Eşimle ev işleri konusunda tartışıyoruz

Ben davranış tarzını söyledim kibar davranır iyi davranır. Ayrıca rutin normalde bu değildi. Eşim çok daha iş yapardı. Şimdi çok bana yıktığını fark ettiğim için zaten karşı çıktım. Konumda anlattıklarım son günler için geçerli.

Evliliğin ilk günlerinde ben daha az aktiftim öyle olunca o daha aktif olurdu. Yapmadım mı yapmaz birisi değil. Son zamanlara doğru fazla fedakar birisi oldum. Önceden böyle değildi. En basitinden makineye bulaşığını koyardı. Şimdi toplamayı bile marifet diye sayıyor bana. Kısacası eşim değişti.

ben de böyleyim ya
yetişkin 2 insan
çocuk bile yok
zaten çalışıyorlar
yani ne kadar ev işi olabilir yahu zaten büyükşehirlerde evler kutu kadar

hani yeni taşınacaksındır kadın alır cam çerçeve sildirirsin filan OK. toplu ütü filan belki.
ama normal rutinde karı-koca biri yemek yaparken öbürü çamaşır asar/katlar. biri makineye koyarken öbürü ertesi gün yenecekleri paketler, dolabı toparlar bu toplam 1 saatlik bir iş, bu sırada günün dedikodusu (!) öhemmm... muhabbeti de edilir çay kahve de konur ya da meyve de çıkarılır artık tercih neyse -eşimle günde 1 saat birlikte çene çalıp iş de yapmayacaksam...eee neden evliyim ki? anlamı var mı mesela?. sabah da evden çıkarken robot süpürge çalışır. bitti.

bu arada ben evli değilim de biz birlikte kalıyorsak böyle oluyor yani.

kocaman bir adamla ortak bir rutin kuramayıp çözüm olarak yine başka bir kadına plan program yapmak...

Çok nadirdir karı koca calisipta ev işlerini tamamen ortak yapan çiftler. Hatta ülkemizde varmı bilemiyorum. Bizde çalışıyoruz ikimiz ikide küçük çocuk var. Eşim her ne kadar ben çalışmaya başladığımdan beri ev işlerine dahil olmuş olsada ağırlık yine bende. İki çocukla zaten dinlenmem imkansız. O kendine vakit ayirabiliyorken hafta sonları benden iki üç saat fazla uyuyabiliyorken haftanın bir gününü kendine ayirabiliyorken ben hiç birini yapamıyorum. Kadin olmak öyle zorki hele yaşadığımız coğrafyada kat kat zor. Bazen çok bunaliyorum nefes alamayacak dereceye geliyorum sonra kendime telkinde bulunuyorum güçlü olmak zorundasın hayat kolay değil mücadele etmek zorundasın diyorum. Bakalım gücümüz nereye kadar yetecek

Sizin gibi düşünüyorum ben de. Aşırı bir iş yok, yapabiliyorum da. Ama neden ben yapmak zorundayım? Neden ikimiz de çalışırken eve gelince onun dinlenecek saatleri varken benim yok?

Ben böyle bir eş olmayacağımı baştan söyledim ona. Başka kadınlar ne yapıyor beni ilgilendirmez kadın evde çalışır koca dışarda çalışır ama ikisi de çalışıyorsa kadın hem evde hem dışarda çalışsın e bu koca ne işe yarıyor peki diye çok söylemişimdir. Bunları bilerek evlendi. Son zamanlarda iyi niyetimi, çalışkan olma isteğimi suistimal etti. Özür dileyip düzeleceğine bana nankör dedi.

İftar için dün yaptığım ve tribinden ötürü yemediği yemeği buzdolabından çıkarmış beyefendi. Afiyet olsun ne diyeyim. Allah kabul etsin. Yarın kendime kadar alacağım okula götürürken. Biterse eve gelince de dışardan söylerim belki. Kendi yediğim kap kacak toplar bırakırım gerisini. Kendisi yapsın

Eşinizin tutumu çok yanlış. Erkeklerin bilinç altına kodlanmış aslında kadınların ev işinden sorumlu olduğu. Aileden böyle gördükleri için bu mantık yerleşiyor kafalarına. Sonra yaptiklari en ufak işte mırın kırın ediyorlar. Kadın aynı tepkiyi ev ekonomisine katkıda bulunduğunda göstersin bakalım neler oluyor.

Sizin tv ekranında anca gördüğünüz hayatları yaşamakla meşgulüz.

Sorun kesinlikle eşinizde. Vicdan yapıp geri adım atmayın. Biz öyle kıyamayız sevdiklerimize ama gördüğünüz gibi onlar kıyıyorlar

Sorun kesinlikle eşinizde. Vicdan yapıp geri adım atmayın. Biz öyle kıyamayız sevdiklerimize ama gördüğünüz gibi onlar kıyıyorlar
O kadar haklısınız ki. Gerçekten sevdiğine olan inancım sarsıldı. Hep beni bebeği gibi sevdiğini ilişkimizde daha çok sevenin o olduğunu düşünürdüm. Meğer adam bana acımıyormuş bile. Bana acımayana ben de acımam bunu bilmiyor, öğrenecek. Yumuşamamaya azami gayret edeceğim. Hak etmiyor

Aha benim boşanma sebeplerimden bir tanesi

Ben zaten evliliğimi gözden çıkardığım için yapmadım. İşten gelince ayaklarımı uzatıp yattım, kendime ve çocuğuma kadar satın aldım, pişirdim, yıkadım. O da kendi işlerini kendi gördü. Bunun sonucunda anladı mı peki derseniz, anlamadı. Hala bu işleri kadının yapması gerektiğini düşünüyor. Daha ortada bir şey yok ama Allah bir sonraki karısına şimdiden sabır versin

Çok abartmayın Allah aşkına ..İnsan evliyken sinirle denilir bazı şeyler sonra Affet hayatım sinirle söyledim dersin biter ne abartiyorsunuz
Haklısınız, sinirlendik diye karşımızdakinin ağzına micalim, sonrada sinirli anima geldi diye minnosluk yaparız... Valla bende bu kafadan istiyorum.

Haklısınız, sinirlendik diye karşımızdakinin ağzına micalim, sonrada sinirli anima geldi diye minnosluk yaparız... Valla bende bu kafadan istiyorum.
Aaa olur mu öyle, kadın yapamaz öyle şeyler, kadın dediğin aldatmayan dövmeyen azcık insan gibi davranan, işten eve evden işe bi adam buldu mu oturup şükür edecek, önünde eğilecek, aman elimden kaçırmıyım dışarda ne pis kocalar var diye el üstünde tutacak. Yok öyle kocaya şımarmak falan.

Bütün bu olanlara haklı olarak şikayet ediyorsunuz ve mantı yapıyorsunuz,mantı hepsinden ağır bir iş,kendi işinizi kolaylaştıracak şeyler yapın siz de.Çıtayı arttırıp beklenti içine girmektense fedakarlık edip yaptığınız şeyleri azaltın.Erkekler mutfak ev işi vs sevmiyor.Supurge yapsın toz alsın cam silsin mesela

Mantıyı kavgamızdan önce yaptım. Son zamanlarda fazla aktif olduğumun farkındaydım önce bunla ilgili ufak bi kavga etmiştik sonra o benim gönlümü aldı. Ben de azcık akıllandı falan sandım. Hata etmişim

Ben kendi adıma konuştum,yemek konusunda eşime güvenmiyorum denedi ama yok olmuyor.Zaten evde tek öğün yemek yiyorum onuda lezzetli yemek isterim Öyle marifetleri olsa tabiki yaptırırım

böyle konularda eşlerin işlere ortak olmamasından ziyade karşı tarafa değer vermemesine kızıyorum ben. Böyle adamlar bariz olarak karşısındaki kasına değer vermiyor. Bilinç altında kadını hizmetçi kodlamış. O kadar erkekse sizin maaşınızın 5 kuruşuna dokunmasın madem. Hem kadının parasını yesin hem de erkek olsun ev işi yapmaz desin, yok öyle bir dünya kusura bakmasın. Ben olsam derim “ ev işi yapmayacak kadar adamsan, maaşıma tamah etmeyecek kadar da adam ol.” Diye. Diyebilir misiniz? Bence demelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…