Eşimle ev işleri konusunda tartışıyoruz

Zaten eşimde bir huy var ailede ne gördüyse onu istiyor. Onun annesi ev hanımı ben çalışan kadınım bunun ayrımını bi türlü algılayamıyor
Isine gelmiyor algilamak, nasilsa evde yapan hizmetci var.

Ananiz babaniz sizi evde hizmetci olmak icin mi okuttu? Aynisi kiziniz olsa ve basina gelse üzülmez misiniz?

İyi de onun saatlerce boş vakti oluyor da ben niye boş vakit için uykumdan feragat etmek zorundayım? Ayrıca kitap değil belki o gün başka bir işle uğraşmak istiyor canım? Onun saatleri varken ben niye yarım saatim olsun diye uyumayayım?
Siz de kendinize boş vakit yaratın. Kendinize zaman ayırmanız gereken yerde adama mantı açmayı tercih eden sizsiniz ama? Herkes kendi canının kıymetini bilecek. Eşinizden sizin yaptıklarınızı görmesini beklerseniz o bekleyişiniz asla bitmez ki. Boşu boşuna nankör damgası yediğinizle kalırsınız.

Siz de kendinize boş vakit yaratın. Kendinize zaman ayırmanız gereken yerde adama mantı açmayı tercih eden sizsiniz ama? Herkes kendi canının kıymetini bilecek. Eşinizden sizin yaptıklarınızı görmesini beklerseniz o bekleyişiniz asla bitmez ki. Boşu boşuna nankör damgası yediğinizle kalırsınız.
Aramız gayet iyiydi, ayrıca kendim de yapmak istedim o bana yap demedi ki. Normalde dondurucuda oluyordu "mantı yoktu de mi" diye sordu benden yapmamı istemedi. Başka ne yesek diye düşünürken ben mantı açayım dedim kendim istedim yani. Ben mutfak işlerini yemeği falan severim severek isteyerek yapıyorum. Diğer şeylerde mırın kırın etti mi o sinirime dokujuyor çünkü mutfak zaten bende bi zahmet diğer şeylere de elini at diyorum

Aramız gayet iyiydi, ayrıca kendim de yapmak istedim o bana yap demedi ki. Normalde dondurucuda oluyordu "mantı yoktu de mi" diye sordu benden yapmamı istemedi. Başka ne yesek diye düşünürken ben mantı açayım dedim kendim istedim yani. Ben mutfak işlerini yemeği falan severim severek isteyerek yapıyorum. Diğer şeylerde mırın kırın etti mi o sinirime dokujuyor çünkü mutfak zaten bende bi zahmet diğer şeylere de elini at diyorum
İşte yarın öbür gün bu adam da sen ev işini kendin istediğin için yapıyorsun der geçer. Kıymete de binmez yani emekleriniz. Önce kendinize vakit ayırın,gerekiyorsa sabaha kadar uykusuz kalın ama kendi isteklerinizden feragat etmeyn,kimse için değmez.

Bir de şu var. Ne erkekler var eşlerine hiç yardım etmiyorlar falan diyor öyle kendini haklı çıkarıyor. Ben de o zaman ne feministler var ikimiz de çalışıyorsak yemeğini de o yapsın diyen mi diyeyim o zaman dedim. Eşimin sorunu evde gördüklerini istemesi. Ama onun annesi ev hanımı. Alışmış annesinden hizmete. Yardım etmez birisi değil ama yükün kadında olmasını isteyen birisi. Dışarı işlerini -alışveriş, arabayı yıkama, kargoya gitme vs- hepsini ben yapayım dışarda aktif olayım evde sen aktif ol ben de azcık ucundan tutayım diyor bu mantıkta birisi. İkimiz fe çalışıyoruz bunu bi türlü anlamıyor. Madem öyle ev hanımıyla evlenseydin dedim küstü gitti.

Madem oyle maasinizi bir ay ortaya koymayin, evi kendisi gecindirsin bakalim ne yapacak.

Ben bekarlık zamanlarımda her şeyi mecburen kendim yaptığım ve yapmayı abarttığım için bel fıtığı oldum. Şimdi istesem de en basitinden wc bile fırçalayamıyorum. Tutulup kalıyorum. Dikkat edin kendinizi çok yıpratmayın benden tavsiye. Eşiniz yardım etmeyecekse Parasını versin yardımcı gelsin eve çamaşır ve ev temizliği için. Siz de basit yemekler yapıp geçin bence. Mantıyı da hazır alın, eşiniz çok bencil geldi hak etmiyor gibi. Şimdiden nasıl alıştırırsanız öyle gider, ya yapacak ya yaptıracak ev işi bu konuyu es geçmeyin

Anlıyorum hanımefendi mutsuz bir evliliginiz var ama herkes evlendikten sonra değişmiyor. Evliyim, ikimiz de çalışıyoruz ve bütün işleri eşit yapıyoruz hatta eşim biraz daha fazla yapıyor. Keşke siz de böyle birini bulsaydiniz, sonuçta evleneceğiniz kişiyi seçme hakkınız vardı, nasıl biri olduğunu anlayacak zekanız da vardır muhtemelen, doğru tercih yapmak için elinizde fırsat varmış. Yaptığınız tercih yüzünden normal beklentideki insanlara gerçek hayat böyle değil, ben çekiyorum sen de çek demenize gerek yok. Tabağını makineye koyamayan adamı da adam yerine koyacak kadar erkek düşkünü olmaya gerek yok.
Ayy nekadar zekisin hemen çözdün durumu zeka seviyen tebriklik..Ama kendime göre yazacak kadar embesil değilim herkesin durumu farklı ve herkese göre marjinal düşünmek gerek düşüncesindeyim ..ay biz boyleyiz siz kotusunuz algısını yayan zavallı klonlanmış koyun sürüsü değilim bitin artık.
Neyi nasıl anladığın senin zeka seviyeni gösteriyor ..Hadi yürü şimdi

İşte o ev işi yapmayan kardesle evlenmemek lazım.Ev işi yapan erkeklerde var.Ben de ev işi yapmayanlari erkeksi bulanlara sinir oluyorum.
Yani geniş bakmak lazım her erkek gerçekten farklı görüyorum 🤣 çevremiz geniş.Sukur deneyimlemedim hiç sorunum yok bu anlamda.
Ama işin bu boyutuda var küçük dusunceli insan bilinç psikolojisi bilmeyen farkındalığı oluşmamış küçük beyinler laf üretiyor anca fikir degilde

böyle bir konudan yatak ayırması çok mantıksız. "bak sen benden şikayet edersen, ben de böyle seninle aynı yatakta yatmam" diyerek güç göstermeye çalışıyor. öncelikle bu konuyu karşınıza alıp adam akıllı bir konuşun. her tartışmada yatak ayrılacaksa daha ciddi tartışmalarda ev terk edilir.. bunun dozu her seferinde artar.
ikinci olarak iş bölümü yapın. ben çalışan bir kadın değilim şu an, ama evde bir iş bölümü vardır. silip süpürmek toz almak benim çamaşırları katlamak, ütü yapmak, ocak silmek, kedilerin kumunu temizlemek eşimin görevidir. zaman zaman duruma göre birbirimizin iş yükünü alırız fakat kurutmada olan çamaşırları eşim katlamadığı sürece ben elimi sürmem.. ev arkadaşı olunca bile görevlerin eşit oluyor. evlenince neden bu evde yaşamıyormuş gibi olsun ki. bir de siz çalışan birisiniz. öncelikle bu küsme işini, sonrasında da iş bölümünü uygulayın. herkes görevini bilir ve istediği zaman yaparsa bir problem olmaz.

Yani geniş bakmak lazım her erkek gerçekten farklı görüyorum 🤣 çevremiz geniş.Sukur deneyimledim hiç sorunum yok bu anlamda.
Ama işin bu boyutuda var küçük dusunceli insan bilinc psikolojisi bilmeyen farkındalığı oluşmamış küçük beyinler laf üretiyor anca fikir degilde
sizin yorumlarınızı dün de bir konuda gördüm. siz buraya yazılan her konuyu "normal, olabilir" tarzında karşılıyorsunuz diye herkes evliliğinde böyle problemleri olabilir görmek zorunda değil. evde her işi de siz yapın, yeri gelince hakarete de olur öyle diyin, sinirlenmiş diyin, gönül alın filan.. herkes sizin evliliğiniz gibi bir evlilik yaşamıyor.

İkimiz de çalışıyoruz. Birlikte okula gidip geliyoruz. Eşim normalde kendi lavabosunu temizler, kuşumuzun yemini suyunu o koyar, dışarı işlerini falan o halleder, balkonu o temizler. Dağınık pis biri de değildir. Fakat benim şöyle bir şikayetim var. Okuldan ikimiz de eve dönüyoruz ve mutfak, çamaşır işleri tamamen bende olduğu için eve gelince zaten benim mesaim direkt başlıyor. Ve ben sürekli koşuştururken onun eve gelince dinlenme moduna girmesinden rahatsız oldum. Çünkü ikimiz de çalışıyorsak ev yükü kadında olmamalı. Ben de ufak tefek şeyler istemeye başladım ondan, mesela dedim ki "çamaşırlar serili de sen getirir misin?" bu tarz ufak şeyler. Fakat o bilerek benim istediğimi bildiğinden mırın kırın ediyor bana. Benim yaptıklarımı sen görmüyorsun sanki hiçbir şey yapmıyorum gibi davranıyorsun diyor. Oysaki benim tek derdim işler biriktiğinde ufak tefek ucundan tutması. Ve şöyle bir örnek vereyim bana yaptığı iş olarak diyor ki "sabah yemeği koymamışsın ben koydum". Halbuki okula gidecek yemeği ben dünden hazırlamıştım buzdolabındaydı, "yaptım" dediği şey o yemeği poşete koymak. Yemek de mantı bu arada. Canı çekiyor diye bir gün öncesinden onca işin arasından onun için açtım yaptım. Ben mantıyı yapıyorum, o sabah poşete koydu diye kendini iş yapmış olarak görüyor. Ve şu anda bana aşırı tripli. Yaptığım yemeği yemedi. Yatağı ayırdı salonda yatıyor. Kendini tamamen haklı görüyor bu benim canımı inanılmaz sıkıyor. Sırf öğlen arasında da yaptığım yemeği yememek için oruç tutuyor bugün. Konuşmuyoruz etmiyoruz. Bana nankör olduğumu söyledi. Canımı en sıkan şeylerden biri de "ben de senin gibi işten gelince dinlenmek istiyorum, kitap okumak istiyorum" dediğimde "o zaman daha geç uyu yarım saat kitabını oku" dedi. Ben nankörsem o bencil değil mi bu durumda?
Eşinizin yaptıgı bencillik asıl, ikinizde calısıyorsunuz az ucundan tutsun eline mi yapısır, biz esimle birlikte calıstıgımızda, ev işlerini bölüşürdük, o da herseye elini sürmez ama sunu yaparmısın yerime, dedigim zaman yapardı, bence ev işlerini bir süre askıya alın ve sadece işten gelince dinlenin bakalım ne oluyo :)))

sizin yorumlarınızı dün de bir konuda gördüm. siz buraya yazılan her konuyu "normal, olabilir" tarzında karşılıyorsunuz diye herkes evliliğinde böyle problemleri olabilir görmek zorunda değil. evde her işi de siz yapın, yeri gelince hakarete de olur öyle diyin, sinirlenmiş diyin, gönül alın filan.. herkes sizin evliliğiniz gibi bir evlilik yaşamıyor.
Canım herkes istediğini yazar yazıyor konu sahibi kendisine uyar uymaz alır almaz.Kimse kimseye ket vuramaz.Kimsede karışamaz 😊
Ben bana göre yazıyorsam sende sana göre yaziyorsundur.
Konu sahibesi düşünce ufkunda yogurur pişirir sonuca varır.Her fikir zenginlik ve tat katar.
Ha işine gelene herkes kalıbı kadar alır o başka

Aynı şeyleri yaşamıştım eşimle. Sizinki yine iyiymiş bişeyler yapıyormuş. Ben alışveriş, tamir vs herşey bendeydi. Otel gibi gelir yemeğini yer yatar, oflaya puflaya bulaşığa yardım eder ( buna yardım etmek denirse tabi. Ne hikmetse lazım olunca herşeyin yerini bilir ama yardım etmesi gerektiğinde hiçbirinin yerini bilmezdi), TV karşısında uyuyakalır, sabah kalkar işe giderdi. Haftasonları da beyimiz yorgun diye geç saatlere kadar kalkmazdı sonra da dışarı çıkardık. Miskin bir kedi sahiplensem daha iyiydi. Ben de isyan bayraklarını çektim. Güzelce konuşmaya çalıştığımda, yorulduğumu söylediğimde "e sen de yapma o zaman" dedi. Nasıl olsa birilerinin bunları yapması lazım ve ben dayanamayıp yaparım diye düşündü. Ben de gerçekten yapmayı bıraktım. Yardımcı çağırdım parasını çatır çatır ödedi. Sonra ben yardım ederim demeye başladı. Market alışverişlerini yapmadım mecburen kendi gitti. Bozulanlar, kırılanlar olduğu gibi kaldı sonucuna o da katlandı mecburen onları da yaptı. Ev temizliği, bulaşık, yemek vs işlerine yardım etmeyeceğini anladım, kabullendim. Savaşmayı da bıraktım, başka işler yaptırıyorum bu kadarına da razıyım

Bir de şu var. Ne erkekler var eşlerine hiç yardım etmiyorlar falan diyor öyle kendini haklı çıkarıyor. Ben de o zaman ne feministler var ikimiz de çalışıyorsak yemeğini de o yapsın diyen mi diyeyim o zaman dedim. Eşimin sorunu evde gördüklerini istemesi. Ama onun annesi ev hanımı. Alışmış annesinden hizmete. Yardım etmez birisi değil ama yükün kadında olmasını isteyen birisi. Dışarı işlerini -alışveriş, arabayı yıkama, kargoya gitme vs- hepsini ben yapayım dışarda aktif olayım evde sen aktif ol ben de azcık ucundan tutayım diyor bu mantıkta birisi. İkimiz fe çalışıyoruz bunu bi türlü anlamıyor. Madem öyle ev hanımıyla evlenseydin dedim küstü gitti.
Hiç geri adım atmayın.
"Sende yardım et,bende dinleneyim,kitap okuyayım" diyeceğim o da bana dalga geçer gibi "yarım saat geç uyu okursun" diyecek varya o evde bir tabak kaldırıp,koymam önüne bu nedir yani?
Birlikte çıkıp birlikte giriyorsunuz eve,ne oluyormuş eline mi yapışıyormuş paşa eşinizin?
Salın,ciddiyim salın boşverin,sizde oturun dinlenin o yapmıyorsa. İnsan bu kadar bencil olmaz.
Kahvalti hazirliyor demişsiniz de,siz yemiyormuşsunuz zaten,hazırladığı kendine, onu da eksik yapiyor,bulaşıkları bile koymuyormuş makineye eşiniz. Bu size destek olan bir durum degil,kendine hazırlayıp bulasıkları size bırakıyor.
Haklısınız valla ne diyim.

Canım herkes istediğini yazar yazıyor konu sahibi kendisine uyar uymaz alır almaz.Kimse kimseye ket vuramaz.Kimsede karışamaz 😊
Ben bana göre yaşıyorsam sende sana göre yaziyorsundur.
Konu sahibesi düşünce ufkunda yogurur pişirir sonuca varır.Her fikir zenginlik ve tat katar.
Ha işine gelene herkes kalıbı kadar alır o başka
"eşim benim dışarı çıkmama izin vermiyor, çıkarsan beni aldatırsın diyor" diyen birine "evliliğin ilk yılları olabilir böyle kıskançlıklar normal" diyen birinden umarım akıl almak istemez o zaman ne diyeyim.. konu sahibinin düşünce yapısı sizin gibi olsa zaten evde az iş yapmasından şikayetçi olup burada konu açmazdı:)

"eşim benim dışarı çıkmama izin vermiyor, çıkarsan beni aldatırsın diyor" diyen birine "evliliğin ilk yılları olabilir böyle kıskançlıklar normal" diyen birinden umarım akıl almak istemez o zaman ne diyeyim.. konu sahibinin düşünce yapısı sizin gibi olsa zaten evde az iş yapmasından şikayetçi olup burada konu açmazdı:)
Hahaha laf mı soktun şimdi.Baska konudaki lafı buraya katıp çoban salatası gram aklini burda iyice yitirme en iyisi sen muhatabimmisin ?

ikinizde eşit şartlarda çalışıyorsunuz,aynı parayı kazanıyorsunuz.Sesiniz çıkmasa o saydığınız işleri de yapmaz.Ben olsam yemeği ben yapıyorsam,sofrayı kaldırmaya karışmam.Temizliği de hafta sonu yaparım ben süpürüyorsam ona sildiririm.Hele çamaşırlarına elimi bile sürmem kendisi assın,toplasın
Yemek yapmakla sofrayı kaldırmak aynı şey değil. 2.sini çocuk bile yapar. Kadin yemek yapıyorsa o da çorba yapacak. Kadın mutfakta arı gibi çalışırken yan gelip yatan erkekler bana asalak parazitler gibi görünüyor.

tek bir hakaret etmeden yazdım, kendinizi nasıl da belli ediyorsunuz ama
bu üslupla ancak mahallede tartışabilirsiniz, burası yeri değil :olamaz:
Kişiye göre konuşmak sanattır.Sana öyle başkasına öyle .
Cerbeze yaparsan başka konulari araştırıp gelip benimle seviyesiz muhataplik içerisine girersen alacagin cevab ancak böyle olur 😂

X