• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle sorunlarımızı çözemiyoruz.... Yardım eder misiniz?

Ailelerimizi kendimiz seçemiyoruz ama eşlerimizi kendimiz seçiyoruz.Yazdıklarınızı dehşetle okudum ve siz bir öğretmensiniz.Neden sineye çekiyorsunuz anlamadım ben bu adamı ve saygısızlıklarını.Bence size hem sevgisi hem saygısı yok söylediklerinden davranışlarından bu anlam çıkıyor bence.siz ne yapsanızda yaranamazsınız bu adama.

walla benim eşim 2 yıllık evliyiz sesini yükseltmiş değil, aksine ben daha asabiyim, kadınlık gururu bence herşeyin üstünde olmalı, gururunuzdan bir kere taviz verirseniz kusura bakmayın ama insanin başına her hal gelir.

bu adami seviyorummu dedin yani sana bu sekilde davranan birisini seviyosun öylemi?
valla arkadasim ailende mutsuz olmani istemez beterin beteri var bu dünyada isin gücünde var sana hakaret eden adamin yaninda durarak kendine en büyük haksizligi yapiyosun hadi temizlik mezhep farkini gecelim karakter uyumu yok bir kere aranizda sen ona masum bir sekilde sariliyorsun oysa sabah seni itiyor yani kusura bakma ama düzelir anlar vaz gecer diyemiycem helebirde cocugun olursa tam anlamiyla ayvayi yedin diyebilirim bence kosa kosa kac kardesim illa oturcam bosanmiycam diye direticeksen cok cok iyi bir ders vermelisin en azindan seninle sudan sebeblerle yatagini ayiran adama canim cicim yapmamalisin öyle görünüyorki tatliliktan anlamiyor bu adami cekmek zorunda degilsin

arkadaşlar yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. ben eşimi sevdiğimde böyle değildi son zamanlarda kendini paşa evladı gibi görme başladı. acayip ağırdan alıyor kendini hemde her konuda (cinsellik bile) herşeyi benim başlatmamı istiyor herşeyi benden bekliyor. tabi böyle devam ederse sevgi falan kalmaz.
ay hele şu küslüğü çocuk gibi küsmesinden nefret ediyorum. birşey dediğinde illaki yaptıracak.

eve onun tarafından biri gelse herşey süper işliyor ağırlama alışveriş(hani eve misafir gelince insan onun için özel alışveriş yapıyor mutfağa normalde zaten yapılıyorda) çok memnun oluyor. ama benim bir akrabam falan gelecekse burun kıvırıyor gelmesin diyor.(küçümsüyor) hatta annem geldiğinde bir gün annemin bi gençlik arkadaşı oturduğumuz yere iki saat uzaktan kadıncağız annem için kalktı geldi de annen benden niye izin almıyor misafir çağıracakken diyor. kendi akrabaları var aynı şehirde kapımızı çalmış değilller ve her fırsatta onları çağırıyor onlara gidelim diyor. (Allahtan anne babama bişi demiyor bize gelince iyi davranıyor)

sanki bana ben saf mışım gibi salakmışım gibi davranıyor.
ben 24 yaşımda uzun boylu, beyaz tenli hani yolda yürürken bakılan, düzgün fizikli
düşüncesine fikrine değer verilen saygı duyulan bir öğretmenim.
ama lanet olsun milletin bana verdiği değeri eşim bana vermiyor.
bu gerçekten çok zor acı birşey çok zoruma gidiyor çok üzülüyorum.
yarın ameliyata girecek napacağım nasıl davranacağım bilmiyorum.

Kocanın huyunun değişeceğini sanmıyorum..

Karşısındaki kadına eziyet ederek kurallarını kabul ettiren erkek modeli bu..Yani ''konuşayım kırmadan anlatayım'' değil de,''toplumda rezil edeyim de aklı başına gelsin aptalın'' diyen cinsten..ışe yaramaz bu erkek modeli neyse..

Ne demek başkalarının yanında rezil ediyorum da bir daha yapma...Allah allah ..iyi sen de aynı takdiği uygula ona..Dikkat et ben de aynı şekilde senin hatalarını toplum içinde yüzüne vurucam ki bir daha yapma..diye de ona..Doğru birşey mi bu? Aslında değil..

Kocanın huyunu hiç beğenmedim...Kendini ne sanıyor acaba_? Bulunmaz hint kumaşı mı?

Tövbeee....

Ezdirme kendini, bu kadar alttan alma, kıymetli olmazsın olan sana olur..

Bence kendine yazık ediyorsun ama napalım şimdilil mücadele et diycem..Belki konuşmadan tatlı dilden anlar..

Kocanın huyunun değişeceğini sanmıyorum..

Karşısındaki kadına eziyet ederek kurallarını kabul ettiren erkek modeli bu..Yani ''konuşayım kırmadan anlatayım'' değil de,''toplumda rezil edeyim de aklı başına gelsin aptalın'' diyen cinsten..İşe yaramaz bu erkek modeli neyse..

Ne demek başkalarının yanında rezil ediyorum da bir daha yapma...Allah allah ..iyi sen de aynı takdiği uygula ona..Dikkat et ben de aynı şekilde senin hatalarını toplum içinde yüzüne vurucam ki bir daha yapma..diye de ona..Doğru birşey mi bu? Aslında değil..

Kocanın huyunu hiç beğenmedim...Kendini ne sanıyor acaba_? Bulunmaz hint kumaşı mı?Tövbeee....

Ezdirme kendini, bu kadar alttan alma, kıymetli olmazsın olan sana olur..

Bence kendine yazık ediyorsun ama napalım şimdilil mücadele et diycem..Belki konuşmadan tatlı dilden anlar..

tek kelime ile bu kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor. gece yatağa yatınca çoğu zaman yaptığı bana ne kadar şanslı olduğumu anlatmak, onun gibi bir eş daha yokmuş ben çok şanslıymışım. eşimin arkadaşıyla akrabağlarıyla falan ilk karşılaştığımızda dedikleri ikinci şey eşime beni kastederek çok şanslısın demek oluyor. eşiminde kesintisiz verdiği cevap hayır o daha şanslı!
belki anlar diye tatlı dille konuştum şimdiye kadar ama acısınıda biliriz. işin kötüsü onun yaptığı yanlışı ona uygulamakta hiç işime gelmiyor başkasının yanında rezil etmek falan çok çirkin şeyler kendime yakıştıramıyorum ben.

iyi yönlerini de düşünerek ölçüp tartmalısın. iyi yönleri de vardır muhakkak. ilk zamanlar kişilik çatşması oluyor böyle maalesef, benim evliliğimde de oldu. eşim hiçç sesini bile yükseltmedi diyemem ama iyi ve kötü yanlarını düşündüğümde iyi yönleri daha ağır bastı ve bir şekilde alışma süresini atlattık...inşallah hakkında hayırlısı olur...

bu adami seviyorummu dedin yani sana bu sekilde davranan birisini seviyosun öylemi?
valla arkadasim ailende mutsuz olmani istemez beterin beteri var bu dünyada isin gücünde var sana hakaret eden adamin yaninda durarak kendine en büyük haksizligi yapiyosun hadi temizlik mezhep farkini gecelim karakter uyumu yok bir kere aranizda sen ona masum bir sekilde sariliyorsun oysa sabah seni itiyor yani kusura bakma ama düzelir anlar vaz gecer diyemiycem helebirde cocugun olursa tam anlamiyla ayvayi yedin diyebilirim bence kosa kosa kac kardesim illa oturcam bosanmiycam diye direticeksen cok cok iyi bir ders vermelisin en azindan seninle sudan sebeblerle yatagini ayiran adama canim cicim yapmamalisin öyle görünüyorki tatliliktan anlamiyor bu adami cekmek zorunda degilsin

gerçekten güzel ifade etmişsin. boşanmak... bilmiyorum belki bu şekilde gider değişmezse kaçınılmaz sonuç, ömür boyu çekecek değilim ama aileme karşı yüzüm düşecek utanıyorum çünkü ben ısrar ettim onlar istemediler. bir ders demişsin. sence bu ders ne olabilir bir fikrin var mı?

bu arada kendi iç dünyasında senni kendisinden çok daha üstün olduğunu düşündüğünden ters psikolojiyle hint kumaşı modunda gezebilir...
esasında özünde aşırı derecede seni kaybetme korkusu yatıyordur belki de...
sadece bilmediği çok önemli ayrıntı seni böyle daha çok kaybettiğidir...

tek kelime ile bu kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor. gece yatağa yatınca çoğu zaman yaptığı bana ne kadar şanslı olduğumu anlatmak, onun gibi bir eş daha yokmuş ben çok şanslıymışım. eşimin arkadaşıyla akrabağlarıyla falan ilk karşılaştığımızda dedikleri ikinci şey eşime beni kastederek çok şanslısın demek oluyor. eşiminde kesintisiz verdiği cevap hayır o daha şanslı!
belki anlar diye tatlı dille konuştum şimdiye kadar ama acısınıda biliriz. işin kötüsü onun yaptığı yanlışı ona uygulamakta hiç işime gelmiyor başkasının yanında rezil etmek falan çok çirkin şeyler kendime yakıştıramıyorum ben.

Eşin de aşağılık kompleksi var..Hem de hat safhada...

Sen ona fazlasın, o da farkında bunun bu yüzden sürekli , psikolojik işkence ile seni baskı altında tutuyor ki bu gerçeğin farkına varma diye.:jeyyar:.Uyanık..:jeyyar:

Eşine biraz saygısı olan bir adam zaten, toplum içinde kasıtlı olarak eşini rezil etme çabasına girmez..Anla sana ne kadar değer verdiğini..:1closedeyes:

Açııııkkkkkkk açık konuşman lazım ama sen de biraz çekiniyorsun kocandan?CADIARZU

Eşin de aşağılık kompleksi var..Hem de hat safhada...

Sen ona fazlasın, o da farkında bunun bu yüzden sürekli , psikolojik işkence ile seni baskı altında tutuyor ki bu gerçeğin farkına varma diye.:jeyyar:.Uyanık..:jeyyar:

Eşine biraz saygısı olan bir adam zaten, toplum içinde kasıtlı olarak eşini rezil etme çabasına girmez..Anla sana ne kadar değer verdiğini..:1closedeyes:

Açııııkkkkkkk açık konuşman lazım ama sen de biraz çekiniyorsun kocandan?CADIARZU

Ahhh Denizcim ahhh
Belki ilk başlarda arkadaş böyle çekinmiyordu eşinden ama böyle kompleksli adamlar eşlerin de huyunu değiştiriyor maalesef..
Kadın aman olay çıkmasın,aman olay büyümesin diye alttan ala ala iyice eziliyor bir gün bu durum normal hayatın ta kendisi oluyor onlar için..
O karşıdan görünen güzel,eğitimli genç kadının içince açılan yaraların sahibi yatağındaki kendini bir halt sanan erkek oluyor..
O yüzden olmaz böyle dedim..
Bu durum böyle devam ettiği sürece arkadaş artık yaşadığı yanlış hayatı doğur bilecek..
Ben halen boşanmanızdan yanayım..
Sizi hiç kimsenin hatta böyle değersiz bir adamın üzmesine izin vermeyin..

evet dediğiniz gibi aşağılık kompleksi olduğunu bende düşünüyorum. bazı yönlerden ondan ileride olduğumun farkında ve beni ezerek eşit konuma gelmemizi sağlamaya çalışıyor. aslında bana geceleri çok şanslı olduğumu söylerken vermek istediği mesaj "sen iyisin güzel özelliklerin var ve ben yanında eziliyorum kendimi kötü hissediyorum. bende fena sayılmam bak evime çok bağlıyım ben başka kadınlara hiç bakmadım sana çok bağlıyım" kendini iyi hissetmek için yapıyor ama bana nolduğunun farkında hiç değil. bazen benden yüksek oluyor maaşı bir seviniyor mutlu oluyor ki anlatamam. yada bazen güzelce giyinip süslenip aynadan ayrılıp yanıma geliyor. "bu gün kendimi yakışıklı hissediyorum sencede öylemiyim" diyor. bunların hepsi komplex göstergesi. üzülüyorum ama yaptıklarınada dayanamıyorum.

gerçekten güzel ifade etmişsin. boşanmak... bilmiyorum belki bu şekilde gider değişmezse kaçınılmaz sonuç, ömür boyu çekecek değilim ama aileme karşı yüzüm düşecek utanıyorum çünkü ben ısrar ettim onlar istemediler. bir ders demişsin. sence bu ders ne olabilir bir fikrin var mı?

esin agir bir amelyatmi olucak nesi var belkide bu hircinligi ondan geliyordur tabi bu yaptiklarini affettirmez ama ders konusuna gelince sende onun yaptigini yap ona anlasin ne yaptiginin bilincinde degil sanirim hem sen diretmiste olsan evlilikte canim bir nusubet bin nasihattan daha hayirlidir diye bir laf var hem dinimizce evlenmekte bosanmakta haktir anlasamiyorsan bosanirsin ama amelyat olayi ne cokmu agir acaba onu merak ettim

evet dediğiniz gibi aşağılık kompleksi olduğunu bende düşünüyorum. bazı yönlerden ondan ileride olduğumun farkında ve beni ezerek eşit konuma gelmemizi sağlamaya çalışıyor. aslında bana geceleri çok şanslı olduğumu söylerken vermek istediği mesaj "sen iyisin güzel özelliklerin var ve ben yanında eziliyorum kendimi kötü hissediyorum. bende fena sayılmam bak evime çok bağlıyım ben başka kadınlara hiç bakmadım sana çok bağlıyım" kendini iyi hissetmek için yapıyor ama bana nolduğunun farkında hiç değil. bazen benden yüksek oluyor maaşı bir seviniyor mutlu oluyor ki anlatamam. yada bazen güzelce giyinip süslenip aynadan ayrılıp yanıma geliyor. "bu gün kendimi yakışıklı hissediyorum sencede öylemiyim" diyor. bunların hepsi komplex göstergesi. üzülüyorum ama yaptıklarınada dayanamıyorum.

canim tamam kendini üstün göstermek icin birseyler yapiyor olabilir ama hakaret etmemesi gereki yani ozaman sende söyle yap sürekli ona ne kadar iyi ve üstün oldugunu söyle bakalim degisicekmi ne biliyim iste biraz pohpohla bakalim degisicekmi gerci bunlari yapan adam birde üstüne pohpohlanmayi hic haketmiyor ama ayrilmam diye direttigin icin bu fikri veriyorum

valla canım bana sorarsan eşine karşı onun senden üstün olduğunu hissettirecek davranışlarda bulunma çünkü böyle bi kişiliğe sahip insan buna alışırsa bu sefer içinden çıkılmaz yeni bir sorunla başbaşa kalırsın başkalarının yanında seni rezil etmesi için yeni fırsatlar vermiş olursun eline. bak bence (kendimden biliyorum) sende bulunan güzel özellikleri ona gösterecek ve böyle bir eşe sahip olduğu için gurur duyması gerektiğini aklına sokacak bi büyüğün araya girmesi lazım hatta büyükten ziyade eşinin yakınında bulunan biri olsa daha iyi olur çünkü anladığım kadarıyla eşin sendeki üstün özellikleri göremiyor ya da görmek istemiyor o yüzden yine eşine dönük olarak ona pay çıkarmak ve bundan gurur duymasını sağlamak adına 3. kişiye ihtiyaç var diye düşünüyorum

evliliğimizin başından beri böylemiydiii... zaten yeni evliyiz tabi ilk başlarda kişilik çatışması uyum süreci oldu ama ağır gelen durumlar değildi şimdi daha seyrek ama daha ağır tartışma oluyor.
eşime doğrudan söylüyorum senin kendini övmene gerek yok biz zaten evliyiz senin kişiliğinin iyi yönlerinin farkında olmasam seninle evlenmezdim diyorum. zaten bizim tarafta kesinlikle kızımız iyidir falan gibi konu olmaz eşim için güzel sözler söylenir. reklam yapar gibi hoş olmaz benim için demeleri zaten. onun yakın akrabalarından kimle tanışsam görüşsem zaten eşime turnayı tam gözünden vurmuşsun helal sana diyorlar. benim özelliklerimi zaten tekrarlıyorlar eşime o grur duymak yerine evet benim eşim böyle bir insan demek yerine kendini aşağı hissediyor. umarım aşacak.
bu arada az önce yanıma geldi iş yerime kahve içtik sanki hiç birşey olmamış gibi dertleşti işle ilgili gitti.
ah şu kompleksi iktidar olma tutkusu olmasa birde. bayağı arkadaşlığımız oldu çok yol kat eddik. onun ailesini görünce iyi bile diyorum yetiştirmiş kendini o sevgi saygı olmayan aileden iyi çıkmış, çok şeyler aştık ama aşacağımız bitmedi. umarım bana saygıyıda öğretebilirim ona...

Deniz güneş hanım çok yerinde bir tespitte bulunmuş, bence asıl sorun sizin eşinizin ailesinde, evlenmeden önce asıl eşinizin ailesini tanıyın kızlar, kayınbaba adayınızın aileye davranışlarına bakın bunlarda çok önemli ipuçları var,Eşinizde bende eziklik problemi var ve kompleks yaşıyor.

Deniz güneş hanım çok yerinde bir tespitte bulunmuş, bence asıl sorun sizin eşinizin ailesinde, evlenmeden önce asıl eşinizin ailesini tanıyın kızlar, kayınbaba adayınızın aileye davranışlarına bakın bunlarda çok önemli ipuçları var,Eşinizde bende eziklik problemi var ve kompleks yaşıyor.

çok haklısın.:lepi:
inanın ailesi çoook önemli.ben önceden o kadar da önemli değil diye düşünüyordum ama öyle değilmiş.sonuçta o ailenin terbiyesinden çıkıyorlar.hem genetik olarak da huyları vb... onlara benziyorlar.

Son düzenleme:
Back