• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle bitmeyen kavgalarımız

Naznazli672

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
147
44
13
34
Arkadaşlar çok bunaldım farklı bakış açılarına ihtiyacım var eşimle en az haftada bir kavga ediyoruz etmiycem diye sözler veriyorum kendime ama bakıyorum bir hafta gecmeden yine düşman gibi olmuşuz bugun ki kavgayı sizlere özet geçeyim...sabah aramız cok iyi birbirimize sarılarak uyandık eşim işe gidecek ben izinliydim bugun neyse geç kaldı diye kıyafetlerini sectim bunu giy diye o da ütüsüz ben bunu giymem dedi lütfen canım ütülü birsey verir misin dedi ben de bu ütülenme tişört bu dedim ben böyle giymem dedi benim bütün moralim bozuldu içeri girip söylenmeye başladım o da geldi bırak istemiyorum senden birsey dedi ben de iyi dedim yatmaya gectim sonra yanıma gelip on gündür aynı yıkanmamış pantolonu giyiyorum neden atmıyosun makinaya diye söylendi ben de ben çalışan bir bayanım her gün çamaşır yıkıyamam belli günleri var bunun dedim o da deli oldu bagıraraktan bana dedi ki bundan sonra bana ne yemek pişir ne ütü yap ne de koynuma gir dedi(çok utanıyorum bunu soylerken) bende bu dediklerini unutmuycam dedim sonra giyinme odasına gitti söylenmeye devam etti yok evlenmeden önce corabı bile ütüleniyormuş da bilmem ne de odanın da altını üstüne getirip çıktı evden sonra öğle arasında eve geldi gittim yanına söylendim öfkemi atmak için çıtını bile çıkarmadı neyse sessiz kaldı diye sinirim yatışınca özür diledim uzatmıyalım küslüğü evliliğimiz yıpranmasın dedim cevap vermedi sessiz kalmayı seçiyorum dedi neyse akşam geldi yemeğini yapıp yedi şimdi gerekmedikçe ben de konuşmuyorum o da konuşmuyor sizce hata kimde uzun yazfım biraz kusura bakmayı

erkekler malesef ahtapot sanıyor bızı her ıse yetısen. Yanı calısmasan esın haklı derdim ama ıkınızde eve ekmek getırıyorsunuz sen onun yukunu alıyorsun yuzde 50 oda senın yukunu almak zorunda yanı sana yardımcı olmalı ortak ıs bolumu yapmalısınız ben elbıselerı utuluyım sende sunu sunu yap dıyebılırsın canım hem yetısmıs olursunuz ona gelemem derse o zaman usak tut derim yanı bende ınsanım sonucta dıye dusunurdum senın yerınde olsam al bırını vur otekıne hep annelerını orneklemeye baslarlar bıldıgın o neslın tum annelerı calısmıuor ev hanımı idi. Suan ki yetısen nesıl dıkkat edersek herseyı ögrenıyorlar arkalarını toplamayı falan cunku annelerı calısıyor ben bılınclı nesılın olacagını dusunuyorum ılerde bıraz daha esıt olcak kosullar kadın erkek arasında.

Arkadaslar merhaba..6 senelik evliyim 3.5 yasinda bir oglum var..bitmeyen kavgalar 6 yildir bizde de var.artik evliligimden esimden ve evimden cok sogudum..oglum disinda dusundugum hicbirsey yok su an napacagimi bilemezz bir haldeyim..oglum büyümeden bu evlilige son mu versem yoksa iyi kötü sürdürsem mi ikilemindwyim..kisacasi mutlu degilim...ayrilmak istedigimi eşim biliyor ama o istemedigi icin daha olumlu davraniyor...bir süredir bu şekildeyiz..ama ben icten ice hala eşime isinamadim ve ayrilik fikri hala ayni sicaklikta..oyle iste hanimlar sizleri okuyunca bende yazmak istedim öyle..

Arkadaşlar çok bunaldım farklı bakış açılarına ihtiyacım var eşimle en az haftada bir kavga ediyoruz etmiycem diye sözler veriyorum kendime ama bakıyorum bir hafta gecmeden yine düşman gibi olmuşuz bugun ki kavgayı sizlere özet geçeyim...sabah aramız cok iyi birbirimize sarılarak uyandık eşim işe gidecek ben izinliydim bugun neyse geç kaldı diye kıyafetlerini sectim bunu giy diye o da ütüsüz ben bunu giymem dedi lütfen canım ütülü birsey verir misin dedi ben de bu ütülenme tişört bu dedim ben böyle giymem dedi benim bütün moralim bozuldu içeri girip söylenmeye başladım o da geldi bırak istemiyorum senden birsey dedi ben de iyi dedim yatmaya gectim sonra yanıma gelip on gündür aynı yıkanmamış pantolonu giyiyorum neden atmıyosun makinaya diye söylendi ben de ben çalışan bir bayanım her gün çamaşır yıkıyamam belli günleri var bunun dedim o da deli oldu bagıraraktan bana dedi ki bundan sonra bana ne yemek pişir ne ütü yap ne de koynuma gir dedi(çok utanıyorum bunu soylerken) bende bu dediklerini unutmuycam dedim sonra giyinme odasına gitti söylenmeye devam etti yok evlenmeden önce corabı bile ütüleniyormuş da bilmem ne de odanın da altını üstüne getirip çıktı evden sonra öğle arasında eve geldi gittim yanına söylendim öfkemi atmak için çıtını bile çıkarmadı neyse sessiz kaldı diye sinirim yatışınca özür diledim uzatmıyalım küslüğü evliliğimiz yıpranmasın dedim cevap vermedi sessiz kalmayı seçiyorum dedi neyse akşam geldi yemeğini yapıp yedi şimdi gerekmedikçe ben de konuşmuyorum o da konuşmuyor sizce hata kimde uzun yazfım biraz kusura bakmayı
10 gündür evde çamaşır yıkanmıyorsa,tişörtler ütülenmiyorsa eve yardımcı alın bence.
Karı koca belli ki ev işlerine yetişemiyorsunuz.
10 gün gerçekten çok uzun bir süre bence.

Arkadaslar merhaba..6 senelik evliyim 3.5 yasinda bir oglum var..bitmeyen kavgalar 6 yildir bizde de var.artik evliligimden esimden ve evimden cok sogudum..oglum disinda dusundugum hicbirsey yok su an napacagimi bilemezz bir haldeyim..oglum büyümeden bu evlilige son mu versem yoksa iyi kötü sürdürsem mi ikilemindwyim..kisacasi mutlu degilim...ayrilmak istedigimi eşim biliyor ama o istemedigi icin daha olumlu davraniyor...bir süredir bu şekildeyiz..ama ben icten ice hala eşime isinamadim ve ayrilik fikri hala ayni sicaklikta..oyle iste hanimlar sizleri okuyunca bende yazmak istedim öyle..

o zaman ayrılın dogal olarak olması gereken bu ısınamadım derken bastan berı sevmıyormuydun yanı cocuk yapmasaydın keske ya.

Biz zaten üni den sinif arkadasiydik yanimdaki en efendi dogru insandi beni seviyordu ...gibi nedenlerle o zaman evlilik cazip geldi gibi nedenler siraliyorum...bunlari yazmak üzücü...okumus etmis oturup akildan mantiktan bahseden bir insanim ama evlenme sebebplerime bakinca cok kiziyorum kendime...cocuk konusunda haklisin artik cok gec ve iyi ki var...herseyden öte ...vicdan yaptigim ilk konu bu zaten ayriligi düsündügumde

Biz zaten üni den sinif arkadasiydik yanimdaki en efendi dogru insandi beni seviyordu ...gibi nedenlerle o zaman evlilik cazip geldi gibi nedenler siraliyorum...bunlari yazmak üzücü...okumus etmis oturup akildan mantiktan bahseden bir insanim ama evlenme sebebplerime bakinca cok kiziyorum kendime...cocuk konusunda haklisin artik cok gec ve iyi ki var...herseyden öte ...vicdan yaptigim ilk konu bu zaten ayriligi düsündügumde

ıste en buyuk hata benı sevdıgı için kısmında her zaman soylerım askta ve evlılıkte karsılıklı ıstek olması cok önemlı artık cok gec tabı bunları konusmanın bır an once bundan sonrası ıcın dogru kararlar vermelisin cocuk her sekılde buyuyor bı sekılde ayrılsan da ayrılmasan da.Sonradan pısman olmayacagın bir karar vermelisin.

En zor kisim karar vermek evet ..isinmaya calisiyorum su an kendime zaman verdim nereye kadar bu sekilde sürdürulebilir ya da ben degisirmiyim bilemiyorum...cok tesekkur ederim size dikkate alip cevap verdiginiz icin

Konuşmuyoruz küsüs sinirim geçmiyor bi türlü hazmedemiyorum bir ütü yüzünden yaptıklarını

Odanın altını üstünü getirdi derken evi mi dağıttı, eşyaları mı çarptı... Bayağı sinirlenmiş demek ki. 10 gün tamam uzun bir süre olabilir ama başka pantolon mu yok.. Bazı arkadaşların önerisinde dediği gibi arada eve yardımcı bir hanım çağırabilirsiniz. Sakinleşin o düzeltmek için adım atacaktır çünkü verdiği tepki abartılı olmuş.

Bence bir kaç kriter koyun ve düşünün derim.
Eşiniz evini ihmal ediyor mu, size şiddet uyguluyor mu? Sizin veya çocuğunuzun ihtiyaçlarını ihmal ediyor mu?
Sadakatsizlik etti mi ?
Eşinizin dışarıya karşı tutumu nasıl yani aile birliğinizi dışarıda da temsil ediyor mu yoksa haysiyetsiz bir hayatı mı var?

Eğer bu gibi ciddi sebepler varsa evet bence boşanmayı düşünebilirsiniz. Ama bunların hiç biri yoksa, sırf sonradan soğudum gibi bir sebeple yuvanızı dağıtmayın. Yuva kolay kurulmuyor ve evlat sahibi olmak zor.. Sorumluluğu anne babanın birlikte üstlenmesi önemli yoksa dağılmış yuvalarda çocukların hiç bir şeyi ihmal edilmese dahi bir yönden eksik kalıyorlar.

Bir de ılımlı ve yapıcı olmayı deneyin. Büyüklerinizden destek alın. Sevgi, muhabbetle gelişir. Aranızda nefret yok ya, en nihayetinde beraber çocuk sahibi olmuşsunuz. Yani çocuk sevgisizlikle olmaz. (Evet bu saçma bir cümle oldu farkındayım ama ne demek istediğimi az biraz anlamışsınızdır)

Evvela saygı, samimiyet ve hoşgörü lazım. Sonra sevgi artacaktır... Sevgi dolu günler diliyorum...

Cok güzel yazmişsiniz cok tesekkür ederim...eşim iyi bir insan ilk kisimda yazdiginiz hicbir sey esim icin gecerli degil cok sükür..sadece ondan cok uzaklastim bir altibyil daha evli kalirsak bu kavgalar aynen devam edecekmis gibi geliyor..yanibyarina dair cok umutsuz ve kararsizim...büyük bir problem yok aldatma siddet kòtu söz vs..ama insanin kavgalrdan ya da her olayda apayri düşünmekten birbirine uyum saglayamamaktan da agzinin tadi kalmiyor...kisacasi evliligim ne arkami dönüp gidebilecegim kadar kötü ne de kendimi birakip evliligimi devam ettirecegim kadar iyi...böyle bir durumdayim...ama sizin yazdiklarinizida dikkate aliyorum tekrar teşekkürler

Back