Eşimle kavgalıyız. 10 gündür benden uzak duruyor.

Sizin iliskinizde büyük bir saygi problemi var. Size her kavgada git diyen adamdan ne eş olur ne aile babasi. Sakın hamile kalma gafletinde bulunmayin. Kendince sizi su anda terbiye ediyor. Adamda size karsi gram saygı yok. O yüzden sizin sözünüzü ezip geciyor.
Diger taraftan benden tavsiye: misafirlerin önünde asla kavga etmeyin veya kavgali gözükmeyin. Kendi aranizda halledin. Evi terk etmenizi tepki olarak anlasamda, gelen insanlara ayip olmus yinede

Arkadaşlar sitede yeniyim diye yazarken bazı yanlışlıklar yapmışım ve konuyu biraz yumuşatarak anlattım. Olay 9-10 gün önce oldu. Eşim bana geleceklerini yarım saat önceden söyledi. Ve ben evden kendim çıkmadım. Eşim onları istemiyorsan sen çık git dedi. Yorumlarınız da beni daha çok berbat hissettirdi. Ne desem bilemiyorum.
Peki size çık git diyen birine neden yanaşıyorsunuz? Yanlış anlamayın lütfen sizin hayatınız ama ben genelde görüyorum ki erkeklerin peşine böyle düşünce totişi kalkıyor.

Ben neden kendimi anlatamadım acaba? Eşime dedim ki bu insanları sevmediğimi biliyorsun. Son dakika davet etmişsin. Senin için yine kabul ederdim ama son dakika davet etmen iyi olmadı. O da benim arkadaşlarım gelecek istemiyorsan sen git bu evden dedi.
konuda bu durumdan bahsetmemişsiniz düzenleme yaparsanız yorumlar o yönde olur.
evinize her zaman sevdiğiniz ve sizin istediginiz zamanlarda birileri girip çıkmayabilir.
atiyorum yakına bir arkadaşınız gelmistir musait isen bir 10 dk da size ugramak istiyorum dese telefonda ay ben bi esime sorayım demeyiz genelde müsait degilsek o ayri mesele.
eşinizin sen git o zaman demeside yanlış o ev babasının domates tarlasi değil ortak alanınız sonuçta, sen içerde yat ben hasta derim vs yanlarina çıkmak zorunda degılsin gibi bir şey söyleyebilirdi daha ılımli olurdu.
sizin sen git o zaman dediğinde eşinize babanın domates tarlasımı bura kımi kovuyorsun demeniz gerekiyordu öncelikle tepki olarak.
yeni evli oldugunuzdan mı, tecrubesizlikmi yaşınızmı küçük anlamadım ama fazla toy geldiniz bana

Sizin iliskinizde büyük bir saygi problemi var. Size her kavgada git diyen adamdan ne eş olur ne aile babasi. Sakın hamile kalma gafletinde bulunmayin. Kendince sizi su anda terbiye ediyor. Adamda size karsi gram saygı yok. O yüzden sizin sözünüzü ezip geciyor.
Diger taraftan benden tavsiye: misafirlerin önünde asla kavga etmeyin veya kavgali gözükmeyin. Kendi aranizda halledin. Evi terk etmenizi tepki olarak anlasamda, gelen insanlara ayip olmus yinede
Haklısınız. Teşekkür ederim.

Şu an ekonomik özgürlüğüm yok. Ailem de biraz sabret diyor. Ama bunu yazdığım için de adamın parası için duruyorum diye düşünenler olacak. Gerçekten anlayamıyorum. 7 aydır yaşanan şeylerin bu sonuncusu. Kimse nasıl anlayamamış da herkes beni misafir düşmanı ilan etmiş acaba.

Konuyu yarım anlatıp üstüne sürekli evden kovulduğunuz gerçeğini konu dışı bırakırsanız gayet normal. Burada siz ne kadar anlatırsanız biz de o kadarını anlıyoruz. Herkes farklı anladıysa demek ki sizde de bir iletişim sorunu var.

Herkese merhaba arkadaşlar. 7 aylık evliyim. Eşimle severek evlendik. Fakat eşim arkadaşları konusunda çok hassas. Yaklaşık 9-10 gün önce bana emrivaki yaparak bir arkadaşının eşiyle beraber bize geleceğini söyledi. Ben de onları istemediğimi fakat yine de kendisi istediği için daha müsait bir zamanda ağırlayabileceğimizi söyledim. Fakat eşim planı iptal etmedi. Onlar geleceği vakit ben evden çıktım. Onlar da 1 saat oturup gitmişler. Sorun şu ki benim sürekli çocuk gibi şakalaşan, sırnaşan eşim o gün başka birine döndü. Kavga ediyorduk ama 2-3 gün sürüyordu. Bana dokunmadan duramıyordu. 10 gündür bana dokunmuyor. Mecbur olmadıkça konuşmuyor. Arkadaş gibiyiz. Yaklaşıyorum. Seni istiyorum diyorum. Fazlaca istekli biriyim. Bu eşimin de hoşuna giderdi. Fakat şu an her yolu denememe rağmen karşılık alamıyorum. Kendimi berbat hissediyorum. Ne yapmam lazım?
GÜNCELLEME: Arkadaşlar sitede yeni olduğum için olayları yumuşatarak anlattım. Evden ben gitmedim. Eşim git deyince çıktım. 10 gündür kendisi hiç konuşmadığı için psikolojik olarak kendimi kötü hissettim ve konuşmaya çalıştım. Kırdı döktü. Yani kısa ve öz anlatayım derken yanlış anlaşıldı durum.
Kız evden hiç gitmeseydin keşke. Erkekler böyle konularda saçma bir şekilde değişiyor.

Konuyu yarım anlatıp üstüne sürekli evden kovulduğunuz gerçeğini konu dışı bırakırsanız gayet normal. Burada siz ne kadar anlatırsanız biz de o kadarını anlıyoruz. Herkes farklı anladıysa demek ki sizde de bir iletişim sorunu var.
Evet. Hata bende. En ince ayrıntısına kadar anlatmam lazımdı. Sizden de özür diliyorum. Pişman oldum zaten. Sorun bende. Ondan şüphem yok artık.

konuda bu durumdan bahsetmemişsiniz düzenleme yaparsanız yorumlar o yönde olur.
evinize her zaman sevdiğiniz ve sizin istediginiz zamanlarda birileri girip çıkmayabilir.
atiyorum yakına bir arkadaşınız gelmistir musait isen bir 10 dk da size ugramak istiyorum dese telefonda ay ben bi esime sorayım demeyiz genelde müsait degilsek o ayri mesele.
eşinizin sen git o zaman demeside yanlış o ev babasının domates tarlasi değil ortak alanınız sonuçta, sen içerde yat ben hasta derim vs yanlarina çıkmak zorunda degılsin gibi bir şey söyleyebilirdi daha ılımli olurdu.
sizin sen git o zaman dediğinde eşinize babanın domates tarlasımı bura kımi kovuyorsun demeniz gerekiyordu öncelikle tepki olarak.
yeni evli oldugunuzdan mı, tecrubesizlikmi yaşınızmı küçük anlamadım ama fazla toy geldiniz bana
Bu nedir ya.evlilik midir savaş midir belli değil.böyle mücadele edecek olduktan sonra evli kalmanın ne anlamı var ki?

Evet. Hata bende. En ince ayrıntısına kadar anlatmam lazımdı. Sizden de özür diliyorum. Pişman oldum zaten. Sorun bende. Ondan şüphem yok artık.

Rica ederim, ortada özür dilenecek bir durum yok. Sadece genel olarak bir iletişim probleminiz olabilir. Belki eşinizle olan ilişkinizi de etkiliyordur bu sorun. Kendinizi ve duygularınızı doğru ifade edemiyor olabilirsiniz. Ama tabii bu eşinizin tam bir kalas olması ihtimalini de dışlamaz. Ben tam çözemedim açıkçası.

Rica ederim, ortada özür dilenecek bir durum yok. Sadece genel olarak bir iletişim probleminiz olabilir. Belki eşinizle olan ilişkinizi de etkiliyordur bu sorun. Kendinizi ve duygularınızı doğru ifade edemiyor olabilirsiniz. Ama tabii bu eşinizin tam bir kalas olması ihtimalini de dışlamaz. Ben tam çözemedim açıkçası.
Aslında eşimle karşılaştıracak olursak ben ona göre daha iyi iletişim kuruyorum, konuşuyorum. Ama o her konuda benim dediğim olsun, olmayacaksa çık git kafasında. Beni gözden çıkarmış besbelli. En ufak kavgada bile git der. Sonra sinirle söyledim der. Küfür eder, susayım diye ağzıma basar sonra bunları bana sen yaptırdın, sen sussaydın olmazdı der. Kıyafetlerime karışır. Ama biz 4 sene sevgili olduk ben hep böyleydim derim. Bundan sonra benim dediğim olacak beğenmiyorsan eşyalarını al, git der. Adam konuşmak istemiyor. Gitmem daha kolay olacak diye düşünüyor. Ailem sabret düzelir diyor.

Bu nedir ya.evlilik midir savaş midir belli değil.böyle mücadele edecek olduktan sonra evli kalmanın ne anlamı var ki?
henüz yeni evliler birbirlerinin sınırlarını ögrendikleri dönemdeler, cicim aylarının bittigi o dönemde gerçeklerin acı acı yüzlerine vurdukları dönem diyeyim.
bir birlerinin sınırlarına saygı duymayı ögrenebilirlerse savaş olmaktan çıkar ama eşlerden biri saygı duymayı kabul etmezse veya karsı tarafın sınırlarının saygı duyulacak bir yanı yoksa boşanılıyor zaten.

Aslında eşimle karşılaştıracak olursak ben ona göre daha iyi iletişim kuruyorum, konuşuyorum. Ama o her konuda benim dediğim olsun, olmayacaksa çık git kafasında. Beni gözden çıkarmış besbelli. En ufak kavgada bile git der. Sonra sinirle söyledim der. Küfür eder, susayım diye ağzıma basar sonra bunları bana sen yaptırdın, sen sussaydın olmazdı der. Kıyafetlerime karışır. Ama biz 4 sene sevgili olduk ben hep böyleydim derim. Bundan sonra benim dediğim olacak beğenmiyorsan eşyalarını al, git der. Adam konuşmak istemiyor. Gitmem daha kolay olacak diye düşünüyor. Ailem sabret düzelir diyor.
şu yorumdan sonra eşiniz egoist hatta bana göre narşist kendi istedikleri olduğu sürece herşey güllûk gülistanlık olacaksa gitsin kendine bir şişme bebek alıp onunla yaşasın.
çocuk yapmayın sakın ne münasebet agzınıza basiyor sizi susturuyor ustune birde senin yuzunden diyor kaçarak kurtulman gerekirken birde senmi ona seni istiyorum diyorsun?

Çift terapisine gidelim. Biz severek evlendik böyle olmasın. Bu sebeplerden bitmesin diyorum. Bende sorun yok sen git diyor. Ben şaşırdım kaldım. Olay bundan ibaret değil anlayacağınız. Konunun içeriği derin baya.

Ailen hep alttan aliyorsun, nasilsa yine barisirsin diye karismak istemiyordur.

şu yorumdan sonra eşiniz egoist hatta bana göre narşist kendi istedikleri olduğu sürece herşey güllûk gülistanlık olacaksa gitsin kendine bir şişme bebek alıp onunla yaşasın.
çocuk yapmayın sakın ne münasebet agzınıza basiyor sizi susturuyor ustune birde senin yuzunden diyor kaçarak kurtulman gerekirken birde senmi ona seni istiyorum diyorsun?
Galiba terk edilme korkusu küçüklüğümden beri içime öyle işlemiş ki ben kendi kendimi iyice küçük düşürüyorum. Yazan herkes kendince haklı. Ben de artık kendimi tanıyamıyorum.

Çift terapisine gidelim. Biz severek evlendik böyle olmasın. Bu sebeplerden bitmesin diyorum. Bende sorun yok sen git diyor. Ben şaşırdım kaldım. Olay bundan ibaret değil anlayacağınız. Konunun içeriği derin baya.

Yani bu anlattıklarınıza göre ortada kurtarılacak bir evlilik yok ne yazık ki. Siz de ona göre yapın planlarınızı yavaş yavaş.

Galiba terk edilme korkusu küçüklüğümden beri içime öyle işlemiş ki ben kendi kendimi iyice küçük düşürüyorum. Yazan herkes kendince haklı. Ben de artık kendimi tanıyamıyorum.
terk etse ne olur allah aşkına?
terk edilme korkusu dediiginize göre aile buyuklerinizden birinin terk etmis oldugunu var sayarak konusacagim siz bu hayatta onlar yokken bile başınızın çaresine bakmışsınız bu terketse ne olur terketmese ne olur?

Eğer gelecekleri gün söylediyse seninde haberin yoksa eşin yanlış yapmış. Ama sen daha büyük bir yanlış yaparak evden çıkmışsın. Evet tepkini belli etmişsin. Ama onları ağırlayıp öyle eşine saydıracaktın. Ya da ev dağınık yemek vs yoksa dışarda görüşelim o zaman diyecektin. Bazen insan sadece yatmak istiyor moduda düşük oluyor anlıyorum. Yanlışa daha büyük yanlış yapmışsınız yapışmayın boşverin.
Biz de eşimle 2 haftadır saçma sapan bir sebepten küsüz yani küstü ne sırnaşıyor ne yanaşıyor. Ben de dün arkadaşımda kaldı zar zar arıyor. Bugünde yıllık izin aldım 1 hafta eve gitmeyeceğim 2 hafta küslük ne demek yani. Bazı erkeklerin saçma sapan huyları vsr

terk etse ne olur allah aşkına?
terk edilme korkusu dediiginize göre aile buyuklerinizden birinin terk etmis oldugunu var sayarak konusacagim siz bu hayatta onlar yokken bile başınızın çaresine bakmışsınız bu terketse ne olur terketmese ne olur?
O kadar güzel yazmışsınız ki. Çok haklısınız. Ben kendi gözümü çok korkutmuşum.

X