• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle sorunlarımızı çözemiyoruz.... Yardım eder misiniz?

bu arada kendi iç dünyasında senni kendisinden çok daha üstün olduğunu düşündüğünden ters psikolojiyle hint kumaşı modunda gezebilir...
esasında özünde aşırı derecede seni kaybetme korkusu yatıyordur belki de...
sadece bilmediği çok önemli ayrıntı seni böyle daha çok kaybettiğidir...

Çok doğru bir yorum, ağzımdan almış pembehera. Bence de o bahsettiğin fiziksel eşitsizlikten dolayı ciddi bir komplekse girmiş ve kendince eşitliği sağlamaya çalışıyor. Size iyi davranırsa sizin kendinizin farkına varacagınızı ve onu beğenmeyip aşağılayacagınızı düşünüyor olabilir. Ya da ne bileyim, onun zekasına ve karizmatiklğine filan aşık olduğunuzla kendini tatmin edip, zeka ve karizmayı zorbalıkla karıştırıyor olabilir.Size Allah'tan sabır, aranızdaki saygıya rahmet diliyorum.

Deniz güneş hanım çok yerinde bir tespitte bulunmuş, bence asıl sorun sizin eşinizin ailesinde, evlenmeden önce asıl eşinizin ailesini tanıyın kızlar, kayınbaba adayınızın aileye davranışlarına bakın bunlarda çok önemli ipuçları var,Eşinizde bende eziklik problemi var ve kompleks yaşıyor.

evet çok doğru, babasında yanlış gördüğü şeyşeri bakmışsınız kendisi yapmaya başlıyor. bu konuyu dün akşam konuştum babasına çok kızdığını ama şimdi aynı yoldan devam ettiğini anlattım sanki haklı gördü ama bilmiyorum haklı görmesi birdaha ki benzer davranışları engelleyecek mi?
babasıyla eşimle evlenmeden çok önce hatta ta arkadaşken tanıştım. 1 yıl kadar aynı mahalledeydik anneside gençti gidiş geliş yapardık babası hani tek yaşadığımdan başım sıkışınca yardımcı olur yardım ederdi. beni beğenirdi ama oğlunu hiç beğenmez ikide bir benim yanımda bozardı. hatta bir kere senle bir şey konuşmam lazım dedi ve eğer oğlumla evlenmeyi düşünüyorsan sana söylemem gereken şeyler var şimdiden uyarim seni sonradan bana kızma dedi. sonra başladı benim oğlum şöyle sorumsuz zaten sigarada içer çok yaşamaz işi de iyi değil(kaç kere türkiye birinciliği plaketi aldı ama babası iş yerinin yolunu bilmiyordu ki neyse) zaten pistir dağınıktır aslında bizim komşu kızı var çok iyi ben ona düşünüyodum oğlanı ama oğlum onun gibi bir kızı haketmiyor yani sanki bırakmam için uğraşıyor. bende kayın peder güya beni uyarırken eşim aradı açtım dinlettim çaktırmadan. neyse konuştuk gitti. eşim geldi yani o zaman sevgilim gözleri ağlamaktan şişmiş. o kadar utanmıştiki öz babasının kendisini sevdiği evlenmeyi düşündüğü kıza kötülemesinden sarıldı ağlarken sinir krizi geçirdi bayıldı. şundan emindim kesinlikle babasının anlattığı adam değildi, ama şunu düşünemedim babasının anlattığı kişi değil ama bu benim kendini akıllı sayan adam sevgilimin babası huyundan suyundan almışsa babasının anlaşamayız diye. ama o kadar acıdım üzüldüm ki duruma yani bu adamın babası onun için haksız yere bunca şey diyor ailesinden gram sevgi görmemiş tüm sevgisini bana vermiş tüm hayellerini üzerime kurmuş tüm umudunu bana bağlamış ve en önemlisi sevdiğim insan siz olsanız babasının oğlu der bırakabilirmiydiniz???
ben bırakamadım.düşünmedim değil ama bırakmadım. şimdide ailesinden babasından miras huylarıyla uğraşıyorum.
artık bir aileyiz kurulması zor bir aile kurduk eşimide seviyorum boşanmak zor ama bi taraftan da basit yönü, keşkelerin de kimseye faydası yok... önce savaşmak istiyorum sevdiğim insan için ve beni çok ama çok sevdiğinden emin olduğum insan için. ve şu andan sonra yapabileceğim en iyi şey eşimin o huylarını değiştirmek ve bu konuda sizlerden yardım fikir istiyorum.

Çok doğru bir yorum, ağzımdan almış pembehera. Bence de o bahsettiğin fiziksel eşitsizlikten dolayı ciddi bir komplekse girmiş ve kendince eşitliği sağlamaya çalışıyor. Size iyi davranırsa sizin kendinizin farkına varacagınızı ve onu beğenmeyip aşağılayacagınızı düşünüyor olabilir. Ya da ne bileyim, onun zekasına ve karizmatiklğine filan aşık olduğunuzla kendini tatmin edip, zeka ve karizmayı zorbalıkla karıştırıyor olabilir.Size Allah'tan sabır, aranızdaki saygıya rahmet diliyorum.

valla hiiç güleceğim yoktu, aramızdaki saygıya rahmet...iyi laf valla.
ama rahmet okumadan şifa dileyelim olurya belki ölümden döner. yada yardım edin bir şok uygulayalım o eşimin içinde ölen saygıya belki hayata döndürebilrim yardımlarınızla

hadi bayanlar bu saygıyı hayata döndürmem için neler yapabilirim yardım edin bana...

[/COLOR]

valla hiiç güleceğim yoktu, aramızdaki saygıya rahmet...iyi laf valla.
ama rahmet okumadan şifa dileyelim olurya belki ölümden döner. yada yardım edin bir şok uygulayalım o eşimin içinde ölen saygıya belki hayata döndürebilrim yardımlarınızla

hadi bayanlar bu saygıyı hayata döndürmem için neler yapabilirim yardım edin bana...

Arkadaşım acı olacak yazdıklarım ama saygı öğrenilmez saygı içten gelen bir duygudur..
Adam kendi bile değiştiremez kişiliğini sen nasıl savaşacaksın?
Çok üzülüyorum bunları okurken,yazarken ama gerçekler böyle maalesef..
Umarım siz de kendinizi fazla yıpratmadan çaresini bulursunuz..:çok üzgünüm:

Arkadaşım acı olacak yazdıklarım ama saygı öğrenilmez saygı içten gelen bir duygudur..
Adam kendi bile değiştiremez kişiliğini sen nasıl savaşacaksın?
Çok üzülüyorum bunları okurken,yazarken ama gerçekler böyle maalesef..
Umarım siz de kendinizi fazla yıpratmadan çaresini bulursunuz..:çok üzgünüm:

valla arkadaşım bence yapıda olan değilde ailede kazanılan birşey saygı ve ailesinde zaten kimsenin kimseye saygısı yok. eşimle şimdiye kadar sevgililik dönemi olsun nişanlılık evlilik dönemlerimizde bir çok şeyi aştık, eşime olan sevgim, saygım, onun bana duyduğu sevgiye güvenmesem zaten uğraşmam burdada yardım istemem. tabi saygı çok ama çok zor bir konu ama sonuçta beni çok sevdiğini biliyorum ve insan sevdiğini üzmek istemez, belki uygun bir zaman ve dille ne kadar üzüldüğümü ona anlatabilir farkına varmasını sağlayabilirsem ve ona duyduğum saygıyla ona örnek olabilirsem belki belkide olur belkide değişir en azından öyle ümit ediyorum.

Yanılmıyorsam yaptığınız şeylerin değeri yok eşinizin gözünde,kıymet bilmiyor,hem siz de çalışıyorsunuz biraz daha anlayışlı olması lazım size karşı saygısını yitirmiş belli,allah yardımcınız olsun,ama ikinizde eğitimli insanlarsınız,ve alttan alan hep sizsiniz neden herşeyin daha fazlasını istiyor ki sizden,en ufak bi tartışma da yatağını ayırıyorsa eğer saygısı bitmiş demektir,böylesini aç bırakacaksın,ilgini azaltacaksın,kaçacaksın ki kovalasın,sakın hemen boşanma gibi birşey aklına getirme,biraz ağırlığını koy sadece ailenin yanında bi daha yaparsa sende onu kır hakediyor bence,üzülme olur mu hayırlısı ne ise o olsun....

valla arkadaşım bence yapıda olan değilde ailede kazanılan birşey saygı ve ailesinde zaten kimsenin kimseye saygısı yok. eşimle şimdiye kadar sevgililik dönemi olsun nişanlılık evlilik dönemlerimizde bir çok şeyi aştık, eşime olan sevgim, saygım, onun bana duyduğu sevgiye güvenmesem zaten uğraşmam burdada yardım istemem. tabi saygı çok ama çok zor bir konu ama sonuçta beni çok sevdiğini biliyorum ve insan sevdiğini üzmek istemez, belki uygun bir zaman ve dille ne kadar üzüldüğümü ona anlatabilir farkına varmasını sağlayabilirsem ve ona duyduğum saygıyla ona örnek olabilirsem belki belkide olur belkide değişir en azından öyle ümit ediyorum.

İnsan sevdiğini üzmek istemez di mi?
Ne güzel demişsiniz..
Bir kere daha düşünün bence sizi üzdüğü konuları..
Diyorum ya çok üzülüyorum,tahmin bile edemezsiniz hissettiklerimi şu anda..
Sadece sizin daha fazla yıpranmanızı istemiyorum..

benim kendi fikrim sevsem bile hakarete tahammül edemem.saygı biterse evlilik biter. sadece kendini düşün giden yıllar geri gelmiyor.mücadele ederken kendinden çok şeyler feda etmen gerekecek.allah yardımcın olsun çok zor

konunun detayını okumadım arkadaşım özür dilerim hemen atlamış gibi oldum ama..
bir süre öncesine kadar biz de çok kötüydük eşimle, (1,5 yıllık evli, 6 yıldır da beraberiz) sonra baktık ve dedik ki bitirmek mi istiyoruz sürdürmek mi??
kararımız sürdürmek yönünde olunca atladık gittik NPı hastahanesinde bir ilişki terapisti birde her ikimize de ayrı seansa bulunan bir psikiyatrist bulduk derdimizi hakem nezaretinde anlattık, uygulamalar yaptık, yeri geldi sakinleşmek için ilaç kullandık, ilişkimizden önceki hayatımızdaki çakıl taşlarını psikiyatristimizle törpüledik ve son derece mutluyuz artık; 4 seans bize yetti şimdi kendimizi kontrol edebiliyoruz, susuyor, dinliyor ve anlamaya çalışıyoruz..
eşinle birbirinizi seviyorsanız lütfen pro. yardım alın tavsiye ederim..

Maliyetini soracak olanlar için 2 doktorla 2 kişi çalıştık, 4 seans 1000 tl ödedik ama değerdi.. ben hepsine minnettarım... artık bebek yapmayı, ailemizi büyütmeyi bile planlıyoruz..

konunun detayını okumadım arkadaşım özür dilerim hemen atlamış gibi oldum ama..
bir süre öncesine kadar biz de çok kötüydük eşimle, (1,5 yıllık evli, 6 yıldır da beraberiz) sonra baktık ve dedik ki bitirmek mi istiyoruz sürdürmek mi??
kararımız sürdürmek yönünde olunca atladık gittik NPİ hastahanesinde bir ilişki terapisti birde her ikimize de ayrı seansa bulunan bir psikiyatrist bulduk derdimizi hakem nezaretinde anlattık, uygulamalar yaptık, yeri geldi sakinleşmek için ilaç kullandık, ilişkimizden önceki hayatımızdaki çakıl taşlarını psikiyatristimizle törpüledik ve son derece mutluyuz artık; 4 seans bize yetti şimdi kendimizi kontrol edebiliyoruz, susuyor, dinliyor ve anlamaya çalışıyoruz..
eşinle birbirinizi seviyorsanız lütfen pro. yardım alın tavsiye ederim..

Maliyetini soracak olanlar için 2 doktorla 2 kişi çalıştık, 4 seans 1000 tl ödedik ama değerdi.. ben hepsine minnettarım... artık bebek yapmayı, ailemizi büyütmeyi bile planlıyoruz..

bu çok güzel bir haber. alkisalkisalkis alkisalkisalkis
uzmandan yardım aldığınız için tebrikler ,çünkü çoğu kişiye uzmandan yardım alın dendiğinde pek olumlu bakmıyorlar.yada bir taraf razı olmuyor.
Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Canım yeni evli olmanıza rağmen yaşadıkların hiç hoş şeyler değil.Madem seni anlamıyor sende onun sana yaptıklarının aynısını ona yap nasıl oluyormuş rencide olmak anlasın.

sevgili meslektaşım,
dikkat çocuk yapma !işin daha zor olur önce seni önemsesin.iki yük çok ağır gelir.bence ayrıl.ama devam etmek istiyorsan 8 senede filan belki eğitebilirsin ama ilişkinizden çok şey kaybederk sen bilirsin
eger seni kaybedeceği hissine girerse sana daha değer verir.
Allah sabır versin:hulya:

selam arkadaşlar,
belki arada yazdığım yazıların birinde okumuşsunuzdur yarın ameliyat olacak ama dün geceden küs bana yarın napacağım bilmiyorum demiştim. ameliyat oldu kaynanamda geldi sanıyordum hani banada kızgın falan ya kaynanamla ilgilenecek dışta kalacam sanıyordum ama hastanede refakatçi benim kalmamı istedi.(bu arada narkozun etkisindeyken çok güzel konuşturdum:) ) hastanede o tek kişilik yatakta tutturdu yanıma yat uyuyamıyorum. yanına yattım uyuttum kalktım. evdede çok iyi şimdilik sürekli yanında oturma mı sarılmamı istiyor anne falan dinlemiyor ikide bir öpüyor. ayrıca gecede ben sabah erken kalkıp işe gideceğim diye erken yattım. eşim geldiğindede uyuandım ama belli etmedim. sevdi başımı okşadı öptü sonra "ameliyata gireceğim diye çok stresliydim hep seni üzdüm özür dilerim sen herşeye rağmen bana çok güzel baktın hep benimle ilgilendin dedi. öyle konuşuken uyudum başka neler dedi bilmiyorum ama mutlu oldum. demekki diyorum gerçekten çok seviyorum ben bu adamı. onca şeye rağmen beni o kadar üzmesine rağmen sanki herşeyi unutmuş gibiyim içimde hiç kızgınlık yok şu anda.

İnsan sevdiğini üzmek istemez di mi?
Ne güzel demişsiniz..
Bir kere daha düşünün bence sizi üzdüğü konuları..
Diyorum ya çok üzülüyorum,tahmin bile edemezsiniz hissettiklerimi şu anda..
Sadece sizin daha fazla yıpranmanızı istemiyorum..

merhaba laale
yakında ikna olacağım bak boşanmaya,
sonra Türkiye de genç şen dullar diye konu açarmışım orada dul biri olarak sorunlarıma sizden yardım isterim kaydirigubbakcemile3

Sorunlarınızın şimdilik çözülmesine çok sevindim okurken çok üzüldüm son yorumunuzu okuduğmdada çok mutlu oldum..
Teker teker yorumları okurken amlyt yüznden stresli olabiliceği aklıma gelmişti.. ki eşinizde sebep olarak onu göstermiş..
Ama şimdilik hatalarını anlamsı bundan snrada anlycağı hatalarını tekrarlamıycağı anlamına gelmio malsf (Allah korusun tbki )
İlk yorumlarınızda dikkatimi çeken bşey oldu söylemeden geçemiycem bnm maaşımda olmasa yiycek ekmek bulamycas gbi bir şey sölemişsiniz tam hatrlayamıorum ksra bakmayn..
Bence çooook yanlış bir kelime..
Burda bir bayan kocam aldığı maaşı başıma kakıyo diye konu açsa ne kdr eleştrriz eşini değilmi..
Hayat müşterektir kadın erkek eşitliğinden bahsediorus artık bayanlarda çalışıo nası erkeğin aldığı parayı sölemesi yaptıklarını sölemesi hoş değilse bayanında söylemesi hoş değil..
Belki siz kötü niyetle söylemedinz orda onu ima etmiyorum fakat sizin yanınızdayken kendini alçak gören eşinizin bu lafı duyması herşeyi dahada tetiklemiş olabilr..
Yorumlarınızdan eşinizin içinde kötülük olmadğını anlamasaydım onun size yaptıklarınızın aynısını yapın insanların içinde rencide edin çocuk gbi yatağını ayırıyor kız gbi küsüyor vb. cümleler kurun diyebilrdm ama eğer böyle yaparsanız iyice hırcınlaşcaktır..
Etrafınızdaki insanlar eşinizin sizin açınızdan ne kdr şanslı oldğnu söyledğinde o ikimizinde şansı diye cvp werirseniz bu eşinizi mutlu edicektir..
Bence öyle davranın inşallah sorunlarınız tekrarlanmaz mutluluklar..

Sorunlarınızın şimdilik çözülmesine çok sevindim okurken çok üzüldüm son yorumunuzu okuduğmdada çok mutlu oldum..
Teker teker yorumları okurken amlyt yüznden stresli olabiliceği aklıma gelmişti.. ki eşinizde sebep olarak onu göstermiş..
Ama şimdilik hatalarını anlamsı bundan snrada anlycağı hatalarını tekrarlamıycağı anlamına gelmio malsf (Allah korusun tbki )
İlk yorumlarınızda dikkatimi çeken bşey oldu söylemeden geçemiycem bnm maaşımda olmasa yiycek ekmek bulamycas gbi bir şey sölemişsiniz tam hatrlayamıorum ksra bakmayn..Bence çooook yanlış bir kelime..
Burda bir bayan kocam aldığı maaşı başıma kakıyo diye konu açsa ne kdr eleştrriz eşini değilmi..
Hayat müşterektir kadın erkek eşitliğinden bahsediorus artık bayanlarda çalışıo nası erkeğin aldığı parayı sölemesi yaptıklarını sölemesi hoş değilse bayanında söylemesi hoş değil..
Belki siz kötü niyetle söylemedinz orda onu ima etmiyorum fakat sizin yanınızdayken kendini alçak gören eşinizin bu lafı duyması herşeyi dahada tetiklemiş olabilr..
Yorumlarınızdan eşinizin içinde kötülük olmadğını anlamasaydım onun size yaptıklarınızın aynısını yapın insanların içinde rencide edin çocuk gbi yatağını ayırıyor kız gbi küsüyor vb. cümleler kurun diyebilrdm ama eğer böyle yaparsanız iyice hırcınlaşcaktır..
Etrafınızdaki insanlar eşinizin sizin açınızdan ne kdr şanslı oldğnu söyledğinde o ikimizinde şansı diye cvp werirseniz bu eşinizi mutlu edicektir..
Bence öyle davranın inşallah sorunlarınız tekrarlanmaz mutluluklar..

sağol teşekkür ederim yazdıkların için. yazını okuduktan sonra bende şüphelendim acaba yanlış mı yazdım diye yok bak yazdığım şu kopyaladım

"zaten ikide bir (akşam benden sonra gelir eve), oh sen rahatsın işin rahat ben sürünüyorum. o kadar rahatlığın içinde şu işi yapmamışın faturanın yarın son günü niye yatırmadın falan filan. diyorum onada zaten az çalışmam niye zoruna gidiyor maaşım çoğu zaman senden yüksek demek ev hanımı olsam bir dilim ekmek vermeyeceksin diyorum."

hani sürekli benim rahat olduğumu söyleyip duruyor beni zaten mesain az şunu niye yapmıyorsun işin ağır değil buna niye dikkat etmiyorsun diyoya ben onun için dedim demek ev hanımı olsam bir dilim ekmek vermeyeceksin diye...
kesinlikle maaşımı dediğin gibi söz konusu onu gerileyecek bişi olarak kullanmam. maaşı bile çeker veriririm eline hesabına yatırıır, aylık alırız bankadan dökümanları kim ne zaman ne kadar çekti nereye ne verdik elimizde ne var.... maaş konusunda ayrı gayrımız yok hesabımız ortak.

Ben de tam annesiyle uzandigi yerde toplu eyleme giris,mesela yanlislikla cay dokuver uzerlerine diyecektim kiii,sonlari bir okuyayim dedim.Iyi ki okumusum:)
Umarim bundan sonra sorun yasamazsin..

tgull yoksa seninki burda yazdıklarını okudu mu
okuyup korkmuştur belki seni kaybedicek diye

Back