- 29 Mayıs 2021
- 2.855
- 5.529
- 39
-
- Konu Sahibi Herdaimgunes
Hata sizde ailenize bunu anlatmaya çalışın bence. Ufak tefek tartışma her ailede olurBüyük bi hata yapıp ailemin yanında tartıştık şimdi ailem sürekli onu kötülüyor bana. tartışma sebebimiz çok basit aslında ama antidepresan bırakma dönemindeyim birazda birikmişlik yüzünden çok tepki verdim uzun zamandır ağlamadığom kadar ağladım. Eşim biz kavga edince susup benim sinirimin geçmesini beklemez hep üstüme gelir ona göre susmak sorun hemen konuşup halletmeliyiz ben kızmamalıyım bende mizaç olarak sessiz biriyim kavgayı sevmem korgınlığım geçene kadar da konuşmak istemem yalnız kalmak isterim. Annem kinlenmiş resmen eşime olmuyorsa boşanın diyip duruyor kızkardeşimde gözümden düştü daha saygı duymam ona seni ne hale getirmiş diyor. Hayatta yapmak istemediğim en son şeyi yaptım biz barıştık geçtik ama şimdi onlar bana acıyor kızıyor onunla olduğum için. Ne yapayım boşanayım alıp başımı gideyim mi gerçekten? Oğlumu da alıp upuzak bi yere tayin isteyeyim tek başımıza yapabilir miyim o da var. Eşimi seviyorum tek kötü huyu bu şekilde benim üstüme gelmesi beni çıldırtana kadar diretmesi. Beni sevdiğini de biliyorum evde hiç iş yaptırmaz sabahları evdeysek uyandırmaz kahvaltımı hazırlar çocuğumuza en güzel ilgiyi gösterir. Çok basit bişey bu noktaya geldiği için üzülüyorum annem böyle konuşunca çok üzüldüm ve eşime karşı içimde garip bi his oluştu çok kızgınım ona
Annemi sırdaşım gibi görürdüm o yüzden anlatırım hep annem siniri geçince bişey demedi zaten konuyu açmıyor daha ama kızkardeşim sanki beni dövmüş aldatmışta ben onursuzmuşum gibi hakaret vari konuşuyorNiye kavgalarınızdan annenizin haberi oluyor ki her özelinizi annenize mi anlatıyorsunuz
Çok pişmanım aslında onlarda benim ruh halimi tedavi gördüğümü biliyor yatıştırmak yerine böyle yaptılarAilene “ bu bizim meselemiz , siz karışmayın. “ deyin
Bir daha da kimsenin yanında kavga etmeyin
Ne sorununuz varsa kendiniz baş başa halletmeye çalışın.
Ben eşimi seviyorum en büyük hatam oldu sinirliylen anneme gitmek. Tartışma orda daha çok büyüdü böyle oldu. Eşim kalbimi kırdı ama onlar canımı yaktı sanki gurursuzluk yapıyormuşum gibi imalar olduSiz mutlu yuvanizi niye aileniz istiyor diye yikasiniz? Hayatinizin hatasi olur aklinizdan bile gecirmeyin. Evet dediginiz gibi esinizle sorunlarinizi baskasina yansitmamaliydiniz bu büyük bir hata olmus. Aileniz de sizi sevdikleri ve korumaya calistiklari icin böyle tavir almislar belli ki ama zamanla sular durulur.
Evet öyle hepte böyle düşünürdüm zaten ama piskolojim iyi değil esim ben sinir krizi geçirirken sakinleştirmeye çalıştı ama kardeşim daha çok harlıyor ilerde neler yapar döver falan diyorİşte eşimizle aramızdakileri ne bizim ana babamız ne onun ana babası bu yüzden asla bilmemeli. Biz affederiz onlar çocuğuna yapılanı affetmez. Biraz annenizi kardeşinizi susturun
Evet bekar benimde en çok canımı yakan bu oldu sanki aldatmış dövmüş ben yanında durarak gurursuz biri oldumTamam olmus tartismissiniz ama ailenizde fazla tepki vermis
Bazi aileler arkada durmaz bazilari direk bosan modunda
Kesin kizkardzsiniz bekar boyle yorum yaptigina gore
Esiniz iyiyse bir tartismada tabiki bosanma olmaz ki sizin konu cidden kucuk
Sanki ustunuze gelip tokat atmis gibi verdikleri tepkiler cok fazla
Bekara koca bosamak kolah ortada bir cocuk var ve esinizi seviyorsaniz aranizda buyuk problemler yoksa dinlemeyin aileniziEvet bekar benimde en çok canımı yakan bu oldu sanki aldatmış dövmüş ben yanında durarak gurursuz biri oldum
ailenin yanında patlamışsın, biraz değil gözün dönmüş artıkbirazda birikmişlik yüzünden çok tepki verdim
Sizi ruhsal yorgunluğa sokup ilaç tedavisi almaya kadar götüren yaşantınızda anne kardeş rolü var mı?Çok büyük bir ders oldu bir arkadaşım var bana sürekli dertlenir akşama canım kocam diye fotoğraflar atardı şimdi onun gibiyim annemlerin gözünde. Laflarıyla soğutuyorlar benide eşime hırslanıyorum neden beni bu konuma soktun diye
"Kocanız sizi sevmiyor demek ki" demek yeterince bi veri yok bence.Sizi severken ! Neden üstünüze geldiğini, neden böyle davrandığını sorun. Anneniz ve kizkardesiniz bir yerde sizi düşündükleri için ayrılmanızı istiyorlar. Zaten mutlu değilsiniz evliliğinizde. Sizi seven insan sizi üzmemek için elinden geleni yapar , kocanız sizi sevmiyor demekki
Nasıl bir kavgaydı ki bu? Size hakaretler edip, itip kaktı mı? Saygısızlik mı yaptı? Eşler bazen ailelerin yanında ufak ağız dalaşına girebilir ve bu her nekadar istenmeyen bir durum olsa da normal karşılanır çoğunlukla. Ailenizi bu kadar kinlendirdigine göre aranızda geçen kavga epey sert bir kavgaydı sanırım.Büyük bi hata yapıp ailemin yanında tartıştık şimdi ailem sürekli onu kötülüyor bana. tartışma sebebimiz çok basit aslında ama antidepresan bırakma dönemindeyim birazda birikmişlik yüzünden çok tepki verdim uzun zamandır ağlamadığom kadar ağladım. Eşim biz kavga edince susup benim sinirimin geçmesini beklemez hep üstüme gelir ona göre susmak sorun hemen konuşup halletmeliyiz ben kızmamalıyım bende mizaç olarak sessiz biriyim kavgayı sevmem korgınlığım geçene kadar da konuşmak istemem yalnız kalmak isterim. Annem kinlenmiş resmen eşime olmuyorsa boşanın diyip duruyor kızkardeşimde gözümden düştü daha saygı duymam ona seni ne hale getirmiş diyor. Hayatta yapmak istemediğim en son şeyi yaptım biz barıştık geçtik ama şimdi onlar bana acıyor kızıyor onunla olduğum için. Ne yapayım boşanayım alıp başımı gideyim mi gerçekten? Oğlumu da alıp upuzak bi yere tayin isteyeyim tek başımıza yapabilir miyim o da var. Eşimi seviyorum tek kötü huyu bu şekilde benim üstüme gelmesi beni çıldırtana kadar diretmesi. Beni sevdiğini de biliyorum evde hiç iş yaptırmaz sabahları evdeysek uyandırmaz kahvaltımı hazırlar çocuğumuza en güzel ilgiyi gösterir. Çok basit bişey bu noktaya geldiği için üzülüyorum annem böyle konuşunca çok üzüldüm ve eşime karşı içimde garip bi his oluştu çok kızgınım ona
Karı koca arasında yaşadığınız sorunları karı koca arasında halletmeyi, kimseye yansıtmamayı tecrübe etmiş oldunuzBüyük bi hata yapıp ailemin yanında tartıştık şimdi ailem sürekli onu kötülüyor bana. tartışma sebebimiz çok basit aslında ama antidepresan bırakma dönemindeyim birazda birikmişlik yüzünden çok tepki verdim uzun zamandır ağlamadığom kadar ağladım. Eşim biz kavga edince susup benim sinirimin geçmesini beklemez hep üstüme gelir ona göre susmak sorun hemen konuşup halletmeliyiz ben kızmamalıyım bende mizaç olarak sessiz biriyim kavgayı sevmem korgınlığım geçene kadar da konuşmak istemem yalnız kalmak isterim. Annem kinlenmiş resmen eşime olmuyorsa boşanın diyip duruyor kızkardeşimde gözümden düştü daha saygı duymam ona seni ne hale getirmiş diyor. Hayatta yapmak istemediğim en son şeyi yaptım biz barıştık geçtik ama şimdi onlar bana acıyor kızıyor onunla olduğum için. Ne yapayım boşanayım alıp başımı gideyim mi gerçekten? Oğlumu da alıp upuzak bi yere tayin isteyeyim tek başımıza yapabilir miyim o da var. Eşimi seviyorum tek kötü huyu bu şekilde benim üstüme gelmesi beni çıldırtana kadar diretmesi. Beni sevdiğini de biliyorum evde hiç iş yaptırmaz sabahları evdeysek uyandırmaz kahvaltımı hazırlar çocuğumuza en güzel ilgiyi gösterir. Çok basit bişey bu noktaya geldiği için üzülüyorum annem böyle konuşunca çok üzüldüm ve eşime karşı içimde garip bi his oluştu çok kızgınım ona