Eşimle tek derdimiz bu başka her konuda çok iyiyiz diye çıldırmış herhalde artık iftiraya giriyor çünküArkadaşın derdi okumada değil, o seni Bi yerden kıskandı ama neyi kıskandı çözemedim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşimle tek derdimiz bu başka her konuda çok iyiyiz diye çıldırmış herhalde artık iftiraya giriyor çünküArkadaşın derdi okumada değil, o seni Bi yerden kıskandı ama neyi kıskandı çözemedim.
Bizimde eşimle aynı problemlerimiz oluyordu hep. O idareci ben öğretmen üstelik bizde 3tane de çocuk var. Sürekli sen yarim gün evdesin muhabbeti. Sonra bı gün bende başladım yemek yapmamaya, bulaşık yıkamayaya çamaşırlar dağ oldu dedim yapacaksak beraber yapmayacaksak koksun ev. Tamam yapalım dedi bı kaç gün yaptı ama sonrası yine yok. Bende bi abla ayarladım haftada 2yarim gün geliyor evin genel temizliğini yapıyor. Bende sadece yemek bulaşık hafta ici.İkimiz de çalışıyoruz. Birlikte okula gidip geliyoruz. Eşim normalde kendi lavabosunu temizler, kuşumuzun yemini suyunu o koyar, dışarı işlerini falan o halleder, balkonu o temizler. Dağınık pis biri de değildir. Fakat benim şöyle bir şikayetim var. Okuldan ikimiz de eve dönüyoruz ve mutfak, çamaşır işleri tamamen bende olduğu için eve gelince zaten benim mesaim direkt başlıyor. Ve ben sürekli koşuştururken onun eve gelince dinlenme moduna girmesinden rahatsız oldum. Çünkü ikimiz de çalışıyorsak ev yükü kadında olmamalı. Ben de ufak tefek şeyler istemeye başladım ondan, mesela dedim ki "çamaşırlar serili de sen getirir misin?" bu tarz ufak şeyler. Fakat o bilerek benim istediğimi bildiğinden mırın kırın ediyor bana. Benim yaptıklarımı sen görmüyorsun sanki hiçbir şey yapmıyorum gibi davranıyorsun diyor. Oysaki benim tek derdim işler biriktiğinde ufak tefek ucundan tutması. Ve şöyle bir örnek vereyim bana yaptığı iş olarak diyor ki "sabah yemeği koymamışsın ben koydum". Halbuki okula gidecek yemeği ben dünden hazırlamıştım buzdolabındaydı, "yaptım" dediği şey o yemeği poşete koymak. Yemek de mantı bu arada. Canı çekiyor diye bir gün öncesinden onca işin arasından onun için açtım yaptım. Ben mantıyı yapıyorum, o sabah poşete koydu diye kendini iş yapmış olarak görüyor. Ve şu anda bana aşırı tripli. Yaptığım yemeği yemedi. Yatağı ayırdı salonda yatıyor. Kendini tamamen haklı görüyor bu benim canımı inanılmaz sıkıyor. Sırf öğlen arasında da yaptığım yemeği yememek için oruç tutuyor bugün. Konuşmuyoruz etmiyoruz. Bana nankör olduğumu söyledi. Canımı en sıkan şeylerden biri de "ben de senin gibi işten gelince dinlenmek istiyorum, kitap okumak istiyorum" dediğimde "o zaman daha geç uyu yarım saat kitabını oku" dedi. Ben nankörsem o bencil değil mi bu durumda?
Bizde çocuk yok. Azcık el atsa zaten mis gibi olur ev. İki kişiyiz ikimiz de pis değiliz düzenliyiz o daha bile düzenli hatta. Ama böyle davranmaya devam ederse ben de yardımcı alırımBizimde eşimle aynı problemlerimiz oluyordu hep. O idareci ben öğretmen üstelik bizde 3tane de çocuk var. Sürekli sen yarim gün evdesin muhabbeti. Sonra bı gün bende başladım yemek yapmamaya, bulaşık yıkamayaya çamaşırlar dağ oldu dedim yapacaksak beraber yapmayacaksak koksun ev. Tamam yapalım dedi bı kaç gün yaptı ama sonrası yine yok. Bende bi abla ayarladım haftada 2yarim gün geliyor evin genel temizliğini yapıyor. Bende sadece yemek bulaşık hafta ici.
Sadece eşin olmasını bile olabilir.Eşimle tek derdimiz bu başka her konuda çok iyiyiz diye çıldırmış herhalde artık iftiraya giriyor çünkü
Ev işini kadının görevi olarak gören erkeklerin bir tanesi de evi geçindirmek benim görevim desin yahu ama yok işlerine geleni alıyor gelmeyeni bırakıyorlar. Bu dönem erkeğinin iki yüzlülüğü.
Eşiniz değişmemiş yalnız. Yeni evlisiniz 9 aylık evlisiniz daha. Eşim değişti demek için yıllardır evli olmalısınız. Bu eşinizin orjinal karakteri. Ondan önce cicim ayları sebebiyle biraz farklı davranmıştır. Eşim şöyle iyi böyle iyi aslında diyorsunuz da e bir zahmet öyle olması lazım yani bu da bir lütuf değil ki. Eşiniz evde pek iş de yapmıyor bence çamaşır bulaşığı biraz yardım etmek iş yapıyor olmuyor.Evliliğin ilk günlerinde ben daha az aktiftim öyle olunca o daha aktif olurdu. Yapmadım mı yapmaz birisi değil. Son zamanlara doğru fazla fedakar birisi oldum. Önceden böyle değildi. En basitinden makineye bulaşığını koyardı. Şimdi toplamayı bile marifet diye sayıyor bana. Kısacası eşim değişti.
ödü kopuyor eşimi azcık savunurum diye. Savunmadığım halde kocacı ilan ediyor beni. Boşandırana kadar rahatlamayacak hasta mıdır nedirSadece eşin olmasını bile olabilir.
Neden değişmemiş olsun önceden yapardı şimdi yapmıyor. Siz cicim ayındandır dersiniz ben değişti derim çok da bi farkı yok. Evlilikte bu yük bende olmayacak. Çünkü yapmayacağım. Her haltını kendisi yapacak artık. Ya da pislik içinde ölebilir.Eşiniz değişmemiş yalnız. Yeni evlisiniz 9 aylık evlisiniz daha. Eşim değişti demek için yıllardır evli olmalısınız. Bu eşinizin orjinal karakteri. Ondan önce cicim ayları sebebiyle biraz farklı davranmıştır. Eşim şöyle iyi böyle iyi aslında diyorsunuz da e bir zahmet öyle olması lazım yani bu da bir lütuf değil ki. Eşiniz evde pek iş de yapmıyor bence çamaşır bulaşığı biraz yardım etmek iş yapıyor olmuyor.
Ne yaparsınız bilmiyorum ama Evliliğimiz de bu yük hep sizde olacak. Boşanma korkusuyla, kavgayla bir dönem iş yapar sonra gene bırakır huyu bu çünkü. Ataerkil zihniyetli herşeyi kendine hak gören biri. Kavgayla insanın karakterini düzeltemezsiniz maalesef.
Kardeşim eee madem mantıyı kendisi de isteyip yapmış, bu konuda neden destek amacıyla bu olayı anlatıyor onu diyorum.canı çekmiş mantı yapmış, kocasıyla yemiş bize ne yani.biri adama birşey diyor hemen savunup, ayy şöyle yapacağım, böyle yapacağım, görecek o diye kendi kendine konuşuyor sonra.böyle konu mu olur ?Arkadaşın derdi okumada değil, o seni Bi yerden kıskandı ama neyi kıskandı çözemedim.
İşte erkekler beraber yapalım kafasında olmuyor hep onlar daha çok yoruyor oluyor. Diyorum daha önce sende öğretmenlik yaptın biliyorsun zorluğunu niye ben akşama kadar yatmisim gibi davranıyorsun. Hatta başta abla almama da karşı çıktı dedim ya hepsini yaparsın hepsini bırakırım bişey yapmam. Ya da ablayi kabul edersin diyeBizde çocuk yok. Azcık el atsa zaten mis gibi olur ev. İki kişiyiz ikimiz de pis değiliz düzenliyiz o daha bile düzenli hatta. Ama böyle davranmaya devam ederse ben de yardımcı alırım
Bu yaptığı temizlik konusundan bile daha büyük sorun.Bu gece yine yanıma gelmedi. Gelmesini çok isterdim çünkü ben terk edecektim tiksindiğimi görsün diye. Ama yine de iyi oldu acaba sırt üstü yatıp biraz horlar mı kulak tıkacını takmak zorunda kalır mıyım derdi olmadı. Mis gibi koca yatak bana kaldı. Gece yine sahura kalkmış iftarda yediklerinin hepsini de bir güzel yıkamış bulaşıklığa dizmiş. Akşam sadece bi mesaj attı evli arkadaşlar çağırıyorlarmış gitmek istiyorsan cevap yazmana gerek yok akşam hazır ol dedi ben de istemediğimi belirttim. Okula yan yana zorla gidiyorum o kadar içimde büyüdü o kadar düşündükçe tiksinti geldi bana. Merak ediyorum ne zaman patlama yaşanacak. Bi yaşansa ağzının payını versem diye ölüyorum.
Daha önce bir kez yatak ayırdık onda da ben istedim gelme yanıma dedim. Şimdi kendini haklı görerek ilk kez yaptı böyle bi şeyi. Ben de şoktayım.Bu yaptığı temizlik konusundan bile daha büyük sorun.
En ufak meselede üstelik haksızken yatak ayırmak nedir ya çocuk gibi.
Size büyük sabırlar diliyorum.
Bu adamdan çocuk yapmayın emin olmadan lütfen.
Öğretmenlikte de yoruluyorsanız artık.kendimi ülkenin tek enerjik insanı gibi hissediyorum.ne yorgunlukmuş arkadaş ? Doğarken yorgun doğmuş bizim ülke heralde.yorgunluğunu biliyorsun dediği meslek de günün yarisı yatış olan, ota boka tatil olup duran öğretmenlik.ne diyeyim bilemedim valla.artık evde kahve içmeye falan da yoruluyorum diyeceksiniz.o kadar yorgunsanız evlenmeyin madem.kendinizi eve atar atmaz yatın durun. Ben yorgunluğun y sini bilmem hayatımda ama eşitlik isterim.insan doğası gereği.illa yorgunluk yarıştırmaya gerek de yok yani. Ben yorulmuyorum ama ev işi yapmak da istemiyorum.neden illa yorgunluk bahanesine sarılınmalı ki.ev işi yapmak zordur yani insanın canı istemiyor.İşte erkekler beraber yapalım kafasında olmuyor hep onlar daha çok yoruyor oluyor. Diyorum daha önce sende öğretmenlik yaptın biliyorsun zorluğunu niye ben akşama kadar yatmisim gibi davranıyorsun. Hatta başta abla almama da karşı çıktı dedim ya hepsini yaparsın hepsini bırakırım bişey yapmam. Ya da ablayi kabul edersin diye
Çok merak ediyorum siz ne iş yapıyorsunuz . Yarım gün kres yaşlarıyla çalışıyorum (3-3.5 yaş sınıfım) 8.30-12.30 arası çalışıyorum sadece . Ama yoruluyorum yani her işin kendine göre zorlukları var öğretmenlik ota boka tatil ,yatış diyemezsiniz . Diyorsanız da keşke sizde öğretmen olsaydınız yatardinizÖğretmenlikte de yoruluyorsanız artık.kendimi ülkenin tek enerjik insanı gibi hissediyorum.ne yorgunlukmuş arkadaş ? Doğarken yorgun doğmuş bizim ülke heralde.yorgunluğunu biliyorsun dediği meslek de günün yarisı yatış olan, ota boka tatil olup duran öğretmenlik.ne diyeyim bilemedim valla.artık evde kahve içmeye falan da yoruluyorum diyeceksiniz.o kadar yorgunsanız evlenmeyin madem.kendinizi eve atar atmaz yatın durun. Ben yorgunluğun y sini bilmem hayatımda ama eşitlik isterim.insan doğası gereği.illa yorgunluk yarıştırmaya gerek de yok yani.
Kendisi tecavuz edilen birini bile kiskanan biri.Çok merak ediyorum siz ne iş yapıyorsunuz . Yarım gün kres yaşlarıyla çalışıyorum (3-3.5 yaş sınıfım) 8.30-12.30 arası çalışıyorum sadece . Ama yoruluyorum yani her işin kendine göre zorlukları var öğretmenlik ota boka tatil ,yatış diyemezsiniz . Diyorsanız da keşke sizde öğretmen olsaydınız yatardiniz
Evet tek enerjik kadın sensin, tek tutkulu kadın da sensin, senin dışındaki bütün kadınlar sıkıcı ve erkekleri haketmiyor. Yaşamaya bile hakkımız yok bizim.Öğretmenlikte de yoruluyorsanız artık.kendimi ülkenin tek enerjik insanı gibi hissediyorum.ne yorgunlukmuş arkadaş ? Doğarken yorgun doğmuş bizim ülke heralde.yorgunluğunu biliyorsun dediği meslek de günün yarisı yatış olan, ota boka tatil olup duran öğretmenlik.ne diyeyim bilemedim valla.artık evde kahve içmeye falan da yoruluyorum diyeceksiniz.o kadar yorgunsanız evlenmeyin madem.kendinizi eve atar atmaz yatın durun. Ben yorgunluğun y sini bilmem hayatımda ama eşitlik isterim.insan doğası gereği.illa yorgunluk yarıştırmaya gerek de yok yani. Ben yorulmuyorum ama ev işibyapmak da istemiyorum.neden illa yorgunluk bahanesine sarılınmalı ki.ev işi yapmak zordur yani insanın canı istemiyor.
Maaşımı en azından bana yardım edecek birine veririm. Haftalık yardımcı alacağım deyin. Eve ekmek almıştım ne kadar nankörsün sen falan diye de ekleyin mutlaka. Eve gelince sizde yatın. O kalkmadan kalkmayın. Her işi beraber yapacağız sonra aynı anda oturacağız deyin. Kararlı durursaniz bir şeyler değişir.Ev işleri kadın işiyse evi geçindirmek de erkek işi, o zaman ben de her işi yapayım ama maaşımdan kuruş vermem diyeceğim
Tıpış tıpış konuşmak için geleceği o anı bekliyorumMaaşımı en azından bana yardım edecek birine veririm. Haftalık yardımcı alacağım deyin. Eve ekmek almıştım ne kadar nankörsün sen falan diye de ekleyin mutlaka. Eve gelince sizde yatın. O kalkmadan kalkmayın. Her işi beraber yapacağız sonra aynı anda oturacağız deyin. Kararlı durursaniz bir şeyler değişir.
Geldiginde guzel bir cinnet gecirinTıpış tıpış konuşmak için geleceği o anı bekliyorum