- 24 Aralık 2007
- 9.169
- 28.820
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Bile bile ekranını kırdığınız tabletin yerine sayın kp bindiklerini.3 ay kadar önce araba aldık orta halli bir araba eşim arabayi benim üzerime yapti sağolsun beni ehliyete de yazdirdi ders görüyorum arabayi kayinpederimin benden alıp sonra geri yaptigi altinlari satarak esim de 50 bin liralik kredi cekti öyle aldik.Neyse eşimden ailesi ne zaman arabayı istese veriyor.Kaynanamin cani sıkılmıs kendini kizina götürtmüs ya da güne gidecekmis kayinpederim götürsünmüş araba var diye yürüme mesafesine bile araba istiyorlar.Sağda solda X e araba aldık diye anlatiyorlarmıs bir de.Eşim ise giderken üşümesin diye aldık o arabayi ama o kendini düsünmeyip babam üşümeden işe gitsin diye verebiliyor bazen.O düsünmese de mesajlarda görüyorum kaynanam istiyor arabayi getir oğlum baban üşümesin diye.Tabii ki üsümesin ama araba olmadan önce kapıdaki servis arabasıyla gidiyordu işe yürüyerek gitmiyordu arabayla gidiyordu simdi onu mu beğenmiyor eşime vicdan yaptiriyorlar.Gecen gün eşim benden arabanin anahtarini istedi disaridaydi bana at anahtari dedi verdim duydum ki amcasi komsu ilde uni okuyan kizini okula birakmaya götürmüş il dısına kendi arabalari muayenesizmis sizinkiyle götüreyim demiş esim de hayir dememis otobuse binip gidemiyor bu 5 oldu kız 15 te bir burada bir almaya gidiyor babasi bir de bırakmaya her seferinde bizim arabayla ve depo doldurmak diye bir sey yok.Esime diyorum tamam hastalik olur acil is olur vereceksin tabii ailen ama her seferinde verme ee ne diyeyim diyor ben kiskanc degilim vereyim ne olacak diyor yok anlatamiyorum derdimi.Onlarda sen ben yokmuş biz varmıs sac bas yoldurtuyor bazen bana siz söyleyin kendi malim hakkinda söz hakkım yok mu ? Kiskanc gozukmeyeyim diye enayi mi olayim yani ?
Ben hastane isi olur acil bir sey olur vermesine bir sey demiyorum kayinpeder altinlarimi geri yapmasa alamazdik zaten biliyorum ama kararinda olmasini istiyorum her seyin ayda bir alsa isini gorse tamam ama 3 4 gunde bir yetti yani artikÇok çok acil durumlar hariç ki o da belki 10 yılda bir olsun fuzuli şeyler için araba istenmesini çok sçama buluyorum. Emanet yani. Çok gereksiz çok. İ
Ben izin vermezdim
Kayinpeder senin kadar sorun etmedi valla bence sen de cok takilma kayinpederden cok amcasi rahatsiz ediyor zatenBile bile ekranını kırdığınız tabletin yerine sayın kp bindiklerini.
Hayır, parasını peşin peşin ödediğiniz bir araç o. Mesela izinsiz alındı diyelim, ihbar edip trafikte aracı çektirebilirsiniz. Eğer bunu yapabilecek yetkiniz varsa, kıskanç falan olmuyorsunuz. Kendi malınızın tasarrufuna kendiniz karar vermiş oluyorsunuz. En temel hakkınız bu. Mal sizinse istediğinize verirsiniz, istediğinize vermezsiniz. Kapının önünde çürümeye de bırakabilirsiniz, sizin kararınız, kimse karışamaz.Belirtme amacim araba onlarin da kandiriliyor olabilir misin ya da arabaya katkilari mi oldu tarzi sorulara önden bir cevap vermekti.Kiskanc gozukmeyeyim diye enayi olayim istiyor esim
Iste kagit uzerinde benim demek ki kac defa kavga ettik bu konudan adam bos bos suratima bakip abartma hayatim alikoymadilar ya diyor en son yapacagim bunuHayır, parasını peşin peşin ödediğiniz bir araç o. Mesela izinsiz alındı diyelim, ihbar edip trafikte aracı çektirebilirsiniz. Eğer bunu yapabilecek yetkiniz varsa, kıskanç falan olmuyorsunuz. Kendi malınızın tasarrufuna kendiniz karar vermiş oluyorsunuz. En temel hakkınız bu. Mal sizinse istediğinize verirsiniz, istediğinize vermezsiniz. Kapının önünde çürümeye de bırakabilirsiniz, sizin kararınız, kimse karışamaz.
İyi ya işte sende kp bindiğine takılma o halde, üşümesin adamcağızKayinpeder senin kadar sorun etmedi valla bence sen de cok takilma kayinpederden cok amcasi rahatsiz ediyor zaten
Yardım gönüllü olur,yardım edesin varsada sen seçersin,bu durum mecburiyet. Öğrenciye yardım edecek olsam yol konforu aklıma gelecek en son şey bile olamaz.Bir dedepoyu bos getiriyorlar insan nasil sinir olmasin esime o kadar normal geliyor ki ben 7500 aliyorum o 9000 aliyormus bizim durum duzelmis artik ne olurmus ogrenciye yardim edersek dedim neyim ben sabancilarin seyi mi cocugumdan ayri kalip calisiyorum esek gibi ogrenciye yardimmis esimin amcasi ayda en az 40 bin kazaniyor yaa
Zaten usumuyordu servis arabasi var onunla gidiyordu arabayi gorunce bu ozel arac bununla gideyim sevdasi olustu.Neyse artik umarim cozukurİyi ya işte sende kp bindiğine takılma o halde, üşümesin adamcağız
Amca için bişey diyemem
O zaman ben niye annemlere gitmek için kendi aracımı bekledim diyemediniz mi? Belediye otobüsü bekler gibi şahsi aracınızı beklemişsiniz. İnsanlar konfor için araba alıyor, öyle vaktinde bulunmayacaksa ne anladım bu işten? O zaman satalım, çocuğa hesap açıp fon oluşturalım derdim ben olsam. Sülalene servis görevi yapacağına, evladıma gelecek olur, boşuna onca parayı ona gömmeye razı değilim derdim.Iste kagit uzerinde benim demek ki kac defa kavga ettik bu konudan adam bos bos suratima bakip abartma hayatim alikoymadilar ya diyor en son yapacagim bunu
Napacağınızı söyleyim. Siz bir yerlere gideceksiniz sürekli. O yüzden araca hiiiçç ulaşamayacaklar..
Ek not:Kendi ailenizle de bir şey yapın biraz da koca çıldırsın
Demez miyim neler neler tek dedigi sey bizde sizlik bizlik yok cevap bu gel de cildirma.Blof yapiyor bana satalim altinlari yapayim koyalim bankaya diyor tamam yap desem kem küm... Insani araba aldigina pisman ettilerO zaman ben niye annemlere gitmek için kendi aracımı bekledim diyemediniz mi? Belediye otobüsü bekler gibi şahsi aracınızı beklemişsiniz. İnsanlar konfor için araba alıyor, öyle vaktinde bulunmayacaksa ne anladım bu işten? O zaman satalım, çocuğa hesap açıp fon oluşturalım derdim ben olsam. Sülalene servis görevi yapacağına, evladıma gelecek olur, boşuna onca parayı ona gömmeye razı değilim derdim.
Kendi aileme de verir esim esirgemez dunya mali dunyada kalir der evet teoride dogru ama pratikte oyle degil isteBu yoruma hiç katılmıyorum.
Konu sahibi araç kullanmayı öğrense bile 7/24 araç ile olmayacak. İlla ki araba boştayken yine isteyen olur. Bu çözüm değil.
Ayrıca kendi ailesine de verse, eşi ver diyecektir. Çünkü eşi materyallere takılan biri değil anladığım kadarıyla.
O zaman satış konusunda kararlı bir duruş sergileyin. Millete servis olup yıpranıp değeri düşeceğine, verdiğiniz altınları geri alıp şahsi olarak değerlendirmeniz daha mantıklı. Ben olsam öyle yapardım.Demez miyim neler neler tek dedigi sey bizde sizlik bizlik yok cevap bu gel de cildirma.Blof yapiyor bana satalim altinlari yapayim koyalim bankaya diyor tamam yap desem kem küm... Insani araba aldigina pisman ettiler
Anahtari sizden istiyor degil mi anahtari saklayin bulamadim deyin her seferinde kendi isinize geldiginde tak diye anahtar ortaya ciksin bu da olmazsa araba sizin ustunuze koyun satisa ona da gosterin bu arabanin ilanini kaldirmami istiyorsan bir daha benden izinsiz kimseye verme yoksa satiyorum diye.Demez miyim neler neler tek dedigi sey bizde sizlik bizlik yok cevap bu gel de cildirma.Blof yapiyor bana satalim altinlari yapayim koyalim bankaya diyor tamam yap desem kem küm... Insani araba aldigina pisman ettiler
Kendi aileme de verir esim esirgemez dunya mali dunyada kalir der evet teoride dogru ama pratikte oyle degil iste
Ya süpersiniz akil akildan ustunmus gercekten ilana koyacagim cok mantikliAnahtari sizden istiyor degil mi anahtari saklayin bulamadim deyin her seferinde kendi isinize geldiginde tak diye anahtar ortaya ciksin bu da olmazsa araba sizin ustunuze koyun satisa ona da gosterin bu arabanin ilanini kaldirmami istiyorsan bir daha benden izinsiz kimseye verme yoksa satiyorum diye.
Ben 20 bin kazaniyorum diye alemin çocuğuna mi çalışıyorum yahuBir dedepoyu bos getiriyorlar insan nasil sinir olmasin esime o kadar normal geliyor ki ben 7500 aliyorum o 9000 aliyormus bizim durum duzelmis artik ne olurmus ogrenciye yardim edersek dedim neyim ben sabancilarin seyi mi cocugumdan ayri kalip calisiyorum esek gibi ogrenciye yardimmis esimin amcasi ayda en az 40 bin kazaniyor yaa