Eşimle sorunumuz

Peki borc ne kadar ve kac ay/yıl daha ödenecek?
30 bin borç. Yani 1 yıldır ödüyorduk her ay 500 / 1000 /2000 vs 2 aydır sıkıntı çektik .Bende kardeşinle konus ben işe girene kadr idare etsin sonra tekrar öderiz dedim hem taşınma masrafımız fln kapatırız yavas yavas dedim sen işe girme bakma iş ortama alış bebek yapalım dedi hem bebek hem borç hem asgari nasıl olacak dedim hangisine yetecek dedim ben halledeceğim dedi iyi dedim bende

Ay size ne kadının evinde kaç köpek baktığından, ekonomik durumundan? Paranız yoksa evlenmeseydiniz, kadının parasına mı güvendiniz?

Ben olsam altını takıyı satar borcu kapatırım ki söz gelmesin. 1 yıl 3 aydır kapatamamışsınız zaten, kaç sene daha beklemesi lazım bu kadının sizi? Alacaklı olan siz olsanız eminim çoktan kapısına dayanmıştınız. Neyse ki kocanız sizi dinlemiyor, aferin ona!

asgari ücretle çalışan biri yarın doktor maaşı almayacağına göre bu borcu zaten böyle ödeyecektiniz
şimdi neye tatavanız
Tatavanıx harika cidden..
Daha önce asgari almıyordu rahattık
Şehir değiştirme olunca burada asgari almaya başladı . Bu çalıştığı kurumsal firma asgari veriyor x yere girse baya yüksek sadece x yer torpille alıyo orayı kovalıyor şuan işsiz kalmamak için buraya girdi

Ve şunu da söylemeliyim, kimse kimse için kredi de çekmez kolay kolay. Yani ben çekmezdim bilemiyorum.
Niye yahu? Kardeşlerim, annem, babam için seve seve çekerim. Şu ana kadar da en az bir ev parası çekmişimdir de. Neredeyse tamamını da kendim ödedim. Tamamen maddi durum ve aile ilişkilerine bağlı. Ama konu sahibindeki durum çok çok farklı.

35 yaşındasinız eşiniz 40'ın üzerinde.

Hayal aleminde yaşıyorsunuz karı koca.

Borç var eve giren maaş asgari ücret. Herşey güzelmiş gibi çocuk düşünüyorsunuz. Sizin muhakeme yeteneğiniz yok mu bu şartlarda çocuk istiyorum sen çalışma diyen eşe tamam diyorsunuz?

Saçmalıklar silsilesi resmen.

Son düzenleme:
Ayranı yok içmeye, bir de bebek istiyor. Vallahi ben artık 3 çocukla asgari ücretle sefalet çekenlere üzülmüyorum, demek ki hepsi bu kafada; karım çalışmasın çocuk yapsın, asgari ücretle köyden gelenlerle yaşayalım…

Lütfen esinizi dinlemeyin: Halledebildigi ortada. Ben hep diyorum kadin erkek fark etmez maddi konulari kim daha iyi yönetiyorsa o yapmali. En cok kendinizi düsünün ve dogacak cocugu, cünkü en cok siz ikiniz cekersiniz.

Sırf haklı görünmek için bazı şeyleri farklı söylüyorsunuz gibi geliyor. Eğer öyle değilse söylediklerinizden tek mantıklı olan şey eşinizin borcunu ödemek istemesi.

Konu sahibinin görümcesi de ödeyeceğini bildiği için çekmiştir. Ödemeyecek olsa veya esinin bu düşüncelerini bilseydi ben çekeceğini zannetmiyorum. Durumu iyi de olsa herkesin bir düzeni var sonuçta . Ben kendi adıma söylüyorum odemeyecegine dair gram kadar bile şüphem olsa çekmem

Az da degılmıs 20 bin daha vardır tahmınen.30 bin borcu olup da söylememek de garip nasıl ödeyecegnı düşünüyordu ki eşin
Şimdi siz bu borcu erteleyip bebek olaylarına girerseniz sonucu tahmin etmek zor degıl;birikmiş bir borc
artmiş masraflar
Maddi yetersizlik sebebiyle gergin bi ortam
Ben demiştim vs kavgaları
Son olarak bdvye başlık "görümcemden nefret ediyorum"
Ne olursa olsun işe girin en azından 1 yıl daha gebeliği erteleyin. Bir yıl sonra gebe kalır 7 ay daha calısır ayrılırsınuz bu şekilde borcu baya hafifletmiş olursunuz.

Lütfen esinizi dinlemeyin: Halledebildigi ortada. Ben hep diyorum kadin erkek fark etmez maddi konulari kim daha iyi yönetiyorsa o yapmali. En cok kendinizi düsünün ve dogacak cocugu, cünkü en cok siz ikiniz cekersiniz.
Para akışı bende zaten maaşını bana verir .. Bende gösteririm bu faturalara bu kiraya vs vs

Sırf haklı görünmek için bazı şeyleri farklı söylüyorsunuz gibi geliyor. Eğer öyle değilse söylediklerinizden tek mantıklı olan şey eşinizin borcunu ödemek istemesi.
Ne alaka olanı söylüyorum ben ödemeyelim demedim öyle olsa bastan ödemezdim zaten . Ben sadece olmayan şeyi nasıl vereceğiz bir de çocuk düşünmesi. Ben eşimin düşüncesine takığım borç ödemesine değil.

valla bacım tuhaf olan sensin, aferin eşine gururlu adammış.
önceliği dışarıya vermek değil bu. kardeşim esnaf ve benden kat kat fazla kazanıyor,1 lira alsam da hemen geri veririrm aramıza para lafı girmesin diye. ki kendisi asla o beklentide bir insan değil.

Asgari ücretle yaşamak için mi şehir ve iş değiştirdiniz? Mantığı neydi bu değişikliğin?

Önce evin olduğu bı mevkide hastane masraflarını öğren. Liste yap kocana ver. Hamile kalınca her ay doktor muayene ilaçlar. Doğum . Tahliller. Artı bebek için yapilcak alışverişler. Doğum sonrası bez mama ıslak mendil . Bebeğin sağlık giderleri. Ortalama bu kadar birikim yapmaliyiz bebek için de. Bakalım ne dicek. Hamile kalınca iş bitmiyor. Bazı erkekler kolay sanıyor. Kocan bazı şeyleri düzeltmeden hamile kalma bence. Sonra burda hamileyim kocam bebeğe hiç bişey almiyor diye konu açılıyor. Çok üzücü

Bu adam 42 yaşına kadar gelmiş ve hiç mal, mülk birikim yapamamış. Bir de gidip evlenirken kız kardeşinden borç almış. Şimdi çekiyorsunuz bir şekilde ama , zaten asgari ücret ile bebek bakılmaz . Şimdi para yok gonderemem diyorsunuz konu kapanıyor. Ama bebek olunca bu borcun üzerine tekrar borç almak zorunda kalacak. Siz hadi kendinizden 3-5 kısarsınız ama bebeğin mamasindan , doktorundan, bezinden kıstığınızda artık kocaniza saygınız bile kalmaz. Bir de siz kaç yaşındasınız , çok yaş farkımı var aranız da ?

Ödememe gibi bir lüksünüz yok ki.

Siz gayet eşinizin kardeşine borç ödemesine takıksınız.

Evdeki köpek sayısı, ihtiyaçları olup olmaması, eşinizin kardeşine öncelik verdiğini düşünmeniz hepsi borcun ödenmemesi üzerine edilen laflar.

Düşüncelerine gelince evet baştan sona mantıksız ama iş bulup eşim istemiyor diye çalışmadığınıza göre size mantıksız gelmiyor olması lazım.

Önceliğiniz iş bulup çalışmak olmalı. Henüz yeni evlisiniz. Maddi sıkıntı içindeyken bebek planınızı ertelemelisiniz. Bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayamamak sizi ayrıca üzecek. En azından bir süre çalısıp durumunuzu düzeltmeye yardımcı olmalısınız, sonra bebek düşünürsünüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…