• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimle cok kötü tartistik.. cok kötüyüm

Yargılamadan yazacağım.
Size bu yaşananlar normal mi geliyor?
Ufak kavgalar geçer mi diye düşünüyorsunuz?

Bende doğma büyüme Almanya'lıyım.
Almanya' da çoğu gurbetçi kadın dil, iz, yol bilmediklerinden, meslekleri olmadığı için şiddeti, küfürü, aşağalanmayı, aldatmayı vs. sineye çekerler.
Neden bunu yaptığını sorduğumda veya hikayelerini duyduğumda, "ne yapsın? Kadının eli ekmek tutmuyor", olurdu cevabı genelde.

Sürekli "fedakar Türk Kadını" modunda anneler olunca, kızları meslek sahibi olsa dahi, kendilerine yapılan bu muamele düzelir ve bir iki tatlı lafla geçer sanır hale gelmiş bazıları. Genelleme yapmak istemiyorum. Tam tersi haklarını sonuna kadar koruyanlar da var elbet.

Eşiniz size psikolojik ve fiziksel şiddet uyguluyor.
Sizi istemiyorum diyor.
Özgüveninizi ufak tefek sebepten (yemek) bile kırmaya çalışıyor.
Borçlarını ödüyorsunuz, adam sizi hizmetçi gibi kullanıyor.
Siz hala bana bir çiçek layık görmedi mi diyorsunuz???

Boşanın, evet.
Ama sizin önce kendi değerinizi öğrenmeniz gerekiyor.
Kendinize nasıl bu muameleyi reva gördünüz?
Size yazık değil mi?
Kendi ayakları üzerinde duran kadınsınız.
Bir erkeğin sevgisine ihtiyacınız yok. Siz kendi kendinize yetersiniz.

Çok uzun oldu ama... çok sinirlendim....

UYANIN VE KENDINIZE SAYGI DUYUN.

Bu adamın size faydası yok zararı çok pardon da neyin çaresizliği bu?? Şaka gibisiniz cidden.Siz böyle biriyle beraber oldukça çaresiz kalacaksınız farkında değilsiniz.Bir de adam ayrılmayı kafasına koymuş zaten siz istediğiniz kadar yapışın bir yolunu bulup gider bu adam.En iyisi peşinden koşmayı bırakın da kendi hayatınızın kıymetini bilin.İşiniz gücünüz var kimseye muhtaç değilsiniz atın bu adamı da sırtınızdan abileriniz mi çekiyor bu sıkıntıyı da abilerim ne der çevre ne der diyorsunuz.Madem öyle gönderin biraz da onlar beslesin kocanızı bak nasıl kapının önüne koyduracaklar sana

Evet öyle .. türkiyeden beter. Birtek yasayan anlar. Herkes burasi europa diyip duruyo öyle degil Ama . Hersey ailede bitiyor. Ben Dört abi icinde tek kiz . Beni düsünün
Düşünüyorum. Abilerimi azmettirirdim o kocayi meydan dayagi esliginde evden ugurlardim. Abilerin bosanma taraftari degilse zaten gene ara soyle bu hiyar benden ayrilmak istiomus de gelip adam gibi durmasini saglasinlar. Bi daha kavga cikarmaya gözü yemesin.

Kız vallahi baygınlık geçiriyordum sonunu görene kadar 😀
Eee ne yapalım. Burada üyeleri kocaları dövüyor, aşağlıyor, aldatıyor, eziyor, yetmiyor tüm sülalesine ezdiriyor, yani medeni kanunda boşanma nedeni ne varsa yapıyor, sonra gelip burada konu açıyor biri çıkıp, kardeşim insan olana böyle eziyet yapılmaz, sesini yükselt, düzelmiyorsa boşan dediğinde, ne boşanma sevdalılığımız kalıyor, ne yuva dağıtma merakımız. Devlet bile kadın hakları yönünden en önemli belgelerden biri olan İstanbul Sözleşmesinin tarafı olmaktan vazgeçmiş, ben böyle demişim çok mu? Herkes aldatsada, dövsede, hakarette etse yapışsın kocasına da başkası kapmasın. Herkes kendine layık gördüğüne razı gelir nasıl olsa. Konu sahibi kendisine bunları söyleyip layık gören o adamı hala koynuna çağırıyorsa biz ne diyelim.

Kırmızı odada ki nazli geldi akıma.Siz peşine düştükçe kendini bir halt sanmış..Bence de aklında başka biri var gibi.Heryerde beraber fotoğraflarınız var diye yapmaz mı sanıyorsunuz. Evli olduğunu bilr bile birlikte olan çok var malesef..Hatta böyle güzel karısı varken onu değil beni tercih ediyor diye bile düşünen tipler var

Sıyrılın su yobaz turklerden ya. Alman arkadas bulun. Bisey kaybetmezsiniz emin olun.
Sıyrılın şu yobazlarda deseniz daha uygun olur hatta yobaz da olmaz ama neyse

Ama sıyrılın şu yobaz Türkl'erden denmez, biraz üsluba dikkat edin

Koskoca avrupanın ortası
Allah aşkına insaf yani
Neyden çekinip de kendinizi sömürttürüyorsunuz bu adama?
Sosyal hak desen var mahalle baskısı bilmem ne desen yok
İnsan avrupanın göbeğinde de türkiyede küçük bi kasabada yaşar gibi yaşayacaksa çevrenin hiç anlamı yok yani demek ki
Kafamızda kurduğumuz dünyada yaşıyoruz aslında
Demek ki coğrafya kaderimiz değilmiş doğduğumuz ev kaderimizmiş

Herkes takti güzellige.. güzellik fayda etmiyorr. Bende bu iki yildan sonra cok kötü oldum artik normal degilim bende
E keyfin bilir. 24 yaşında dayak, hakaret yetmiyormuş gibi evin yükünü sırtlan. Etraf ne der diye boşanma katlan bu adama. Aman sesini çıkarma, ne biçim yiyorsun seni istemiyorum dersede sus aman ayrılırsan millet ne der çünkü

Tüm yorum lariniz icin tesekür ederim. Hic de olsa gözümü actiniz...
Ben hic bir masrafi ile ilgilenmicem. Ailemin yanina gidip orda kalicam bir süre
Aklimi basima toplamam Latin. Onunla ayni evde olunca baska imkan yokmus gibi geliyor.
Bakicam neler olucak.
ben karismam.
Zaten altin larimi falan da verme

Esrin mine Esrin mine arkadaşımızın ne zorluklarla boşandığını oku! Neler çektiğini, 2 çocuğuyla nasıl aç kaldığını, nasıl gecesini gündüzüne katıp para kazanmaya çalıştığını, nelerin üstesinden geldiğini oku! Belki sana ders olur ama sanmam. Çok şey söylemek geliyo içimden, kendimi zor tutuyorum!

Senin gibi kadınlar yüzünden erkeklerin götü arş-ı alâ'ya kalkmış indiremiyoruz! Çalışıyorsan çaresizlikten söz edemezsin anladım mı !?
Ayy çok teşekkür ederim, beni duyan, anlayan hemcinslerimin olduğunu bilmek çok güzel🥰 Konuyu okumadan önce belki özel bir durumu vardır, boşanamıyordur vs diye düşündüm ama okuyunca şok oldum. Adama iki senedir bakıyor, borçlarını ödüyor dayağını, hakaretini yiyip oturuyor. Üstelik Almanya'da yaşıyor. Yani bizden çok daha fazla hakka ve imkana sahipken onun tek derdi kocasıyla barışmakmış😵 kendine bunları layık görmesi çok vahim.

Benim bosanmama sebebim bana sen suclusun hissi veriyor...

Her düzgün anne babanın ilk dileği çocuğunun sağlıklı olmasıdır, sizin parmağınız acısa onların kalbi acır.

Birbirimizi dövdük diyorsunuz da o bir erkek, sizden çok daha kuvvetli. İstemeden de olsa bir itse, bir vursa Allah korusun sakat kalırsınız. Sizi hastanede o halde gördüklerinde neler hissedeceklerini bir hayal edebiliyor musunuz? Bu işin şakası yok.

Ailenize az acı çektirmek istiyorsanız, tek bir yolunuz var: Temiz bir şekilde boşanın

Madem ki eşiniz sizi istemiyor (ki bu çok ciddi bir şans, paranız için hem sizi dövüp hem boşanmaya direnebilirdi), anlaşmalı boşanma için protokol hazırlatın. Para konusunda uzlaşırsanız gerisi gelir zaten. Altınları ise asla bozmayın. Avukat ile haklarınızı öğrenin. Haklarınızı iyice bilip ona da bildiğinizi hissettirin ki mantıklı önerilerle gelsin.

Ailenize de işsiz kaldıktan sonra çok değişti, eski hali kalmadı, boşanmayı çok istedi dersiniz.

Öbür türlü iş sarpa saracak, bir anda kendinizi anne babanıza eşinizin sizi nasıl dövdüğünü anlatırken bulabilirsiniz. O noktada seçim şansınız da olmayacak.

Sağlığınız daha fazla tehlikeye girmeden önlem alın rica ediyorum, ailenizi üzmeyin.

Sen almanyada olduguna emin misin? Turkiyede var o bosanmayi başarısızlık görme. Bu toplumun bi parcasi degilsin artik almanyadaysan kimse seni ayiplamayacak. Doğrusu kimsenin umrumda bile degil sizin moktan evliliğiniz. Ailenin bile. Inan bana. Iki gun surer ah tuh bizim kiz da bosandi demeleri. Herkes kendi hayatina bakar sonra.
Evet, Almanya dediğiniz yerde insanlar var.
Insanlar başkalarını yargılamaya çoook bayılırlar.
Hele ki Almanlar bir eksiğini görmesin.
Burada doğup büyüdüğüm için sana her düzeni detaylıca anlatabilirim.
Avrupa deyince medeniyetin ultra lüks seviyesi aklınıza gelmesin.

Ha, bu konu sahibini boşanmaktan geri alır mı? Hayır. Kendin için yaşıyorsun hayatı.

Bir yorumda Alman arkadaş bulun yazmışsınız.
Türk'ün de iyisi vardır, Alman'ın da.

Alman erkeklerin şiddet oranı da yok sayılacak bir durumda değil yani gördüğüm davalarda.

Son düzenleme:

Birşey söyleyeceğim, aileniz sizi eziyet çekesiniz diye mi büyüttü? Ailecek çok büyük utancınız kusurunız mu var ki elalemin işsiz güçsüz adamı hem kendine baktırıyor bir de üstüne afta tafra yapıyor?
Ev işi yapıyor mu diye sormayacağım bile, elbette paşanın(?) eline toz bezi değmiyordur.

Belli ki sizi seven anne babanız var, onların yüzünü yere eğmemek için silkelenip omuzlarınızı dik tutmanız gerekir.

Neyin çaresizliği bu?
İki gün sonra çocuk diyeceksiniz belki de bu ortamda mu çocuk büyüyecek?

Eşiniz o kadar havalarda ki sizin paranız olmadan nasıl geçineceğini bile düşünmemiş. Sanki herkes kollarını ona açmış evine davet ediyor. 😂

Minnet edemeyenlerle yola devam etmeyin. Ya adam gibi tedaviye gitsin (hayır diyecek tabi ki delimiyim ben diyip sizi suçlayacak spoilerı vereyim şimdiden) ya da kendisinin çok istediği kapı buyrun orada.

Back