Eşimle sorunumuz

Aynen öyle söylüyor ama anlatamıyorum en son dayanamadım kbakma madem çalışmayacağım ve bebek olacak o zaman artan parayı ki nasıl artacaksa ben bebeğime harcarım kardeşin umurumda olmaz dedim
Şaka gibisiniz cidden. Kadının parasının üstüne yatıyorsunuz farkında mısınız?

Siz işe girdiğiniz zaman ödemesi daha doğru sonuçta kardeşi şuan maddi sıkıntıda değil siz gerekirse tüm maaşı kardeşine verirsiniz hızlıca borç biter. Durumu zordayken göndermesi onunda ses etmemesi çok garip. Borç kesnlikle ödenmeli ama çözüm bu değil

köyden gelen yiyeceklerle idare etme
eksiklerini eşine söyle alsın evine erzakları
kalırsa isterse yollar istemezse yollamazsa
işe girince ne olur bilemedim
bence eşin kardeşini biliyordur laf geleceğini biliyordur

Anlamamakta ısrar mı ediyorsunuz anlamadım neyse ben ödemeyeceğiz demedim ki sadece ihtiyacı yok aciliyeti yok mabnda söyledim ne kadr garip bi uslubnz var
Bakın ihtiyaclar çok gorecelidir ve öncelikle borcunuzu odemelisiniz.
Cocuk da su durumda sizin ihtiyacınız değil bence ama planlıyorsunuz.

Bekarken biriktirdiginiz parayı zaten eve vermeniz gerekirdi bence sonuçta evlisiniz. Yani senin paran benim param olmamali. Evlenirken kredi çekilmeyip paranin kullanılması gerekirdi.
Ben de Bekarken para biriktirdim ve ilk aldigimiz eve bu parayi verdim Böyle para hesabı yapılan evlilikler bi tuhaf değil mi ya bilemiyorum

O benim param diyor bi de sanki görümce başkasının ihtiyacı için çekti o krediyi. Çok enteresan

O benim param diyor bi de sanki görümce başkasının ihtiyacı için çekti o krediyi. Çok enteresan
Çok acayip gerçekten. Varda da yokta da bir olunmayacaksa neden evleniyoruz neden hayatlarımızı birlestiriyoruz?Keske hiç evlenmeyin ev arkadaşı olsalarmis ya da ne bileyim şirket ortağı...çok acayip kafalar gerçekten

Siz o cümleyi önce borç sonra canan olarak düzenleyin. Birine borcunuzu ödeyecek olmanız için kuru ekmeğe muhtaç olması gerekmiyor. Planınızı öna göre yapacaktınız. Ödemede sıkışacağınızı düşünüyorsanız borç almamayı deneyebilirsiniz mesela.

Ödüyorsunuz evet ama kocanız ödediği için o ödeme gerçekleşiyor. Bi kaç ay aksayabilir kısmını düşünmekte kardeşinin insafına kalmış bişey. Yani demem o ki bi kaç ay ödemeyi erteleyeyim demek size düşmez. Bunu teklif edecek kişi krediyi çekendir. Onu da ister eder, ister etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kredi çekildiyse kadın günügününe yatırmak zorunda.bi gün geçse telefonla banka tacize başlıyor..ihtiyacı olmayabilir fakat normal bi insan kardeşin dahi olsa birini böyle bi yükün altına sokuyorsa erteleyemez,kaldı ki kenarda birikmiş varmış ama onu verip borcu kapatmak gibi bir düşüncesi yok..kadın 30.000 çekmiş faiziyle kimbilir ne kadar ödeyecek ben annemden 50 lira alsam geri veriyorum borç konusunda bu kadar rahat olunması çok garip gerçekten..

Önce evine bakmalı, sonra dışarıya diyor. O postu okuyunca niyetin bal gibi de para ödememek olduğu ortaya çıkıyor. Mevzuyu borç ödemek değilde, adam parayı dağıtıyor gibi görüyor. Hem evlilik birliği yapılıyor. Hem evlilik için açılmış borç var. Hem bunu adam ödemek zorunda. Hem ödemesin diye bakan bi eş var. Hem ortada bayanın birikimi var. Bu birikimi eşiyle ortak kurduğu evlilik için yapılmış borca vermek istemiyor. Adam cocuk istiyor ama bayan cocuğuma birikimimden kullanırım sen borcunu bitir de demiyor. Çocuk mevzusunda bile o zaman artan parayı ki nasıl artacaksa ben bebeğime harcarım kardeşin umurumda olmaz diyor.

Cevaplardan bencillik akıyor.
Yine enteresan hayatlar, yine çelişen düşünceler.

Birikmiş parası olduğunu bilmiyordum o zaman tabiki önce borcunu vermeli

Birikmiş para var ama başkasına kredi cektirtiyorsunuz. Paranız var ama köyden gelenlerle idare ediyoruz diyorsunuz, paranız var ama sizin eşyalarınız için alınan krediyi ödemek size kardeşini tercih etmek gibi oluyor. Bebeğinize de harcamayı düşünmeyip hala esinizin her şeyi halletmesini bekliyorsunuz. Çok merak ettim o parayı ne gibi bir durumda harcamayı düşünürsünüz? Bunlardan daha elzem ne olabilir? İhtiyacımız var asgari ücret kısmını geçin. Param var ama kıyamıyorum diyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…