- 24 Ağustos 2020
- 2.995
- 7.518
- 108
Ya he he of çok komiksiniz yaİzin verse hemen gireceğim işe hatta buldum ama yok dedi yollamadı
30 bin borç. Yani 1 yıldır ödüyorduk her ay 500 / 1000 /2000 vs 2 aydır sıkıntı çektik .Bende kardeşinle konus ben işe girene kadr idare etsin sonra tekrar öderiz dedim hem taşınma masrafımız fln kapatırız yavas yavas dedim sen işe girme bakma iş ortama alış bebek yapalım dedi hem bebek hem borç hem asgari nasıl olacak dedim hangisine yetecek dedim ben halledeceğim dedi iyi dedim bendePeki borc ne kadar ve kac ay/yıl daha ödenecek?
Tatavanıx harika cidden..asgari ücretle çalışan biri yarın doktor maaşı almayacağına göre bu borcu zaten böyle ödeyecektiniz
şimdi neye tatavanız
Niye yahu? Kardeşlerim, annem, babam için seve seve çekerim. Şu ana kadar da en az bir ev parası çekmişimdir de. Neredeyse tamamını da kendim ödedim. Tamamen maddi durum ve aile ilişkilerine bağlı. Ama konu sahibindeki durum çok çok farklı.Ve şunu da söylemeliyim, kimse kimse için kredi de çekmez kolay kolay. Yani ben çekmezdim bilemiyorum.
35 yaşındasinız eşiniz 40'ın üzerinde.30 bin borç. Yani 1 yıldır ödüyorduk her ay 500 / 1000 /2000 vs 2 aydır sıkıntı çektik .Bende kardeşinle konus ben işe girene kadr idare etsin sonra tekrar öderiz dedim hem taşınma masrafımız fln kapatırız yavas yavas dedim sen işe girme bakma iş ortama alış bebek yapalım dedi hem bebek hem borç hem asgari nasıl olacak dedim hangisine yetecek dedim ben halledeceğim dedi iyi dedim bende
Ayranı yok içmeye, bir de bebek istiyor. Vallahi ben artık 3 çocukla asgari ücretle sefalet çekenlere üzülmüyorum, demek ki hepsi bu kafada; karım çalışmasın çocuk yapsın, asgari ücretle köyden gelenlerle yaşayalım…30 bin borç. Yani 1 yıldır ödüyorduk her ay 500 / 1000 /2000 vs 2 aydır sıkıntı çektik .Bende kardeşinle konus ben işe girene kadr idare etsin sonra tekrar öderiz dedim hem taşınma masrafımız fln kapatırız yavas yavas dedim sen işe girme bakma iş ortama alış bebek yapalım dedi hem bebek hem borç hem asgari nasıl olacak dedim hangisine yetecek dedim ben halledeceğim dedi iyi dedim bende
30 bin borç. Yani 1 yıldır ödüyorduk her ay 500 / 1000 /2000 vs 2 aydır sıkıntı çektik .Bende kardeşinle konus ben işe girene kadr idare etsin sonra tekrar öderiz dedim hem taşınma masrafımız fln kapatırız yavas yavas dedim sen işe girme bakma iş ortama alış bebek yapalım dedi hem bebek hem borç hem asgari nasıl olacak dedim hangisine yetecek dedim ben halledeceğim dedi iyi dedim bende
Sırf haklı görünmek için bazı şeyleri farklı söylüyorsunuz gibi geliyor. Eğer öyle değilse söylediklerinizden tek mantıklı olan şey eşinizin borcunu ödemek istemesi.Tatavanıx harika cidden..
Daha önce asgari almıyordu rahattık
Şehir değiştirme olunca burada asgari almaya başladı . Bu çalıştığı kurumsal firma asgari veriyor x yere girse baya yüksek sadece x yer torpille alıyo orayı kovalıyor şuan işsiz kalmamak için buraya girdi
Konu sahibinin görümcesi de ödeyeceğini bildiği için çekmiştir. Ödemeyecek olsa veya esinin bu düşüncelerini bilseydi ben çekeceğini zannetmiyorum. Durumu iyi de olsa herkesin bir düzeni var sonuçta . Ben kendi adıma söylüyorum odemeyecegine dair gram kadar bile şüphem olsa çekmemNiye yahu? Kardeşlerim, annem, babam için seve seve çekerim. Şu ana kadar da en az bir ev parası çekmişimdir de. Neredeyse tamamını da kendim ödedim. Tamamen maddi durum ve aile ilişkilerine bağlı. Ama konu sahibindeki durum çok çok farklı.
Az da degılmıs 20 bin daha vardır tahmınen.30 bin borcu olup da söylememek de garip nasıl ödeyecegnı düşünüyordu ki eşin30 bin borç. Yani 1 yıldır ödüyorduk her ay 500 / 1000 /2000 vs 2 aydır sıkıntı çektik .Bende kardeşinle konus ben işe girene kadr idare etsin sonra tekrar öderiz dedim hem taşınma masrafımız fln kapatırız yavas yavas dedim sen işe girme bakma iş ortama alış bebek yapalım dedi hem bebek hem borç hem asgari nasıl olacak dedim hangisine yetecek dedim ben halledeceğim dedi iyi dedim bende
Para akışı bende zaten maaşını bana verir .. Bende gösteririm bu faturalara bu kiraya vs vsLütfen esinizi dinlemeyin: Halledebildigi ortada. Ben hep diyorum kadin erkek fark etmez maddi konulari kim daha iyi yönetiyorsa o yapmali. En cok kendinizi düsünün ve dogacak cocugu, cünkü en cok siz ikiniz cekersiniz.
Ne alaka olanı söylüyorum ben ödemeyelim demedim öyle olsa bastan ödemezdim zaten . Ben sadece olmayan şeyi nasıl vereceğiz bir de çocuk düşünmesi. Ben eşimin düşüncesine takığım borç ödemesine değil.Sırf haklı görünmek için bazı şeyleri farklı söylüyorsunuz gibi geliyor. Eğer öyle değilse söylediklerinizden tek mantıklı olan şey eşinizin borcunu ödemek istemesi.
Kızlar selam .
1 yıl 3 aylık evliyim tek sorun eşimle. Eşim önceliğini hep dışarıya vermesi . Yani hala aile kim anlayamadı gibime geliyor. Evlenirken kardeşinden para almış tamam borcu ödemesi lazım kızın dediği istediği bir şey yok ama tutup evinden kısıp sürekli kardeşimde kardeşim demezsin ki maddi durumları kötü değil anlayabilirler . Kira da değiller evde 4 buyuk köpek besliyor biz kiradayız eşim tek çalışıyor ( yeni taşındığımız için şehre ben daha iş arıyorum) asgari ücret alıyor zaten kira faturalar fln derken yetmiyor ama yok o illa kardeşimde kardeşim diyor diyorum ki tamam yollarız ama nasıl olacak ki diyorum eve para kalmıyor zaten alışveriş yapmıyorz annemlerin köyden gönderdikleri ile idare ediyoruz ki senn kardesinn yanında annende var o yardım da ediyor ama yok benm eşim anlamıyor hem çocuk istiyor hem kardeşimde kardeşim para yolladın mı diyor sürekli hesabı gösterdim taşınma masraflarmız bu da faturalara dedim bize de bu kqdr kalıyor istersen onu yolla dedim yok olmaz dedi sen bilirsin dedim . Bu sadece örnekti genelde de böyle sürekli dışarıya başkalarına öncelik veriyor ama evinn içine yok maalesef aynı öncelik bu da beni üzüyor ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Gecen konustum kardeşin asgari ücret aldığını biliyor evin kira oldugunu biliyor kız beklemez ki dedim anlar abisini ihtiyacımı var dedim yok dedi ee dedim para lafı gelsin istemiyorum dedi durumumuzu bile bile laf ederse dedim yuh dedim sen eder miydin dedim yok etmezdim dedi eee dedim kız niye etsin anlar.. annenle konus dedim oldukça vereceğiz vermeyeceğiz diye bir şey yok ki dedim senn de önceliği kime vereceğini bilsen artık dedim önce can sonra canan dedim ama yok sürekli söylenmekte istemiyorum ne yapmam gerekiyor adamın önceliği için ?
Asgari ücretle yaşamak için mi şehir ve iş değiştirdiniz? Mantığı neydi bu değişikliğin?Tatavanıx harika cidden..
Daha önce asgari almıyordu rahattık
Şehir değiştirme olunca burada asgari almaya başladı . Bu çalıştığı kurumsal firma asgari veriyor x yere girse baya yüksek sadece x yer torpille alıyo orayı kovalıyor şuan işsiz kalmamak için buraya girdi
Önce evin olduğu bı mevkide hastane masraflarını öğren. Liste yap kocana ver. Hamile kalınca her ay doktor muayene ilaçlar. Doğum . Tahliller. Artı bebek için yapilcak alışverişler. Doğum sonrası bez mama ıslak mendil . Bebeğin sağlık giderleri. Ortalama bu kadar birikim yapmaliyiz bebek için de. Bakalım ne dicek. Hamile kalınca iş bitmiyor. Bazı erkekler kolay sanıyor. Kocan bazı şeyleri düzeltmeden hamile kalma bence. Sonra burda hamileyim kocam bebeğe hiç bişey almiyor diye konu açılıyor. Çok üzücüKızlar selam .
1 yıl 3 aylık evliyim tek sorun eşimle. Eşim önceliğini hep dışarıya vermesi . Yani hala aile kim anlayamadı gibime geliyor. Evlenirken kardeşinden para almış tamam borcu ödemesi lazım kızın dediği istediği bir şey yok ama tutup evinden kısıp sürekli kardeşimde kardeşim demezsin ki maddi durumları kötü değil anlayabilirler . Kira da değiller evde 4 buyuk köpek besliyor biz kiradayız eşim tek çalışıyor ( yeni taşındığımız için şehre ben daha iş arıyorum) asgari ücret alıyor zaten kira faturalar fln derken yetmiyor ama yok o illa kardeşimde kardeşim diyor diyorum ki tamam yollarız ama nasıl olacak ki diyorum eve para kalmıyor zaten alışveriş yapmıyorz annemlerin köyden gönderdikleri ile idare ediyoruz ki senn kardesinn yanında annende var o yardım da ediyor ama yok benm eşim anlamıyor hem çocuk istiyor hem kardeşimde kardeşim para yolladın mı diyor sürekli hesabı gösterdim taşınma masraflarmız bu da faturalara dedim bize de bu kqdr kalıyor istersen onu yolla dedim yok olmaz dedi sen bilirsin dedim . Bu sadece örnekti genelde de böyle sürekli dışarıya başkalarına öncelik veriyor ama evinn içine yok maalesef aynı öncelik bu da beni üzüyor ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Gecen konustum kardeşin asgari ücret aldığını biliyor evin kira oldugunu biliyor kız beklemez ki dedim anlar abisini ihtiyacımı var dedim yok dedi ee dedim para lafı gelsin istemiyorum dedi durumumuzu bile bile laf ederse dedim yuh dedim sen eder miydin dedim yok etmezdim dedi eee dedim kız niye etsin anlar.. annenle konus dedim oldukça vereceğiz vermeyeceğiz diye bir şey yok ki dedim senn de önceliği kime vereceğini bilsen artık dedim önce can sonra canan dedim ama yok sürekli söylenmekte istemiyorum ne yapmam gerekiyor adamın önceliği için ?
Bu adam 42 yaşına kadar gelmiş ve hiç mal, mülk birikim yapamamış. Bir de gidip evlenirken kız kardeşinden borç almış. Şimdi çekiyorsunuz bir şekilde ama , zaten asgari ücret ile bebek bakılmaz . Şimdi para yok gonderemem diyorsunuz konu kapanıyor. Ama bebek olunca bu borcun üzerine tekrar borç almak zorunda kalacak. Siz hadi kendinizden 3-5 kısarsınız ama bebeğin mamasindan , doktorundan, bezinden kıstığınızda artık kocaniza saygınız bile kalmaz. Bir de siz kaç yaşındasınız , çok yaş farkımı var aranız da ?Borç öyle hemen bitecek durumunda değil bitmesi beklenirken baya yaş geçer hamile kal a kısmı da geçer. Eşimin yaşı 42 ben ne zaman baba olacağım derdinde tamam anlıyorum ama hem borç hem çocuk sıkıntı olacak diyorum anlamıyor .iş değiştirecekmiş. Hadi tamam değiştir bi mesleğin yok yine alacaksın asgari üstelik burada yükselme durumun var kurumsal firmadasın . Borç elbette Borç bu zamana kadar ben çalışırken her ay ödüyorfuk zaten
Ödememe gibi bir lüksünüz yok ki.Ne alaka olanı söylüyorum ben ödemeyelim demedim öyle olsa bastan ödemezdim zaten . Ben sadece olmayan şeyi nasıl vereceğiz bir de çocuk düşünmesi. Ben eşimin düşüncesine takığım borç ödemesine değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?