Eşimle sorunlarımızı çözemiyoruz.... Yardım eder misiniz?

tgull yoksa seninki burda yazdıklarını okudu mu
okuyup korkmuştur belki seni kaybedicek diye

sanmam çünkü kaynana bölümündeki paylaşımlarımı görse kesin sen benim annemi sevmiyorsun diye kendi derdini unuturdu:)) sonuçta düzeldi ya inşallah böyle devam eder.

canım sen çalışan bir bayansın sonuçta nekadar yapsanda evde oturan bi bayan gb bekleyemez senden.madem öyle istiyo sen çalışma otur evde ama oda maddi yönden bir şeyi eksik etmesin bakalım kabul edicekmi???oh ne ala hem para kazan hem evde hizmetçi ol.

Canim ben boyle konular gorunce genelde yorum yapmak istemiyorum çünkü beni cok uzuyo ve birde bekarim oyuzden yasamadigim seyler hakinda kalk bunu yap bunu soyle demek kolay bazi arkadaslar ayril demisler!!ayrilmakbence en basit yol eh birde sen bu adami seviyorumu diyosun onu duzeltebilecegine inajiyosan devam et sonucta bir insani kaybetmek kolay ama mucadele edip onu kazanmak daha baska birsey duzelecegine inaniyosan mucadele et ama kendini fazla ezdirme onu kazanicam diye kendini hirpala bir yuva okadar kolay kurulmuyoki yikilmasida okadar kolay olsun
Allahyardimcin olsun son yazdiklarina gore iyiye gidiyo diyosun inslah hep boyle devam eder ve yuvan hep huzurlu olur

Hirpalama diyecektim

yazdıkların için teşekkür ederim. evet son zamanlarda bayağı iyiye gitmeye başladı. hafta sonu kaynanamlara gideceğiz eşimde hatalı bişi yaptı dur unutmimde bunuda söylim dedim. şaşırdı ne kime diyecen dedi. ya dedim hani haftaya annenlere gitmicez mi annenlere anlatacam şu şu huylarını bak bunuda anlatmayı unutmim dedim sadece. şaştı niyee dedi. ya dedim annenlerin ev kalabalıklaşında herkesin içinde diyimde utanır bir daha yapmazsın kaydirigubbakcemile3 şok oldu. ben daha yapmicamya konuştukya falan kem küm etti.
mesela geçende teyzem geldi hiç kötülemedi benialkisalkisalkis hatta sonra "bak aşkım hiç senin için bişi demedim" dedi, yuh dedim onca laftan sonra diyecekmiydin bide. yok sen hani güzel güzel anlattınya bana ben daha demem falan biraz böyle bebek nazlanarak dedi. bakalım bu bir hafta o evde ben işte olacağım nasıl olacak merak ediyorum. eve gidince şura dağınık burada toz var mutfak tezgahında bu bardak ne yapıyor lavaboları sürdün mü...bekle beni canını okuyacağım aşkııım.......

tgull bence en kısa zamanda bir evlilik danışmanına gitmenizde fayda var. iki ayrı insanın biraraya gelip ortak bir yaşam kurması gerçekten de özveri gerektiren ,çok zor birşey. hele ki taraflardan biri bu şekilde yaklaşıyorsa. konunun çok detayı var tabi evlenmeden önce nasıldı. aslında herkes evlenmeden önce yeteri zaman tanınırsa kendini gösterecek şeyler yapar. eğer biz gerçekleri görmeye hazırsak kiminle evlendigimizi çoğu zaman biliriz. sadece bazen hazır olmayız hayır demeye...bu adam bana göre değil demeye yani ilişki ile yüzleşmeye hazır olmayız . bilemiyorum önce de böylemiydi yoksa sonradan mı değişti tavırları. evlenmeden önce de böyleyse üzgünüm yapılacak pek birşey yok, ya devam edersin ya da kendine hayatta 2. bir şans verip kendi yoluna gidersin. ama sonradan böyle olmuşsa dediğim gibi danışmana gitmekte fayda var o, mutlaka çözüm bulacaktır. ya da çözümsüzlüğünüzü görmenizde size yardımcı olacaktır. Sabır ve cesaret diliyorum arkadaşım. ama erteleme erteledigin sadece hayatın bunu hiç unutma.

Herşeyin tatlıya bağlanmasına sevindim.Bence ara ara çok üstelemeden başına kakmadan önceki yaptıklarını anlat ve senin ne kadar üzüldüğünü söyle.Ama herşey tam yoluna girmeden çocuk düşünme.

kızlar 1 haftadır evde benimki sıkıntıdan patladı ama sonuç olarak evde temizliği yapıyor çıkış saatime yemeği hazırlıyor akşam çayı yapıyor görmelisiniz ve tabi bende onun gibi davranıyorum şuranın tozunu alsaydın ya, çöpü atmadın mı, ya ama dünde bunu yedik... yaptıklarıyla yüzleştiği için yavrumun gıkı çıkmıyo. maaşı yattı geçen benimkinin yarısı bile değildi nasıl üzüldü anlatamam. ikide bir aşkım kendimi kötü hissediyorum aşkım benim maaşım kendi borcuma bile yetmiyor, çok çok ezik hissediyorum kendimi.... adam mahfoldu yaa...ama dediğim gibi ona onun gibi davranmam çok etkili oldu gece o davranışlar üzerine uzuun uzuun konuştuk. iyide denk geldi raporu evde olması.sanki hatasını anladı gibi. bakalım şimdilik bebek işlerine çook zaman var eğer işe dönünce konuşulanlar unutulur hatalar devam ederse tabiki profesyonel yardım alırız ama inşallah ameliyat öncesi gerginliğinden olmuştur herşey ve gerek kalmaz.

eşimle öncemize yani sevgililik zamanlarında oof o zamanlar acayip kaosluydu. ya bana çok müdehale ediyordu ama ne hikmettir ne zaman istemediği bişi yapsam ondan gizli bişi yapsam başıma bi dert açılıyordu. biz sevgiliyken birde ben ailemin olduğu şehirde değildim ve çok net bir şekilde söyleyebilirim o zamanlar benim için gerçekten çok zordu çok problem yaşıyordum ve babamdan çok sahip çıkmıştı ve çok ama çok severdi. yanındayken onu o kadar çok sevdiğimi bilmezdim ama içimden ayrılmaya karar verip ailemin olduğu şehire gidecekken otogarda o vedalaşmamız hala unutamam. o gün ne kadar çok sevdiğimi anladım. kaç ay boyunca hergün ağladım yapamadım onsuz hatta üstüne kaç yıl geçti kaç defa anlattım ama hala bile bunu hatırlayınca gözlerim doluyor.
işte ayrı gayrı 2yıl geçirdik ama kopamadık olmadı sonrada evlendik.

canım anlattıklarını okuyunca bir an kendimi hayal ettim,eşimle aramızda kültür, mezhep farkı var
annem çok söyledi kızım bak anlaşamazsınız bir kere daha düşün dedi,ben dinlemedim evlendikten hemen ertesi günü başladı bunlar,çen çen mahalle karısı gibi kavga ediyordu benimle,sebep sonuç kuramadık birlikte.ne kadar çok anlatsamda olmuyordu,çalışıp ondan çok kazanıyordumda
4 yıl oldu evleneli kendimi paraladım yolunda,ama hala adam olmadı,huylu huyundan asla vazgeçmez,anasının babasının eğitemediğini biz hiç eğitemiyoruz
allah kolaylık versin sanada
kendini paralama derim ben sana
bir önerim daha var,işlerinizi yoluna koymadan sakın çocuk yapma
öpüyorum

hemen boşanmayı öneren bazı arkadaşların yorumlarına katılmıyorum. bence bu gibi yorumlar ya hayatında gerçekten birini sevmemiş ya sevdiğini sandığı insanla aynı yatağa girmemiş ya da sevildiği ama sevmediği biriyle birlikte olmayı seçen bayanlarımızın yorumları. ama komplekse işaret eden yorumları çok isabetli buldum. bu kompleks zaman zaman ortaya çıkan kişilik bozukluğuna neden olmuş eşinizde bence canım. özellikle ameliyat olma aşaması belli olmadan öncesinde de varsa. belki de sırf ameliyat stresindendir salt o dönemdeyse sıkıntı. henüz çok yeniyiz dediğin için genelleyemiyorum malesef. bunu en iyi sen bilirsin aslında. yazdıklarının hepsini okudum ve senin son derece mantıklı bilgili sabırlı ender bulunan biri olduğun kanaatine vardım. kocan da bunun farkında. ama unutma ki hiçbir erkek kendisinin de üstün özellikle olmazsa, kendisinden üstün bir kadını kesinlikle kabullenemez. çok seviyordur ki muhtemelen böyle ama erkek olduğunun arzulandığının eşsiz olduğunun vurgulanmasını bekliyorlar malesef normalde bile. ki senin eşin bu duyguları o anlattığın babasının olayıyla ve senin onu terk edip 2 yıl yalnız kalma sürecinde psikolojisine iyice kazımış. bu olaylar ve ailesinden gördüğü sevgisizlik buna komplekse tuz biber olmuş. sorun bu yani. psikolojik bi hastalık. şimdi bazı kadınlar erkekleri elinde tutmak için küfre saygısızlığa bile razı oluyor nerde kaldı kadınlık gururu diyenler çıkacaktır muhtemelen ama ilk iki cümlemi boşuna yazmadım. ben inanıyorum ki saygı da vardır sevgi de zaten olmasa evliliğe gitmezdi senin gibi biri. o yüzden saygısızlığa bağlamak yanlış olur bence eşinin bu tutumunu. yapıcı yaklaşılmalı. manik atak teşhisi konan birinin yapacağı uçarı davranışların saygısızlık olarak bakılmaması tedavide yardımcı olunması için sırt çevirmekten başka yolların denenmesi gerektiği gibi. şu süreçte herşey iyiye giderken bir dinle bakalım olayları. olmazsa uzman yardımı alınabilir "hayatta başarılar" demeden önce sevdiğin insana..

Anasının babasının eğitemediğini biz hiç eğitemiyoruz....
Canım çok haklısın... Ben de benzer bir sürü şey yaşadım. ıki ay dayanabildim depresifliklerine, bencilliklerine... 3 aydır ayrıyız, yalvar yakar pişmanım diyor ama huylu huyundan asla geçmiyor.
Çok üzdüler beni, çok yıprattılar, boşanıyorum inşallah hayırlısıyla...
Hayırlısı olsun inşallah senin için de, inşallah düzelir...

merhaba arkadaşlar uzundur girip yorumlarınızı okuyamamıştım yorumlarınız için teşekkürler. şu an nasıl olduğumuzu soranlar olmuş, Allah a şükür o en son anlattığım yatak ayırma işinden başka bir sorun yaşanmadı son zamanlarda. hatta geçende annesigile gittik ve biz kesintisiz onlara gittiğimiz her zaman sorun yaşar tartışırız ama bu sefer hiç sorun yaşamadık tartışmadık hiç laf ettirmedi bana iyiyidi yani başarıydı bizim için bu. o yatak ayırma işinin üzerine sinirler yatışınca çok gittim gerçekten yaptığından utandığını düşünüyorum yanlış olduğunu anladı. benim ailemin yanında beni rencide etme meselesinde ise dedim ya hani en son onun ailesine giderken hazırlanırken bişi oldu "hah bunuda anlatim unutmim dedim" şaşırdı neden dedi. "annenlere gidiyoruzya senin yöntemi uygulayacağım senin hatalarını olumsuzluklarını anlatimde orada utanır bir daha yapmazsın" dedim. nasıl şok oldu anlatamam. şöyle diyecem böle diyecem anlattım. daha onca yaptığı yanlış üzerine o kadar konuşmuştum ama hiç biri bu yaptığım kadar etkili olmamıştı. yaptığının saçmalığını anladığına eminim diyebilirim.
umarım hep böyle gider, umarım benzer şeyler yaşamam tekrar...

Belki ağır olucak ama ben böyle bir adamdan direk tiksinirdim okurken bile tiksindim, hele küfür akannehir Böyle bir insanla evlenmektense sonsuza kadar bekar kalmayı yeğlerim.. Sonuçta siz de çalışıyorsunuz, ev hanımı değilsiniz ki ayrıca ev hanımı olupta eşi ile temizlik yapan insanlar var çevremde.. Gerçekten zor bir durum..

ılksen_77 arkadaşım ilk önce şunu demek istiyorum, evlenmeden önce çiftler birbirini kesinlikle tam anlamıyla tanımadan evleniyorlar isterse 4-5 yıl flört et, aynı evi paylaşmak çok farklı bir durum... bu yüzden aslında sende nasıl bir insanla evleneceğini bilemezsin, eğer aynı evlilik öncesi aynı evi paylaşmıyorsan ki bu bizim ülkemizde sıkça rastlanan bir durum değil, örf adet geleneklerimiz var... 2. si eğer severek evlendiysen emin ol kızabilirsin, agresifleşebilirsin, küsebilirsin ama asla tiksinmezsin, böyle oluyor ne yazıkki.. yerimseniben saygının bittiği yerde sevgide bitiyor ama bu uzun vadede oluyor... Bende evlilik tecrübesini yaşamış biri olarak paylaşmak istedim.. sevgiler....a.s.

valla bazen insan 2senelik eşini bile tanımadıgını düşünüyo bianda değişiyolar bu erkekler bi r acaiplerrr kendi kocam bile bazen beni çok şaşırtıyo allah sabır versin herkese çekenlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…