Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kolayı var, gitsin onlarla evlensin. Milletin canının kıymetinin olmaması sizi neden ilgilendirsin ki? Hiç mi utanma yok bu herifte? Bak elin karısı kendini ne güzel paspas ediyor, koca buldum diye maaşlı köle yapmış kendini sen de et demeye utanmıyor mu?Maalesef çalışan kadınlardan tüm ev yükünü sırtlananlar da var. Hatta çok fazlalar. O bana onları örnek gösteriyor
Madem sen bu işleri kadın işi olarak görüyorsun o zaman evi geçindirmek de erkeğin görevi, paramı kendi istediğim gibi harcayacağım diyeceğim konuşursak.Maaşinizi kendinize saklayın vermeyin. Madem hizmet istiyor evi geçindirsin. Neden eve kadın almiyorsunuz çok rahatlarsınz.
Utanmıyor. Kafa ataerkil. Ama ben o kadınlar gibi kendimi süründürmem, nişanlıyken de böyle söylerdim hep. Kartlarımı açık oynadım neysem oyum, bilerek benimle evlendi.Kolayı var, gitsin onlarla evlensin. Milletin canının kıymetinin olmaması sizi neden ilgilendirsin ki? Hiç mi utanma yok bu herifte? Bak elin karısı ne güzel paspas ediyor kendini sen de et demeye utanmıyor mu?
Onun da kolayı var. Ataerkil ise kuruş koklatmayın, geçindirsin evi. Anası gibi karı isteyen babası gibi ev geçindirecek. Hem kirli sepetine çorabını bile atma, ay başı gelince hanııım kira hanııım fatura. Yok öyle yağma.Utanmıyor. Kafa ataerkil. Ama ben o kadınlar gibi kendimi süründürmem, nişanlıyken de böyle söylerdim hep. Kartlarımı açık oynadım neysem oyum, bilerek benimle evlendi.
Savunma olarak görülmesin ama o kadar da değildir çamaşır atmışlığı sermişliği de çok vardır hiçbir zaman bi eşyasını da bir yerde bırakmaz. Temiz, titiz birisi. Bir kere olsun ayak kokusunu almadım. İşte bunları kendine siper etmiş, bak nasıl kocalar var ben nasılım nankörlük ediyorsun diyor. Bunlar yeterli değil ben onun kat be katını yapıyorum onu anlamıyor. Bi konuşlaım maaş konusu direkt aklımda zaten. Bunlar kadın işiyse ben bunları yapacağım ev geçindirmek de erkek işi sen de evi geçindireceksin kuruş vermeyeceğim diyeceğim. Görelim bakalımOnun da kolayı var. Ataerkil ise kuruş koklatmayın, geçindirsin evi. Anası gibi karı isteyen babası gibi ev geçindirecek. Hem kirli sepetine çorabını bile atma, ay başı gelince hanııım kira hanııım fatura. Yok öyle yağma.
Çamaşır falan atar yıkar serer çok gerekirse. Ama ben yapmazsam yapar. Çamaşır katlamak zaten hep bende. Onu bırakacağım. Kendiminkini katlarım kendisi kendininkini katlasın. Yemeği de kendim yapar kendim yerim yesin ya da yemesin. Dışardan falan söylerim o da napıyorsa yapsın. Mantı açtım ne gördüm karşılığındaYemek işini ona yıkın tamamen.
Veya çamaşırlarını yıkamayın, ay yetişemiyorum falan deyin.
Ben olsam yıkamadım, yıkamayacağım, eşeğin mi var senin derim, tercih edebilirsiniz.
Ama yemek onda olsun, siz de evin düzeniyle ilgilenin rahat rahat.
Madem sen bu işleri kadın işi olarak görüyorsun o zaman evi geçindirmek de erkeğin görevi, paramı kendi istediğim gibi harcayacağım diyeceğim konuşursak.
Yardımcıya ben de çok sıcak bakmıyorum ama iki haftada bir dip köşe temizliğine gelebilir belki.
Bakın bunları yapmak en az sizin kadar onun da görevi, lütuf olarak görüyor halbuki. Lütuf olarak da göremez, elalemdeki b.k gibi kocaları da örnek gösteremez öyle bir dünya yok. Ondan beklenenler zaten olması gerekenler, elalemin kocası zaten b.k püsür. Onlardan bir tık iyi olmayı kendine yakıştırıyor, kendine ettiği hakaretin haddi hesabı yok anlamıyor. Onlar gibi olursan çatt boşarım zaten, olmadığın için hala bir karın var diyeceksiniz.Savunma olarak görülmesin ama o kadar da değildir çamaşır atmışlığı sermişliği de çok vardır hiçbir zaman bi eşyasını da bir yerde bırakmaz. Temiz, titiz birisi. Bir kere olsun ayak kokusunu almadım. İşte bunları kendine siper etmiş, bak nasıl kocalar var ben nasılım nankörlük ediyorsun diyor. Bunlar yeterli değil ben onun kat be katını yapıyorum onu anlamıyor. Bi konuşlaım maaş konusu direkt aklımda zaten. Bunlar kadın işiyse ben bunları yapacağım ev geçindirmek de erkek işi sen de evi geçindireceksin kuruş vermeyeceğim diyeceğim. Görelim bakalım
Uğraşmalı yemeklere hiç girmeyin aslında, çalışmanızın karşılığı olsun onları hazır almak.Çamaşır falan atar yıkar serer çok gerekirse. Ama ben yapmazsam yapar. Çamaşır katlamak zaten hep bende. Onu bırakacağım. Kendiminkini katlarım kendisi kendininkini katlasın. Yemeği de kendim yapar kendim yerim yesin ya da yemesin. Dışardan falan söylerim o da napıyorsa yapsın. Mantı açtım ne gördüm karşılığında
Saf olsam bu konudan nişanlılıktan beri konuşuyor olmazdım bence. Aksine o bana "çalışan kadınlar ev işlerini de kendileri yapıyor" dediğinde onlar salaksa ben napayım diyorum.
Dini boyutunu her zaman söylüyorum, istesem kuruş vermem bunu çok iyi biliyor. Madem kıymet bilinmedi Allahın bana verdiği haktan yararlanırımDini olarakta sizin maaşinizdan bir lira isteme hakkı yok madem oruç tutuyor bunu da söyleyin sizin paranız sizindir. Erkek gibi geçindirsin evi siz gönlünüze göre harcayın eve de kadın tutun. İki haftada bir bile çok iyi çok rahat edersiniz. Bu kavgaların sonu çok gelmiyor şahit olduklarım. Az cok alişsada temizliğe yine yük kadında oluyor. Anca stres kavga hayat geçiyor.
Bu kavgada söylediklerini söyleyebilecek biri olduğunu bilseydim asla açmazdım mantıyı. Her zaman bana böyle davranan biri değil hatta ilk kez böyle yapıyor diyebilirim. Ben yapmazsam o paşa paşa yapar temizliği, pise gelemez. Evde yabancı bi kadın olması beni rahatsız ediyor ama gerekirse iki haftada bir dip köşe temizlemesi için çağırırımBöyle bir adama mantı açıyorsunuz.
Eve yardımcı tutmanız yönünde yorumlar gelmiş, sıcak bakmıyorum demişsiniz.
Bu durumda o ev öyle ya da böyle temizlenmek zorunda olduğuna göre, yine siz temizleyecek oluyorsunuz.
Tüm yorumları okumadım, eşiniz bu yönde bir teklif ile geldi mi bilmiyorum ama bu zihniyetteki bir adamdan çocuk yapmanızı tavsiye etmem.
Kötü davranmıyordu çünkü. Bu olaydan bir gün önce beni şımartan sensiz üzüntüden mahvolurum seni çok seviyorum diyen hiç aklımda yokken ihtiyacım yokken bana çok güzel bi çanta alan, ailesiyle sorun yaşadığımda benim arkamda duran ezdirmeyen birisi. Yani siz sadece bu konu üzerinden ilişkimize vakıfsınız o yüzden tuhaf gelmiş olabilir. Bu kavgada söyleyeceklerini bilseydim mantıyı bırak pilav yapmazdım hala şaşkınımBöyle davranan birine nasıl mantı yapabiliyorsunuz motivasyon kaynağınız ne acaba ..ben ev işi bile yapamam eşim kötü davranınca
Olayın özeti bu.Ev işini kadının görevi olarak gören erkeklerin bir tanesi de evi geçindirmek benim görevim desin yahu ama yok işlerine geleni alıyor gelmeyeni bırakıyorlar. Bu dönem erkeğinin iki yüzlülüğü.
Bu kavgada söylediklerini söyleyebilecek biri olduğunu bilseydim asla açmazdım mantıyı. Her zaman bana böyle davranan biri değil hatta ilk kez böyle yapıyor diyebilirim. Ben yapmazsam o paşa paşa yapar temizliği, pise gelemez. Evde yabancı bi kadın olması beni rahatsız ediyor ama gerekirse iki haftada bir dip köşe temizlemesi için çağırırım