• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle kedimiz yüzünden tartışıyoruz

1 yaşına kadar devam eder o. bende 1 yaşından önce uyutmuyor diye yatak odamın kapısı kapalı yattım. sabaha kadar hopluyor zıplıyordu. hep özenirdim kedisiyle uyuyanlara. kısırlaştırdık sonra rahat ettim 1 yaşında. şimdi gece benle beraber uyuyor. sabaha karşı uyanıyor bi o zaman bazen rahatsız eder. onun dışında sorun yok. sizinki de öyle olur büyük ihtimal. şuan tam afacanlık çağında bebek gibi düşünün :) kapıyı kapatıp yatın. sakinleşince gece gündüz dengesine alışınca açarsınız.

Benim eşim de kedileri çok sevmiyordu. Benim bekarken sahiplediğim kedimi şu an benden çok seviyor maalesef kedim de onu benden daha çok seviyor 🥹 her neyse ilk zamanlar eşim de odamıza almak istemedi eşim dalana kadar ayaklarını çok hareket ettiriyor kediler de tetikleniyor bu hareketten normal olarak. Hala ayaklarına atlayınca korkuyor yatak odasının dışına bırakıp kapıyı kapatıyor. Ama kedim zaten çok sakin rahatsızlık hiç vermiyor. Biraz da cinsle alakalı bizimki cins kedi, hayır denen her şeyi anlıyor ikiletmiyor ama tekir cins kedilerimde bunu hiç tecrübe etmedim maalesef.

Evlerinde kedi olan insanların üzerime atliyor diyerek rahatsız olması çok tuhaf geldi. Bebek kedi bu herseyi yapar.
Çok fazla yavru kediye yuva oldum, çok yaramazlar, hareketliler, oyuncular.
Ayrıca büyüsede bazı huyları kalabilir. Daha iki gün önce gece yastığımızın üstünde hoplaya zıplaya top oynadı kedim 1.5 yaşında. Ayrıca kediler kapalı kapı sevmezler, ağlar bağırır kapıyı açmaya çalışır yazık.

Kedi için de tehlikeli değil mi aynı yatakta uyumak? Benim kuşum uyurken yanıma uçup hep yanımda uyuyordu, bir gün kalkarken dirseğimi koyduğum yerin hemen yanında olduğunu fark ettim. Yani biraz daha ileriye koysaymışım kolumu kuşum ezilecekmiş. Sizde uyurken kedinin üstüne devrilirsiniz, belli mi olur? 3 5 kilo hayvan sonuçta.
eşimde bu şekilde düşünüyor

Kediler canları isteyince sevdiriyor kendilerini. Bunalırsa ağız burun girişebilir 😁
Ama kediyle yatmak çok güzel bir şey. Bizimki vücudumuz temas eder etmez gurlamaya başlıyor.

Bir de onlar için bir ihtiyaç bence birlikte uyumak. Çoğu bunu istiyor gördüğüm/duyduğum kadarıyla. Bebekken de anneleriyle kardeşleriyle altlı üstlü sarmaş dolaş yatıyorlar.
O yüzden kediyi yatağa almamak onun ihtiyaçlarından birini karşılamamak gibi geliyor bana. Odanın dışında bırakmak üzücü bence.
bizimde kedimiz kucağıma alır almaz gurlama sesi çıkarıyor.evden 1 kişiyi seçer dedi veteriner genelde benim kucağımda öyle birde yalıyor uyuyup kalıyor o kadar tatlıki:))
gece yatma konusu sıkıntı işte

Sizin çocuğunuz 12 yaşında ama kapı açık kalmazsa korkuyor.. o kedi daha bebek, odaya gelmek istiyor. Bence yapılması gereken şey belli.
O eve aldıysanız çocuğunuz gibi bakmanız lazım. Odaya alıştırmak istemiyor olabilirsiniz ama o zaman da kapıda ağlar zaten belli bir yaşa kadar. Gerçi kapıyı da kapatmiyorsunuz. İyice karışık. Eşiniz ayrı yatsın siz de kediyle yatın madem yani ne diyebiliriz ki.
zaten bebek gibi bakıyoruz.herkes gözünün içine bakıyor.sevgi ilgi konusunda sorun yok sadece gece yatarken eşim yüzünü tırmalar diye korkuyor işte

Benim eşim de kedileri çok sevmiyordu. Benim bekarken sahiplediğim kedimi şu an benden çok seviyor maalesef kedim de onu benden daha çok seviyor 🥹 her neyse ilk zamanlar eşim de odamıza almak istemedi eşim dalana kadar ayaklarını çok hareket ettiriyor kediler de tetikleniyor bu hareketten normal olarak. Hala ayaklarına atlayınca korkuyor yatak odasının dışına bırakıp kapıyı kapatıyor. Ama kedim zaten çok sakin rahatsızlık hiç vermiyor. Biraz da cinsle alakalı bizimki cins kedi, hayır denen her şeyi anlıyor ikiletmiyor ama tekir cins kedilerimde bunu hiç tecrübe etmedim maalesef.
bizim britich kedi
pek sakin değil hatta veterinerde şaşırdı,yavru olduğu için diye düşünüyoruz,normalde hareketli olsun hiç sorun değilde işte gece yatma konusunda eşimle bu sebepten tartışma yaşıyoruz

Evlerinde kedi olan insanların üzerime atliyor diyerek rahatsız olması çok tuhaf geldi. Bebek kedi bu herseyi yapar.
Çok fazla yavru kediye yuva oldum, çok yaramazlar, hareketliler, oyuncular.
Ayrıca büyüsede bazı huyları kalabilir. Daha iki gün önce gece yastığımızın üstünde hoplaya zıplaya top oynadı kedim 1.5 yaşında. Ayrıca kediler kapalı kapı sevmezler, ağlar bağırır kapıyı açmaya çalışır yazık.
siz baya alışmışsınız o zaman

kapı kapalı mı uyuyorsunuz
sorun şu; üst katta bir oda kızıma ait bir oda bizim
ikimizde odanın kapısını tamamen kapatınca kızım korkuyor bunu istemiyor,açık bırakıncada ked geliyor
internetten güvenlik kilidi gördüm ondan alsamda merdivene taksak nasıl olur acaba
çocuk kaç yaşında ?
çocuğun sizin yatak odanızın kapısını kapamasına korkarak tepki göstermesi de normal değil ama
gece odanızın kapısı açık olunca karı koca bi özeliniz kalmaz
yavaştan onu da bu korkuyu yenmeye teşvik etseniz iyi olur bence

siz baya alışmışsınız o zaman
Hayvanlarla büyüdüm, ama eşim 30 yaşına kadar kediye dokunmamış bile. Şimdi benden daha çok düşünüyor alerjisi olmasına rağmen.
Kediler çok oyuncu olur, mesela tuvalet çıkışında sizi bekler, bacaginiza atlar oyun yapar
Eşiniz süs gibi oturma odasında dursun diye düşünüyorsa olmaz, onlar istediği yerde oynar uyur vakit gecirir
Kızgınlık zamanı çok bağırır, uyutmaz. Ama kısırlastıktan sonra sakinleşirler

kedimiz 4 aylık,evimiz dubleks üst katta yatıyoruz.gece uyurken kedi yanımıza geliyor ve üstümüze atlıyor eşimde bu durumu istemiyor.geçen akşam kızımla uyurken yanımıza geldi eşimde diğer odada yatıyordu.kızımla ikimizin yattığı odaya geldi kızım babasına seslendi bende götürme aşağıya böyle daha çok merak ediyor dedim eşimde bana kızdı üzerimize atlıyor uyurken çok meraklıysan sen yanına al dedi çok sinir oldum
başkalarından duyuyorum kedimizle uyuduk,yatağın başında uyudu aramızda uyudu gibi şeyler ama benim eşim kedimiz çok hareketli olduğu için istemiyor.merdivene karton koyduk gelmesin diye ilk zamanlar gelemiyordu ama artık kartonu yırtıp gelmeye başladı
salon ve mutfak bir bizim bazen mutfak tezgahına çıkıyor,hayır diyerek alıyoruz hemen ama bunlar olan şe
yavru olduğu için mi böyle yada karakteri mi bilemiyorum,kedisi olan varsa bana fikir verebilir mi?eşimle bu konu yüzünden anlaşamıyoruz
Hangi odaya girmemesi gerektiğini öğretebilirsiniz. Ben bilmiyorum ama hayvan sahibi olup öğretenler var.

kedimiz 4 aylık,evimiz dubleks üst katta yatıyoruz.gece uyurken kedi yanımıza geliyor ve üstümüze atlıyor eşimde bu durumu istemiyor.geçen akşam kızımla uyurken yanımıza geldi eşimde diğer odada yatıyordu.kızımla ikimizin yattığı odaya geldi kızım babasına seslendi bende götürme aşağıya böyle daha çok merak ediyor dedim eşimde bana kızdı üzerimize atlıyor uyurken çok meraklıysan sen yanına al dedi çok sinir oldum
başkalarından duyuyorum kedimizle uyuduk,yatağın başında uyudu aramızda uyudu gibi şeyler ama benim eşim kedimiz çok hareketli olduğu için istemiyor.merdivene karton koyduk gelmesin diye ilk zamanlar gelemiyordu ama artık kartonu yırtıp gelmeye başladı
salon ve mutfak bir bizim bazen mutfak tezgahına çıkıyor,hayır diyerek alıyoruz hemen ama bunlar olan şe
yavru olduğu için mi böyle yada karakteri mi bilemiyorum,kedisi olan varsa bana fikir verebilir mi?eşimle bu konu yüzünden anlaşamıyoruz
Yani gerçekten şok oldum. Allah eşinize sabır size de empati versin. Gece bir şey kedi insan köpek fark etmez üstüme zıplayacak ve beni uyandıracak ? Bu normal mi ? Uyku insan hayatında uyku en temel gereksinimdir. Kedi mi önemli kocanız mı ? Kocanız işe gidiyordur dinlenmesi gerekiyordur neden kocanızı düşünmüyorsunuz. Ne güzel eviniz dubleks kızınız da var , evlisiniz pek çok kişinin hayali bunlar. Eşinize ve onun uykusuna saygı gösterin bence . Ben bu durumu asla kabullrnmezdim ya

[Jh
Yani gerçekten şok oldum. Allah eşinize sabır size de empati versin. Gece bir şey kedi insan köpek fark etmez üstüme zıplayacak ve beni uyandıracak ? Bu normal mi ? Uyku insan hayatında uyku en temel gereksinimdir. Kedi mi önemli kocanız mı ? Kocanız işe gidiyordur dinlenmesi gerekiyordur neden kocanızı düşünmüyorsunuz. Ne güzel eviniz dubleks kızınız da var , evlisiniz pek çok kişinin hayali bunlar. Eşinize ve onun uykusuna saygı gösterin bence . Ben bu durumu asla kabullrnmezdim ya

Horlama konularında da görüyorum, uyku çok küçümseniyor. Uyku sorunları bizde sağlık sorunlarına dahi neden olur. Konu sahibi de kediyi odaya almamak gibi basit bir şeyi bile ölüm kalım meselesi haline getirmiş. Bunu bu kadar büyütecek bir şey yok. Adam sadece gece 1 odaya girmesin diyor. Evcil hayvanım olmasa gerçekten büyük mesele sanacağım.

Kediniz yatarken sizin yanınıza geliyorsa size sevgisindendir. İnsanların uyuma saatleri onlarınkinden farklı olduğu için insan uyudu mu öldü mü anlamadığından yanına gelip sıcak tutmaya çalışır. Yavru çok iyi niyetle geliyor yanınıza. Ayrıca kedi temiz hayvandır, camiye girebilen tek hayvandır huylanmanın manası yok. Bizim de iki kedimiz var, yavruyken yatağa gelirlerdi şimdi ayrı yatıyorlar. Şu pencereye yapıştırılan sepetlerden alırsanız muhtemelen onda gidip yatar o sepetleri çok seviyorlar. El kadarken almış hayır etmişsiniz şimdi böyle ufak tefek şeylerden sakın sokağa atmayı düşünmeyin vebali olur. Ayrıca kedi bakmak uğurdur, çok inanırım ve tecrübe ettim çok defa. Benim kayınvalidem hiç sevmezdi, kayınpederim sokaktan bi tane aldı geldi bir gün. Kayınvalidem önceleri Allah korkusundan gönderemedi şimdi o kadar alıştı ki. Evde gözü görmeyince hemen nereye gitti, kaçtı mı diye arıyor.

[Jh

Horlama konularında da görüyorum, uyku çok küçümseniyor. Uyku sorunları bizde sağlık sorunlarına dahi neden olur. Konu sahibi de kediyi odaya almamak gibi basit bir şeyi bile ölüm kalım meselesi haline getirmiş. Bunu bu kadar büyütecek bir şey yok. Adam sadece gece 1 odaya girmesin diyor. Evcil hayvanım olmasa gerçekten büyük mesele sanacağım.
Hayır bir de kedi ile koca böyle karşı karşıya getirilirse ve agresyon oluşursa adam kediden soğuyacak ne gereği var , madem evde bir can var onu alıştırmak eğitmek gerekli kocayla tartışmak asla çözüm getirmez

bizim britich kedi
pek sakin değil hatta veterinerde şaşırdı,yavru olduğu için diye düşünüyoruz,normalde hareketli olsun hiç sorun değilde işte gece yatma konusunda eşimle bu sebepten tartışma yaşıyoruz
Bence yatak odasının kapısını kapatın onsuz yatın. British ise 6-7 aylık olduktan sonra durulmaya başlayacak benimki duruldu 😊

kediniz daha kucuk.Bu yaslarda boyle oluyorlar.Hatta ben istemedim baslarda ama esim kapiyi hep acik birakti.Biz kapatinca kizim acti kapiyi.Zamanla alisiyorlar duzeninize aslinda.

Back
X