Emzirmeyle bitmiyo maalesef, maddi acidan yetersizken, bi de cocuk dunyaya getirmek agir sorumsuzluk, su anda ki yokluga niye bi de bir çocuk eklemenin derdinde ki?42 yasinda degil de 45, 46 yasinda baba olsun, o arada siz de calisin, borclari bitirin, eliniz biraz rahatlasin, hersey sirayla. Bu kadar maddi imkansizliklar icinde bi aileye dogmak istemez hic bi bebek

Sürekli neden herkes ödenmiyormuş yada ödemeyecekmişiz gibi bi havaya girmiş anlamadım ödemeseydim baştan ödemezdim zaten. Benm krediden hbrim yoktu evlendikten sonra öğrendim ona rağmen her ay ödedik sadece 1 ay gecikti şehir değiştirme kısmı olduğundan hemen iş bulamadım hepsi bu . Çalışmayacağım demedim üstüne yatarım demedim ne alaka herkes böyle söylüyor olmayan şeyi veremem sonucta ben ne yapabilirim. Yok yani asgari ücret kira faturalar bitti. Bebek kısmını eşim düşünüyor ki bunn doğru olmadığını bende söylüyorum zaten nasıl bi yol izlemeliyim diye buraya sordum herkes yok üstüne yatma derdi yok böyle köpek kısmını söyleeim herkes farklı anladı ben kendi yorumumu kattım köpek besliyor dedim maddi sıkıntısı olmadığını biliyorum 1 2 ay bekleyebilir olsa gönderirim zaten dedim ödemeyeceğim demedim ben bu adamı nasıl yola getirebilirim dedim.

Görümcenizin maddi sıkıntısının olmaması sizin geciktirmenizi ya da ödememe durumunuzu haklı göstermez. Öyle bir anlatmışsınız ki sanki her ay hibe gönderiyorsunuz… Ödemeseydim baştan ödemezdim ne demek ? Kredi bu her ay düzenli ödenir…
Eşinizi yola getirecek birsey yok , adam borcuna sadık bence sizin yola gelmeniz lazım (sizin deyiminizle) .

Öyle zaten iş arıyorum bende her yere hbr saldım inş en kısa zamanda gelir bizde yetişemiyoruz çunku. Bastan ödüyorduk her ay baya azalttık hatta.. Ben kardeşim içinde kredi çekmiştim onlarında böyle durumu oldu 3 ay ödeyemediler zorlandım mı evet ama kardeşim de de yok biliyorum olsa yollardı kardeşimi de tanıyorum ses etmedim sonra ödediler bitti kardeşlik bnu gerektirr bugun ona yarın bana banka değilim sonucta bi farkım olmalı. Görümcem ses etmiyor sorun benm eşimde aslında yok ama istekleri çok anlatamıyorum yoksa o çalışma dedi diye çalışmayacak değilim çalışacağım tabi..

Çok sıkıntıdaysanız konuşur adam kardeşiyle orta yol bulur. Ama eşiniz de bu durumda bile ödeme taraftarıysa demek ki kardeşinin huyunu biliyor, laf geleceğini biliyor..

Görümcemin maddi sıkıntısı olmaması ödemeyeceğim anlamına gelmez tabiki bnu demedim ki ben nereden uydurdunuz böle düşünsem bastan yollamazdım zaten aman derdim zaten sıkıntısı yok koymaz ona derdim öyle bir söylemişsiniz . Adam borcuna sadık evet hem ben çalışmıyorum hem bebek istiyor gerçekten çok düşünceli düşünceli olsa bebek derdine düşmez..

insan yoksa gider bankadan kredi çeker kardeşe anneye babaya gitme sebebi ayda 500 öderim derim yeri gelir 300 ödeme gücüm olur yeri gelir bin tl öderim. Yakın aileden zor zamanda destek geldiyse yine zor gündede sıkboğaz edilmemeli kimse biryere kaçmıyor sonuçta

Çok sıkıntıdaysanız konuşur adam kardeşiyle orta yol bulur. Ama eşiniz de bu durumda bile ödeme taraftarıysa demek ki kardeşinin huyunu biliyor, laf geleceğini biliyor..
Benm derdim konuşması konuşmaması değil. Benm derdim çalışmak bebek kısmı çok sonra iş hem asgari ücretle bebek nasıl bakacağım ben . Kardeşini düşünse der ki hayatım iş bul birimizin maaşı kardeşime gitsin çabuk bitsin derdi .. ben söylüyorum adama ..

Bankadan kredi çekseniz ev taşıdım bir iki ay ödeme yapmasam olur mi diyebilecek miydiniz?
Siz görümcenizden var olan bir parçayı borç almamışsınız, kadın sizin için kredi çekmiş yahu. Erteleyemezsiniz kafanıza göre.

Madem öyle borç varken şehir değişikliğine yapıp işten çıkmayacaktiniz.

Ayrıca bas bayağı eşinizin kardeşine olan borcuna sadık olmasından, ödemesinden rahatsız olmuşsunuz. Beni değil kardeşine ön planda tutuyor diye.

Nasıl bir kafa yapınız var anlamak mümkün değil.

İş bulmuştunuz eşiniz istemediği için gitmemistiniz çünkü çalışmak yerine. çocuk sahibi olmak istiyordunuz.
Ona ne oldu?

Son düzenleme:
İşten evlilik nedeniyle çıktım hakkımı kaybetmemek için tazminat fln borçlara gitti eksikler tamamlandı.. anlamamışsınız konuşuyorsunuz. Benm derdim borç ama eşimin derdi bebek anlamadan yazmayın rica ediyorum

Adam borcunu laf soz gelmeden tabii ki kapatmak ister.Ne demek görümcem ses etmiyor?siz ödemenizi yapmadiginizda da kadın kendinden kısıp bankaya ödemek zorunda.
Eşinizin bu borcu daha önceden soylememis olmasi tamamen sizin kendi probleminiz. Ayrıca gecinirken bu kadar dardaysaniz birikmis paranizdan harcayabilirsiniz ne demek borcu ödememek ?

Orkide'cim ben seni gayet iyi anlıyorum.

Bu borcun ödenmesinden rahatsizsin. Lafı evirip çeviren de, yazılanları anlamamazliktan gelende sensin.

Kocan senin atan sonuçta değil mi? İstiyorsa doğuruver bir tane ne olacak?

Bu kaçıncı 12. üyeliğin mi?

Şimdi ben o değilim diyeceksin, inkar edeceksin ama olsun.

İyi günler diliyorum.

Hani tazminatınız ve bekarken biriktirdiğiniz para duruyordu?

Amaaan orkide miymiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…