How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Eşimle kıyafet konusunda tartışıyoruz

Bence herkesin rahat olduğu bir yere tatile gidin orada herkes rahat giyinirken bu havanın sıcağında bana eziyet ediyorsun diye surat asıp yakındığınızda ikna olabilir.(Böyle böyle alışabilir.) Orada o da etrafına bakınca uzun kıyafet giymeniz onun bile garibine gidebilir. Daha da anlamazsa siz de ona şort giydirmeyin, diz kapağın görünmesin deyin:))

Benim eşim de aynı bahaneden (beyaz olduğum için) iş yerinde çorapsız elbise giymemi istemez herkes giyiyor desem de sen beyazsın diye cevap veriyor. Bir ince çorapla çok şey mi değişiyor bilmiyorum. Ama geziye ya da tatile gittiğimizde daha rahat elbiseleri çorapsız giyiyorum nasıl oldum diyorum güzel diyor. Benimkinin kıskançlığı Türk erkeklerine diyorum bazen :)) O da, dışarıda bir sürü beyaz kadın var giy sen de kafasında oluyor herhalde.

Ondan önce çorapsız etek, elbise giyiyor muydum hayır, çünkü iş yerimde izin yoktu. Aslında biz kadınlar ortam neyi kaldırır, neyi giyersem şık olurum, neyi giyersem ortamda kaynar giderim gayet değerlendirebiliyoruz. Bence kıyafetlerinizi ortamına göre giymeye devam edin zamanla alışır.
Zannetmiyorum ben surat asarsam tatile boşuna gittik der kafa dinleyeceğimize tartıştık der

Belki bu cümleniz onun size bu kadar karışmasına zmein hazırlamış olabilir diye düşünmüştüm.
Kapanma ile ilgisi yok ya öyle olsa kapan diye baskı yapardı diye düşünüyorum hatta saçıma ombre yaptırmak istiyorum karışmıyor öyle olsa buna da izin vermezdi herhalde

Kiyafetten taviz vermek bana gore kisiliginden taviz vermektir
Bir erkek icin bunu yapmayin hatta kimse icin yapmayin
Bir kadin ne istiyorsa , nasil istiyorsa oyle giyinmeli , bunun yetkili mercii hayatindaki erkek degildir
Karistirmayin ve dik durun
Elimden geldiğimce karıştırmamakta çalışıyorum hatta ağzımı bile bozuyorum giyersem ne olacak senin yanında beni mi halledecekler diyorum sanki mini etek giyiyorum bilmiyorum ya hayırlısı

Yani bir sevgililik bir nişanlılık döneminiz oldu ve senin nasıl giyinen biri olduğunu gördü. Bunları söylemek ya da karışmak için biraz geç kalmamış mı? Biz kadınlar zaten nerede ne giyeceğimizi biliyoruz.
Biliyoruz ama bu erkekler neden karışır anlam veremiyorum çok saçma benim ailem asla karışmaz yani çok açık olmadığı sürece

Kapanmak istiyorum fakat kapanmama asla karışmıyor nasıl istersen diyor ister kapan ister kapanma diyor

Siz de ne giyeceğinizden pek emin değilsiniz galiba :) Bir yerden kapanmak istiyorum diyorsunuz sonra kocam şöyle kısa giyme, şöyle mayo giyme vb. diye beni darlıyor diyorsunuz. Anlamadım ben olayı :)
Kapanmak istiyorsanız daha başınızı kapatmadan da muhafazakar birisi gibi giyinebilirsiniz yani. İllaki başınızı kapatınca bunlar olacak diye bir şey yok.

Zaten kapanmak istiyorsanız muhafazakar tarzda giyinmek sizin için zor olmamalı ve bu durumda da eşinizin problemini de çözmüş olursunuz.

Merhaba kızlar ben eşimle bir türlü kıyafet konusunda anlaşamıyorum yeni evliyim ve bekarlığımdaki çoğu kıyafetimi giydirmiyor birşey alırken burnumdan getiriyor nişanlı izlen kendi aldığı beyaz pantolonu ve elbisemi giydirmiyor üstelik elbise kalın askılı ve uzun mini de değil.

Kendisi istediğini giyiyor bugün dışarı çıkacağız baktım şortunu giyiyor bu şort değil kapri diyor ama diz kapakları da giyiyor inadına giydirmedim ve beni üzdün deyip duruyor biraz tavırlı.

Biz tatile de gitmeyelim tatile gidersek biz tartışırız diyor neymiş tatilde elbise askılı kalın askılı birşey giyemez mişim denize girerken şu taytlı takımlar var ya ondan olacakmış üzeri de askılı değil tişört şekli yarım kol olacakmış. Kendisi de sadece şort ile girecek malum erkek ya.

Resmen deli ediyor beni öyle şeyler giyersem beyaz tenim çok dikkat çekiyormuş ne yapmam lazım eşini nasıl değiştiririm sizin eşiniz de böyle mi :KK43: :KK43: :KK43:
Aaaah ah ben kapalı bi insanım benim eşim seninkinden 5 bin beter birde kapalıyım düşün 😂 yok bileğin gözüktü , gözlük takma , mom jean giyemiyorum düşün başıma taktığım gözlüğe bile ayar oluyo her evden çıkarken kıyametle çıkıyoruz 😂 ilk başlarda daha beterdi simdi biraz daha sakin en azından alıştı . Sende çok dikine gitme tamam yapicam de kendi bildigini yap ben öyle öyle kavgaları bitirdim çok şükür .

Allah’a şükür dövmesi yok sövmesi yok ağlayarak mı anlatayım yaşadıklarımı ? Zamanında abilerim de çok karışıyordu ama annem ben varken size laf düşmez diyordu ne yapayım eşim öyle dedi diye burada ağlayarak mı anlatayım ayrıca koştur koştur evlenmedim ailesini de kendini de çok iyi tanıyoruz kıyafet konusunda bir kaç kez başkalarının bana yiyecek gibi bakması ve tek başıma hastaneye gittiğimde kamyonda ki adamların laf atması sonucu kıskançlık krizi tuttu ayrıca sadece bana da değil bu kardeşine biri laf atmış önceden bir düğün de ve gitmiş adamı dövmüş hayır yani ne yaparak anlatmamı bekliyordunuz

Anlattıklarınız gülünecek şeyler değil çünkü. Birinin kolunu çok rahat kıran, önünü arkasını düşünmeden hareket eden biri normal mi sizce? Komik değil korkunç.
Yazdığınız mesajlarda da bundan hem rahatsız oluyorsunuz hem de "beni çok kıskanıyor" düşüncesiyle hoşnut oluyorsunuz gibi bir izlenime kapıldım ben.

İstediği kadar kıskansın sizi kısıtlamaya hakkı yok. Türkiye burası, nefes alsanız bile laf atacak birisi çıkar. Ne yapalım, eve mi kapanalım?
Mesela şunu sordunuz mu eşinize: Sen askılı giyen kadınlara nasıl bakıyorsun ne düşünüyorsun ki benim için de aynısının düşünüleceğinden korkuyorsun?

Görücü usulü ve çok görüşmeden evlendiğinizi söyleyen de sizdiniz, kendim uydurmadım herhalde.
Ayrıca aile olarak tanımakla ikili ilişki içinde tanımak çok farklı şu an yaşayarak gördüğünüz gibi.

Siz de ne giyeceğinizden pek emin değilsiniz galiba :) Bir yerden kapanmak istiyorum diyorsunuz sonra kocam şöyle kısa giyme, şöyle mayo giyme vb. diye beni darlıyor diyorsunuz. Anlamadım ben olayı :)
Kapanmak istiyorsanız daha başınızı kapatmadan da muhafazakar birisi gibi giyinebilirsiniz yani. İllaki başınızı kapatınca bunlar olacak diye bir şey yok.

Zaten kapanmak istiyorsanız muhafazakar tarzda giyinmek sizin için zor olmamalı ve bu durumda da eşinizin problemini de çözmüş olursunuz.
Ben kıyafetlerimi alırken uzun tunik tarzı almaya çalışıyorum bekarlığımda giydiğim elbiselerimi giydirse kafi gerçekten o kadar çok elbisem var ki. Kapanma konusuna gelirsek içimde kapanma isteği var ama yaşımın vermiş olduğu pişmanlığı yaşamak istemiyorum birden kapanmak istemiyorum kapandıktan sonra asla ama asla açılmak istemiyorum ilerde keşke şunu da giyseydim diye içimde heves kalsın istemiyorum

ben kapandım rahatladık :KK70:
(ama ben kendi isteğimle ve tamamen farklı nedenlerden kapandım eşimin isteği değildi)
Ben de tesettürlüyüm. Ama erkek takınca fena takıyor kafaya. Kapalı insanın bile kıyafetine karışabiliyor, kendimden biliyorum bu durumu. O yüzden M Melekhatun tesettürlü olunca eşinin susabileceğinin garantisi yok ona göre tesettüre karar ver, kendisine de beni boğarsan mutlu olamayız filan de, kadının en büyük silahı olan tribi kullan. En Büyük TÜRKİYE Ben istediğimi giyemeyince tatlı dille anlatınca olmuyodu, surat asınca oluyodu. İlacımı buldum :halay:

Ben de tesettürlüyüm. Ama erkek takınca fena takıyor kafaya. Kapalı insanın bile kıyafetine karışabiliyor, kendimden biliyorum bu durumu. O yüzden M Melekhatun tesettürlü olunca eşinin susabileceğinin garantisi yok ona göre tesettüre karar ver, kendisine de beni boğarsan mutlu olamayız filan de, kadının en büyük silahı olan tribi kullan. En Büyük TÜRKİYE Ben istediğimi giyemeyince tatlı dille anlatınca olmuyodu, surat asınca oluyodu. İlacımı buldum :halay:
Surat asınca da ben üzülüyorum ki mutsuz oluyorum yani hemen onaylamıyor 😰

Tanımadığınız etmediğiniz adamlarla evlenince böyle, ne çıkarsa bahtına...

Size güzide atasözümüzü yazacağım, ya bu deveyi güdeceksiniz, ya bu diyardan gideceksiniz. :) Bu daha başlangıç. Mesele sadece kıyafet demişsiniz de, bu meselenin altında size saygısızlık, kısıtlama, baskı var farkındaysanız. Özünde bu tür huyları olan adam da kıyafetle kalmaz. Yarın esnafa selam veremez, erkek akrabanızla görüşemez, kocanız izin vermeden insan içine çıkamaz olursunuz. Sinsi sinsi ilerliyor adam, alıştıra alıştıra.

Bugün kıyafete karışırlar, yarın yüz buldukça bu karışma, baskılama farklı konulara yayılır. Restini baştan çekmezsen ilerde hiç sonunu getiremezsin.

Şu erkeklere bu kadar taviz vermeyin...

Elimden geldiğimce karıştırmamakta çalışıyorum hatta ağzımı bile bozuyorum giyersem ne olacak senin yanında beni mi halledecekler diyorum sanki mini etek giyiyorum bilmiyorum ya hayırlısı

Mini etek giyince o dediğinizi yapmaları normal yani?
Kafalar pırıl pırıl :işsiz:

20 yaşında görücü usulü evlenirseniz olacağı bu.
Adam işi kendinden biliyor dışarda gördüğü kadınlara pis pis baktığı için size de o gözle bakılacağını düşünüyor yoksa kıskançlık filan hikaye inanmayın sakın.

Kendi nasıl bakıyormuş ki oyle giyinenler dikkat çeker diye düşünüyor.

Evlenmeden önce belki ettiyse sözüm yok, sonradan ortaya çıktıysa haksızlık yapıyor.

Allah’a şükür dövmesi yok sövmesi yok ağlayarak mı anlatayım yaşadıklarımı ? Zamanında abilerim de çok karışıyordu ama annem ben varken size laf düşmez diyordu ne yapayım eşim öyle dedi diye burada ağlayarak mı anlatayım ayrıca koştur koştur evlenmedim ailesini de kendini de çok iyi tanıyoruz kıyafet konusunda bir kaç kez başkalarının bana yiyecek gibi bakması ve tek başıma hastaneye gittiğimde kamyonda ki adamların laf atması sonucu kıskançlık krizi tuttu ayrıca sadece bana da değil bu kardeşine biri laf atmış önceden bir düğün de ve gitmiş adamı dövmüş hayır yani ne yaparak anlatmamı bekliyordunuz

Kamyondaki adamın laf attığını nereden biliyor ?

Yiyecek gibi bakmak kimin tabiri ?

Tanımadığınız etmediğiniz adamlarla evlenince böyle, ne çıkarsa bahtına...

Size güzide atasözümüzü yazacağım, ya bu deveyi güdeceksiniz, ya bu diyardan gideceksiniz. :) Bu daha başlangıç. Mesele sadece kıyafet demişsiniz de, bu meselenin altında size saygısızlık, kısıtlama, baskı var farkındaysanız. Özünde bu tür huyları olan adam da kıyafetle kalmaz. Yarın esnafa selam veremez, erkek akrabanızla görüşemez, kocanız izin vermeden insan içine çıkamaz olursunuz. Sinsi sinsi ilerliyor adam, alıştıra alıştıra.

size asla katılmıyorum. çünkü ben evlendiğimde eşim sürekli karışırdı kıyafetlerime. hepsini geçtim ojeme bile karışırdı. nerdesin tam olarak diye zırtp pırt arardı. ha nişanlıykende az az karışırdı ama evlenince dozunu kaçırdı. ben de giymeye devam ettim.
içimde hep kapanma arzum vardı ama kendimi hazır hissetmiyordum. eşimin de öyle bir talebi yoktu açıkçası. ben babamı aniden kaybedince ertelemenin doğru olmadığını düşünüp kapandım. eşimde karışmaktan doğal olarak vazgeçti. ben kapanıcam deyince şok geçirdi.
amaaaaa hiçbir zaman arkadaşlarıma, esnafla muhabbetime karışmadı. bir defa bile. hatta ben 30 erkekle tek çalışıyorum. gece gündüz fark etmez işten aranırım ben de ararım.
esnafla aram iyidir eşimle gitsek markete falan hemen önce bana hal hatır sorarlar ben de onlara. daha bir defa karışmadı.
karışanı vardır illa ki ama karışmayanı da olduğundan tanımadığınız biri için bu kadar net konuşmanız doğru değil;)kadın yok yere dolduruşa gelebilir.

Back