Eşimle ev işleri konusunda tartışıyoruz

Şu anda yapıyor zaten. Küs ya bana, tüüm işlerini kendisi yapıyor. Zaten yıllarca bekar yaşadığı için bunları yapabilen bi adam. Onun derdi o zaten bana çok yardımcı oluyormuş, ben hala nasıl ona iş kitlemeye çalışıyormuşum.

Konu sahibi günaydın.Evde durumlar nasıl? Hala ayrı gayrı mı. Mesajlar dışında evde veya iş yerinde sizinle konuşmaya çalışmadı mı.
En son uzun uzun mesajlar döşüyordu

Konu sahibi günaydın.Evde durumlar nasıl? Hala ayrı gayrı mı. Mesajlar dışında evde veya iş yerinde sizinle konuşmaya çalışmadı mı.
En son uzun uzun mesajlar döşüyordu
Günaydın. En son ben ses kayıtları attım sinirle, sonra o da uzun bi mesaj yazdı yine aynı tas aynı hamam. Ben çoğu erkekten iyiyim değerimi bilmiyorsun, hizmetçi istesem senle evlenmezdim minvalinde. Artık kafam kaldırmıyor laf işitmeyi dedi konuşmayı kesti. Okulla ilgili bi şeyler oldu onları mesajla yazdım onları cevapladı. Gece bayapı yine tripli davranıyodu, "hiç mi kendinde hata bulmuyosun gerçekten" yazdım, cevap vermedi. Bu arada her işini kendisi yapıyor.

Probisinkokusu nun mevzusu bir iki ay falan sürmüştü, şu an iyiler, rahat olun siz, o da kendi çapında takılmaya devam etsin, aylarca sürdüremez bu saçmalığı.

Probisinkokusu nun mevzusu bir iki ay falan sürmüştü, şu an iyiler, rahat olun siz, o da kendi çapında takılmaya devam etsin, aylarca sürdüremez bu saçmalığı.
Ben de öyle umuyorum. Bi anlasa neye kızdığımı üzüldüğümü. Kendisi çok iyi olsa benim işlerim biriktiğinde ondan ufak tefek şeyleri yapmasını istediğimde bana kinlenmez bu olaylar başlamazdı. Bunu bi anlasa zaten çözülecek de.

Benim eşimde her şeyimi kendim yaparım moduna girdiğinde ütüyü yakmıştı. O ütü de bizimki garanti kapsamında tamirde diye kayınvalidemlerden aldığım ütüyü. Sonradan öğrendim ki kayınvalidemler yeni ütü almış. O kadar bozulmuş yani.

Çok sürmez merak etmeyin. Hem bakın demek ki yapılabiliyormuş. Gerçekten maaşlı hizmetçi arıyorlar bunlar. İsyan etmeseniz okulda çalış koşturun gelin evde çalışın. Bir yerden sonra teşekkür minnette etmeyecekler. Göreviniz olup çıkacak.

okurken sinir bastı.. yanlız şu alıntı yaptığım yer dikkatimi çekti. işten istifa edersiniz diye bir tırsmamış değil.senin yerinde olsam burdan yürürüm ben (yıllık izin alıp 3 gün falan istifa ettim evdeyim deyip tepkisini görürüm mesela).. adama bak ya tam çakal...sen para olarak herşeye destek ol ama o işlere canı isterse yardım edecek... tek tavsiye... sakın çocuk yapma... odunu yontamazsan tekmeyi vurması kolay olsun en azından.

Benimkinin elinden maşallah her iş geliyor. Azcık kem küm etmeseydi şunu yapar mısın bunu yapar mısın dediğimde yapsaydı şimdi evin her işini kendisi yapmak zorunda kalmazdı.

İşlere yardım ediyor etmesine ama bana yetmiyor açıkçası. Benim derdim eve geldiğimde benim birsürü işim varken onun rahat olması. O da ucundan tutsun. Alışverişe çıkmayla olmuyor.

Benimkinin elinden maşallah her iş geliyor. Azcık kem küm etmeseydi şunu yapar mısın bunu yapar mısın dediğimde yapsaydı şimdi evin her işini kendisi yapmak zorunda kalmazdı.
Bu daha kötü değil mi? Elinden gelmese hadi öğretelim ama elinden geliyorsa be hey vicdansız birlikte halledelim de işleri bende dinleneyim. Hem evde hem okulda mesai yapmayayım.

Arkadaşım bunların hakkı istifa etmekte bacağımıza sıkarız. Şimdiden böyle iseler istifa edersek ayaklarını yıkatır bunlar.

İşlere yardım ediyor etmesine ama bana yetmiyor açıkçası. Benim derdim eve geldiğimde benim birsürü işim varken onun rahat olması. O da ucundan tutsun. Alışverişe çıkmayla olmuyor.
o zaman bir gün yemek yapmayın yoruldum çünkü hem çalıştım hem de yemek yetişmedi deyin. başka bir gün çamaşırını yıkamayın sorunca. işten gelince yoruldum yetişmedi deyin. başka bir gün başka bir şeyi yapmayın sen yardım edersen biter deyin böylece sorunları somut olarak görüp iş başa düştü moduna geçecek.

Yapıyorum böyle. "Ben zaten sana o kadar yardımcı oluyorum bi de bilerek bana iş kitlemeye çalışıyorsun" diyip kinleniyor. Eşim anlattığınız tarzdan anlayacak bi insan değil maalesef.

Evet daha kötü. Mesela bana diyor ki çamaşır katlamaya o kadar laf ediyosun ben de katlardım yarım saatlik iş. Eeee yap o zaman. Ayrıca laf ettiğim çamaşır değil. Aynı gün hem ütü var, çamaşır bulaşık, mutfak. Hepsi birikti mi dağ oluyor işte.

Yapıyorum böyle. "Ben zaten sana o kadar yardımcı oluyorum bi de bilerek bana iş kitlemeye çalışıyorsun" diyip kinleniyor. Eşim anlattığınız tarzdan anlayacak bi insan değil maalesef.
kinlensin. yetişmiyor ben bu kadar yapabiliyorum. çok yoruldum dur kavga edemem bacağım ağrıdı biraz dinleneyim deyin. hep bu modda olun. aylarca sürdürün bunu. ya öküzlüğü bırakacak ya da inceldiği yerden kopacak.

Neye kırıldığımı anlasa her şey çözüme kavuşacak da. O zaman zaten yapmasını gerekeni yapmak zorunda olduğunu da anlayacak. Kendine eziyet ediyor anca.

Yemek yapmayın, evle ilgilenmeyin, çamaşırları yıkamayı mesela,temizlik yapmayın bir süre... o da yapmayacak zaten. Görsün ki herseyi yapan senmişsin.

Belki sizinle kıyaslanamaz ama ben ev hanımıyım. 11 aylık da bir kızım var. Ben bile evde olmama rağmen yeri geliyor yetiştiremiyorum. Bir bebeğin tam anlamıyla bakımını sağlamak, yemek, temizlik derken birçok işim yarım kaldı. Ramazanda oruçluyken hiç içimden iş yapmak gelmedi. Bu konuşmaların benzerine ben de maruz kaldım. O sinirle biraz da ağır konuştu. İftara gidiyorduk yarı yoldan geri döndük. Çözümü şöyle buldum. Birkaç saat kendimi sakinleştirdim ki haklıykrn haksız konuma düşmeyeyim. Daha ev işlerini yapmak zorunda olmadığımı, yemek yapmak ya da bu çocuğa bakmak benim görevim değil dedim. Ben evim temiz olsun istediğim için evimi temizliyorum dedim, bunlar benim görevim olduğu için değil dedim. Bu arada benim sistemim şöyleydi, sabah kızımla birlikte 9-9.30 uyanış onunla oyun oynuyordum. Daha sonra o uyurken kendime zaman ayırıyordum sonra kalktığında tekrar oyun ve modu yerindeyse temizlik yapıyordum o da brni izliyor (tv falan açmıyorum bu yüzden tüm dikkatim onda olmak zorun yoksa sıkılıp ağlıyor) neyse yemeği kızımla hazırlıyordum o mama sandalyesinde otururken ben yemek hazırlıyordum. Çoğu zaman sling de temizlik yapıyordum kızım saat 9-10 gibi uyuyordu ben de eşimle birlikte 3-4 e kadar film izliyordum. ( O film izlemeyi çok sever benim pek aram yok) bu olay olduktan sonra bana kzıım uyurken ev işlerini yapmamı söylemişti. Ben de onun istediğini yaptım. Eve felince her yer pırıl pırıl kızımla ilgileniyorum. Bu sefer artık yanında tv izlemiyor bu süreçte kendime zaman ayırmaya başladım. Saat 1 olunca da uyuyordum hemen onu beklemiyordum çünkü uykusuz kalıyordum onun için hep. Bi kaç defa film açıp çağırdı. Filmin bitmesinde 20 dk vardı dedim kapat uyumam gerekiyor. Birkaç gün böyle geçti. Bu süreçte ona karşı da soğuktum. Küsmedim trip atmadım ama gerçekten çok kırılmıştım. O da bunu anladı şimdi aramız düzeldi sayılır. Ben ona ayırdığım zamandan kıstım ki benim de insan olduğumu anlasın. Yoksa gerçekten kadir kıymet bilinmiyor...

Madem dini bütün bir şahıs kendisi ona dinimizde kadınların ev işi yapma zorunluluğu olmadığını hatta çocuk emzirmek istemezseniz eğer süt anne tutmak zorunda olduğunu hatırlatın lütfen.
Bu arada maaş gününe doğru mecburen alttan alacak çok gördük burada benzer şeyler.
Siz yeterki duruşunuzu bozmayın yumuşamayın bu süreçte.

Zaten ben de dini bütün bi insanım ve haklarımın çok iyi farkındayım. Ben vermek istemesem bir kuruş bile alma hakkı yok eşimin paramdan.o evi geçindirmek zorunda. Ben istersem çalışmak zorunda da değilim o her şeyi halletmek zorunda. Ya yapıyor ev işi ama kendini çok iyi görüyor, tamam çoğu erkeğe göre iyi ama sırf biraz daha iyi diye bana nankör diyemez. İkimiz de dışarda çalışıyoruz o daha güçlü ben niye daha çok aktif oluyorum yoruluyorum hep.

O şu anda her şeyi kendisi yapıyor. Yani beni yıldırmak istiyor acındırmak istiyor kendine herhalde :) madem bu kadar yapabiliyorsun ben yaparken de aynı anda ucundan tutsaydın bunları yaşamasaydık. Anlatamıyorum maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…