Eşimle sorunumuz iletişimsizliğimiz mi

gul_perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
259
72
98
35
Merhabalar. Ben 3 yıldır evliyim. Eşimde bende çalışıyoruz. Eşimin mesleğinden dolayı çalışma saatleri çok düzenli değil. Mesela bu aralar bir hafta gece bir hafta gündüz çalışıyor. Gece işe gitmesi gerektiğinde, ben daha işten eve varmadan o evden çıkmış oluyor yani o haftayı pek görüşemeden geçiyoruz. duygularımı kelimelere dökmekte zorlanıyorum biraz dağınık olabilir kusura bakmayın.
Biz severek evlendik, açıkçası eşimin kara kaşından kara gözünden çok bana olan ilgisi beni etkilemişti. Ama evlendikten sonra erkekler değişir derler ya eşimde sağolsun ilk günden değişmeye başladı. bana karşı ilgisiz sanırım. Bu yüzden çok tartışmalarımız, benim ağlamalarım, eşimin af dileyişleri oluyor, artık rutine bağladık herhalde, çok kırılıyorum, üzülüyorum ama onun bu davranışları için ağlamaktan yorulmuşum ki artık gözümden yaş akmıyor, sadece kalbim buz gibi oluyor.
Mesela bizim bir günümüzü anlatayım, ben işten gelirim, yemekle uğraşırım, amerikan mutfak bu arada o da yanımda tv açar, ben mutfakta saatlerce sesimi çıkarmasam dönüpte muhabbet etmez. Ama gel yemeğe yardım et desem eder. ben muhabbet açmaya çalışsam pek oralı olmaz. elinde telefon erkek arkadaşlarıyla yazışır, haberlere bakar bu arada haftada ortalama 3 kez erkek arkadaşlarıyla görüşür, arkadaşlarının hepsi bekar ve çocukluk arkadaşları.
Benim bu evlilikten anlayamadığım bir şeyler var, ben eşimi seviyorum, iyi bir insan onunda beni sevdiğini biliyorum. Ama evlendik evleneli hep aynı şekilde huzursuz oluyoruz, ben ne yazık ki kişilik olarak biraz da depresif bir kişiliğim, evliliğini yürütemeyen, seni seven kocanın kıymetini bilmeyen birisin sen diye kendime çok yükleniyorum görüştüğüm bir arkadaşım yok, kimseyle paylaşamıyorum düşüncelerimi, o yüzden buraya yazmak istedim, normal gerçekten mutlu evlilikler nasıl oluyor kızlar. ortada bir sorun yokta ben çok hassas biri olduğum için mi hep ilgi beklediğimden çok kırılıyorum, eşimi çekip çevreleyemiyor muyum. çok uzun oldu kusura bakmayın

Cok anormal bir iliskiniz yok aslinda sadece birlikte vakit gecirmeyi bilmiyorsunuz gibi.Disarida gezip eglenip bir yemekte 3 4 saat oturup sohbet edermisiniz mesela.

Selam superisi daha cok yeni evlisiniz o konusmuyorsa sen konus.O surat asarsa sen gul.Eger seni sevmeseydi seni kirdiginda emin ol af dilemezdi.Bosuna dememisler yuvayi disi kus yapar diye canim.

Şimdi benim anladığım kadarıyla eşiniz size göre daha sosyal biri, eşinize derdinizi anlatın demeyeceğim anlatmışsınızdır mutlaka.
Siz de kendinize birkaç arkadaş edinin, o çıkıyorsa siz de çıkın ki ilişkide denge olsun bu çok önemli. Nereden bulacağım bir anda arkadaşı derseniz de bir kursa yazılın. Ev, iş çok yoruluyorum demeyin sevdiğiniz bir şey olursa üşenmeden gidersiniz. Onun sizden ayrı bir yaşamı var, sizin de olsun.
Ayrıca yapabiliyorsanız bu mevsimde Maşukiye tarafı çok güzeldir, kısa bir tatil yapın. Sinemaya gidin en olmadı, dışarıda bir şeyler yapın.

Bu durumun pek değişeceğini düşünmüyorum evliliklerde.
Eşiniz için evde sizinle olması yeter anladığım kadarıyla ekşın aramıyor.
Ya kabul edeceksiniz bu şekilde ya da birlikte bir şeyler yapmak için siz teşvik edeceksiniz

Cok anormal bir iliskiniz yok aslinda sadece birlikte vakit gecirmeyi bilmiyorsunuz gibi.Disarida gezip eglenip bir yemekte 3 4 saat oturup sohbet edermisiniz mesela.
ne yazık ki edemeyiz, ortak bir muhabbetimiz yok sanırım, tartışmalarımız dışında çok uzun sohbetlerimiz olmuyor, bana kalırsa abuk sabukda olsa konuşup muhabbet etmeye çalışırım ancak bana kendimi aptal gibi hissettirir. normalde ben daha sessiz o ise daha konuşkan bir yapıda ama ne işse benim yanıma gelince sessiz sakin moda bağlıyor. bana değer vermiyor bu diyorum, bir yandan da gül gibi çocuk ne istesen yapar gitme üstüne diye vicdan yapıyorum, tuhaflık sende diyorum kendime sonra

Son düzenleme:
Benzetmek gibi olmasın ama bana boynuz takan kocamla biz böyleydik.Ki bende sürekli kendimi suçlardım başkalarının kocalarına göre yine iyi kocam var filan giblerinden...
Ben sürekli yalnız kalırdım, beraberkende yapacak çok şey bulamazdık çünkü pek ortak zevkimiz yoktu. Bu biraz ortak zevk meselesi bana kalırsa. Beraber yapabileceğiniz aktiviteleri yapın, birbirinizin sevdiğinizin özelliklerini ön plana çıkartmaya çalışın. İlgilenin birbirinizle.
Bir de sen kendine ayrıca vakitte ayır, arkadaş edin gez toz. Hep adama sarma.

Siz cok olumsuz dusunuyorsunuz konusun sacmalayin butun gununuzu anlatin sorun dedikodu yapin yani baskalari nerde ne yapmis konusun ciddiyim.
Biz esimle cenemiz durmuyor atomu parcalamiyoruz sonucta gidin bir avm ye milleti izleyin cay kahve icin etraftakileri elestirin.
Bir restauranta gidin mecbur uzun uzun oturacaksiniz birseyler bulun muhabbet icin.

eşime içimden çok kızıyorum, bu günde mesela ben çalıştığım yere gitmiştim, pazartesi iş başı yapmadan sağımı solumu toparlayım diye. eşim işten erken çıkacağını söyledi, tamam dedim sen eve gittikten bir saat sonra felan bende evde olurum. Ben çıkmaya yakın aradı, arkadaşlarımlaydım şimdi geçiyorum eve dedi tamam dedim. yanlış anlaşılmasın ben onun arkadaşlarıyla görüşmesine kızmıyorum, hatta sevindim bile evde beni beklemiş olmadı ne güzel vakit geçirmiş arkadaşlarıyla diye. ancak eve geldik ben biraz havadan sudan bişiler anlattım, o telefonu elinde, tv açık, he he dedi geçiştirdi, sonra pc yi açtı bi haber varmış ona bakacakmış. o saatten sonrada bende ipler koptu sus pus oldum, dedim boşver kendi kendine yetmeyi çok iyi biliyor sana ihtiyacı yok ki , zaten enerjisini arkadaşlarıyla harcamış o yorulmuştur, birazdan gider yatar dedim. benim alındığımı anlayınca bu sefer kendince ilgi göstermeye başlıyor ama ben bu ilgiden hoşlanmıyorum zoraki yapılan.. ben bu evlilik işini beceremiyorum offffff çok dolup taşıyorum

bu yazdılarını eşine neden söylemiyorsun çok kıkırılgan ve alıngansın duygularini açik
açık söyle

Selam superisi daha cok yeni evlisiniz o konusmuyorsa sen konus.O surat asarsa sen gul.Eger seni sevmeseydi seni kirdiginda emin ol af dilemezdi.Bosuna dememisler yuvayi disi kus yapar diye canim.
Evet aslında daha yeni sayılırız ancak ben evliliğimizin ilerleyen yıllarından da korkuyorum, ona hayatı çekilmez bir hale getiriyorum sorun bende gibi geliyor, seneler sonrada biz aynı kalırız, muhabbete ortak paylaşımı olmayan bir çift olarak alışırız bu duruma diye korkuyorum, arada şen şakrak bülbül taklidi yapmaya çalışıyorum ama bakıyorum ki söylediklerimin bi kısmını duymuyor bile, hemen içimden bir şeyler kopuyor bu seferde ;(

bu yazdılarını eşine neden söylemiyorsun çok kıkırılgan ve alıngansın duygularini açik
açık söyle
söylüyorum geçen gene tartıştık arabada bir yere gezmeye gidiyorduk, gene mala bağladı afedersiniz, bende sinirlendim dedim niye böylesin sen bi problemin mi var bana anlatmadığın iş yerinde mi canını bir şey sıkıyor, niye bana kendimi bu kadar aciz hissettiriyorsun, bu kadar mı zevk almıyorsun benden neden muhabbetini esirgiyorsun, bir anda benim için hiç olabilirsin sende, kendine gel dedim, o da ben napıyorum sana anlamıyorum ya diye sinirlendi. sonra ben ağladım felan barıştık, gezerken baktım çabalıyor ufak tefek şeylerden de olsa muhabbet yaratmaya çalışıyor, hoşuma gitti benimde. ama kısır döngü yine içine aldı bizi.

Gönlüne küsme arkadasim bende ole kendiliğinden yapmasını bekledim hep ama ne dedi biliyomusun dedin de yapmadimmi bana hatırlat yapmam gereken şeyi söyle benden bekleme aklıma gelmiyo düşünemiyorum vs vs oylemi dedim iyi tamam söylerim bende yemeğe gidelim nadiren oda ki sen calisiyomussun bahanende olur yoruldum veya paran cebinde sonuçta sen de sana yemek ismarlayim vs kahve içmeye gidelim yada ayakkabı alcam beraber çıkalım aksam vs yada de 3 gün arkadaslarinlasin haftada bi de beni dışarı çıkar belki oda soylemenden anlar

Eşiniz arkadaşlarıyla sık gorusup iletişim halinde olduğu için muhabbet etme ihtiyacını o sekilde karşılıyor olabilir. Sizse tam tersi onunla muhabbet etme ihtiyacindasiniz.. bi arkadaşın da söylediği gibi bence siz de kendinize hobiler eşinin, dışarıda vakit geçirecek bir seyler bulun böylelikle eve döndüğünüzde ona anlatıp Muhabbet edebileceğiniz yeni konulariniz olur. Evlenmeden önce birlikte dışarıda yaptığınız neler vardı mesela, haftanin bir iki günü onları yapmaya çalışın birlikte..

zaten bu gibi tartışmalarımızın bazılarında eşimde bana senin sorunun arkadaşsızlık dedi. çok üzüldüm, çünkü gerçekten görüştüğüm arkadaşım yok, kursa da yazıldım, ismek in saz kursuna gittim, saza merakım var ancak orada da genelde yaşlı emekli insanlar vardı, kafama uyan birini bulamadım, çok hasret kaldım samimi bir dosta umarım bir gün böyle birileri olur benim çevremde de. Ancak eşin ve arkadaşın yeri farklıdır, ben istiyorum ki o benim içimde çiçekler açtırsın, (çok mu hayalperest oldu) görsün farketsin beni, önemsediğini belli etsin. birlikte dışarı çıktık bir kaç kere fotoğrafımı çek dedi, çektim whatsaptan arkadaşlarının olduğu gruba yolladı, onlarla yazışmaya başladı, yani adam benle iken keyif almıyor aklı arkadaşlarında oluyor.

Geçici bir süreçtir size şöyle söyleyeyim etrafımdaki insanlardan bunu gördüm arkadaşları bekar demiştiniz, düzgün bir ilişkileri elbet olacak bu kişilerin ve görüşmeleri hafifleyecek. Ancak bu süreçte gerçekten arkadaş edinmeniz gerek.
Çalışmıyor musunuz? Çocuğunuz yoksa bir işe girin bence çalışıyorsanız da iş arkadaşlarınızla arada bir bir şeyler yapın.

Haklisiniz esiniz biraz ilgisiz sanirim.ama sizin arkadaslariniz da yoksa daha cok ihtiyac hisseddersiniz esinize.siz de arkadaslar edinin onlarla vakit hecirin biraz.bir de aile olarak gorustugunuz arkadaslariniz olsun.esinizin arkadaslari bekarmis evli arkadaslariniz da olsa mesela onlarla ailece birseyler planlarsiniz.bir de bana haftada 3 kez arkadasla gorusmek fazla geldi

Bunu bi kere kendi de söyledi, hep yanımdasın aşkım önceden görüşemiyorduk, şimdi bak aynı evdeyiz diye :) ama bu cevap beni mutlu etmiyor, yani bilsem ki bu adamın yapısı bu , konuşmayı sevmiyor ya da duygularını belli edemiyor diye, öyle değil ki adam bir ortama girdimi ülke gündeminden siyasetten kimseye laf bırakmaz konuşkandır. Benden esirgiyor muhabbetini, arada da kafam basmıyor gibi muamele yapıyor hevesimi kırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…