Şu anda her şeyi o yapıyor.. elinden iş gelen birisiYemek yapmayın, evle ilgilenmeyin, çamaşırları yıkamayı mesela,temizlik yapmayın bir süre... o da yapmayacak zaten. Görsün ki herseyi yapan senmişsin.
ferhansı savundugumdan degil de tam tersi olsaydı erkek aninda rezil ederdi karisini. Hepsi degil ama cogu boyle.bu kadar ugrasmazdi sorun cozmek icin. Yapıci olan tarafin hep kadın olmasi cok yorucu ya. erkeklere bu kadar fedakarlik degmiyorProbisinkokusu nun mevzusu bir iki ay falan sürmüştü, şu an iyiler, rahat olun siz, o da kendi çapında takılmaya devam etsin, aylarca sürdüremez bu saçmalığı.
Yapıcı olmak değil ki bu, erkeklere laf ediyoruz da şu an bunun için erkek bile boşanmaz yani bunu kabul edelim.ferhansı savundugumdan degil de tam tersi olsaydı erkek aninda rezil ederdi karisini. Hepsi degil ama cogu boyle.bu kadar ugrasmazdi sorun cozmek icin. Yapıci olan tarafin hep kadın olmasi cok yorucu ya. erkeklere bu kadar fedakarlik degmiyor
ya bi git teyze hangi mağaradan çıktın.Ne derseniz deyin fıtrat kanunu diye birşey var ona değindin aslında..ben teğet geçtim.
Bir kadın erkek olabiliyor çünkü sınırları zorluyor beceriklidir bu minvalde.
Ama aynı özveriyi erkek fıtratı kesinlikle gosteremiyor ha illa gösterecek diyenler ya yariyolda kalıyor yada şansina 4yaprakli yoncasini bulursa mutlu oluyor.
Şartlar eşitlik göreceli bir kavram ..Adam bir yapıyor iki genetiği savuruyor ne yapsin
Adadadfa size istifayı bas mı diyor? Sanki kendi başına ev geçindirebilecekmiş gibi. Bazen bu erkekler çok komik oluyor. Gururları incinmesin diye söz etmiyoruz. Kabul edin eşiniz çalışmasa açıktasınız.Yeniden güncelleme.
Ben elimi zerre ev işine vurmam diyen birisi olsaydım zaten ev hanımı isterdim ve zaten öyle biriyle evlenirdim. Çalışan biriyle evleneceğim demek ev işlerine tabii ki yardım ederim demektir. Ve ben de bunu yapıyorum. Ama bi yere kadar yaparım bi yerden sonra da kusura bakma elimi çekerim. Ayrıca son kuruşuna kadar maaşı elime sayıyormuşsun da ben de o paralarla tamamen kendi menfaatime olan işler yapıyormuşum gibi de konuşma. Yapıyosak evin arabanın giderleri için kullanıyoruz. Buna da bu kadar laf edecektiysen bas istifayı otur evde tek laf da etme derim. Ama ben istesem de istemesem de senin bunu yapmayacağını ikimiz de biliyoruz. O yüzden bundan sonra ne diyorsan de ne düşünüyorsan düşün. Ha keşke baştan bu kadar laf edeceğini bilseydim de başını yakmasaydım ama nerden bilecektim. Bu arada mevzu sadece basit bi iş yapıp yapmamak da değil. İşe el vurduğum halde bi de üstüne laf işitmek. Ve ben de böyle bi sebepten laf duymak istemiyorum. Kendi işimi kendim görürüm. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Takıl kafana göre
İşe el vurman yetmiyor onu söylüyorum sana, anlamıyorsun. İşe el vurduğun halde laf da etmedim. İşe el vurmadığın zamanlarda laf ettim hiiiç çarpıtayım deme sakın. O perşembe günü okulda bitik haldeyim gelmişim evde tonla iş var senden ufak bi şey istedim dinlenip yap dedin sen işte böyle bencil böyle acımasız bi adamsın bi de burda adamlık satamazsın bana. Senden çok bi şey de istemedim, eve geliyorum işlerim birikmiş hangisine yetişeyim diye düşünürken senden de ufak tefek yardımlar istiyorum şunu yapar mısın bunu yapar mısın diye ve sen "bana iş yaptırmaya çalışıyorsun sanki yapmıyorum" tavrı gösterip bana kinleniyosun. O an yapmıyorsun işte neyi anlamıyorsun? İşim gücüm var ucundan tut ölür müsün? Yok ama ben öleyim kendimi helak edeyim senin umrunda mı?
Çalışan biriyle evleneceksen ev işlerine "yardım" etmeyeceksin ortak olacaksın. Empatiden bahsediyosun ya bir de kendini benim yerime koy madem: hem dışarda çalış hem eve gel kocan bi erkek olarak senden daha güçlü olduğu halde evde de çoğu iş sende olsun. Bu duruma ne dersin?
Kendi menfaatine zaten kullanamazsın. Senin o ev, araba falan dediğin şeylerin geçimi de senin görevin, benden kuruş almadan yapman gereken şeyler. Ama parayı alırken öyle düşünmüyorsun hiç. İstifayı basmış, çalışmayan kadınla evlenmem diyen sen mi diyorsun bunu :)
Keşke ben baştan senin böyle merhametsiz olduğunu bilseydim başımı yakmana izin vermeseydim. Ben hep ilişkimizde daha çok seven tarafın sen olduğunu sanardım. Öyle bi yanılmışım ki. İnsan sevdiğine bunu reva görmez bunları yaşatmaz.
Kendi işini aynen öyle kendin göreceksin, benden en ufak bi şey artık bekleme. Yaptım da ne oldu değerim bilindi mi? Acımasız, karşısında hizmetçi isteyen biriyle karşılaştım sadece. Bir de bana nankör dersin :) bu zamana kadar yemeğini de ben yaptım ütünü de çamaşırını da, ama ben mi nankör oldum? :) yazıklar olsun.
Sanırım daha da konuşmayız. Gerçekten kalbim kırık ve durumu anlayacak gibi değil.
Ay kocamın aynısı ya. Yarım saatlik diye küçümsediği iş için kaç gündür tartışıyor.Yapıverseymiş madem.Evet daha kötü. Mesela bana diyor ki çamaşır katlamaya o kadar laf ediyosun ben de katlardım yarım saatlik iş. Eeee yap o zaman. Ayrıca laf ettiğim çamaşır değil. Aynı gün hem ütü var, çamaşır bulaşık, mutfak. Hepsi birikti mi dağ oluyor işte.
Tamam lan basıyorum desen içe doğru s.çacak, kuru gürültü.Adadadfa size istifayı bas mı diyor? Sanki kendi başına ev geçindirebilecekmiş gibi. Bazen bu erkekler çok komik oluyor. Gururları incinmesin diye söz etmiyoruz. Kabul edin eşiniz çalışmasa açıktasınız.
orası oyle ama benim dedigim, cogu erkek bu kadar sorun cozmeye ugrasmaz, kadınin gozunun yasina bakmazdi. paşa gibi yetiştirildiklerinden.Yapıcı olmak değil ki bu, erkeklere laf ediyoruz da şu an bunun için erkek bile boşanmaz yani bunu kabul edelim.Sorun çözmüyor şu an konu sahibi, maaşlı hizmetçi olmayı reddediyor. Adamın işine gelirse artık.
tecavüz güzellemişti. iğrenç bir hesapDaha önce bir başka üye önermişti göz attım. Medeni durumuna dikkat etmemisim. Feristah minvali bir tip canlanmisti
ya kessss kıskanmayı bırahhhBaşka birini kolay kolay bulamayacağını biliyon tabi. Tabi boşayamazsın.bu dandik olay için yatak ayırmak tabi ki boşanma nedenidir.yeterince çekmiyor demek ki adamı seninle seks yapmak.olmasa da oluyor.bir de yeni evlisin.eride ne olur sen düşün.
10 tane doğuran kadınları kıskanmıştı, erkek onu sürekli hamile bırakarak iltifat ediyormuş aslında ahahahahh.tecavüz güzellemişti. iğrenç bir hesap
Hesabın erkek olma ihtimali var mı?10 tane doğuran kadınları kıskanmıştı, erkek onu sürekli hamile bırakarak iltifat ediyormuş aslında ahahahahh.
Hayır.Hesabın erkek olma ihtimali var mı?
Konuşmuyoruz. Sanki her şeyi o yapıyor da mutlu muyuz bana tavrından yapıyor.Şuan da o yapıyorsa siz neyden sikayetcisiniz
Dindar insanların bu düşüncede olmasına kafam hiç basmıyor ya.Eşim bazı konularda çok sabit fikirli ve çevresinde ne gördüyse öyle isteyen biri. Doğru mu yanlış mı onun için önemli değildir. Mesela çok basit bir örnek vereyim eşim de ailesi de çok dindardır. Ama mesela eşim eşinin çarşaf giymesini falan hiç istemez. Sebebi ne? Çevresinde hiç giyen olmadığı için. Bu örneğim yanlış anlaşılmasın lütfen. Dinle ilgili konuşmuyorum kafa yapısını anlamanız için örnek verdim. Yani eşim böyle fazla etkide kalan bi insan. Çevresinin düşüncesi neyse odur, öyle gider. Ben bir düşüneyim belki başka bi yol da vardır demez.
Peygambere bakmıyor çevresinde öküz gibi erkekler varken hiç dönüp de peygambere bakar mı?Dindar insanların bu düşüncede olmasına kafam hiç basmıyor ya.
Senin önünde kendi işini kendi gören, yemek yapan, ev temizleyen, kendi söküğünü kendi diken bir peygamberin var, peygamber la adam peygamber, sen kimsin ki ev işine kadın işi diyorsun.
Dindar ama daha peygamberini tanımamış, namaz kıldı oruç tuttu bitti.
Çok sinirliyim of.
Ya anne evinde yapmayanı alışmayanı hadi anlarım da benimki yıllarca bekar hayatı yaşamış her şeyini kendisi yapmış bir insan. Şimdi genel temizlik şu bu şeylerine yardım ediyor onun dışında kişisel şeylerini falan hep bana yıktı. Yıllarca yapmış şimdi yapmıyor, daha aktif olmasını istediğimde de nankör oluyorum. Düşündükçe yumuşayasım varsa da yumuşamıyorum. Sanki ben otururken ona iş buyurdum. Kendin de yaparken yardım istemiştim sadece. Çok şımartmışımAnne evinde alışmayan erkek kendi evinde ufacık iş yapsa gözünde büyüyor. Geçen sene işe başladım ve biz sürekli tartışmaya başladık. Aynı anda eve geliyoruz eşim hiç iş yapmıyor. 2 çocuk ve evin yükü bendeydi.... Azıcık bir işin ucundan tutsa çok yoruldum modundaydıbenim sürekli iş yapmamdan şikayet ederdi, hiç oturmuyorsun vs... Ben onun iş yapmamasından o benim çok iş yapmamdan memnun değildi. Ben de şöyle bir çözüm buldum. Eve gelince ev işlerini abartmıyorum, kendime de vakit ayırıyorum. Madem sen temizlik yapmıyorsun o zaman eve temizliğe birini alırım ve gelen kadının parasını sen vereceksin diyorum. Bu şekilde anlaştık. Gene yardım eder hiç yapmıyor değil ama benim gibi ayrıntılı yapmıyor. Ben de beklentimi yüksek tutmuyorum bu şekilde kafam rahat. Yoksa sürekli gözüme batıyor ve kavga ediyoruz